lonjeron, o parere
![]() ![]() ![]() |
lonjeron, o parere
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
|
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Domnule te vaiti de problema cu tasta de multa vreme. Da-mi adresa ta si-ti trimit prin posta tastatura noua ca nu se mai poate asa.
![]() Tine mai mult de patru ani lonjeronul, si de Conex, dar n-o sa mai tina restul masinii... ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
dai bine cu autovopant si baga in el ulei si vaselina:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Faza cu i-ati de Uzina si alte chestii care stim de ele fiind varf de elita in piese de schimb dacia, nu prea mai merita.
Una la mana, daca ai in plan sa-ti iei alta masina in 2-3 ani nu merita. A doua, nu se stie ce legi mai dai astia si ne trezim ca mergem cu ele numa la cules de porumb ![]() Iar daca bagam ce a zis daniel, o sa tina si de conex multi ani. This post has been edited by Adrian_Boy: 16 Mar 2008, 08:22 |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
acuma nici alea de uzina nu sunt "top of the range'' dar mai bune UN PIC fata de cele de srl.desi am intalnit piese de conex mai bune decat cele de uzina.dar...in ultima vreme am ajuns sa iau piese straineze la pret de conex dar calitate dubla fata de cea de uzina
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Sergeant Pulatchewsky |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 23 February 08 ![]() |
SSilent, cat te-a costat schimbatul lonjeronului in total cu manopera cu tot?
|
--------------------
Dacia
Berlina
1998/1310
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
pei a fost asa:
-70ron lonjeronu -150ron manopera (schimbat lonjeron+planetara) -80ron planetara (care mi-a dat-o mecanicu de la service, deci SH) |
--------------------
Dacia
1210
1986
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
ydaniel |
![]()
|
nu amana sa dai cu vaselina+uleI+autovopant,
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
schimbat azi semilonjeron. manopera 90ron, pret in care a intrat si 2 bucse pe care le-a schimbat + faptul ca lonjeronul l-a intarit de la cap la coada. in plus am mai dat 6 lei pe un brat inferior ca nu l-a putut scoate, era gripat. sunt extrem de incantat de ce a facut acolo. arata excelent, iar la drum totul e in regula. daca iau mainile de pe volan, merge drept mult si bine.
o singura nedumerire am. semilonjeronul asta era varza, cam tot ce venea prins de el era suspendat in aer. in rest (celelalte 3) si caroseria dedesubt nu au pic de rugina. cum se poate? This post has been edited by slaiciprian: 17 Mar 2008, 22:24 |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
SSilent |
![]()
|
@slaiciprian la fel si la mine, toata masina este impecabila pe dedesubt, numai semilonjeronul stang era vad de capu' lui, nu imi dau seama
@ydaniel au dat ei din service cu ceva, nu stiu sigur ce, mazga aia neagra (se vede in poza) dar o sa pun si io ulei ars in el si o sa-l ung cu vaselina, dupa care o sesiune de drfting prin praf ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
ydaniel |
![]()
|
nu prea am eu incredere in praf:) ala se pune oricum:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
SSilent |
![]()
|
pei am auzit ca praf+vaselina e un tratament bun
![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
"Mazga" neagra e antifon.
![]() Cum e posibil sa fie doar lonjeronul ala mancat si in rest totul ok? A fost facut din tabla mai proasta probabil... Si la mine e fix aceeasi treaba, doar ca nu l-am mai schimbat, ci peticit asta vara. Dreptul zici ca e nou, stangul nu. Si din cunostintele mele ambele sunt cele originale... In schimb podeaua e varza dintr-un capat in altul. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
ydaniel |
![]()
|
@ssilent vezi sa nu mai fie si alte subansamble ruginite.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
DorDorel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 18 March 08 ![]() |
Salut! Ce ziceti de lonjeronul din poza? E lonjeronul din partea soferului. Se poate suda? Trebuie schimbat? Cat ma costa?
![]() Pozele sunt facute din stanga si din dreapta pentru lonjeronul cu probleme. Se poate circula asa cu masina? Merge normal, nu se aude bubuituri sau scartaieli sau pocnituri, daca nu ma uit azi sub masina nici nu stiu ca se afla in halu asta. This post has been edited by DorDorel: 18 Mar 2008, 15:10 Attached thumbnail(s) Lonjeron.JPG ( Size: 191.78k ) Number of downloads: 474 Lonjeron1.JPG ( Size: 231.12k ) Number of downloads: 516 |
--------------------
dacia
1310
1997
|
|
Merced |
![]()
|
E mancat dubios rau. Si mi se pare ca-i deja un petic pe el, cel putin asa mi se pare vazand prima poza.
