Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 2 x Megane 4
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Jurnal de Bord
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
VladSoare
Dacă nu există constatare amiabilă, atunci e musai să mergi la poliție. Nu știu cum e la Sibiu, dar în București e chinul dracului cu poliția, mai bine te arunci pe geam decît să treci prin așa ceva. Din păcate însă nici asigurarea, nici servisul nu stau la discuții cu tine dacă n-ai hîrtia de la poliție (sau amiabila, dar acum nu e cazul).
m3st_tce
OK, probabil constatarea asiguratorului e suficienta daca, de exemplu, razi un parapet sau un perete (urma poate fi similara)...
spy_oh_joy1389
Când am revopsit Clio n-am trecut pe la poliție. Am vorbit doar cu asiguratorul, mi-a făcut 2 dosare pentru ambele părți. Pentru zgârieturi și alte pagube mici știu că nu mai trebuie să mai treci la poliție de ceva vreme.

Am observat că e și janta zgâriată. Când am făcut poza la kaufland din ce văd, zgârietura pe jantă nu se aliniază cu cea de la bară, deci probabil că mi-a zgâriat-o când am parcat-o lângă parc în ora în care am fost la alergat. Parcare în spic, complicată manevră în Sibiu sleep.gif
tatimeu
Ce sa faci mai colega. S-a umplut și Sibiul de vâlceni, deci consecință e logica. În altă ordine de idei faimosul magazin nu o să ajute cu nimic. Pățit cu ei și m-am lăsat pagubas
spy_oh_joy1389
Eu m-am lăsat păgubaș momentan că nici timp nu e și nici chef nu am. În mod sigur o să o mai lovească careva. Aș vrea totuși să o vopsesc in zona aia înainte de iarnă că sigur ruginește acolo de la sare.

Mașina a trecut de 5150km astăzi după numai 2 luni , este un mare plimbăreț smile.gif . Estimez că o să mai strângă în curând 1000km când plec in Maramureș pe 27 (dar mai întâi pe la București), iar în august-septembrie parcă estimasem vreo 2000km cu concediul la Dubrovnik.
spy_oh_joy1389
Se mai adaugă 2 zgârieturi radmasa.gif . Portiera dreapta spate și mânerul de la portiera față.

Hai Sibiu, știu că poți, mai sunt 5 elemenți neatinși happy.gif
speedman
mai las o putin, ca sa o poti vopsi pe toata smile.gif
tatimeu
sa nu ai un invidios prin preajma care iti face bucuriile respective
spy_oh_joy1389
Azi după ultimul plin am observat ca a scazut costul per/km la sub 10 lei smile.gif

sunt curios cât o să creasca după ce iau rotile de iarnă
dandobre
Pe cati ani ai băgat devalorizarea?
spy_oh_joy1389
Nu e băgată devalorizarea. ce vezi acolo sunt banii dați pe ea până acum + costurile adiacente.
Abia peste un an o să văd cât valorează sh și o să scad din banii dați să văd de curiozitate cât rămâne.
dandobre
Aha, mie îmi dă mai mult pe km pt ca am calculat devalorizarea pe 6 ani ( masina shk9).
St
Eu nu inteleg cum e calculat costul...la 10 RON/km inchiriezi S classe cu sofer.
spy_oh_joy1389
Cati bani au intrat in mașină în total (cât am plătit până acum, toate taxele, asigurările) împărțit la nr total de km până acum.
Asta-i realitatea deținerii unei mașini noi pentru ~6000km. închiriază-ți s class cu sofer de 10lei/km dacă ai de gând să mergi doar 6000km. Vei fi mai câștigat.
Diferența e că eu la fiecare plin, mai scad cam 1leu/km până va ajunge la o stabilizare care probabil va fi apropiată de transportul în comun. Cu cât fac mai mulți km cu atât va fi mai ieftină/km. După al doilea plin imi arăta mai mult de 20 lei/km.
St
Ok, deci tu ai considerat si taxe si alta plati care sunt one-off, nu doar costuri variabile, acum inteleg si are sens.

