cristic1982
4 Feb 2016, 12:03
Multumesc hanule, o sa incerc reteta (bineinteles cu ajutorul nevestei, ca eu o sa ii dau indicatiile
).
Han Solo
4 Feb 2016, 12:09
mah, daca tot sunteti inconstienti si ma luati in serios, sa o luati din aproape in aproape. sosul de soia poate fi foarte sarat, unii vor mai putin zahar, etc. dar per ansamblu, condimentati bine.
N-am inteles niciodata de ce e nevoie de zahar.
Han Solo
4 Feb 2016, 12:37
incearca... si vei vedea
tatabobu
4 Feb 2016, 13:08
QUOTE(MuciX @ 4 Feb 2016, 12:35)
N-am inteles niciodata de ce e nevoie de zahar.
La orice chestie picanta e nevoie de zahar ca sa poti sa suporti. Fara zahar e prea brutal, si-ti explodeaza papilele inainte sa apuci sa simti cum te incalzesc picanteriile pe interior. Similar in modul cu praful de sare care trebuie pus in orice desert.
Han Solo
4 Feb 2016, 15:05
acu', ca tot ajunsai aci fara vrerea mea... kimchi va place?
Nu. Mi-a adus consoarta ambalat din Koreea si nu e de mine.
Han Solo
4 Feb 2016, 15:15
nimeni nu-i perfect...
de la sosul de peste probabil. e un gust dobandit. da' se poate fara.
Mai exact era "nu puteam fi toti perfecti"
P.S. sunt contient ca e posibil sa fie alt "animal" cel facut in casa, dar ala din comert nu m-a atras.
P.P.S. Mi s-au parut interesante dulciurile in schimb.
QUOTE(Han Solo @ 4 Feb 2016, 11:11)
... o pui intr-un vas si peste dansa incepi sa pui usturoi mojarat, ghimbir proaspat ras, sos de soia, piper, 2-3 linguri de zahar brun, ardei iute uscat si pisat sau sos (tabasco de exemplu), ulei de susan prajit, ceapa verde taiata marunt, si in principiu, orice altceva iti mai trece prin cap si ti se pare ca se potriveste, da' astea sunt de baza, fara ele nu se poate. usturoi si ghimbir pui cu ura si inversunare ...
Deci, pe vaca am cumparat-o, mai exact pulpa vitel, o bucata un pic peste un kg, am bagat-o la congelator. Pentru marinata, pe langa ce zici tu acolo m-am gandit sa mai adaug si zeama de la o lamaie si poate o cana, doua de moare de varza. Maclavaisul il prepar diseara si apoi la frigider pana duminica. La fix a venit sugestia ta, duminica tot e randul meu la bucatarie.
Han Solo
4 Feb 2016, 15:34
n-o lasa sa se faca beton. ideea sa o scoti cand se tine teapana de tot (exteriorul e inghetat complet, dar la mijloc e inca relativ moale), ca sa o poti taia in felii subtiri.
Cum sugerezi sa se prepare animalul, odata marinat?
tatabobu
4 Feb 2016, 15:37
Intre felii de salata/ paine.
Han Solo
4 Feb 2016, 15:37
oricum. e deja excelent crud, nu glumeam.
cateva zeci de secunde pe gratar sau in tigaie - dar cat sa-l incalzesti, ca daca il lasi incepe vita sa se intareasca si nu mai are niciun farmec.
nu l-as fierbe totusi
la garnitura merge orice. legume la wok, nudelsi
, orez, paste, brocoli crud cu otet balsamic si ulei de masline, salata verde, paine chioara, cartofi de orice fel...
b76bgaarh
4 Feb 2016, 15:45
cu paine pave calda, plus tuica si vin, rosu sec.
ps va urasc, mai am putin si musc din monitor.
Han Solo
4 Feb 2016, 15:47
dap. incepi cu o palinca, la gratar eventual, si cel mai sec vin dupa.
termini cu un coniac.
Ghimbir, carne cruda si 3 feluri de beutura. Mai bine mănânc o bucata de pâine chioară si beau niste apa.
DragosP
4 Feb 2016, 18:12
QUOTE(Han Solo @ 4 Feb 2016, 15:37)
oricum. e deja excelent crud, nu glumeam.
bgdrenault
7 Feb 2016, 16:44
E foarte buna reteta dar nu pentru pulpa, fie ea si de vitel. Incercati cu vrabioara, muschi de vita, ceva antricot, carne de la greaban, etc, adica bucati mai fragede. Si merg chiar bucati mai groase de 3 mm pe un gratar superincins, eventual si cu un cubulet de unt si carnea lasata la odihnit cateva minute. Si vin rosu sec neaparat. Si la doua ore dupa bagi si un s.x, ca e pacat ca la cata energie ai acumulat sa nu beneficieze si altcineva.
