DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nationalist sau Prost !, despre economie

klausy78
post 28 Mar 2009, 02:11
Post #1

doar membru

Group: Members
From: Galati

Vroiam sa deschid acest topic ceva vreme in urma ,insa acum cu criza vad ca e un moment mai bun. Eu sunt un sustinator al economiei (care mai exista) romanesti. Intr-un alt topic in care un membru intreba daca renteaza sa astepte sa-si cumpere Sandero diesel eu il felicitam ca sustine economia romaneasca la care el sec mi-a raspuns ca de fapt nu cumpara masina aceea sa sustina combinatul metalurgic de la Hunedoara ,fabrica Elba de la Timisoara ,o fabrica de cablaje din Oradea (cred) ,etc ci ca el a analizat dpdv financiar si masina aceea s-ar preta cel mai bine situatiei lui, Eu cand ma duc in market-uri cumpar (daca se poate) numai marfuri romanesti - eu lucrez la o firma romaneasca ale caror produse sunt cumparate 100% de romani. Unii m-au acuzat de prostie ,voi ce spuneti ? E bine sa sustii economia tarii tale sau sa cumperi numai produse din "afara" ?

--------------------
dacia 1410 break cu motor in stea 1995 - GL 01 ZEX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
radian
post 28 Mar 2009, 02:28
Post #2

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(klausy78 @ 28 Mar 2009, 02:11)
... Eu sunt un sustinator al economiei (care mai exista) romanesti...
*

Pai, si crezi cumva ca noi o sabotam?

Sincer, si eu astept felictari din partea ta. In fiecare zi sustin economia nationala platind accizele pt tutun...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Marius97fer
post 28 Mar 2009, 07:30
Post #3

Membru cu IQ :)

In Franta vezi numai peugeoturi, renaulturi si citroenuri, mai rar nemtesti. In Germania Mert, BMW sau VAG si exemplele pot continua.

Globalizarea inseamna sa se transfere banii peste tot fara probleme. Adica noi sa muncim, iar plusul de valoare pe care il aducem sa fie transferat in alte parti.

Oricum e o discutie destul de larga, dar eu sincer te felicit daca gandesti asa. Si eu incerc, pe cat posibil sa achizitionez produse romanesti, dar ramane undeva la nivelul de autosugestie pentru ca nu poti sti cine e patronul sau actionarul firmei care produce bunul respectiv... asa ca...

Parerea mea.

--------------------
Opel / Rover Astra / 25 2000 / 2001 hecibec
nu sunt inteligent
+
slaiciprian
post 28 Mar 2009, 07:48
Post #4

Membru

From: Botosani

Nationalist SI prost... Parerea mea.

--------------------
dacia 1310 1990

Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor.
+
YRX
post 28 Mar 2009, 08:51
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Da, mai rar asa atitudine. In general la romani e bun orice jaf numai strain sa fie.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
argon
post 28 Mar 2009, 09:11
Post #6

Mesaj semiautomat

Saptamana aceasta am zis sa cumpar un compot, daca tot eram la magazin, si am luat Romanesc, de caise, la borcan, a fost scump, dar am zis ca o fi si bun, a fost sub ultimul hal am aruncat jumate , ieri iar am fost la magazin si am luat unul la conserva, victory, tailandez, o bunatate, mult mai bun, nu mai apucam sa-mi ling degetele, si a fost la aproape jumate de pret....e doar un exemplu, multe din produsele romanesti sunt niste mizerii, si multe intreprinderi dau faliment pe buna dreptate, totul se face cu curul.