Din ce aplicatie este print-screen-ul? Eu folosesc spritmonitor, dar asta pare mai faina ca info si design.
spy_oh_joy1389
drivvo ii zice. Iti arată si pe categorii de cheltuieli, de asta îmi place.
spy_oh_joy1389
Piatră luată în drum spre maramureș
speedman
nasol, bine ca e ok tabla...
speedman
salut, noutati? cati km ai acum?
spy_oh_joy1389
Nimic important. 7200km. Aseara am montat suportii de bicicleta ca azi plecam la țară pe lângă Pitești și ne mai plimbăm.
Între timp am primit prin poștă o recomandată că m-au luat cu radarul aflat în mișcare când am ocolit Șelimbărul.
speedman
greu cu gt ul sa scapi fara amenzi... biggrin.gif
spy_oh_joy1389
yeah... but worth it icon_mrgreen.gif
spy_oh_joy1389
Update si bara fata am văzut-o azi zgariata.
spy_oh_joy1389
Acum o săptămână când am ajuns in Sighișoara nu a pus frana de parcare și mi-au apărut 3 erori in bord: Check parking brake, check hill start assist și check esc. Am mers 100m și au dispărut. Am fost azi cu ea la service (9200km) să verifice dacă este vreo problemă că mâine plec in Balcani într-o drumeție de vreo 2000km.
Ne-am echipat, am luat și portbagaj de plafon că să încapă bagaje de 4 persoane pentru 10 zile. Abia aștept să ajung in Dubrovnik sa bag un snorkeling.

spy_oh_joy1389
Gata, înapoi acasă.

Am plecat la 9200 de km, ne-am întors cu 11320. Traseul a fost Sibiu - Belgrad, Serbia prima zi, Belgrad - Zabljak, Muntenegru a 3-azi, Zabljak - Dubrovnik, Croatia a 4-a zi, Dubrovnik - Sarajevo, BiH a 8-a zi, Sarajevo - Timișoara a 9-a zi și azi înapoi acasă.

Plimbărețul s-a comportat excepțional, confortabil și m-a ajutat la drum lung. Eu am condus din Sibiu până înapoi în țară la Moravița.

ACC-ul a fost foarte util pentru că prin Balcani limita de viteză este de 80 în afara localității și 50 în localitate, și sunt muuuulte localități. La întoarcere prin Serbia cred că am mers mai mult prin localitate pentru că au satele întinse de-alungul drumului. Drumul Sarajevo - Moravița a durat foarte mult din cauza asta, iar fără ACC mi-ar fi amorțit piciorul.

Am avut parte de vederi impresionante, relaxare, bălăceală și istorie.

Beograd - București acum 10 ani. Iarbă nu există în oraș, zici că au dat peste tot cu ierbicid că e toată arsă de soare. Trandafirii erau niște bețe de care atârnau petale moarte. Am băgat pe un vas restaurant o pleșcaviță sățioasă de 2 zile n-am mai avut nevoie de nimic.
[attachmentid=1628070044]
Seara am luat un tur pe Dunăre pe lângă cetate și a doua zi am plecat să vizităm cetatea și muzeul Tesla. Muzeul militar din cetate din păcate era închis pentru renovare.
De apreciat că la ei nu este aglomerație în oraș. Există benzi de autobuz supravegheate cu camere video și radare destul de dese pe bulevarde, dar ce m-a surprins, și transportul în comun este foarte scump. De apreciat că au o centură de calitate, la 3 benzi, dar de rahat că ai limita de viteză 50 aproape pe toată lungimea ei. Mergeam cu ACCul în spatele unui camion, a trecut un Fiat pe lângă noi cu vreo 60 și l-a oprit poliția.

În Zabljak a fost o oprire mai mult ca să împărțim drumul dar să vedem și canionul Tara. De aici începusem să dăm de incendii. Voiam să mâncăm la restaurantul de acolo dar tocmai opriseră două autobuze așa că nu am prins loc și am mers mai departe la pensiunea din Tmajevci. Pe la un restaurnat am băgat prima porție de cevapi. Față de micii noștri sunt mai slabi și nu au bicarbonat, deci pe ai lor pot mânca mai mult de 2.
[attachmentid=1628070045]
Mai departe de Zabljak am văzut foarte multe incendii de abia se vedeau munții. Am aflat că aparent un turist polonez a fost cauza.

În Dubrovnik a fost relaxare. Recomand insula Lokrum pentru plajă pentru că sunt mai puțini oameni iar apa este bună pentru snorkeling, dar ca să ajungi acolo costă 17e de persoană. Toate lucrurile sunt destul de scumpe pe acolo și am înțeles că asta de când s-a filmat Game of Thrones.


