DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> sofer meserias; respect maxim !

ache2
post 27 Feb 2006, 09:38
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Berceni, PH

bai, era sa mor astazi !
am incercat sa depasesc azi dimineata un tip cu un Wartburg, pe centura de est a Ploiestiului pe linga Petrotel ...
venea o masina din fata si mi-am dat seama ca e riscant si pun frina usor si ma bag in spatele tipului cu Wartburgul ... handicapatul ma vede si pune frina ... pun si eu frina ca sa nu intru in el si mi se blocheaza rotile spate si ma rotesc pe sosea ! masina se pune perpendicular pe axul drumului, exact pe mijlocul lui !
in timpul asta, venea destul de tare din directia opusa un Nissan Terrano direct pe mine ! l-am vazut, cu incetinitorul cum ma ia in bot si ma fac ingeras !
pot sa spun ca eram linistit si impacat cu mine insumi, deja ma gindeam la tamiie si lumanari popa.gif !
spre marele meu noroc, tipul cu Nissan-ul a iesit in decor ! a zburat (cca 1 m diferenta de nivel) ... l-am vazut cum se ducea pe cimp spre un stilp de inalta tensiune !
cu toate astea, masina s-a oprit in timp util !
m-am intors, mi-am cerut scuze, i-am explicat ce s-a intimplat ...
tipul (la vreo 45; era impreuna cu nevasta) n-a reusit sa scoata nici o vorba ! n-a zis absolut nimic ...
am avut zile !
s-a mai dus o viata !

e vorba de un Nissan Terrano 2 cafea cu lapte, metalizat, cu numar de Bucuresti (n-am apucat sa-i iau numarul) !
daca aude cineva patania de la celalt sofer, sa-i transmita worship.gif din partea mea !
in plus, cind ma fac mare, imi iau si eu Nissan ca masina nu avea absolut nimic !

This post has been edited by ache2: 27 Feb 2006, 09:39

--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Asi
post 27 Feb 2006, 09:42
Post #2

Camaro SS

From: Bucuresti

pai asta e cu conduita preventiva.. sa fi pe faza la dobitocu de alaturi
trist da asa e la romani.

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
Sony
post 27 Feb 2006, 09:45
Post #3

Membru autentic

From: Ban Land

Bucura-te ca ai apucat sa ne povestesti si fereste-te de babalaci decrepiti!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
ydaniel
post 27 Feb 2006, 09:52
Post #4

Adrenaline junkie!

From: black sea

deci pana la urma cine e vinovatul:)

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
jaf
post 27 Feb 2006, 09:53
Post #5

Membru din mijloc

From: Cluj-Napoca

Sa am iertare dar aici nu-i vorba de sofer meserias(ii un sofer normal).. si mai ii vorba de sofer kamikaze ca tine.. Problema era daca se intalneau doi ca tine? Sper ca pe viitor sa fi mai atent cand te bagi intr-o depasire.. nu mi se pare ok ca din cauza unui "pilot de curse" sa ajunga x persoane in spital sau chiar mai rau.. doamne fereste

--------------------
trotineta tri roti 2012 ful vidaut chiele
"ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
+
Asi
post 27 Feb 2006, 09:57
Post #6

Camaro SS

vinovat de? ce? de incidentu soldat fara avarii ?

oricum pare a fi si un pic vina ta.. nu te bagi chiar in spatele unuia cand te bagi dupa o depasire.. distanta minima obligatorie din lege asta sa nu zic de siguranta ta.. eu unul nu ma simt bine sa merg pe mana altuia mergand la 1m de el in fata mea.. pur si simplu.. ori dau blana si il depasesc, ori satu si eu mai la 20-30de metri de el.. ma rog in functie de vieza.. in oras merge si un 10m.
iar wartburgu e vinovat de nesimtire.. poate ala cu wartburgu avea nevoie de o bara noua de spate si nu stia cum sa i-o dea cineva.. si pac frana! doar doar sa il atinga careva.

