Windows sau Linux ? Ce preferati?, Statistici
![]() ![]() ![]() |
Windows sau Linux ? Ce preferati?, Statistici
zaher |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 10 January 05 From: Langa tastatura ... ![]() |
|
||
--------------------
dacia solenza
confort diesel
- bv - 95 - rar
|
|||
AlexM. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 7 June 05 From: Bucuresti ![]() |
URASC WINDOWS.
Ingenunchiati in fata mea!! Eu sunt ROOT!! |
--------------------
DACIA
1310 L Break
- B 42 GEA Zambeste!! Maine va fi si mai rau!! Azi pierzi o piulita!! Maine tot motorul!!
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Da' suntem multi linuxisti pe aici, in comparatie cu alte forumuri
![]() Asteptam cu interes -apropos de chestionarul cu 'ce windows va place, xp sau 2000- un chestionar cu 'ce linux va place' urmat de o lista de vreo 100 de distrouri mai cunoscute ![]() This post has been edited by dragos.avramescu: 24 Nov 2005, 17:21 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
horiajam |
![]() ![]()
|
![]() Viitor fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 190 Joined: 16 January 05 From: Iasi ![]() |
si ce urmaresti tu cu chestionarul asta ?
te plictisesti cumva ? sau poate lucrezi la Microsoft... ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Fosta Europa
- 3 - IS - 4817
|
|
Mr_K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 November 03 From: Dej ![]() |
Cum windows se foloseste de majoritatea, prefer windowsul.
in schimb mi se pare mai stabil linux. |
--------------------
Opel
Vectra 1.6i
- CJ 07 KLO
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Folosesc WIN XP SP2.
Dar folosesc si Linux din cand in cand si din ce in ce mai des. E mai bun decat ma asteptam si decat variantele de acu 5 ani care erau mai pt pasionati. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
AlexM. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 7 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca doriti in mod deosebit sa va rupeti gatul folositi UNIX. Oricum prefer linuxul pentru ca este mai stabil, si mai sigur decat un windows.
|
--------------------
DACIA
1310 L Break
- B 42 GEA Zambeste!! Maine va fi si mai rau!! Azi pierzi o piulita!! Maine tot motorul!!
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Eu daca folosesc windows acasa si Linux/Unix la serviciu imbinate cu o aroma de windows ce ar trebui sa votez ?
![]() Pana imi dati voi raspunsuri am alex linuxul .. este foarte maleabil dar, din nefericire, lasa de dorit la capitolul jocuri ! ... in rest sunt 1000000% de acord ca este un sistem super fata de windows. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Votat: Linux. Windozele il folosesc mai mult ca sa ma joc. Totusi, la capitolul multimedia, jocuri, si in general cantitatea de aplicatii pentru platforma Win, intrece Linuxu de departe. Un lucru pe care il apreciez la Linux este inexistenta virusilor. Si n-am auzit inca de browser hijacking sub Linux.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
AlexM. |
![]()
|
Pentru a emula programe de windows incercati WINE.
|
--------------------
DACIA
1310 L Break
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dragos.avramescu @ 24 Nov 2005, 17:18) Da' suntem multi linuxisti pe aici, in comparatie cu alte forumuri ![]() N-as prea zice: uite ce zice statistica: QUOTE Windows 12219288 95.3 % Unknown 402162 3.1 % Linux 150649 1.1 % Macintosh 22735 0.1 % Sun Solaris 12338 0 % OpenBSD 4988 0 % Symbian OS 501 0 % CPM 149 0 % Aix 120 0 % BeOS 88 0 % Others 42 0 % |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Eu ma intreb ce or folosi cei 3,1 % de la capitolul unknown.
O fi vorba de MS-DOS? Si de unde pana unde statistica asta si la ce se refera ea ca nu mi-e clar deloc? |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Twinsen |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 20 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dizzy @ 25 Nov 2005, 16:58) Eu ma intreb ce or folosi cei 3,1 % de la capitolul unknown. O fi vorba de MS-DOS? Si de unde pana unde statistica asta si la ce se refera ea ca nu mi-e clar deloc? Uite icea: http://stat3.trafic.ro/stat/wwwdsnasro/sis...sistemdeoperare |
--------------------
Logan
Ambition
- B-78-XXX
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
@ake: foarte interesant, inseamna ca multi voteaza doar asa, le place mai mult linux dar nu-l folosesc
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Linux mult mai stabil dar folosesc windoze ... de ce ? pentru ca pe asta il stiu pe dinafara .... cu Linuxu e ceva mai complicat ...
|
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
windows
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(nairam @ 29 Apr 2006, 14:50) Și de unde știi că e mai stabil linux'u decât windows'u dacă nu folosești? Cred că nu mai e cazul să zic ce folosesc (slujbă/acasă), nu-i așa? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai fratilor nu votai. Desi sunt obligat sa folosesc XP, mi-ar place Linux. Insa deocamdata mai pe jos ca nu ma descurc cu el. Ce-am mai folosit si mi-a placut si cred ca inca rules in materie de multitasking este UNIX. Da' asta a fost in perioada 95-98. Cred ca si p-asta l-am cam uitat.
Numai fericire P.S. Illus0n sa stii ca cele mai multe hackareli se fac sub Linux. |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
As vrea sa fie linux.. dar.. totusi ma trage inapoi lipsa de programe, lipsa mea de timp pentru a-l invata, si lenea mea sa nu mai instalez inca un S/O.. doar pentru ameuzament.. asadar momentan windoze.. daca imi gasesc o metoda usoara sa imi transfer treaba integral pe linux atunci a face-o clar!
