schimb ulei cutie viteze, lichid frana, directie, cati litri?
![]() ![]() ![]() |
schimb ulei cutie viteze, lichid frana, directie, cati litri?
bogdanelkva |
![]()
|
||
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
|
||
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|||
urdavid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 386 Joined: 11 August 12 ![]() |
Si eu am schimab ulei din cutia de viteza, numa ca la mine o facut spume si era plin de impuritati cel vechi,tot in jur de 90k-100k km avea si a meu, eu am pus Oil Plus Extra Gear 75w80 si a intrat in jur de 3.7l, ca imbunatatire nu prea am simtit mare diferenta, tot agata oleaca cand bag a doua cand ii rece.
Attached thumbnail(s) 22122012_001_.jpg ( Size: 240.45k ) Number of downloads: 1345 22122012_002_.jpg ( Size: 229.93k ) Number of downloads: 1269 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- BH 82 UGD
|
|
CiufuMadalin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 1 December 11 ![]() |
are cineva o poza cu locul pe unde se baga uleiul in cutie, ca de scos lam scos cand am facut schimbul de ulei la motor, k leam incurcat...de bagat alt ulei inapoi nu reusesc sa vad unde, fiind o scala su servo si ac e prin de furtune
This post has been edited by CiufuMadalin: 16 Jan 2013, 12:56 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- IF 09 ULY
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
...
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
|
--------------------
ford
2009
|
|
CiufuMadalin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 1 December 11 ![]() |
Gasit!!! mersi mult
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- IF 09 ULY
|
|
urdavid |
![]()
|
Am o intrebare, azi un prieten si-a luat ulei pentru cutia de viteza de aci din comuna numa ca a luat 3 litri Dacia Oil ExtraGear 75w80 (4+) si 1 litru ELf 75w80 (4+) pe motiv ca a avut numai 3 flacoane de Dacia Oil, acuma daca baga in cutie 3 litri Dacia Oil si restu Elf are ceva? Ms
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- BH 82 UGD
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
urdavid - nu are nimic , e ok . Putea sa caute si un aditiv si sa-l bage dupa ce completa cu uleiul normal .
QUOTE(bogdanelkva @ 15 Jan 2013, 14:25) Impresii ?QUOTE(urdavid @ 15 Jan 2013, 14:54) Si eu am schimab ulei din cutia de viteza, numa ca la mine o facut spume si era plin de impuritati cel vechi,tot in jur de 90k-100k km avea si a meu, eu am pus Oil Plus Extra Gear 75w80 si a intrat in jur de 3.7l, ca imbunatatire nu prea am simtit mare diferenta, tot agata oleaca cand bag a doua cand ii rece. Probabil ca la tine a fost completat cu altfel de ulei , necorespunzator . Este imposibil ca la o masina sa fie asa cum spui tu si la restul doar sa fie negru . Si eu am schibmat uleiul din cutie si s-a simtit imediat diferenta . cutia este mai putin zgomotoasa , intra mult mai usor in viteze la -15' C , tiuie mai putin in accelerari puternice si la turatii mari si ... un efect de placebo - a scazut consumul ![]() ![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 24 Jan 2013, 08:41) Impresii ? Dupa cum am mai scris,nu aveam probleme,doar atat ca iarna asta la sub -10 incepuse sa intre mai greu decat eram obisnuit in 1-a si a 2-a,dar am trecut cu vederea...Vara nu aveam nici un fel de probleme,am schimbat uleiul pentru ca m-am gandit ca e totusi cam "batran".Astept acum urmatorul ger sa vad cum lucreaza. ![]() |
--------------------
ford
2009
|
|
urdavid |
![]()
|
mersi marius80_eugen pentru raspuns
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- BH 82 UGD
|
|
velceani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 953 Joined: 29 May 09 From: C de Arges ![]() |
cutiile de viteza au niste magneti care strang pilitura undeva jos in carcasa.
Ma gandesc ca tu trebuia sa ai foarte multa ca sa ramana in ulei. This post has been edited by velceani: 25 Jan 2013, 08:38 |
--------------------
Dacia
Logan 2
Sl plus 1.2 16v 2016
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Cam pe unde sunt magnetii aia? I-ai vazut?
Singurul asa-zis magnet ar fi busonul de scurgere al uleiului, alti magneti nu are. La fel este si la baia de ulei. Dar sa nu te astepti sa fie prea puternic, abia se simte. Mai puternic este cel de la senzorul de turatie. Iar pilitura aia de care se discuta este, in general, de la sincroane. Iar alea sunt facute din bronz, de obicei. E normal sa intre putin mai greu in viteze la -10 grade sau sub temperatura asta cat uleiul este rece, doar nu o sa intre in viteze ca vara. This post has been edited by cristio_79: 25 Jan 2013, 10:22 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(urdavid @ 24 Jan 2013, 13:42) mersi marius80_eugen pentru raspuns ![]() ![]() Nici gand sa spun ca ai mintit , romanul e inventiv , mai ales daca masina ai luat-o fara o verificare amanuntita . Am auzit de samsari care bagau vaselina si ulei f gros in motoare ca sa nu troncane si legau diverse garnituri cu sarma si le sigilau cu silicon , ca sa nu vada omul in targ ca masina e praf. QUOTE(velceani @ 25 Jan 2013, 08:38) cutiile de viteza au niste magneti care strang pilitura undeva jos in carcasa. Ma gandesc ca tu trebuia sa ai foarte multa ca sa ramana in ulei. Eu nu am vazut nici un magnet la cutie , ci numai la busonul de ulei si nici pe ala nu este mereu cel original si cu magnet . Multe se fura in service si se inlocuiesc cu unele simple si ieftine. |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Leo0608 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.108 Joined: 13 September 08 ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 25 Jan 2013, 13:25) Nici gand sa spun ca ai mintit , romanul e inventiv , mai ales daca masina ai luat-o fara o verificare amanuntita . Am auzit de samsari care bagau vaselina si ulei f gros in motoare ca sa nu troncane si legau diverse garnituri cu sarma si le sigilau cu silicon , ca sa nu vada omul in targ ca masina e praf. erau unii intr-adevar prin targuri cu masini la vanzare, pe la sf anilor 90 care puneau ei valvolina (ulei gros) in motoare si cv ![]() |
--------------------
logan
pentru?