Exemple mai sunt, salam iau doar unguresc, de 2 ori mai bun ca Salonta si tot cu atat mai ieftin, detergent austriac, desi tot Ariel scrie pe el, chiar scoate petele, pe langa asta facut la noi.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
turturel
post 28 Mar 2009, 09:12
Post #7

membrisor

From: Braila

daaa...si eu sunt nationalist convins...sper la mai bine..sper ca idiotii de sus se vor schimba candva cu altii mai putin idioti care chiar daca fura...or sa mai dea si la popor. apropos de amicul tau cu masina...intradevar e bine sa iti iei masina dupa posibilitati..si daca se poate si romaneasca ca sa sustii si tu cat poti economia asta auto..dar..atunci cand descoperi ca masina achizitionata e facuta cu picioarele si vii si tu ca milogu la garantie si te freaca aia de iti ies ochi..sau cand incepi sa vezi rugina dupa 2-3 ani..sau diferite probleme care la o masina din 2007-08-09 nu ar trebui sa apara asa devreme..atunci ce faci? cum te simti?..iti spun eu..fraierit..inselat..ca tu incerci sa ajuti si tot ai nostrii romani ti-o trag de iti sar fulgii. problema noastra ca si popor e ca nu ne sustinem deloc...vrem sa ne prostim unii pe altii..sa ne furam..asta e adevarata problema. daca ar produce masini adevarate..fara tot felul de hibe ascunse..poate intro buna zi vom vedea si noi strazile pline de dacii..care mai de care..ma refer la modele aici..si poate romanii isi vor recapata increderea in constructorul autohton...si isi vor cumpara masina cu inima impacata..fara sa se gandeasca ca trebuie sa li se intample ceva..ca doar e dacie.

si eu incerc sa cumpar produse romanesti pe cat posibil...poate asa nu vom mai manca toate rahaturile umflate cu pompa din vest..nu am nimic cu ele..dar numai aspectul exterior e de ele...nu au nici un gust. ale noastre chiar daca la exterior nu arata cine stie ce..mai au ceva mireasma inauntru. pacat ca importam toate chinazariile..aici ma refer si la haine..au aparut o gramada de rahaturi..aveti grija ce cumparati..eu miam luat un tricou acum 2 ani dintr-un magazin chinezesc si l-am purtat odata..simteam cum ma mananca pielea..naspa rau.

trebui sa ma refer un pic si la drumuri aici..cum e posibil sa nu fii in stare sa asfaltezi un drum plin de gropi..trebuie sa se mute vreun deputat in zona ca sa se rezolve ceva. sau linile de tramvai atunci cand treci peste ele sa iti lasi jumatate de masina acolo...nu mai spun de gropile facute aiurea..lasate asa vreo 2 saptamani si dupa tras un strat de petic nesimtit care dupa prima ploaie crapa.

schimbarea trebui sa vina de sus...acolo trebuie facut primul pas serios..si cu timpul lucrurile se vor schimba in bine..vedeti alte tari care au suferit mai mult si cand cei de la putere si-au propus sa iasa din impas au facut-o..s-au gandit si la popor. poate cu timpul vom asista si noi la o schimbare in bine.

This post has been edited by titiDSN: 28 Mar 2009, 09:17

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
+
os
post 28 Mar 2009, 09:22
Post #8

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

@titiDSN: de ce "trebuie" sa vina schimbarea "de sus", si nu de la fiecare? Numai fiindca e mai simplu, caci ai pe cine sa invinuiesti?

Eu cred ca-i tocmai invers, caci nu aia "de sus" lasa denivelarile la traversarea liniilor de tramvai, nu ei asfalteaza gropile etc. Sigur ca si cadrul institutional are o influenta (si nu mica); dar _orice_ institutie e formata din oamenii ei - adica din cei "de jos" - si nu poate functiona mai bine decit acestia.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
tataiedaciotul
post 28 Mar 2009, 09:26
Post #9

Membru autentic

wub.gif "Cit e PCR-ul in floare nici in.....nu ma doare" excl.gif Deocamdata toti prvin de acolo(politicieni si afaceristi de succes)Mai e mult pina departe!... tongue.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Attached thumbnail(s)
gdadsadsa.gif ( Size: 27.6k ) Number of downloads: 466

--------------------
Dacia Solenza Scala - B-31-PGD
Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
+
vijelie
post 28 Mar 2009, 09:36
Post #10

membru violet

Nu sustin decat ce imi aduce satisfactie, nu ma intereseaza daca un produs e fabricat in Romania sau aiurea, daca e rentabil, il iau.
Imi e suficient faptul ca din veniturile mele sustin (statistic) 5 pensionari + un numar nedefinit de "saraci" care cer ajutor social pentru a-si polisha mercedesurile.
Nu simt nevoia sa fac burta mare unor firme despre care nu stiu decat ca au imprimat pe un produs "Made in Romania".

