Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Starea Drumurilor - Moldova
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Starea Drumurilor
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
BoTi
Este foarte util atunci cand pleci la drum sa sti la ce sa te astepti sau sa iti planifici traseul de asa natura sa ajungi intreg la destinatie. Daca ai vreo informatie despre stare unui drum din Moldova spune-o aici.
RCS
Sa nu va puna Cel de sus sa mergeti pe directia Cluj-Vatra Dornei-Campulung ca va ,,rupeti troca in doua''. Eu am fost acuma 3 saptamani si pot sa va spun ca la intoarcere telescoapele spate ,,sunt bune de aruncat la gunoi'' mad.gif !!! Asa hal de drum nu am mai vazut prin toate plimbarile mele in aceasta ,,tara frumoasa dar pacat ca este populata'' vorba ,,proverbului''. blink.gif Rusine celor care se ocupa de ,,intretinerea '' acestui tronson de drum.... mad.gif
Kenny
Pot sa garantez ce a spus despre drumul Vatra Dornei - Cluj . In schimb , restul drumurilor sunt intr-o stare destul de bun . Mai ales E85 , care merge pe traseul Suceava - Roman - Bacau(mai la sud nu am ajuns) . De asemenea Roman-Iasi este foarte bun .
raducu68
Care mai e situatia cu podul ala distrus de la Maracineni? Cum se ajunge acum din Buzau la Focsani? Se ocoleste sau exista vreun pod provizoriu pt turisme?
andreib
Din ce am inteles la stiri exista poduri provizorii facute pana la repararea podului de pe E85. Inca nu am ajuns la Buzau dar atat stiu.

In general despre starea drumurilor in Moldova eu zic ca e mult mai buna decat in Ardeal, atata timp cat ocolesti drumurile judetene care au o calitate care lasa de dorit. Acum e si important sa stii ce drumuri sa alegi. pe unde merg eu (jud Iasi, Neamt, Suceava, Bacau) nu sunt probleme.
raducu68
Sint 3 poduri construite de genistii de la armata, cite unul pt fiecare sens plus unul de becap probabil tongue.gif Mai prost e drumul prin cimp (cca 1.5 km) pina la si dupa respectivele poduri (piatra tasata cu buldozerul). In total se pierd cca 15-20 min.
Podul vechi e in continuare intr-o rîna, cred ca-i gata in fo 3 ani mad.gif
Alex04
Stie cineva care mai e situatia pe E85 ? Au zis la stiri ceva de un pod prin Focsani. Trebuie sa ajung la Vatra-Dornei.
sorin1967
Mai bine ai lua-o prin ardeal(via miercurea ciuc-bistrita).
raducu68
QUOTE(Alex04 @ Jul 14 2005, 08:04 AM)
Stie cineva care mai e situatia pe E85 ? Au zis la stiri ceva de un pod prin Focsani. Trebuie sa ajung la Vatra-Dornei.

Probleme mari de tot! Podurile alea de la Maracineni cica au luat-o la vale. Plus citeva poduri avariate in Vrancea, dupa Focsani (Garoafa, etc).
made
Azi dimineata am auzit la radio ca drumul Buc - Focsani este deschis circulatiei in totalitate. Pontoanele de la BZ: numai unul a fost avariat, dar oricum unul era de rezerva (probabil pentru situatii ca aceasta).
raducu68
Cel mai bine ar fi sa consultati http://www.andnet.ro:8080/itn/drumuri.asp

Despre Maracineni: Cele trei poduri provizorii de la Maracineni sunt inchise circulatiei din cauza paleelor , astfel : Podul 1 amonte paleea 4 rupta ; Podul 2 paleea 4 rupta si Podul 3 paleea 4 inclinata. Se circula pe varianta: Buzau - DN10 - Satuc - Berca - Sapoca - Maracineni.