--------------------
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
riderontornadoes
post 27 Feb 2006, 10:02
Post #7

Membru autentic

problema e ca tu esti din prahova, iar soferul cu terrano din bucuresti. asta spune totul. mai aprinde si tu cate o lumanare...

--------------------
dacia 1310 1310 - b21htf
+
Sony
post 27 Feb 2006, 10:03
Post #8

Membru autentic

Esti tare cu clasificarile astea!

--------------------
+
stuiberv
post 27 Feb 2006, 10:05
Post #9

Membru autentic

From: Iasi

Bine ca ai scapat.
Si cum spunea si mai sus: nu te baga pana in fundul celui pe care il depasesti. Daca te bagi pana langa el iti trebuie masina de curse ca sa poti depasi din scurt.
Am patit ceva de genul: Vine unul pana in fundul meu -> vad ca nu vine nimeni, semnalizez dreapta ca il las sa treaca. Nu stiu ce facea, cred ca nu a schimbat viteza, dar incet de tot incepe sa ma depaseasca. Pana a inceput el depasirea, au aparut din fata masini. El abia incepuse depasirea, a pus frana sa intre la loc. Asa ca am accelerat sa ii fac loc.
Toate astea au avut loc cam la 80 km/h. Cred ca pur si simplu nu a schimbat viteza sa aiba repriza. Dar na, el avea megane nou, eu eram intr-un fiesta mai vechi, asa ca ar fi trebuit sa zboare pe langa mine nu?
In fine, fiti mai atenti cand va apucati de depasiri.

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
argon
post 27 Feb 2006, 10:05
Post #10

Mesaj semiautomat

vad in profil ca ai Papuc 1,9 D.
Cu el erai in atunci? Sfat..nu te mai baga in depasiri la mustata cu motorul ala...nu te scoate ...
Eu am dedus ca erai cu papucul 1,9 pentru ca nu ai putui depasi un watburg..in rest..bine ca ai scapat..

This post has been edited by argon: 27 Feb 2006, 10:05

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Asi
post 27 Feb 2006, 10:07
Post #11

Camaro SS

ce-are bormasina cu prefectura?

in orice judet si peste tot in lume exista soferi cumsecade, agresivi, nesimtiti, marlani, "meseriasi", prudenti, de duminica, kamikaze, si caracterizarile pot continua.. iar prefixu de la numar nu inseamna nimic!

--------------------
+
ache2
post 27 Feb 2006, 10:17
Post #12

Membru autentic

ca sa raspund: nu sunt nici kamikaze si nici altfel ! si daca am PH pe numar nu cred ca ma face sofer prost ! daca cititi exact vedeti ca eu am evitat sa ma bag intr-o depasire in care nu eram sigur ca ies bine !
in nici un caz nu am impresii de Alonso cu papucul, ba chiar conduc destul incet !
daca tipul cu Wartburgul mergea normal, daca se uita in oglinda din cind in cind (mi-a spus ca m-a vazut cind eram in stinga lui, desi semnalizasem din timp, dupa care am dat semnal dreapta si am frinat usor) ...
din pacate drumul era umed, cu mizga ...
inca o data, nu mergeam tare !

@jaf tu de unde esti, prietene ? cumva din Buc ? atunci, fii capitanul nostru !
@rid... tu ce conduci, carutul de butelii a lu' mamaia ta !? nu te mai baga in discutii de oameni mari !

This post has been edited by ache2: 27 Feb 2006, 10:21

--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
+
IsNa
post 27 Feb 2006, 10:20
Post #13

Membru autentic

From: Timisoara

Nu vreau sa fiu carcotas, dar cred ca omul din Terrano n-a reactionat gandit. A tras de volan instinctiv si a avut noroc ca n-a lut stalpul, sau vre-un pom.
Daca gandea, nu iesea de pe drum. El, si sotia lui erau expusi unui risc mult mai mic daca intrau in tine, decat iesind de pe sosea. Masina lor e mult mai grea, mult mai tare, si la un impact frontal cu laterala masinii tale, te-ar fi spulberat usor. Asa, au riscat sa intre in pom, sau stalp, ambii fiind foarte tari.
Cred ca ai avut noroc ca omul NU a ales rational!!