This post has been edited by vijelie: 28 Mar 2009, 09:37

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
mauru007
post 28 Mar 2009, 09:57
Post #11

sir

Eu nu consider Dacia masina romaneasca.

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
Merced
post 28 Mar 2009, 10:06
Post #12

No fear. No limit. No equal.

S-au dat tot felul de exemple, ca in Franta vezi numai masini frantuzesti. Dar explicatia n-a dat-o nimeni: e rentabil sa cumperi o asfel de masina. Pe cand la noi, nu stiu cat de rentabil e sa dai 7000 de euro pe o Dacie "coaja", cand mai nou importatorii se bat in oferte destul de tentante, mai ales in combinatie cu programul rabla am vazut masini cu dotari mai bune in comparatie cu un Logan, la un pret doar un pic mai mare.
Cat despre restul produselor, depinde. Sunt si bune sunt si(mai multe) rele, a zis argon ce era de zis pentru a doua categorie.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
radian
post 28 Mar 2009, 11:09
Post #13

QUOTE(titiDSN @ 28 Mar 2009, 09:12)
..sper ca idiotii de sus se vor schimba candva cu altii mai putin idioti ...
*

Hai sa-ti spun o chestie, de care sigur nu ai auzit pana acum: idiotii aia "de sus", au fost votati de idiotii "de jos". Toti cei de acolo, au niste voturi in spate, unii mai multe, atiii mai putine... Dar, au fost alesi legal. Si sunt oglinda fidela a celor "de jos" (inclusiv a celor care nu au mers la vot).

Pentru cei care cumparati Logan ca sa sustineti economia... Hai sa fim seriosi, as baga mana in foc ca 99% din posesorii de Logan, daca si-ar putea permite sa plateasca 20-30 k EURO pe o masina mai buna, ar intoarce spatele "economiei nationale" a doua zi fara mustrari de constiinta.

Exemplele cu Franta si Germania sunt total irelevante. Francezul sau neamtul, isi permite sa sustina "economia nationala" fiindca au de unde alege.

--------------------
+
brigada_diverse
post 28 Mar 2009, 12:21
Post #14

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

corect, fiecare cumpara ce ii place sau cat ii permite buzunarul....
economia nationala oricum e de toata jena....

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
BlaueCorsa
post 28 Mar 2009, 12:58
Post #15

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Chiar credeti ca luand Dacia sustineti economia nationala? Un procent foarte mic din pretul masinii reprezinta salariile muncitorilor si taxele incasate de statul roman (care or sa se duca pe subventii, hehe), iar profiturile nu raman in tara. Asa si eu pot spune ca sustin economia nationala, doar Corsa are cauciucuri Continental si subansamble Delphi...

Sa facem un mic calcul. Tata si-a luat Logan Ambition (garantie extinsa la 3 ani) in 2005, 8200 EUR. Era 3.6 RON la EUR. 29520 RON. Acum nu mai exista Ambition, asa ca punem pe Laureate optiunile extra: jante de aliaj, geamuri electrice spate, plus culoare metalizata. Bun. Cat ajunge? 39082 RON!. Chiar in conditiile cresterii EUR, asta face vreo 9100 EUR. In conditiile in care singura diferenta e un facelift (a, OK, ABS are si AFU acum), se justifica? Eu zic ca nu. Corsa mea a fost cam 11.300. Acum o Corsa (modelul nou, D) cu dotari similare si aceeasi motorizare e 11.500. In conditiile in care e cam alta masina...

Inteleg sa sustii producatorul de carne, legume, fructe etc. si sa nu iei chestii in care s-au turnat hormoni de crestere cu palnia si care n-au niciun gust, da' aici ma refer strict la producatori autohtoni, nu detinuti de concernul X sau Y. Apropo, productia romaneasca de textile o sustine cineva? Mai cumpara cineva haine fabricate in tara?