In plus, podul de pe E85 de la Ramnicu Sarat a fost avariat si inchis pe un sens.
sorin1967
In Bacau , se iese spre Suceava,doar pe varianta pentru masini de transport de la intrarea in oras(dinspre Bucuresti)
Alex04
Maine plec pe ruta Brasov-Odorheiul Secuiesc-Gheorghieni-Vatra Dornei. Daca imi merge netul acolo va spun impresii daca nu la intoarcere.
Alex04
Maine plec pe ruta Brasov-Odorheiul Secuiesc-Gheorghieni-Vatra Dornei. Daca imi merge netul acolo va spun impresii daca nu la intoarcere.
made
Am fost in wk la Focsani. La BZ se ocoleste prin Berca ~ 36 km pe care i-am facut in 1h 20 '. Foarte aglomerat, o gramada de pietoni, drum infect in concluzie.
La Rm. Sarat pe pod se circula pe un singur fir. In rest drumul normal.
raducu68
Deci site-ul ala e serios smile.gif
made
Spre surprinderea mea... da!
raducu68
In concediu am vazut/patit o chestie incredibila. Drumul NATIONAL nu-stiu-care intre Focsani si Tirgu Secuiesc, pe o portiune de cca 25km intre Lepsa si Ojdula... prin padure adica... absolut CRIMINAL, am vazut drumuri forestiere muuult mai bune decit asta mad.gif Am facut doua ore pe cei 25 de km. Repet, e drum national, nu judetean sau de alta speta. Din fericire nu s-a rupt nimic la Megane unsure.gif
RCS
Cum este drumul Cluj - Vatra-Dornei ???? S-a mai facut ceva la el din primavara..ca atunci a fost ,,prapad'' .
sorin1967
Daaaaaaaaaaaaa, se rup astia in bucati sa-l faca.Eu aud de ani de zile ca vor sa -l faca de la Suceava la Cluj.E drept ca se lucreaza pe o mica portiune, dar intre V-Dornei si Campulung Moldovenesc si e plin de placi pe care scrie ca o sa fie gata prin 2008......Oricum abia la primavara e jale pe drumul ala.
Kata
Stie cineva cum se circula pe Bucuresti-Iasi (E85). As vrea sa ma duc la iasi de Craciun...

Aveti idee?
sorin1967
E85 e un drum facut super cu 4 benzi , nici urma de groapa si in plus nu ii lasa pe astia cu carute pe el.Asa ca nu este varianta mai buna de ajuns la Iasi....Dar e plin de radare... wink.gif
k0b3
E85 - impecabil. Radare de obicei la Focsani, Buzau, inainte de Roman, Letcani.
caktuss
atentie la intrarea in iasi de pe E85... au pus cacanarii astia niste "spinari de magar" pentru a limita viteza... si nu-s semnalizate
am sa pun si niste poze... mad.gif
dil
Mai exact sunt liniile transversale pentru reducerea vitezei, numai ca la intrarea in Iasi le-au pus in relief pentru a simiti cu adevarat ca intri in municipiul Iasi.

Ma dati seama ca toti care trec pe acolo binecuvanteaza minunata lucrare.
dil
Revin cu poze:
user posted image
user posted image
Spinarile de magar sunt in localitatea Valea Lupului, daca veniti la Iasi este localitatea dupa Metro. Daca iesiti din Iasi, este prima localitate si sunt semnalizate cu indicator drum cu denivelari si trecere de pietoni.