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
clr
post 27 Feb 2006, 10:24
Post #14

Membru autentic

QUOTE(Asi @ 27 Feb 2006, 09:57)
iar wartburgu e vinovat de nesimtire..
*

Tu ai citit primul post inainte sa faci afirmatia asta?
Hai sa discutam un pic ipotetic.

Sa zicem ca tu te deplasezi regulamentar ca orice sofer.
Vine un sofer din spate si se angajeaza hazardat intr-o depasire. Realizeaza ca a facut o greseala, creeaza un adevarat 'show' si este vina ta????????????

Eu zic sa te mai gandesti.

Ala cu Wartburgul a incercat sa-l ajute sa iasa din situatia dificila. Faptul ca a reusit exact contrariul nu inseamna ca este vina lui. Vina e a celui care a initiat o depasire riscanta.

Nu vreau sa-l inculp pe ache2, din contra il respect ca a avut taria sa recunoasca public ca dat-o in bara si sper ca pe viitor sa-i fie invatatura de minte. Nu cred ca exista vreunul dintre noi care sa n-o fi dat-o in bara niciodata. Si eventual sa fi iesit din situatie cu ajutorul celorlalti participanti la trafic (chiar daca cu injuraturile de rigoare). Dar de aici si pana la a fi altul vinovat e cale lunga.....

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
Asi
post 27 Feb 2006, 10:26
Post #15

Camaro SS

nu ma refeream la tine cu kamikaze, Alonso&co ziceam doar ca fiecare judet are soferi de toate categoriile incat un prefix la numar de PH sau B e tot aia. si este incorect si ilogica o caracterizare pe baza acestui detaliu...

edit:
ala cu wartburgu nu stiu cat de mult a ajutat.. ca din cate vad eu e ca si cum vad pe unu care se hazardeaza intr-o depasire periculoasa, bun ma uit si vad ce pot face.. daca continua sa mearga in paralel.. pun frana sa aiba loc sa depaseasca mai repede.
daca revine la loc in spatele meu eu ce fac??? pun frana sau merg normal si imi vad de drum? eventual ar trebui sa pun frana incat nici cu ferari sa nu se opreasca la timp decat in spatele meu.. now why would i do that? poate ca am o bara subreda pe spate sau nu-mi place ceva.. si decat sa dai banu e mai la indemana frana.. doar ca idee.. eu asta am inteles..

This post has been edited by Asi: 27 Feb 2006, 10:32

--------------------
+
ache2
post 27 Feb 2006, 10:26
Post #16

Membru autentic

ma rog, e un alt fel de a vedea lucrurile !
dupa parerea mea, omul a actionat in cunostinta de cauza, pt ca e o portiune pe care s-au taiat copacii de pe marginea drumului ...
in plus, a tras de volan cind a vazut ca nu mai are nimic de facut ! adica a mers putin catre mine si doar aproape a virat ...
de fapt, naiba stie ce s-a intimplat in alea 2 secunde, ca n-a durat mai mult !
da, ma spulbera insa nici el nu iesea bine din clenci !
asa ca tind sa cred ca n-a tras pur si simplu de volan !

@clr: asta e traficul, nu esti de unul singur si oricit de "tare" ai fi nu poti lua totul in calcul ! depasirea (mai bine zis tentativa) a fost hazardata pt ca a ajuns sa fie asa ! daca tipul n-ar fi vrut sa-mi faca un bine, n-as mai fi scris aici nimic, pt ca nu se intimpla nimic !
sa stii ca si eu facut loc altor "alonso" si i-am injurat ... insa trebuie sa intelegi situatia si sa stii cind sa apesi una sau alta din pedale !
si da, fara discutie, sunt si eu vinovat pt ca ar fi trebuit sa astept !