This post has been edited by BlaueCorsa: 28 Mar 2009, 13:37

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
koldun
post 28 Mar 2009, 14:19
Post #16

un om

From: CT

Pana prin decembrie, ianuarie, le cumparau strainii ca aveau etichete meid in itali si nume de firma. Acum nu stiu ce sa mai zic de cand cu criza asta...

Succese!

--------------------
Renault Captur TCe 0.9 2016
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
+
Liviu
post 28 Mar 2009, 14:47
Post #17

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Eu unul nu cred in nationalism ci in pragmatism.
Daca am x lei si vreau cutare produs, ma duc in magazin si ma uit care din oferte are cea mai buna calitate la pretul x pe care il pot suporta. Nu ma intereseaza unde e produsa minunea respectiva cat timp e "cea mai buna pentru suma respectiva de bani".
Treaba asta e valabila in orice domeniu si se aplica oricarui produs.
Asa m-am ghidat tot timpul si asa voi face in continuare. Si in felul asta nu cred ca pot fi catalogat nici nationalist si nici prost ci doar pragmatic.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
solenza_scala
post 28 Mar 2009, 14:51
Post #18

Membru autentic

Catre initiator: Sincer, si eu incerc sa spirijin economia noastra mica. DESI LUMEA se uita uneori la mine ca si cand am ceva cu capul... Ma rog, consider ca e laudabil ce faci si ca ar trebui sa fie mai multi ca noi.

--------------------
Dacia Solenza ---
+
Liviu
post 28 Mar 2009, 15:15
Post #19

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Intrebare catre nationalisti:

Nu cumva e de datoria producatorului sa scoata pe piata un produs foarte bun si foarte ieftin pe care il promoveze si in felul asta sa castige imagine?

Sa ma scuzati dar eu unul nu am sa dau bani mai multi pe un produs mai prost pentru simplul motiv ca e produs in romania (cu r mic) si ca economia romaneasca trebuie sustinuta. Eu am sa dau (desi am scris mai sus) banii pe cel mai bun produs pe care il pot lua cu un anume buget, indiferent unde e produs. Si DA, daca in aceeasi suma de bani pot alege inte un produs romanesc si unul strain la aceeasi calitate, il voi alege negresit pe cel romanesc. Doar in aceasta situatie voi sprijini economia caci in felul asta voi sprijini partea calitativa a economiei .. si consider ca de asta avem nevoie acum, de calitate.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Jack Daniel's
post 28 Mar 2009, 15:41
Post #20

MEMBRU DE LA INCEPUT!

La mine primeaza pretul, in raport cu calitatea si cu ceea ce am nevoie sa cumpar in acel moment. Nu dau doi bani pe faptul ca e produs romanesc, desi cateodata mai fac si exceptii si devin nationalist. smile.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
iulian sn2001
post 28 Mar 2009, 15:53
Post #21

Membru fost incepator

From: galati

Eu sustin mult mai mult economiile proprii decat pe cele nationale.Cu ce ma incalzeste pe mine ca am facut un bine economiei romanesti cand am cumparat dacia ....atata timp cat fac dara de rugina pe strada?
A mai spus cineva si tin sa repet ca in romania se munceste mult si Foarte prost.In alte tari se munceste incet si bine.Nu ajungi acasa rupt in doua de oboseala si nici nu il injuri pe nenorocitul ala de sef care sta langa tine ca ciobanul la stana.
Simtul raspunderii in romania lipseste cu desavarsire."Lasa ma....ca merge si asa."
Va suna cunoscut?
Romanii sunt cei care au inventat expresia"au mers ele avioanele legate cu sarma...da' o masina..."
Marea majoritate a celor care au cumparat dacia au facut asta pentru ca au gasit convenabil sistemul de akizitionare in rate.Si nu cred ca sunt mandrii ca au facut un bine economiei tarii cand vad ca dupa cativa ani cade tabla de pe ea.
Unde ar trebui sa ma doara pe mine cand vad ca am cumparat un produs romanesc si dupa ce il desigilez ma apuc ce facut retusurile pe care nu le-au facut cei din fabrica?
E foarte mult de discutat pe tema asta.Eu spun ca la salariile si nivelul de trai din romanica cel mai bine este sa te orientezi la produsele care sustin economia TA indiferent de tara producatoare.