Cand te uiti la ele nu-ti dai seama ca sunt in relief, doar dupa ce treci peste ele.
Toader
mare rabdare si cu drumul de tara (numai Sosea natinala n-ui poti spune)ce face legatura dintre P.Neamt si urbea lui Creanga orasul Tg.Neamt.
FISICHELU
Mare grija daca aveti de trecut pe drumul Onesti-Adjud! Repet, MARE GRIJA! Drumul este absolut infernal! Mai mult de 80 nu poti merge in afara satelor, iar in sate -30km/h. Ce e amuzant: sunt zone cu limitare de viteza 40km/h in localitati...
La fel, drumul Bacau - Onesti este cu mari probleme- efectiv iti rupi masina! Sunt zone cu alunecari de teren unde soseaua e crapata varza- se circula pe un singur sens, si, cum era normal, nici nu sunt semnalizate foarte clar.Asa ca daca treci noaptea , poti sa ramai bine-merci acolo cu rotile evantai!
Toader
este normal sa fie asa,doar de aia platim ROVIGNETA si taxa lu basescu care a ramas mascata in combustibil,ca sa avem conditii optime de circulat ca-n EPOCA de PIATRA.SA TRAITI BINE!!!!
mihail75
stare drumuri zona Iasi-Vaslui-Galati (luna mai):

DN 28 Iasi-Tg. Frumos excelent (la fel ca tot DN2 Bucuresti-Bacau-Roman; spinari de magar sunt la iesire din Iasi (Valea Lupului) si la intrare in Bacau, la pod);
DN 28A Tg. Frumos-Pascani-Motca denivelari, stare buna
DN 15B Cristesti-Tg. Neamt stare buna, din loc in loc gropi (atentie, sunt adinci, nesemnalizate si apar destul de brusc in cale)
DN 24 Iasi-Vaslui stricat in iarna, peticit in primavara
DN 28 si 28B Iasi-Albita-Husi-Crasna stare buna, gropi in unele sate (Raducaneni), pe partea de European (Albita-Crasna) uzura se accentueaza
DN 24 Vaslui-Birlad-Tecuci-Tisita stare buna, din loc in loc s-au pus petice
varianta Birlad-Cuca-Galati stare buna, denivelari
Ghidioneanu
Pot sa va spun despre drumul Piatra-Neamt pana la Bicaz , peticit , se lucra la astuparea gaurilor in jur de 1 Mai , dar relativ bun ,mai spart pe la cateva poduri . De la Bicaz la Izvorul Muntelui , e mai bine sa ai masina 4X4 , un Aro vechi sau o dacie rablagita , sa nu iti para rau ca se rupe in doua , multe zone cu alunecari de teren , denivelari , sparturi etc . Merita in schimb sa va cazati in Izvorul Muntelui , inainte de un urcus pe Ceahlau . De la baraj pana la coada lacului , drumul e relativ bun , sunt si locuri cu denivelari si gropi , dar vizibile . Spre Durau e drum foarte prost prin comuna Ceahlau .
laurian
Buna,

Daca poate cineva sa spuna cum mai e drumul Piatra Neamt-Tg Neamt- Gura Humorului.

Siu ca Piatra -Tg. Neamt era f. prost in primavara.

Multumiri anticipate.
Deshteptu
Pta Neamt- Tg Neamt era varza rau. Poate a fost cineva in ultimele saptamini si a vazut ceva miscare la plombat.
Tg Neamt - Gura Humorului era rezonabil, chiar bunisor.. Am inteles ca dupa Gura Humorului e mai rau..
laurian
Revin, am facut drumurile:
-Piatra Neamt-Tg. Neamt - peticit; au mai ramas 2 comune cu portiuni groaznice: Cracauani si Baltatesti.
Tg Neamt - spre Roman - bun
Tg Neamt - spre Gura Humorului : prost;
Roman- Buhusi : f prost;


Littledevil
In ce stare se afla DN 2D cel care face legatura intre Focsani si Tg. Secuiesc?
laurian
In toamna era destul de bun intre Focsani si Lepsa.
Intre Lepsa si Tg Secuiesc auzisem ca e destul de prost.
Littledevil
Intre Focsani si Lepsa stiam si eu ca e bun, mai departe intre Lepsa si Ojdula am inteles ca ar fi 23 de km neasfaltati. Poate ne lamureste cineva de prin partea locului, 10x anyway
BlaueCorsa
Situatia vineri 24.06:

