ce parere aveti de legea anvelopelor de iarna?
![]() ![]() ![]() |
ce parere aveti de legea anvelopelor de iarna?
dandee |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 13 January 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
O lege foarte buna la noi, dar absolut inutila-n tarile cu apa calda. Pentru ca majoritatea de la noi ii soarbe cu evlavie cuvintele lu' mircea badea si le ridica la nivel de tel in viata, iar la altii societatile de asigurare iti impun folosirea anvelopelor de sezon.
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
da vor deveni mai sigure, sa-ti dau un exemplu:
am mers recent cu un microbuz echipat cu anvelope de iarna, bine erau aproape la limita de uzura (nu prea mai aveau "carne"), insa din punct de vedere legal, totul era in regula |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Care e legea asta? Ca eu n-o stiu...
Ce am inteles eu este ca daca ramai impotmolit, blochezi drumu' si nu aveam anvelope de iarna iti iei amenda. Nu am inteles bine? |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.016 Joined: 23 July 09 ![]() |
Sunt de acord cu folosirea anvelopelor de iarna, pacat ca n-am bani sa-mi iau. Sunt importante nu numai pe zapada, insa si pe asfalt uscat, datorita compozitiei cuciucului adaptata pentru temperaturi scazute. Eu n-o sa merg iarna asta decat pe asfalt uscat, cu cauciucurile mele. Si cu atentie, pentru ca deja se intarsesc de la frig si nu mai ai aderenta corespunzatoare, existand riscul ca al o frana mai puternica roata sa blocheze mai devreme.
Mircea Badea sa stea pe domeniul lui, aka politica si ce-i dicteaza Felix. Maine poimaine ne-o da indicatii si despre cum trebuie sa ne construim casele. Formatorii astia de opinie (cat de oribil suna, de parca poporul ar fi prost by default) ar trebui sa se limiteze la la domeniul lor de (in)competenta. This post has been edited by Filip: 28 Oct 2010, 20:03 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Mirciulik |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 378 Joined: 11 March 06 From: Galati ![]() |
Desi mi-as dori anvelope de iarna, nu-mi permit. Am 5 ierni pana acum...iar la cea de anul trecut pot spune ca masina nu a stat 1 zi in parcare.
In general in primele 2 zile de ninsoare abundenta am iesit cu lanturi si nu au fost probleme. Dupa aceea am mers destul de bine pe zapada batatorita. Daca stapanesti bine pedalele, te descurci. Normal ca maresti distanta fata de masina din fata, franezi mai cu blandete si faci multa frana de motor. Dar pe langa siguranta oferita de anvelopele de iarna sunt curios cati posesori au garaje, cati sunt dispusi sa-si tina cauciucurile in casa, sau cati isi permit sa plateasca pentru a fi tinute in depozite? |
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.016 Joined: 23 July 09 ![]() |
Mai nene, daca mi-am luat masina, mare lucru sa-mi tin 4 roti pe balcon. Inteleg, unii poate stau in garsoniere comfort III, si poate sunt taximetristi. Nasol atunci, dar totusi se poate gasi o solutie si in cazul ala. Le lasi la socri, sau la rude, poate ai o ruda la tara etc. Daca se vrea, se face. Daca stam sa ne lamentam, de-aia ajungem unde ajungem.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
eu am vazut anul trecut o gramada de masini cu cauciucuri de iarna ramase inzapezite ...la loloiasca deci nu avea nici o legatura ca tu ai de iarna/vara ca numai inaintai..si a durat 4 ore si ceva pana a aparut o masina de dezapezire..deci pentru ce lege de cauciucuri??? si inca ceva?? politia ce o sa faca ne opreste pe fiecare in parte si se uita la roti daca au fulguletzul pe ele?? ca altfel nu isi dau ei seama:)
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
le folosesc cu incredere. Si DA! Ar merita batuti cu ranga uda dobitocii care pleca iarna la drum cu cauciucuri de vara si blocheaza drumul sau fac accidente ca is ei jmecheri.
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Filip @ 28 Oct 2010, 21:05) Inteleg, unii poate stau in garsoniere comfort III pe care oricum le fura femeile. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Filip @ 28 Oct 2010, 21:05) Mai nene, daca mi-am luat masina, mare lucru sa-mi tin 4 roti pe balcon. Inteleg, unii poate stau in garsoniere comfort III, si poate sunt taximetristi. Nasol atunci, dar totusi se poate gasi o solutie si in cazul ala. Le lasi la socri, sau la rude, poate ai o ruda la tara etc. Daca se vrea, se face. Daca stam sa ne lamentam, de-aia ajungem unde ajungem. Unde locuiesti, la scurusresti vale? pana si la Deva-sat la vulcanizare te intreaba daca sa ti le tina ei in depozit contra a cateva sute de mii. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
He he he! Ce mi-a placut mie in iarna trecuta un reportaj de la stiri. Tocmai venise zapada aia zdravana din ianuarie si toti navalisera pe la vulcanizari. Un hapciupalitic cu bemveu isi monta lanturi de iarna pe spate la jantele lui din aliaj.