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
+
BeciAcustic
post 28 Mar 2009, 15:54
Post #22

BlackLine

From: Constanta

pot zice ca intr-o oarecare masura sunt nationalist ... de curand am cumparat o masina noua romaneasca, dar asta nu neaparat pentru a inflori economia ci doar ca de banii care eram dispus sa ii dau aveam doar vreo 2-3 marci concurente(DACIA,FIAT,VW masini care se invarteau oarecum pe langa acels pret, dar am ales-o pe cea mai bine dotata si sa ma incadrez in bani). Deobicei mai cumpar si prosudse romanesti dar asa cum a zis si cineva mai sus depinde ce vrei sa faci cu produsul si cat de calitativ este....Subiectul este larg si parerile sunt subiective.... Numai Bine!

--------------------
DACIA LOGAN 2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V - CT - numere rosii
Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
+
klausy78
post 28 Mar 2009, 16:45
Post #23

doar membru

From: Galati

Ma bucur ca mai sunt si unii care-mi impartasesc opiniile ,credeam ca sunt singurul tampit din tara asta. Cred ca sunt inconjurat de prea multi amici nepasatori la economia romaneasca.
Tot in topicul de care va aminteam povesteam si despre cum am cumparat eu un detergent de vase fabricat in Oradea . Stiam inainte sa pun mana pe el ca este de o calitate mai slaba comparativ cu produse similare din Ungaria,Slovacia,etc.
Am luat doua recipiente si chiar si asa banii pe care i-am dat nu depaseau pretul unui produs strain . Cred ca am spalat la fel de multe vase cu 2 recipiente romanesti cat as fi spalat cu unul singur strain si am economisit si ceva bani.
Am fost zilele acestea prin market sa caut acelasi produs ,insa nu l-am mai gasit ,ori semn ca s-a epuizat stocul si vor mai aduce ori ( tin sa cred ca varianta asta e cea adevarata ) ori fabrica a dat faliment si vreo 50 de oameni au ajuns someri din cauza ca sunt prea putini tampiti (ca mine) sa cumpere produse romanesti. Alta idee si termin : cred ca daca ar fi cumparat mai multi "tampiti" smile.gif produsul acela ( o perioada) poate fabrica ar fi prosperat , ar fi angajat niste chimisti care sa aduca imbunatatiri produsului si sa-l faca mai competitiv .
Recunosc ca nu as cumpara un produs romanesc daca stiu ca dpdv al calitatii e jalnic.

--------------------
dacia 1410 break cu motor in stea 1995 - GL 01 ZEX
+
mmi&g
post 28 Mar 2009, 17:00
Post #24

mmi&g

From: buc

Cine a citit ziarele in ultimul timp stie urmatoarele:
-Cateva zeci de milioane de euro au plecat in SUA ca plata pt studii de fezablitate fictive
-Rromania a obtinut o victorie rasunatoare contra Ucrainei,obtinand insula balaurilor..............................pentru Canada
-Firmele de contructii din Austria,SUA,Franta au supt si mai sug sute de milioane de euro din Rromania
-Rromania achizitioneaza gaz de la Rusia prin intermediul germaniei,platind cu 30% mai mult decat daca ar lua direct.

Deci despre ce economie vorbim?As spune mai degraba ca sustinem un sac cu aotoservire la nivel mondial din care pe drum mai dac firmituri pe care le culeg smecherii nostrii.

OFF Topic
Nu de mult timp un coleg al meu a intrebat profesorul de criminologie care e si procuror ce s-a intamplat de fapt in cazul Omar Haisam,iar acesta a trecut repede la alt subiect spunand doar ca "Adevarul e dincolo de noi"

Intatdeauna am fost convins ca la nivel mondial se intampla lucruri atat de groaznice ca nici nu ne putem imagina si putem folozofa f mult timp pe subiectul asta pentru ca fiecare din noi stie ce se intampla,insa parca nu vrem sa credem

--------------------
dacia nova gt 1999 gt - b 08 mmj
+
GoGu
post 28 Mar 2009, 17:03
Post #25

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

klausy78: da' hai sa gandim altfel, ai deversat o cantitate dubla de detergent in canalizare si ai aruncat 2 bidoane goale in loc de unul. Astea nu conteaza?