Iasi: gropile uzuale
Iasi-Tg. Frumos: foarte bine, ca de obicei
Tg. Frumos-Pascani: bine
Pascani: dupa podul peste Siret arata ca dupa bombardament
Pascani-Cristesti-Tg. Neamt - reparat destul de bine, cel putin dupa Cristesti
Tg. Neamt - M-rea Neamt: bine
M-rea Neamt - Sihastrie/Sihla: cu probleme, gropi, parti afectate de inundatiile de anul trecut (cred).
Deshteptu
updatez si eu informatiile, valabile pt 15 iulie:

daca vreti sa mergeti Iasi - Tg Neamt incercati mai bine varianta Iasi - Tg Frumos - sensul giratoriu spre Pascani - Motca - Tg Neamt. E un traseu mai lung cu 20 km decit cel prin Pascani, dar eu zic ca merita, pt ca mergi mai multi km pe europeana cu 4 benzi, plus ca drumul este excelent pe toata distanta.

Daca va tenteaza Tg Neamt - M-rea Varatec, e bunisor drumul pina in Baltatesti, de unde faci dreapta spre manastire. Apoi drumul e ceva mai stricat, dar acceptabil - doar citeva portiuni mai enervante. De la M-rea Varatec, daca vreti sa ajungeti la M-rea Agapia, va recomand drumul direct, prin Filioara. Adica nu trebuie sa va intoarceti la drumul national, pentru a va intoarce apoi spre Th Neamt si pentru a iesi din nou de pe el. Si asta pt ca varianta prin Filioara macar este un drum fara pretentii, dar interesant. In schimb, drumul de acces la Agapia este oribil.
ursul-alb
QUOTE(Deshteptu @ 16 Jul 2006, 19:05)
daca vreti sa mergeti Iasi - Tg Neamt incercati mai bine varianta Iasi - Tg Frumos - sensul giratoriu spre Pascani - Motca - Tg Neamt.

Probabil te referi la giratoriul de la intrarea in europeanul Suceava-Bucuresti, la 25 de km de Tg.Frumos (unde faci stanga spre Roman) ca sa nu ii zapacim pe bietii oameni...
Parerea mea e ca nu se merita (58 de km fata de 35) in primul rand pentru ca drumul direct e mai mult decat acceptabil, pentru ca Pascaniul se traverseaza lejer si pentru ca ( tongue.gif ) peisajul de dupa Pascani (Codrii Pascanilor) nu se compara cu terna ruta prin Miroslovesti.
Parerea mea...

QUOTE(Deshteptu @ 16 Jul 2006, 19:05)
De la M-rea Varatec, daca vreti sa ajungeti la M-rea Agapia, va recomand drumul direct, prin Filioara. Adica nu trebuie sa va intoarceti la drumul national, pentru a va intoarce apoi spre Th Neamt si pentru a iesi din nou de pe el. Si asta pt ca varianta prin Filioara macar este un drum fara pretentii, dar interesant. In schimb, drumul de acces la Agapia este oribil.

Mai mult, de la Agapia se poate merge pe un drum decent spre Manastrirea Sihastria, cu trecere pe la Schitul Sihla (pe multe harti generale drumul nu apare, dar localnicii si hartile "locale" il stiu bine), unde chiar ca aveti ce vedea...
Oricum, aceste drumuri de interior sunt absolut prin natura, unele dintre ele reparate si asfaltate mai des decat cele judetene, pentru ca se mai implica si biserica...
Deshteptu
mersi pt corectura, asa e, legat de sensul giratoriul. cit despre avantajele fiecarei rute, asta depinde de fiecare: poate unii vor sa ajunga mai repede si au o masina mai buna, caz in care ar trebui sa aleaga varianta mai lunga, dar mai buna. sau daca - asa cum spui tu - vor sa treaca prin Codrii Pascaniului, atunci sa mearga - logic - prin Pascani. Eu sunt satul de drumul asta, asa ca nu ma mai intereseaza peisajul.


