Impozitul pe venit de 16%
![]() ![]() ![]() |
Impozitul pe venit de 16%
Slider |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
|
||
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|||
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Adica impozitul de 16% pe venit sau impozitul de 16% (in loc de 10%) la vanzarea imobilelor ?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
De impozitul pe venit este vorba.
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu m-ar mira avand in vedere niste dificultati bugetare care au rezultat in urma calculelor efectuate de Min. Finantelor...Am inteles ca ar fi niste gauri la buget, mama, mama...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Bun, si ce facem? Peticim an de an bugetul, dar de inaintat, nu.
Bravos natiune! |
--------------------
x
x
- x
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Slider zi si tu postul pe s-ar fi anuntat sa cautam pe net
Totusi judecind ca asta a fost piesa de rezistenta din campania electorala si singura masura mai serioasa adoptata de actualul guvern, ar fi sinonim cu a-si taia singuri craca. In plus au adoptat toate masurile de compensare (impozite la IMM-uri, dobinzi, tranzactii mobiliare, etc) si au discutat cu FMI tot pe baza cotei unice de 16%. Greu de crezut. This post has been edited by costi: 10 Feb 2005, 15:24 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Slider |
![]()
|
Nu stiu Costi pe ce post, am zis ca am auzit numai zvonuri....
![]() |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pei din cate stiu nu au cum sa mai faca modificari pe anul asta .
Doar asta e motivul pentru care s-au grabit sa faca manevra asta in decembrie anul trecut , ca daca o faceau in ianuarie se aplica din 2006 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
Fiti mai atenti cand dati asemenea zvonuri ! Este doar un simplu zvon !! Cota de 16% nu se mai poate modifica anul acesta intrucat prin lege organica, Codul fiscal spune ca orice modificare de taxe si impozite se aplica numai pentru exercitiul financiar viitor (adica peste 1 an).
|
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
Slider |
![]()
|
Lovendal ia citeste ce am scris eu la primul mesaj!
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 10 Feb 2005, 16:40) Nu m-ar mira avand in vedere niste dificultati bugetare care au rezultat in urma calculelor efectuate de Min. Finantelor...Am inteles ca ar fi niste gauri la buget, mama, mama... Pai cum, mama ciorilor, s-au apucat de calculele astea abia dupa ce au aprobat (cu mare tam-tam electoral) masura asta!?!? ![]() Imi pare un "deja-vu". Am votat CDR in '96 si am sperat ca vor face ceva. Dezamagirea a fost mare. Acum pare ca se repeta povestea: impresie initiala ca se va schimba totul radical, urmata de balbe si pasi inapoi. Ce dreaq' chiar nu se poate face un lucru ca lumea in tara asta!? Aud ca si recorelarea pensiilor e pusa sub semnul intrebarii. Sper sa fie doar ezitari ale inceputului guvernarii, sa nu o tina 4 ani asa. Edit: Nu cred ca e un simplu zvon. Un coleg a urmarit la stiri aseara si am inteles ca ordonanta prin care se stabilea cota de 16% nu a trecut prin Parlament si, culmea, chiar Puterea nu a votat-o, cum ca nu ar avea resurse... Deci nu e chiar zvon... This post has been edited by VladG: 10 Feb 2005, 15:35 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Baieti linistiti-va. Iliescu a castigat lupta in PSD asa cum era de fapt clar, si prin urmare acuma s-au apucat baietii de ce stiu mai bine. Sa bage ineptii de zvonuri.
Calmati-va ca e lege organica si nu se poate schimba nimica anul asta. |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
cu pensiile merg inainte;
mai au nevoie de 3200 salariati, din care au gasit 2000 si ceva prin redistribuire iar restul vor fi angajati cu contract de colaborare |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Slider |
![]()
|
Se aplica 16%. Eu acum am luat fluturasul de salariu si exact 16% este impozitul pe venit.
Doar nu se vor razgindi si ne vor lua banii inapoi.... ![]() |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
io-mi bag picioarele
@mil - Poti te rog sa te interesezi daca e vreo gura de metrou pe-acolo pe langa tine cu post vacant de acordeonist? Daca, da pune si tu o cutie de carton si scrie cu flaul "Reserve" pe ea. Ma duc sa iau niste lectii de acordeon si vin imediat |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
|
--------------------
x
x
- x
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Slider @ 10 Feb 2005, 17:48) Se aplica 16%. Eu acum am luat fluturasul de salariu si exact 16% este impozitul pe venit. Doar nu se vor razgindi si ne vor lua banii inapoi.... ![]() Nu e problema cu ce "este", ci cu ce "va fi". Deocamdata, dac nu gresesc, se aplica prevederile Ordonantei. Daca nu e aprobata de Parlament, atunci nu-si va mai face efectul (16%), in viitor. Abia astept sa vad diseara stirile. Sper ca totusi sa nu se modifice. La fel ca inainte sigur nu va mai fi, ca de, au si ei un "prestigiu" de aparat. Pot eventual ca prin Lege sa stabileasca tot o cota unica, dar nu de 16%, ci de 20 sau 25%, sau mai stiu eu ce valoare. |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
costi |
![]()
|
Am atinge culmea penibilului.