Eu personal sunt multumit de anumite cosmetice romanesti, si le cumpar de cate ori am ocazia. Asemenea, incerc sa iau cu prioritate produse alimentare romanesti, dar daca oferta concurentei e mai tentanta, ma mai gandesc... Oricum, nu sunt de acord sa dau banii pe un produs ghidandu-ma exclusiv dupa provenienta sau marca...

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
Merced
post 28 Mar 2009, 17:04
Post #26

No fear. No limit. No equal.

Azi mi-am luat un monitor Horizon. E facut in China dar brand-ul este proprietatea Asesoft Romania. Se poate spune ca am ales patriotic? 04.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
iulian sn2001
post 28 Mar 2009, 17:19
Post #27

Membru fost incepator

From: galati

QUOTE(Merced @ 28 Mar 2009, 17:04)
Azi mi-am luat un monitor Horizon. E facut in China dar brand-ul este proprietatea Asesoft Romania. Se poate spune ca am ales patriotic? 04.gif
*

Pai daca in viitorul apropiat nu te mai vedem pe forum inseamna ca ai ramas fara monitor deci....ai ales patriotic si(la fel de patriotic) te certi cu tapitii care trebuie sa iti repare monitorul pe garantie si care cauta tot felul de motive sa nu il repare(totusi pare ca in coltul asta a fost lovit.....hmmm nu cred ca raspunde garantia...pentru monitorul asta)
Asta am patit cu un telefon mobil caruia nu i se mai deskidea display-ul.

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
+
daniM
post 28 Mar 2009, 17:42
Post #28

Membru autentic

From: Gugulania

QUOTE(Liviu @ 28 Mar 2009, 15:15)
Intrebare catre nationalisti:

Nu cumva e de datoria producatorului sa scoata pe piata un produs foarte bun si foarte ieftin pe care il promoveze si in felul asta sa castige imagine?

Sa ma scuzati dar eu unul nu am sa dau bani mai multi pe un produs mai prost pentru simplul motiv ca e produs in romania (cu r mic) si ca economia romaneasca trebuie sustinuta. Eu am sa dau (desi am scris mai sus) banii pe cel mai bun produs pe care il pot lua cu un anume buget, indiferent unde e produs. Si DA, daca in aceeasi suma de bani pot alege inte un produs romanesc si unul strain la aceeasi calitate, il voi alege negresit pe cel romanesc. Doar in aceasta situatie voi sprijini economia caci in felul asta voi sprijini partea calitativa a economiei .. si consider ca de asta avem nevoie acum, de calitate.
*

Exact la tinta!Nimeni nu va lua un produs prost doar ca e romanesc.Care economie?Aia pe care abia o mai tin mici intreprinzatori la linia de plutire,in timp ce Tariceanu si banda lui vinde pe nimic ce mai e de vandut din tara asta?Eu de unul singur nu o sa fac sacrificii...sau...as face daca as stii ca banii ca banii dati pe produsele romanesti s-ar duce unde trebuie...
Cum urla lumea in strada"NU NE VINDEM TARA!!"?
Nu am vandut-o....am dat-o pe nimic...pacat... unsure.gif

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
radian
post 28 Mar 2009, 17:43
Post #29

@klausy78: Ori l-ai citit de curand pe Caragiale, ori ai urmarit in exces emisuinile lui Tatulici...

<span class='edit'>28 Mar 2009, 17:44:</span>
QUOTE(daniM @ 28 Mar 2009, 17:42)
...in timp ce Tariceanu si banda lui vinde pe nimic ce mai e de vandut din tara asta?...
*

Alo nenea, Tariceanu a intrat de vreo 4 luni in opozitie, si intre timp a fost schimbat si de la sefia partidului...

This post has been edited by radian: 28 Mar 2009, 17:45

--------------------
+
vijelie
post 28 Mar 2009, 17:48
Post #30

membru violet

Da' domn' Iliescu mai este presedinte, taica? wise_guy.gif

This post has been edited by vijelie: 28 Mar 2009, 17:48

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 21:07
Forum Renault