![]() |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Hai ma lasati vrajelile si filipismele, vreau sa vad si eu legea aia... Si pe George nu l-am mai vazut p-aici.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
dandee |
![]()
|
din cate am inteles eu toate categoriile de masini trebuie sa fie echipate cu cauciucuri de iarna in caz contrar li se poate (a se citi "li se va") retine certificatul cat si numerele de inmatriculare! asta cu incepere de la 1 noiembrie 2010, adica peste 4 zile!
in alta ordine de idei este un lucru benefic sa ai anvelope de iarna, dar la fel de important este sa sti sa mergi iarna (tata le avea aproape ca in palma si nu a avut nici o problema) |
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
Merced |
![]()
|
Si ne dau si bani sa le cumparam?
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Merced |
![]()
|
Unde dracu' m-ai pozat ma...
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
dandee |
![]()
|
astia ar trebui sa participe la emisiunea "marele castigator"
|
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
QUOTE(Alydor @ 28 Oct 2010, 20:17) le folosesc cu incredere. Si DA! Ar merita batuti cu ranga uda dobitocii care pleca iarna la drum cu cauciucuri de vara si blocheaza drumul sau fac accidente ca is ei jmecheri. Suma respectelor, Alydor De-acord, si cu tine si cu legea.Am set complet de gume de iarna cu tot cu jenti si conteaza destul de mult........cat de mult?Depinde de sofer! Oricum, avand cauciucuri de iarna totusi nu inseamna ca nu poti intra in sant, roata nu patineaza deloc sau masina opreste ca pe asfalt uscat.O mare din parte din sofei habar n-au cum se piloteaza masina iarna cu toate ca au gume de iarna, abeesuri, esepeuri si alte smecherii. Cel mai mult ma distreaza smecherasii care au chiu sapte si ics cinci da' care n-au bani de gume de iarna ca noh...... mananca paine cu iaurt ca sa-si plateasca ratele. ![]() |
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
alea nu e in rate, stai chill.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(Tiberiu-Andrei @ 28 Oct 2010, 21:47) De-acord, si cu tine si cu legea.Am set complet de gume de iarna cu tot cu jenti cata obiectivitate ![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Marty |
![]()
|
Ia zi, grecule, anu' asta te-ai hotarit sa rupi 5 lazi de portocale ca sa-ti iei si tu 4 gume septohan, sau tot dubios o arzi?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
cea mai buna investitie 4 jenti cu cauciucuri de iarna si 4 cu cele de vara... schimbi in 10 minute toate rotile...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
g_dani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 8 September 08 ![]() |
Daca ziceau de la inceputul anului ca din 1 noiembrie o sa intre in vigoare legea vietii, poate ca multi dintre noi isi faceau calcule si economii si pana acuma reuseau sa isi cumpere anvelopele de sezon..dar asa ma cam indoiesc ca o sa fie multi doritori..cat despre performantele masinii, e clar ca e un + pt siguranta rutiera
|
--------------------
Toyota
Avensis
1.8 VVTi 2003 BMW 525 i , 2002
"Daca ajuti pe cineva, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor" |
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Asa-i Alydor,si nici nu dai bani la vulcanizare.
This post has been edited by Tiberiu-Andrei: 28 Oct 2010, 20:57 |
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
QUOTE(dandee @ 28 Oct 2010, 20:39) din cate am inteles eu toate categoriile de masini trebuie sa fie echipate cu cauciucuri de iarna in caz contrar li se poate (a se citi "li se va") retine certificatul cat si numerele de inmatriculare! asta cu incepere de la 1 noiembrie 2010, adica peste 4 zile! in alta ordine de idei este un lucru benefic sa ai anvelope de iarna, dar la fel de important este sa sti sa mergi iarna (tata le avea aproape ca in palma si nu a avut nici o problema) Adica sa-mi pun in 1 noiembrie, de Ziua Mortilor, cauciuce de iarna, fie ca ninge, fie ca ploua, fie ca e frumos si soare ? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
Marty |
![]()
|
Io as propune sa dea lege si pentru beleregii care o ard cu cauciucuri de iarna vara, ca si combinatia asta e destul de periculoasa...
Oricum, o sa fie un foc de paie si cu legea asta, la fel cum e cu toate, d-aia umbla toti handicapatii cu proiectoarele aprinse pe linga militieni. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 14:43 |