drumul de la Agapia la Sihla - Sihastria incepe chiar de la fintina din fata manastirii. l-am facut anul trecut, un drum pietruit si acceptabil. Sunt insa ceva probleme - din cite am inteles - atunci cind cobori de la Sihla la Sihastria. Drumul era rau si inainte, dar acum, dupa mai multe inundatii .. e si mai rau...
coje79
am facut sambata un drum mai lung, cu plecare de la Iasi, avand ca puncte de reper Iasi-Tg. Frumos-Pascani-Tg. Neamt-Poiana Largului-Vatra Dornei-Campulung Moldovenesc-Gura Humorului-Motca-Iasi. banuiesc ca drumul pana la Tg. Neamt e cunoscut multora dintre forumisti, si ca cel putin la fel de multi stiu si cum e pana la Poiana Largului, la viaduct. ei bine, drumul spre Vatra Dornei, peste viaduct, m-a indus in eroare. prima parte, de cateva sute de metri, e buna, ca am si zis celor din masina "scoatem timp bun daca e asa tot drumul". well... dupa prima curba au aparut gropile. in unele locuri mai multe, in altele mai putine, uneori mai adanci, alteori rezonabile. nu chiar de speriat, un drum totusi practicabil, dar mi s-a facut mila de un tip care a trecut pe langa mine, la volanul unui Mercedes in 2 usi, cu garda la sol super mica...noi tocmai trecuseram de o portiune cam urata, si ne-am gandit cam asa: "buf! groapa!!! 500 E... buf! inca o groapa!!! alti 500 E".

in fine, am trecut de portiunea asta, am ajuns in Vatra, acolo drumul rezonabil. am pornit spre Campulung, prin Mestecanis. nu stiam ce ne asteapta. foarte multe dintre podurile de pe traseu sunt in reparatie, se circula in general pe un singur fir, si peste tot e impanzit de semne de restrictionare a vitezei si de semafoare. sfatul meu: stati la semafoare, nu va repeziti sa treceti chiar daca din fata nu vine nimic, distanta pe care actioneaza semafoarele e mare, cuprinde de obicei si o curba, si daca te intalnesti cu careva care vine din sens opus, nu ai unde sa te feresti. drumul: extraordinar de accidentat. gropi, denivelari, trecerea peste poduri/podete in general inaltata cu pietris si pamant, asa ca s-au facut niste denivelari pe care le mai atingi din cand in cand cu scutul. asta e...au fost si portiuni in care am putut merge cu 70-80/ora, dar in zonele de genul astora...viteza melcului. inarmati-va cu rabdare (si tutun, daca fumati), buna dispozitie si din nou, cu multa rabdare. oricum, recomandarea mea e sa nu luati drumul asta decat daca e absolut necesar.

la un moment dat a trebuit sa ocolim un tir care oprise in curba, in conditiile in care circulatia se desfasura, precum spuneam, pe un singur fir. partea buna e ca se putea trece pe langa tir. partea proasta e ca trebuia folosita partea de langa carosabil, care in urma ploilor se inmuiase, si cu concursul masinilor de tonaj greu care trecusera probabil pe-acolo se umpluse de adancituri si gropi. clar ca si acolo am auzit de vreo doua ori niste zgomote urate de sub masina, motiv pt care i-am injurat copios pe camionagii. motivul pt care statea tirul acolo...nu-l cunosc, poate nici macar nu era vina lor, dar era tirul lor si trebuia sa injur pe cineva biggrin.gif

in rest, drumul e ok. intre Gura Humorului-Falticeni-Motca chiar e bunisor, poti sa o mai calci din cand in cand.