This post has been edited by ache2: 27 Feb 2006, 10:32

--------------------
+
Como
post 27 Feb 2006, 10:28
Post #17

Membru autentic

Cred ca greseala iti apartine, ache. Si ai avut mare noroc ca Nissan-ul n-a intalnit un copac in drum, sau ca n-a fost sant sau diferenta mare de nivel pe marginea soselei, ca se putea rasturna si iesea rau de tot.

Cred ca persoana din Wartburg nu a reactionat bine, desi nu i se poate imputa nimic. Mie mi-a spus - cine m-a invatat sa conduc - sa mentin viteza constanta si sa ma dau cat mai in dreapta atunci cand cineva forteaza depasirea mea, nici sa nu accelerez si nici sa nu franez. Asta pentru ca il pot incurca mai rau pe cel care ma depaseste, pentru ca se trezeste brusc pus in fata unei situatii pe care nu o anticipa. Am imbunatatit putin regula asta in felul urmator: daca vad ca cel care ma depaseste are avant suficient atunci pun usor frana; daca cel care ma depaseste pune frana si e clar ca nu mai are forta atunci calc acceleratia la podea ca sa se poata replia. Pana acum nu am suparat pe nimeni cu regula asta.

Iti recomand un drum la biserica sa aprinzi cateva lumanari, si important e sa invatam din greseli.

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
dizzy
post 27 Feb 2006, 10:35
Post #18

Work smart not hard!

Ala care a facut depasirea (ache) hazardata e de vina 100%. Ar trebui sa te duci la biserica si sa aprinzi o lumanare in sanatatea celui cu Terrano. Nu poti sa dai vina pe ala depasit, a facut ce a crezut el de cuviinta. Daca nu s-a bagat in fata ta si nici nu a accelerat cand era depasit e nevinovat oricat s-ar fi jucat el cu frana.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
Asi
post 27 Feb 2006, 10:38
Post #19

Camaro SS

pai tocami d-asta am zis ca wartburgu legal e nevinovat.. dar nesimtit este oare daca a si stiut ce face??
asadar mai mult decat incepator daca a facut ca asa a crezut.. nu stia.. etc, sau era vreun meserias caruia ii place sa traga tepe dinastea la cine intalneste.. la ala ii zice nesimtit cel putin.

--------------------
+
clr
post 27 Feb 2006, 10:38
Post #20

Membru autentic

@thecagero: ce spui tu e destul de corect cu o singura obiectie: conform legii, atunci cand esti depasit nu ai voie sa accelerezi. De acord cu tine, tu o faci pentru a-l ajuta sa iasa din impas. Dar ce faci daca iese rau si te acuza ca ai contribuit la 'raul' respectiv pentru ca ai accelerat?

--------------------
Ex Renault Megane 2003

+
Como
post 27 Feb 2006, 10:42
Post #21

Membru autentic

QUOTE(clr @ 27 Feb 2006, 10:38)
@thecagero: ce spui tu e destul de corect cu o singura obiectie: conform legii, atunci cand esti depasit nu ai voie sa accelerezi. De acord cu tine, tu o faci pentru a-l ajuta sa iasa din impas. Dar ce faci daca iese rau si te acuza ca ai contribuit la 'raul' respectiv pentru ca ai accelerat?
*

Nu accelerez decat daca vad ca masina pune botul in pamant si trage de volan dreapta, caz in care e clar ca nu mai are suflu si nu mai poate trece si nici nu mai are intentia sa treaca.