În Sarajevo am vrut să ajung pentru a vedea urmele războiului din anii 90. Un oraș care îmi amintește de București acum vreo 15 ani, dar trebuie avut în vedere că a trecut prin cel mai lung asediu din istoria modernă (din 92 până în 96).
Am avut norocul să ajungem când era Bairam și majoritatea magazinelor erau închise așa că a trebuit să dăm o fugă a doua zi de dimineață prin centrul vechi să cumpăr un set de cafea bosniac și suveniruri.
Seara am ieșit la o narghilea acolo în centru și pot să zic că a fost cea mai bună pe care am încercat-o de până acum (afine cu mentă). Era și culmea să nu fie având în vedere că e la mama ei și era recomandare de la proprietarul pensiunii:Dibek


Costuri - am ajuns la 2600e pentru 4 persoane, costuri ce includ cazarea, benzina, bilete de transport și mâncarea, mai puțin suveniruri.

Alimentări
9202km am plecat cu plinul făcut
9496km 25L la Lukoil înainte de Moravița
9796km 21.4L OMV în Serbia înainte de Muntenegru
10250km 31,2L Lukoil în Muntenegru înainte de granița cu Croația
10585km 25L Benzinska Pumpa Petric în Bosnia după Sarajevo
11102km 35L Petrom A1 în drum spre Sibiu

Mâine fac plinul ca să pot face calculul plin-plin. CB îmi zice 7.0L/100km. Sunt mulțumit de consum având în vedere că am mers cu mașina încărcată, portbagaj de plafon, 130km/h constant pe autostrăzi și foarte mulți munți.

În Muntenegru înainte de a ajunge în golful Kotor:
[attachmentid=1628070050]
Așteptând să intrăm în Croația (granița la care am stat cel mai mult)
[attachmentid=1628070047]
După ce trecusem din Croația în Bosnia:
[attachmentid=1628070048]
Raduchu
Frumos! smile.gif
spy_oh_joy1389
Am făcut și calculul, dacă adun alimentările și împart la Nr de km îmi dă 7.5l/100km, dacă fac media ponderată îmi dă 7.3l/100km, cred că am rotunjit greșit pe undeva.

Am fost să îmi iau și jante pentru iarnă. Trebuie sa îmi ajungă senzorii și o să mă duc să le pun cap la cap. Voiam să iau Rial Kodiak Graphite, mi se părea că se potrivesc mai bine, dar nu era dimensiunea bună. Nu stătea pe butuc și nu intra nici inel de centrare. Am ales un model care seamănă cu cele cu care a venit mașina, Rial Torino și inel de centrare.

Kodiak Graphite - [attachmentid=1628070888]
Torino - [attachmentid=1628070889]
Adrian Frigo
Ce caucioace ai ales la jențile de mai sus?

P.S-L.M.A! icon_mrgreen.gif
tatimeu
QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 13 Sep 2017, 21:07)
Am făcut și calculul, dacă adun alimentările și împart la Nr de km îmi dă 7.5l/100km, dacă fac media ponderată îmi dă 7.3l/100km, cred că am rotunjit greșit pe undeva.

Am fost să îmi iau și jante pentru iarnă. Trebuie sa îmi ajungă senzorii și o să mă duc să le pun cap la cap. Voiam să iau Rial Kodiak Graphite, mi se părea că se potrivesc mai bine, dar nu era dimensiunea bună. Nu stătea pe butuc și nu intra nici inel de centrare. Am ales un model care seamănă cu cele cu care a venit mașina, Rial Torino și inel de centrare.

Kodiak Graphite - [attachmentid=1628070888]
Torino - [attachmentid=1628070889]
*din Sibiu?
cat au fost?
spy_oh_joy1389
Sigemo, 2200 lei

QUOTE(Adrian Frigo @ 13 Nov 2017, 05:56)
Ce caucioace ai ales la jențile de mai sus?

P.S-L.M.A!  icon_mrgreen.gif
*


Mulțumesc!