drum bun tuturor cool.gif
cir_fra
In 11 aug sunt nevoit sa fac un drum Deva - Radauti. Poate sa ma informeze cineva despre un eventual traseu cu drumuri mai bune? Multumesc.
vladan34
De drumul Onesti -Miercurea Ciuc stie cineva ceva?
coje79
nu stiu cum e intre Onesti si Comanesti, dar in aprilie, drumul dintre Comanesti si MC era numai hopuri-damburi, dar tot tinea la un 80-90/h. grija mare pe la poduri, ca acolo se ascund niste "gropite" de toata frumusetea. a, iar intrarea in MC era crunta...ca si centru orasului, dealtfel biggrin.gif
radian
Din Ardeal spre Moldova (Botosani) care ar fi varianta mai buna de traversare a muntilor?

Pe la Tihuta - Vatra Dornei - Suceava, stiu ca anul trecut drumul dupa Bistrita era dezastru. S-a mai reparat ceva pe acolo?

Pe la Cheile Bicazului, am fost in primavara, e loc si de mai bine.

Pe la Comanesti - Bacau, iar am fost in primavara si mi s-a parut varianta cea mai buna (dar si cea mai lunga pentru mine).

Mai exista si vreo alta varianta de drum? (Nu ma gandesc la vreo varianta gen via Bucuresti sau via Budapesta - Chisinau...)

A facut careva traseele astea de curand?
dahn
Tocmai m-am intors din Moldova si la dus am folosit Cheile Bicazului, la intors Pasul Tihuta. Concluzia mea personala: mai bine veneam tot pe cheile Bicazului. Pe la Tihuta se lucreaza in Draci. Practic intre Bistrita si Campulung e dezastru si nu recomand. Mai bine pe Bicaz.
ursul-alb
QUOTE(radian @ 12 Sep 2006, 08:08)
Din Ardeal spre Moldova (Botosani) care ar fi varianta mai buna de traversare a muntilor?
Mai exista si vreo alta varianta de drum? (Nu ma gandesc la vreo varianta gen via Bucuresti sau via Budapesta - Chisinau...)
A facut careva traseele astea de curand?

Da, exista, si e cea mai buna dintre toate, fiind reparat si sectorul Deda-Toplita, mai putin jumatate din cei 12-15 km cati are "municipiul" Toplita (respecitv cea dinspre Borsec) si 5-6 km cat tine pasul Petru Voda; so:
...-Reghin-Deda-Toplita-pas Borsec-Borsec-Poiana Largului-pas Petru Voda-Tg.Neamt-...

QUOTE(dahn @ 12 Sep 2006, 11:06)
Tocmai m-am intors din Moldova si la dus am folosit Cheile Bicazului, la intors Pasul Tihuta. Concluzia mea personala: mai bine veneam tot pe cheile Bicazului. Pe la Tihuta se lucreaza in Draci. Practic intre Bistrita si Campulung e dezastru si nu recomand. Mai bine pe Bicaz.

Nu stiu cum ai ales cele mai proaste 2 variante din 3... mai ales Tihuta (daca citeai 1 minut pe site aici vedeai...)

Deci, inca o data, la ora actuala (pe incercate) cea mai buna ca si asfalt (implicit si mai rapida, pentru ca este si cea mai scurta) e cea pe Culoarul Toplita-Deda, pe valea Muresului.
radian
Ursul-alb, multumesc. Am sa incerc varianta propusa de tine peste vreo 2 saptamani
radian
QUOTE(ursul-alb @ 12 Sep 2006, 13:52)
...-Reghin-Deda-Toplita-pas Borsec-Borsec-Poiana Largului-pas Petru Voda-Tg.Neamt-...
*Am facut ieri traseul propus de tine. Intradevar, drumul este bun. Insa, ghinionul meu, am intalnit pe drum foarte multe carute...

La intoarcere, adica peste o saptamna o sa merg pe la Cheile Bicazul, sa vad ce mai e nou pe acolo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.