Parca-mi vine (chiar si fara zvonul asta) sa zic ca voi "asta-i Conventia II". Ake vezi ca trage la metrou, baga-te si tu "pi piron". |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Circula vorba-n targ ca respectiva lege a fost blocata in Parlament. Ghici de cine? De Guvern. Poate sa o mai ajusteze nitel cu doua ciocane, ca se farama bugetul. Oricum, treaba cu impozitul pe dobanzi, tranzactii imobiliare etc nu se poate aplica in 2005, ci abia in anul fiscal viitor.
Daca astia nu se linistesc nitel sa bage salupa in linie dreapta, eu declar ca voi vota la urmatoarele alegeri cu unul si mai radical decat Vadim. Asa poate am sa am suficienta motivatie sa ma uschesc de aici, ca putoarea de rahat se pare ca nu se duce asa usor. Scuze. |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
numai cine nu munceste, nu greseste...l-am ascultat pe Popescu acu' 2 zile si zicea ca a gasit banii..mai are un pic si impoziteaza tot ce misca...si e ok cu 16% asta, iese pe 0.5% deficit. dar sa ne luam mintile de la indexari...ingheata salariile.
acum sa stam stramb si sa judecam drept, nimeni nu ii acuza ca nu fac nimic...dar aproape nimic pentru a-i impozita/pedepsi si pe evazionistii dupa legea veche...pe mine promisiunea aia cu economia subterana ma incalzea tare bine..unde sunt masurile...ordonantele? This post has been edited by mil: 10 Feb 2005, 16:56 |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
costi |
![]()
|
Pai inca sapa dupa economie aia (daca-i subterana....) si dupa ce dau de ea o masoara si adopta masuri;
Tu vezi mai bine ce faci cu rezervarile alea la metrou, sa nu se faca inghesuiala ..... |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
1. Ordonanta de modificare a codului fiscal a fost blocata la camera la cererea guvernului (dupa ce a trecut "la mustata" in senat). Cica mai trebuie "ajustari".
2. Recorelarea pensiilor este "vorbe goale". Vorbesc si astia ca sa se auda vorbind... Stiti ce inseamna calcul de dosar pentru vechii pensionari? Sa gaseasca dosarul vechi in primul rand. Sa desluseasca veniturile din cartile de munca. Sa caute adeverinte pentru perioadele care nu apar in cartile de munca cu venituri (ca inainte le trebuia doar vechimea, ca se calcula pensia din veniturile pe ultimii 10 ani), sa bage acele venituri luna de luna (30 ani vechime x 12 luni = 360 cifre), sa bage perioadele asimilate (facultate, armata etc., pentru care trebuiesc documente - adeverinte, livrete care nu se regasesc in toate dosarele). Aceste cazuri ideale pe care l-am enuntat eu aici nu se regasesc in realitate (lipsesc arhive, lipsesc documente la dosar, stersaturi si modificari pe cartile de munca etc.) Asta, pe langa activitatea curenta care si asa sufoca casele de pensie ca personalul este...dupa buget, coane Fanica... Si dupa ce fac toat aceste lucruri, iese decizia de pensie. Care nu vad sa fie mai favorabila pentru multa lume (pentru ca INSSE a dat niste venituri medii pe economie mari inainte de 1989, ceea ce face ca punctajul anterior 1989 sa fie mic). E, si pentru aia, eu zic, 60% la care pensia recalculata este mai mica decat pensia in plata li se pastreaza pensia in plata... Adica toata activitatea de mai sus = cooperativa munca in zadar. Si mai am eu niste considerente ce tin de subtilitatile modului de calcul, dar nu cred ca e cazul aici... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
deci e oficial? acum sta in spagat ordonanta intre cele doua camere?
Cum adica...Stimati deputati avem aici ordonata 125 deja votata de senat...nu conteaza ca nu mai e aceeasi, n-am ajustat-o decat pe ici pe colo, in punctele esentiale. Oricum impozitul l-am luat si n-ajunge!Important e sa o votati si dumneavoasrtra. Va rugam disciplinat. Dar ce e larma asta?...D omnu' Hrebenciuc, nu ne spuneti dvs cum se face asta frumos si ordonat? Cred ca UE isi face cruci cand se uita la harta si vede acest pamant binecuvant, Romania, amplasat pe noi culmi de progres si civilizatie adiministrativa. This post has been edited by mil: 10 Feb 2005, 22:01 |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
"Sloganu lor electoral e f*ck you Romania!"
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
costi |
![]()
|
Parc'a fost "Sa traiti! Mai bine".