200x
- X XX XXX
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
A folosit cineva Valvoline 75w80 GL5 ?
|
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
cit costa? pai uleiul cu caracteristicile astea e recomandat in manual...
|
--------------------
...
...
...
|
|
velceani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 953 Joined: 29 May 09 From: C de Arges ![]() |
QUOTE Eu nu am vazut nici un magnet la cutie , ci numai la busonul de ulei si nici pe ala nu este mereu cel original si cu magnet . Multe se fura in service si se inlocuiesc cu unele simple si ieftine. Marius, cutia mea a fost reparata, facuta bucati (in sensul bun) si asamblata, de mecanicul meu( e foarte bun pe cutii de viteze si motoare) si iti spun sigur ca are, asa ca nu te mai contrazice ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 2
Sl plus 1.2 16v 2016
|
|
catalinski |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 9 July 12 From: Turnu Magurele,Teleorman ![]() |
Am si eu o intrebare.
As vrea sai schimb uleiul din cutia de viteze.Daca il golesc pe cel vechi(ceo mai fi ramas) cati litri trebuie sa bag inapoi sa fie normal? Cati litri de ulei cutie de viteze tre sa cumpar? |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 /clima
- numar fara sot
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Cumpara 4 litri, dar vor intra aproximativ 3.5 litri.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(catalinski @ 2 Mar 2013, 12:34) Am si eu o intrebare. As vrea sai schimb uleiul din cutia de viteze.Daca il golesc pe cel vechi(ceo mai fi ramas) cati litri trebuie sa bag inapoi sa fie normal? Cati litri de ulei cutie de viteze tre sa cumpar? Daca ai fi citit la rubrica diverse topicul Date si Cifre utile ai fi gasit... Denumire: Ulei cutie viteze Dacia Oil Extra Gear Calitate: SAE 75 W 80 ; API GL 5 Capacitate (aproximativa): 3,5 litri |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
catalinski |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 9 July 12 From: Turnu Magurele,Teleorman ![]() |
Ok.Multumesc mult.Scuze dar chiar nu aveam timp in momentul acela.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 /clima
- numar fara sot
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Salut. Cumva esti din Constanta, sau petreci mult timp in CT?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
catalinski |
![]()
|
Daca te referi la mine nu nu sunt din ct si nici nu petrec prin ct
Aia e o poza gasita de pe FaceBook si mia placut si am luat-o. Daca te uitai la statusul meu(sau cum se spune) vedeai cas din Turnu Magurele. Multumesc pentru ajutor. This post has been edited by catalinski: 3 Mar 2013, 11:57 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 /clima
- numar fara sot
|
|
Iulikk |
![]()
|
Masina din poza ta e a cuiva din CT. D-asta te-am intrebat. Am crezut ca este a ta
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
Danut 88 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 26 February 11 From: Popesti-Leordeni ![]() |
De obicei, in cutiile de viteze de generatie mai noua se pune un magnet in carcasa si unul pe busonul de golire. Ambele sunt destul de puternice incat sa atraga pilitura, acum nu stiu daca si in ale noastre are. Nu am vazut niciuna desfacuta.
|
--------------------
Dacia
Logan /exSolenza /ex1310
2007 /2003 Scala/1999 L
- IF __ PTR/IF 05 SYZ/
|
|
catalinski |
![]()
|
Acum sper sa nu se supere proprietarul ca miam pus poza respectiva dar mia placut mult.A mea e alba
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 /clima
- numar fara sot
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
QUOTE(catalinski @ 2 Mar 2013, 12:34) Am si eu o intrebare. As vrea sai schimb uleiul din cutia de viteze.Daca il golesc pe cel vechi(ceo mai fi ramas) cati litri trebuie sa bag inapoi sa fie normal? Cati litri de ulei cutie de viteze tre sa cumpar? QUOTE(catalinski @ 2 Mar 2013, 23:36) QUOTE(catalinski @ 3 Mar 2013, 11:57) Daca te referi la mine nu nu sunt din ct si nici nu petrec prin ct Aia e o poza gasita de pe FaceBook si mia placut si am luat-o. Daca te uitai la statusul meu(sau cum se spune) vedeai cas din Turnu Magurele. Multumesc pentru ajutor. QUOTE(catalinski @ 3 Mar 2013, 21:44) Nu , doar ca tu ai DSN din cate se vede si aici e SLZ si vorbiti iar balarii ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
tiberiu43 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 May 19 ![]() |
Are cineva poza cu busonul de umplere la cutie de viteza Solenza , asa cum e pe masina ?
This post has been edited by tiberiu43: 28 Oct 2019, 20:42 |
--------------------
dacia
solenza
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 07:04 |