Chiar sunt curios cum a iesit pulpa in felul acesta.........Radian,
Chiar is multumit, a iesit foarte buna. Cruda nu mi-a prea facut cu ochiul asa ca feliutele le-am fiert in ulei circa 5 minute, intr-un cos de sarma pentru cartofi prajiti. Le-am scos din bait si cu o lopatica de lemn le-am curatat de depunerile solide din bait (ghimbirul ras, etc.). Am asortat carnea cu o garnitura de orez cu legume iar baitul, l-am dat prin strecuratoare, i-am tras un clocot si l-am folosit pe post de sos.
DragosP
7 Feb 2016, 18:56
Cum să prăjești ma vita?
Pai si ce vroiai sa fac cu d-na vaca?
Maxim 1 min. pe o tabla incinsa?
Han Solo
8 Feb 2016, 11:39
mah, lasati omu'n pace. daca i-a placut, asta e important.
bmwh548
9 Feb 2016, 14:49
Da in zeama de citrice nu marineaza nimeni?
Han Solo
9 Feb 2016, 18:15
Piept de rață cu ghimbir, cafea, portocale și grape-fruit.
bgdrenault
9 Feb 2016, 18:23
rata cu portocala am facut si eu, dar cu cafea? Merge?
DragosP
9 Feb 2016, 19:20
Cafeaua, la desert.
Han Solo
9 Feb 2016, 20:08
Nu, un pic de cafea și niște boabe în 'marinata'
Cafeaua de după se bea cu coniac.
Ce marinate sunt alea in 1000ml de ulei?
QUOTE(Han Solo @ 9 Feb 2016, 19:08)
Cafeaua de după se bea cu coniac.
Reteta corecta e cu whiskey si ii spune Irlandeza, da? Si se bea oricand
Rares Bogdan
24 Feb 2016, 23:34
QUOTE(radian @ 4 Feb 2016, 16:31)
Deci, pe vaca am cumparat-o, mai exact pulpa vitel,
Mai exact asa scria pe eticheta sau asa ti-a spus, zambind amabila, vanzatoarea.
In realitate afli daca e vaca sau vitel, dupa culoarea carnii. Cu cat e mai deschisa la culoare, cu cat bate mai spre roz, cu atat e mai tanara carnea. Cu cat e mai inchisa la culoare, batand spre rosu puternic, inchis, nu e mai proaspata, e doar mai batrana.
Ca sa-i verifici prospetimea, fara sa te vada lumea
, bagi degetul in ea. Cu cat isi revine mai repede gaura formata de falanga, cu atat e mai proaspata. Daca ramane gaura nemodificata lasa-le lor carnea. Oricum o baga la pastrama, tocat, mici...
Vita e pretentioasa pt cineva fara experienta in bucatarie.
QUOTE(DragosP @ 7 Feb 2016, 19:56)
Cum să prăjești ma vita?
In ulei, ca pe barabule.
PS. Tu n-ai nimic de zis p-acolo, dupa atata amar de moderare? Voiam o resetare de parola pe contul vechi. Dupa asta nici mesaje nu pot da. Fa si Domnia Ta o fapta buna ca doar esti crestin. Si vine Pastele acum.
QUOTE(Rares Bogdan @ 24 Feb 2016, 23:34)
Ca sa-i verifici prospetimea, fara sa te vada lumea
, bagi degetul in ea.
Perversule, app. oaia aia nu a murit?
Rares Bogdan
24 Feb 2016, 23:45
A mancat-ö dihoru'.
E bun si dihorul, sper ca are peste 20 kile .
Markos
26 Feb 2016, 01:02
cu salatele
Ma gindeam la un antreu....
Markos
26 Feb 2016, 01:09
Păi sunt și unii care bagă salate la antreu.
Ok, cu ce vrei tu
QUOTE(Marty @ 26 Feb 2016, 00:22)
Cu începutul.
DragosP
26 Feb 2016, 08:01
QUOTE(Marty @ 26 Feb 2016, 00:22)
O tărie ar fi cea mai potrivită.
gabize
26 Feb 2016, 08:06
Nimic nu-i mai bun ca o bere rece dimineața, pe stomacul gol.
DragosP
26 Feb 2016, 08:17
El a postat la miezu' nopții.
gabize
26 Feb 2016, 08:18
Decât îl îndrumam.
bmwh548
26 Feb 2016, 11:41
QUOTE(DragosP @ 26 Feb 2016, 08:17)
El a postat la miezu' nopții.
Undeva pe planeta asta cu siguranta era o ora potrivita pentru un scotch cu gheata.
Orice ora e potrivita pentru un scotch cu gheata, oriunde in lumea asta.
DragosP
26 Feb 2016, 12:55
Nici de data asta nu poci zice decât
gabize
26 Feb 2016, 13:17
enjoy!
AR-18-MOS
26 Feb 2016, 13:21
Vezi ca ady77 chiar te crede ca asa arata.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.