Cred ca se modifica in "Sa traiti! De azi pe miine" (ca schimbam ordonanta). |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
marksman |
![]()
|
Sa traiti bine! In alta tara...
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
Am mai spus mai sus ca impozitul de 16% va ramane valabil in mod sigur, cel putin in anul 2005. De la anul, nimeni nu stie ce va mai fi... Ar fi culmea acum dupa ce acum cateva zile Guvernul a anuntat o serie de măriri de impozite (impozitul de dividende, pe dobanzi, pe tranzactii de actiuni) si accize (la tutun, benzina, motorina, alcool), precum si introducerea de noi accize (la energia electrica si gaze naturale), sa mai revina la vechiul sistem de impozitare !! Asta ar insemna sa luam de 2 ori teapa !!
![]() |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Dupa cum am mai spus. Diversi carcotasi lanseaza astfel de zvonuri fara nici macar sa stie despre ce e vorba (ie lege organica) ...
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mil @ 10 Feb 2005, 16:31) numai cine nu munceste, nu greseste...l-am ascultat pe Popescu acu' 2 zile si zicea ca a gasit banii..mai are un pic si impoziteaza tot ce misca...si e ok cu 16% asta, iese pe 0.5% deficit. dar sa ne luam mintile de la indexari...ingheata salariile. Hai sa continuam aici discutia, ce pana mea, ca bagi aceeasi placa pe toate threadurile. Ia sa facem noi un poll sa vedem cui o sa-i inghete nenea Popescu salaru anu asta dintre cei de pe forum, sa vedem cati raspund da. Vorbesti de parca am fi in 89 si am lucra toti la stat. Sa stii ca de cand se depreciaza euroiul si dolaru, majoritatii celor din sistemul privat le-a inghetat sau chiar li s-a diminuat salariul (destul de mult), si nu te-am vazut atat de indurerat. QUOTE(mil @ 10 Feb 2005, 16:31) acum sa stam stramb si sa judecam drept, nimeni nu ii acuza ca nu fac nimic...dar aproape nimic pentru a-i impozita/pedepsi si pe evazionistii dupa legea veche...pe mine promisiunea aia cu economia subterana ma incalzea tare bine..unde sunt masurile...ordonantele? A trecut o luna si 10 zile. O luna. Si 10 zile. 40 de zile, ca la mort. Au zis ca vor da o lege anticoruptie in 3 saptamani. In plus s-a dat drumul la niste dosare babane, adica Mischie, Iacobov si Sechelariu. Atatia ani ne-am dorit ca baronii locali sa fie anchetati, iaca ca acuma sunt. Asta e nimic? Io chiar nu pot intelege cum pot fi unii atat de labili in convingerile lor, acu o luna jumate erai cu stindardu sus pentru Basescu, acum injuri din toti rarunchii mai abitir ca misterb fara sa incerci deloc sa vezi toate fetzele problemei, fara sa le dai nici cel mai mic ragaz sa faca ceva. Daca alegerile ar fi fost in toamna, nu la sfarsitul anului, io cred ca ar fi avut timp sa-si puna la punct cum trebuie legea cu 16% si tot ce deriva din ea. Asa au trebuit s-o dea iute in 5 zile, ca altfel se aplica abia din 2006. Da, nu e foarte coerent ce fac acuma, insa e de inteles avand in vedere ca o fac din mers. Io zic sa asteptam rezultatul final. Iar chestia cu impozitatu a tot ce misca, iar e gargara ieftina, dupa cum m-am tot chinuit io cu bomica sa explicam pe topicul cu guvernul, nu e nimic revoltator, iar cei ce vor plati mai mult din noile impozite nu vor fi in nici un caz amaratii, ci aia care fac tranzactii (imobiliare, la bursa, etc.) in stil mare. Si nici unul dintre noile impozite nu e inventie proprie, toate se practica in restul europei. Da na, cand e sa carcotesti numa de dragul carcotelii, pai orice motiv e bun. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Ashule, cand omul simte ca e ars la buzunar, ii trece dragostea imediat. Cam asta e realitatea. Ce zici tu despre incredere si sustinere e teorie. Sa stii ca oamenii incep sa simta din ce in ce mai tare ca in Romania se munceste pe salarii nationale si se cumpara la preturi europene.
Cat despre baronii locali si mafioti, sa aiba curaj sa mearga pana la capat, cu toate ca m-as mira sa nu fie si asta o abureala. Oricum, cred ca o sa platim scump reducerea asta de impozit. Deja am inceput sa onoram factura. Si nu vorbesc de impozite, ci de utilitati. "de cand se depreciaza euroiul si dolaru, majoritatii celor din sistemul privat le-a inghetat sau chiar li s-a diminuat salariul (destul de mult), si nu te-am vazut atat de indurerat." De ce ar fi omul indurerat? Cand a crescut euroiul, s-a dus vreunul care lucreaza la privat sa imparta banii cu el? |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:30 |