Barum Polaris 3 la ambele Meganeuri.
tatimeu
pe 17 sau 18?
Multumesc
spy_oh_joy1389
17
spy_oh_joy1389
Ieri GTul a avut prima revizie la 16500km și aproape 8 luni ca să fim pregătiți de iarnă.
650 de lei a fost revizia
Am raportat următoarele probleme:
1. Haionul se mișcă și lovește in laterale de a ros vopseaua. Miercuri mă duc cu ea la reglaj și retuș.
2. Am mai avut de 2 ori eroarea cu Check parking brake. S-a reprogramat ECU.
3. In singurele 2 zile când am avut temperaturi negative de când am luat-o nu a deblocat ușile handsfreeul, dar mașina aprinde luminile semn că știe că m-am apropiat. -> De urmărit, probabil că va trebui să o las la service peste noapte dacă se întâmplă doar la rece. O să caut sa reproduc fără să fie nevoie sa stea peste noapte. Poate după ce intră la sleep o să încerc din nou.
4. Anvelopele de vară uzate spre interiorul mașinii. S-a reglat geometria, doar unghiul de convergență era în afara intervalului recomandat. S-au făcut poze și se trimit la Renault. Am înțeles că au avut și un Talisman cu problema asta.

N-am poze cu factura/geometria că am ajuns acasă și am plecat la Pitești. Pun mâine poze.
Foarte multe Meganeuri pe drum. Bine, și ies in evidenta de la distanță smile.gif

Ce am observat, deși am mers mult timp cu ea ieri, nu mai vrea sa intre in stop auto. Când am ajuns la Pitești, după atâta drum, a intrat doar odată, am mai mers 1km și nu a mai vrut (7grade afară, deci ar trebui sa îi permită). Semn că bateria e pe ducă. O să menționez asta miercuri.

BTW, costurile cu mașina au ajuns la 4.4 lei/km. Taxiul de m-a luat de la service a venit cu tariful de 3 lei/km. Mai e un pic și își scoate banii happy.gif
spy_oh_joy1389
Că tot stau degeaba în mașină și aștept, pun factura și raportul de la geometrie că am uitat:
[attachmentid=1628079475] [attachmentid=1628079476]<span class='edit'>16 Jan 2018, 18:05:</span>
Acum când m-am parcat, am folosit parcarea automată. A reușit într-un spațiu cam cât masina și destui de repede.

<span class='edit'>16 Jan 2018, 18:16:</span>
[attachmentid=1628079481][attachmentid=1628079480]
speedman
noutati, ceva? probleme?
spy_oh_joy1389
Salut! A trecut ceva vreme de când n-am mai intrat. Momentan meganeul face pe duba, încă mai car cutii cu ea că ne mutam iarăși.

De când am povestit cu tine ultima dată am fost să verifice sunetul de îl avea când schimba în treptele pare. La un moment dat mi-a dat eroare la schimbare care a persistat 1s. Am fost și m-am plimbat cu inginerul din service, a zis că știe sunetul și că o să îmi schimbe kitul de ambreiaj pe garanție. De săptămâna trecută are kitul nou pus si capac de cutie. Am primit și cauciucurile noi dacă tot am lăsat-o acolo.

Lunile care vor veni, o să stea mai mult parcată că vom sta temporar în oraș până ne mutam din nou. Abia aștept să termin cu căratul să o pot curăța cum trebuie.

IRONICK
QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 16 Dec 2017, 09:47)
4. Anvelopele de vară uzate spre interiorul mașinii. S-a reglat geometria, doar unghiul de convergență era în afara intervalului recomandat. S-au făcut poze și se trimit la Renault. Am înțeles că au avut și un Talisman cu problema asta.
*

Pe fluxul de productie se monteaza deja reglate, probabil au o scapare. Cauciucurile nu le schimba? Ca-i din cauza lor.