(filme, muzica, ACAD, Maya, 3dsmax, inventor, catia, etc.. , internet, dc++, si cam atat.. are cineva replacement de linux? ) |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
AlexM. |
![]()
|
filme mplayer
Muzica xmms Internet - Firefox care se poate gasi si pt windows, sau in functie de ce desktop folosesti mai gasesti cate un program dc++ Valknut Pentru restul poti sa incerci sa folosesti Wine. |
--------------------
DACIA
1310 L Break
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
banuiam de ele.. dar imi este greu cu 2 sisteme de operare.. si intr-o pauza de proiect.. cu cate 2-3programe deschise deodata.. iau o pauza si mai dau un clik pe opera...
adica emai greu sa salvez tot, sau dau restart sa astept vreo 5min, sa pot sa-mi verific mailu.. si in urmatoarele 10min, sa fac acelasi lucru in ordine inversa pentru a continua proiectu sau ce faceam eu pe acolo.. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
AlexM. |
![]()
|
Exista si programe cu care poti rula ambele sisteme de operare simultan. Nu mai stiu exact cum se numesc, dar daca nu gresesc sunt mentionate pe aici.
|
--------------------
DACIA
1310 L Break
|
|
tomycta |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 18 July 05 ![]() |
eu folosesc windows xp...
As vrea sa stiu niste advantaje la linux, ce poti face pe linux si nu poti face pe win? Inca ceva, la linux, e si multa bataie de cap daca esti incepator, pana gasesti ceea ce iti trebuie ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4
- CT-57-VTC
|
|
Asi |
![]()
|
QUOTE(AlexM. @ 1 May 2006, 17:09) Exista si programe cu care poti rula ambele sisteme de operare simultan. Nu mai stiu exact cum se numesc, dar daca nu gresesc sunt mentionate pe aici. yep.. vmware ii zice.. pacat ca e de windows.. oricum daca e sa fie vmware tot nu-i bun pentru mine.. imi trebe 2 calculatoare. de ce.. pai daca rulez linux prin vmware din windows.. sa zicem e o idee mai bine dar.. totusi nu e tot aia.. e tot widozu la baza vmware. daca gasesc omologul vmware pentru linux iar e prost, ca la cate o randare in 3dsmax in general am timp sa beau o cafea.. daca mai adaog si vmware si linux si n conversii de drivere mai ales la alea video.. pai am timp sa ma uit la toata finala de snooker ebdon cu dott ![]() momentan sunt sortit sa raman in windows datorita unor programe 3d care imi cam trebuiesc. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
|
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
Asi |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
QUOTE(Asi @ 1 May 2006, 04:35) As vrea sa fie linux.. dar.. totusi ma trage inapoi lipsa de programe, lipsa mea de timp pentru a-l invata, si lenea mea sa nu mai instalez inca un S/O.. doar pentru ameuzament.. asadar momentan windoze.. daca imi gasesc o metoda usoara sa imi transfer treaba integral pe linux atunci a face-o clar! (filme, muzica, ACAD, Maya, 3dsmax, inventor, catia, etc.. , internet, dc++, si cam atat.. are cineva replacement de linux? ) Inlocuitorul pentru Maya pentru linux se numeste tot Maya, si culmea, e facut tot de aceeasi firma ![]() Trecerea de la statii grafice (unix) la linux a fost destul de facila, asta explica de ce majoritatea filmelor sunt facute pe render farm-uri cu linux. catia stiu ca l-au portat pe linux, dar nu l-au facut public. Pacat... filme, muzica - ai destule - xmms, VLC player, Xine, MPlayer - BTW, mplayer e si pe windows, si e destul de bun (pe windows nu stiu daca are si UI). dc++ exista si pe linux (dar mai cunoscut e valknut) Tu cu unele ai dreptate, dar chiar lenea ar trebui sa te faca sa-ti pui intrebari. Eu si de asta am trecut pe linux, pentru ca vroiam ceva nou, simteam ca ma plafonez... |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
QUOTE(tomycta @ 2 May 2006, 00:15) As vrea sa stiu niste advantaje la linux, ce poti face pe linux si nu poti face pe win? Nu e vorba de asta, e vorba de schimbare, cauti ceva nou, si daca ai fi curios sa stii ca distributiile actuale sunt foarte prietenoase (vezi fedora core 5 si ubuntu, de exemplu) Cred ca e bine sa cauti schimbarea, gandeste-te la o excursie in alt oras - pana la urma si acolo sunt case, blocuri, oameni, parcuri - dar e altfel. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
Asi |
![]()
|
pentru maya, autocad?, 3dsmax? sunt convins ca sunt programe relativ similare si care fac cam acelasi lucru.. dar daca mi-a luat ani buni sa lucrez in 3dsmax incepand cu 3dmax3 si pana la ultimu.. iti dai seama ca n-o sa ma apuc sa invat alt program care sa fie omologu lu 3dmax din simplul motiv ca layoutul ar fi schimbat, diverse functii alterate, unele chestii in plus (nu e de rau asta), altele in minus (asta chiar e nasol) si face casa buna autocadu cu 3dmaxu si cu maya, ... maya de sine statator il folosesc mai putin.
in fine.. za best option: inca un calculator mai varzalau pentru net cu linux. scurt si de la capat si asa mai scap de o povara.. netul pe windows.e un dezastru.. colcai virusi cu sau fara antivisurs si n firewalluri. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
Tocmai ziceam ca maya e si pe linux.
Nu sunt adeptul folosirii inlocuitorilor open source neaparat, de exemplu nu zic sa folosesti blender in loc de maya sau gimp in loc de photoshop - decat la nivel de hobby, deocamdata (eu folosesc cu succes gimp pentru prelucrare foto - dar pentru alte domenii, poate nu e suficient) Ziceam ca probabil exista programe comerciale (daca exista maya, de ce nu ar fi si un program care sa concureze acad, de exmplu - dar nu e domeniul meu) |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:23 |