Jaf la drumu mare, ce ma sfatuiti?
![]() ![]() ![]() |
Jaf la drumu mare, ce ma sfatuiti?
Gescu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 30 October 07 ![]() |
|
||
--------------------
Fiat
Albea
2006 Dynamic 1.4 Fire 77 CP (Fully Integrated Robotised Engine)
115Nm/3000rpm |
|||
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
1. Du-te la alt dealer
2. Nu ai carnetul de intretinere in care specifica clar ce se face si nu se face la o revizie? Ma indoiesc serios ca se schimba distributia la 2 ani. |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
Gescu |
![]()
|
Scrie clar in carnet(dar ptr prosti)...2 ani sau 60 000 de km.....dar asta este o politica de la fiat X(... nu scrie pe nicio curea ca este garantata 2 ani.....ba chiar mai mult la fiecare reprezentanta din Romania preturile difera....de ex in brasov costa 20 de mil la cluj costa 15 iar la bucuresti sare de 20-21.
This post has been edited by Gescu: 16 Oct 2008, 18:13 |
--------------------
Fiat
Albea
115Nm/3000rpm |
|
disaster |
![]()
|
![]() Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest ![]() |
Taica-miu are un Albea si anu trecut a facut 2 anisori. A schimbat distributia la giganticul numar de 17000 de km ca sa nu piarda garantia, lucru care s-a dovedit a fi foarte inspirat pentru ca dupa 2 luni s-a spart cv. In fine, distractia l-a costat sub 10 mil, dar revizia era deja facuta, la un dealer Fiat din Braila.
PS: are ~35000 km si inca nu s-au schimbat placutele de frana. |
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|
Gescu |
![]()
|
Am gasit pe net distributia cu tot cu role ajunge la 3 mil...chestie e ca eu sunt super multumit de masina dar service-ul chiar m-a dezamagit..si ce ti s-a spart tie a fost din cauza ta sau a fost din cauza masinii?
This post has been edited by Gescu: 16 Oct 2008, 19:00 |
--------------------
Fiat
Albea
115Nm/3000rpm |
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
te rog sa ma scuzi, dar nu stiam ca ai un fiat albea din 2006, si nu e misto. nu iti convine, renunta la garantie sau mergi al OPC. Unde e jaf la drumul mare? Daca asa spun normele lor, e jaf?
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Gescu @ 16 Oct 2008, 18:13) Scrie clar in carnet(dar ptr prosti)...2 ani sau 60 000 de km.....dar asta este o politica de la fiat X(... nu scrie pe nicio curea ca este garantata 2 ani.....ba chiar mai mult la fiecare reprezentanta din Romania preturile difera....de ex in brasov costa 20 de mil la cluj costa 15 iar la bucuresti sare de 20-21. pai ... astea sunt conditiile .... nu prea ai ce face .... banuiesc ca atunci cand ai cumparat masina ai avut in vedere toate aceste lucruri oricum ... daca ti se pare service-ul naspa banuiesc ca nu e singurul acreditat ... mai sapa si poti gasi mai convenabil. |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eu stiam ca are Albea si stiam si ca se va comporta exact asa cum a facut-o.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tarzy @ 16 Oct 2008, 19:25) pai ... astea sunt conditiile .... nu prea ai ce face .... banuiesc ca atunci cand ai cumparat masina ai avut in vedere toate aceste lucruri oricum ... daca ti se pare service-ul naspa banuiesc ca nu e singurul acreditat ... mai sapa si poti gasi mai convenabil. Eu cred ca nu banuiesti bine ca la noi la rromania intai se cumpara masinile si apoi se plange pe la colturi ca aia e scumpa ca aia nu e buna etc..... Eu nu consider deloc jaf situatia expusa de tine. In plus de asta nu te obliga sa faci chestia aia ...poti sa nu o faci si gata pana la urma la ce iti trebuie garantie cand piesele si servisul vad ca sunt atat de ieftine ? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
Gescu |
![]()
|
Asa am sa fac...renunt la garantie...1 l de ulei castrol este in jur de 30 de lei ...la ei este vreo 45 lei sau nu stiu cat...Imi cumpar tot d c am nevoie si ma duc la un service si fac revizia.Oricum de la 3 mil cat costa cureaua cu rolele la 18 mil este o mica mare diferenta.Oricum masina nu m-a dezamagit pana acum d.p.d.v tehnic si chiar nu am motive sa o schimb sau sa schimb marca...daca as avea vreo posibilitatea sa o schimb tot fiat mi-as lua.Oricum in Romania chiar daca ai garantie si ti s-a stricat ceva tot tu esti vinovat ca s-a stricat.