Dar si unghiurile de cadere sunt diferente. Un unghi negativ ajuta mult pe viraje, dar in linie dreapta nu sta cauciucul perfect pe suprafata si il toceste pe interior.
spy_oh_joy1389
Am primit și cauciucurile noi săptămâna trecută.
Când le-am schimbat acum câteva săptămâni, m-am uitat la cele de iarnă, erau uzate uniform acum.
IRONICK
QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 16 Dec 2017, 09:47)
1. Haionul se mișcă și lovește in laterale de a ros vopseaua. Miercuri mă duc cu ea la reglaj și retuș.
*
Daca o urci pe o bordura inalta cu una din rotile spate (ca sa fie echilibrata doar in diagonala), cum se prezinta haionul? Se inchide/deschide usor?
Macar sa stii ca este sau nu din limitatori ...
ProfiBv
@IRONICK ar fi culmea sa se torsioneze sasiul la o masina cu valente sportive .Cel putin nu pana ce rugineste pe dedesupt .
Cum ar fi sa o ridice pe cric( in caz de pana ) si sa nu mai poata umbla la haion ?!
silvanu96
"ar fi culmea sa se torsioneze sasiul la o masina cu valente sportive"
Chestia asta mi se pare a fi marketing pur.
Daca ne uitam pe filmuletele de pe linia de montaj, componentele vin din acelasi loc, din acelasi sul de tabla. Diferenta ar face-o doar arcurile.
Scuze colegului, daca am poluat.
IRONICK
QUOTE(ProfiBv @ 4 Jun 2018, 00:28)
@IRONICK ar fi culmea sa se  torsioneze sasiul la o masina cu valente sportive .Cel putin nu pana ce rugineste pe dedesupt .
Cum ar fi sa o ridice pe cric( in caz de pana ) si sa nu mai poata umbla la haion ?!
*
Exact cum a spus si silvanu96, marketing pur.

Nissan Qashqai (si Kadjar foloseste aceeasi platforma) pateste asta. Daca masina sta doar pe pe rotile dintr-o diagonala, deschizi greu haionul si nu il mai inchizi ca bate in stop.
Faptul ca haion deja a depasit limitatatorii, nu-i ceva bun.
spy_oh_joy1389
N-am incercat asta. Țin minte doar că l-am deschis când era pe cric dar nu mai sunt sigur dacă l-am închis. Totuși meganeul e mai mic decât Qashqai.
aphophis
QUOTE(IRONICK @ 4 Jun 2018, 13:07)
Exact cum a spus si silvanu96, marketing pur.

Nissan Qashqai (si Kadjar foloseste aceeasi platforma) pateste asta. Daca masina sta doar pe pe rotile dintr-o diagonala, deschizi greu haionul si nu il mai inchizi ca bate in stop.
Faptul ca haion deja a depasit limitatatorii, nu-i ceva bun.
*


la fel cum se intampla la kia sportage de exemplu sau la hyundai santa fe rolleyes.gif
IRONICK
Da, folosesc aceeasi platforma (Kia-Hyundai). Dar poti sa inchizi haionul la aia.
spy_oh_joy1389
Să mai șterg puțin praful dacă tot nu mai e blocat forumul la muncă.
Ieri am fost sa schimb roțile între ele să le uzez și pe cele din spate. Cele din spate au fost anul trecut pe față și au primit pe garanție set nou de anvelope. Acum când să le schimb între ele am aflat că sunt îndoite (una nu a putut fi echilibrată) așa că am lăsat-o pe spate.

Masina intre timp a trecut de 30k km (are pe la 31k km). Consumul general este la 8.57L/100km, costurile per km au scăzut la sub 3 lei/km, deci mai ieftin ca Uberul din București.

Miercuri mă duc să îndrept acea jantă. Am înțeles că durează vreo 2h. De fapt cred că o trimit pe soție, e posibil să fie opera ei de artă, să înțeleagă de ce mă enervez când nu evită gropile.
Andy_ACS
Cum calculezi costul pe km? Adaugi eventual depreciere sau rata la masina? Ca mi se pare foarte mult.
spy_oh_joy1389
avansul + rate + rca + casco + revizie + roti + combustibil (cam toate costurile obligatorii) / nr total de km

Bine, nu fac eu calculul, am aplicatie in care introduc costurile.

Nu-i mare, la Megane 2 era pe la 1leu/km, dupa 8 ani.
Andy_ACS
Asa e de inteles.
La mine (tot aplicatie - Fuelio) arata 0.57 lei/km. Am luat in calcul toate costurile (taxe, asigurari, combustibil, etc) dar fara banii dati pe masina.
spy_oh_joy1389
Pe mine mă interesa o măsurătoare obiectivă pentru toate costurile. Să văd în viitor dacă mai merită să cumpăr mașină nouă sau să închiriez când am mai mult de mers. Iar pe oraș să țin o răgălie.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.