Cat despre circulat, nu comentez. E alegerea ta, riscul tau. Pacat ca o masina relativ noua a ajuns sa aiba asemenea probleme la lonjeroane. Am Cielo din 1995 si am ramas surprins sa vad ca n-are punct de rugina pe burta... |
--------------------
Ford
Ka
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
mai bine du-te la meserias sa-ti spuna. parerea mea, cum nu pare deteriorat de la un capat la altul, merge peticit. oricum, cauta meseriasul pe baza de recomandari. sa nu fie carpaci, sau sa invete meserie pe masina ta.
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(DorDorel @ 18 Mar 2008, 15:08) Merge normal, nu se aude bubuituri sau scartaieli sau pocnituri, daca nu ma uit azi sub masina nici nu stiu ca se afla in halu asta. Eu unul nu m-as risca sa mai circul cu el asa ,se vede clar ca acea parte ii mai lasata ,in caz de o groapa ,un soc mai mare ,nu sti niciodata ... ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
SSilent |
![]()
|
cam cat ulei ars intra in lonjeroane si praguri?
|
--------------------
Dacia
1210
1986
|
ydaniel |
![]()
|
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
SSilent |
![]()
|
deci 5
![]() merci ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pe naiba, iti iese prin alte parti cum ar fi gaurile constructive, inainte sa bagi 200 ml.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ydaniel |
![]()
|
intai se astupa acele gauri,se merge cateva zile cu masina si apoi se recupereaza uleiul
![]() ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
ydaniel |
![]()
|
ce ce ai la indemana.deci e o astupare provizorie.ieri 2 vecini ''astupau'' gaurile tehnologice si cele aparute cu spuma poliuretanica.
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
ilgo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 23 March 08 ![]() |
Nu stiu daca e o idee asa buna folosirea de ulei ars din moment ce are aciditatea crescuta. Ultima data cand am luat ulei RO3 a costat 6,3 lei litrul. La cat duce o asemenea reparatie nu cred ca merita "economia". Uleiul ars e bun doar de dat pe uluca. La fosta Dacie ('85) am schimbat lonjeronul dreapta in 2000 si a tinut perfect pana in 2007 cand a luat drumul Rematului. Era de Conex si singura problema a fost ca nu s-a potrivit o bucata dar mesteru a reciclat-o pe cea de la lonjeronul vechi. Ca sa nu mai patesc asa ceva am astupat cele 2-3 gauri cu dopuri facute dintr-un prosop vechi si am bagat cu seringa ulei RO3, acelasi pe care il foloseam si in motor. 500ml in fiecare lonjeron. N-am inteles de ce trebuie sa-i dai drumul dupa nustiucati km. Eu l-am lasat acolo sa-si faca treaba. Cel din stanga n-a avut nici un punct de rugina. Banuiesc ca asta a ruginit din cauza lichidului de racire care cugea pe, sau poate chiar in lonjeron atunci cand se face aerisirea. Cred ca si acidul scurs ocazional din baterie are un cuvant de spus.
|
--------------------
-
-
-
|
|
dobre |
![]()
|
-classic- Group: Members Posts: 425 Joined: 2 December 07 From: Severin ![]() |
si eu am schimbat semilonjeroanele acum 3 ani cu unele de conex...sincer au venit perfect, deoarece cascam si eu gura pe langa tinichigiu si nu l-am vazut sa faca modificari ceva....parerea mea e ca la o masina la care se ajunge sa i se schimbe lonjeroane, podele, etc nu are importanta daca pui de uzina sau , nu ca oricum mai mult de 5-6 ani nu o sa o mai duca pe ansamblu, o sa inceapa sa cada altele.....
|
--------------------
Dacia
1300
1972
- GJxxSPR Dacia 1300 RAT 1972
|
|
otonel |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 9 April 06 From: Dn1 ![]() |
Am si eu o mare problema cu semilonjeronul
L am luat in graba de la un magazin,nu stiu de ce firma este,l am montat pe masina si cand am montat bratul inferior am observat ca gaurile pentru axul acestuia nu au aceasii distanta fata de lonjeron,din cauza cand am facut unghiurile cu mijloace empirice a trebuit sa desfac tirantul pana a ramas in fata doar o singura piulita ca cea de a doua nu mai aveam filet sa o pun acuma trebuie sa vad cum sa schimb pozitia la gaura aia,ma gandesc sa sudez o flansa cu gaura pozitionata corect peste urechea din fata a semilonjeronului,diferenta intre gauri fata spare este de 4mm care se simpt la pozitionarea bratului inferior a mai patit cineva asa ceva,daca da cum a remediato |
--------------------
Renault
Megane
1999 1,9 break Care pata de ulei?
E sudoarea cailor putere! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 08:23 |