This post has been edited by Gescu: 16 Oct 2008, 21:30 |
--------------------
Fiat
Albea
115Nm/3000rpm |
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
2 ani ?
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
cat mai ai garantie la masina? Ma gandesc ca daca mai ai 2-3 ani poate s-ar merita sa nu pierzi garantia, insa daca mai ai doar un an eu zic sa renunti.
Si am si eu o nelamurire. Daca nu faci o revizie la o reprezentanta, se pierde garantia la toata masina, sau doar la motor? |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
La noi e o practica cretina prin service-uri, mai ales cand vine vorba de garantii. Nici macar n-are rost sa umbli la distributie, la ce rulaj ai si la doar doi ani nu cred ca se poate intampla ceva acolo macar un an de-acum incolo. Daca nu mai ai multa garantie, renunta, dar ai putea incerca si alt service Fiat inainte, poate cine stie...
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Si ce are Fiatul mai special? Poate cureaua e de la acelasi fabricant ca si pe Passat. Regula cu schimbarea la 60.000 se aplica doar in RO, nemtii schimba la 90.000. (sau mai mult)
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Depinde de motor, nu exista o recomandare universala (*). Ce zice fabrica? Ce scrie in carnetul de intretinere?
(*) recomandarea se da insa de multe ori "la X km sau la Y ani". 2 ani mi se pare extrem de putin, eu am vazut de multe ori 6, sau 8 ani. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
2 ani sau 60k km.
Nu e jaf la drumul mare, ci... Fiat! Ma rog, Albea... This post has been edited by vijelie: 17 Oct 2008, 06:49 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.978 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
data viitoare ia-ti si tu un motor cu distributie pe lant, de la Vw sau audi sau opel sau alte motoare cu distributie pe lant
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
V a L y O |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 673 Joined: 27 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Fix It Again, Tony.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
- FVV If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
|
|
dacotec |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 1 November 05 ![]() |
chiar si la Logan distributia se schimba la 90 mii sau 4 ani...deci se poate si mai rau!
|
--------------------
citroen/Dacia
Citroen C5/logan 1.4 Laureate
2004
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Mai putini km este cumva de inteles - caci un motor mai mic (cit are Albea? - 1.1l parca) se conduce in general pe o masina similara la turatii mai mari, deci in medie face mai multe ture pentru acelasi parcurs - deci uzura mai mare a mecanismelor.
Dar 2 ani e intr-adevar foarte subtire - caci intervalele de timp vor sa ia in calcul imbatrinirea materialelor curelei, si-s putine motive pentru care acestea ar imbatrini mai repede pe Fiat decit pe Renault. Pe de alta parte - colegul sa fie sigur ca daca nu face schimbarea asa cum e ea indicata, orice incident legat de distributie va fi pus pe seama "nerespectarii normelor de intretinere". |
--------------------
.
.
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Albeea are motor de 1.4, poate este si de 1.1.
La Logan se schimba distributia la 60.000 sau 4 ani. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
a zis cineva si unde?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
bai acestia, masina e buna, altceva e prost...politica de service..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Nu pot sa inteleg de ce trebuie schimbata distributia la 2 ani. Pana si la amaratele de Loganuri se schimba la 4 ani (sau 60k km; in Franta se schimba la 90k km). Ori au masinile probleme ori Romania e tara tuturor posibilitatilor.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
os |
![]()
|
IllusiOn: cum nu intelegi? de undeva trebuie sa-si scoata banii, nu? Cind vinzi o masina, vinzi impreuna cu ea si un intreg pachet de operatiuni; eu cred ca nu lumea mai degraba se uita la pretul initial decit la costurile de exploatare (si la acestea ia in calcul combustibilul - "X consuma 5.6, Y consuma 5.8" - si cam atit).
Pe de alta parte - cum ar fi trebuit sa faca initiatorul, mai ales acum 2 ani cind parcul de Albea nu era asa mare? Sa fi cerut inainte de cumparare carnetul de service- sau lista de operatiuni de intretinere? I le-ar fi dat cineva? Poate vre-un cunoscut care avea acelasi fel de masina de mai mut de doi ani (dar vezi mai sus chestia cu numarul de masini aflate in circulatie); ma indoiesc foarte tare ca dealerul i-ar fi spus "vezi ca peste 2 ani vine la rind schimbarea kitului de distributie, te mai costa 5% din pretul masinii". |
--------------------
.
.
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 14:15 |