This post has been edited by thecagero: 27 Feb 2006, 10:52

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
clr
post 27 Feb 2006, 10:47
Post #22

Membru autentic

QUOTE(clr @ 27 Feb 2006, 10:38)
De acord cu tine, tu o faci pentru a-l ajuta sa iasa din impas...
*

Dupa cum am spus, eu iti inteleg perfect motivele si sunt de acord ca o faci pentru a ajuta. Pe de alta parte nu uit cum intr-un anumit topic se povestea (de catre asarban daca-mi aduc bine aminte), cum un anumit sofer care a intrat intr-o depasire aiurea a obtinut in instanta vinovatia celui care vinea din sens opus pentru ca avea aprinse numai pozitiile. Avea pozitiile aprinse, de unde am dedus conform legii ca stationa...... Uneori o pila a celui vinovat te poate transforma foarte usor din nevinovat in principalul vinovat. Asa ca grija mare....

--------------------
Ex Renault Megane 2003

+
Sony
post 27 Feb 2006, 10:51
Post #23

Membru autentic

Eu consider ca era vinovat daca avea aprinse numai pozitiile. Eram sa o mierlesc si eu din cauza unuia din asta.
In cazul de fata, cel cu Wartburgul a fost un dobitoc inconstient.

--------------------
+
Asi
post 27 Feb 2006, 10:54
Post #24

Camaro SS

foarte adevarat la ala doar cu pozitiile.. adica nu as ocoli un amanunt dinasta daca am vreo problema cu unu care merge cu lumanari in loc de faruri.. in special ar fi o placere sa invoc un un motiv la aia cu pozitii albastre.. credeam ca e ozn si trece pe deasupra 243.gif

--------------------
+
clr
post 27 Feb 2006, 11:01
Post #25

Membru autentic

Mers cu pozitiile aprinse -> incalcare regulament (pentru care au existat repercusiuni)
A mari viteza cand esti depasit -> tot incalcare regulament.

Asta am incercat eu sa evidentiez si nu ca ala cu pozitiile avea dreptate.

--------------------
Ex Renault Megane 2003

+
Asi
post 27 Feb 2006, 11:06
Post #26

Camaro SS

in general este sa respecti legea pe cat posibil, inclusiv starea masinii sa fie in ordine legal.. asa ca astia cu pozitii albastre, si toba scoasa, si neonane si leduri peste tot.. in caz de accident chiar din vina celulat .. se va putea agata de tot felu de chestii de genu cum ziceam cu ozn-ul, de faptul ca suna motoru a unui avion la joasa altitudine sau eu stiu ce sa mai inventeze romanu .. dar de ce sa le dau motiv cu modificari la chestii care sunt si ilegale pana la urma.

--------------------
+
adso
post 27 Feb 2006, 11:17
Post #27

Membru autentic

bai ce despicati firul in patru... incredibil.

s-a infipt intr-o depasire pentru care nu avea timp? s-a infipt. e clar de condamnat - 100%. nu am auzit inca de vreo lege care sa interzica wartburgurilor sa circule pe drumurile publice.

du-te si da acatiste la biserica - ca la faza asta a stat Doamne-Doamne cu mana pe crestetul tau.

--------------------
Call me Ishmael...
+
ydaniel
post 27 Feb 2006, 11:24
Post #28

Adrenaline junkie!

From: black sea

deci august 2005,23 ora 4.30 am.eram in prima comuna dupa cernavoda inspre mare ,mergeam cam cu 70 km/h.si mergeam linistit cand deodata vad 2 tiruri(unul depasea)am iesit in sant cu masina,daca nu ,probabil nu mai vb cu voi.m-am cam speriat ceva.asta din cauza unui nemernic de sofer

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Asi
post 27 Feb 2006, 11:29
Post #29

Camaro SS

o alta chetie care o practic la drum lung sau chiar si in bucuresti este sa evaluezi distanta care trebuie s-o iei fata de ala din fata.. fiind patit odata.. si in astra trebuie sa intre starea carosabilului, conditiile meteo si foarte important masina care este in fata ta.. am luat teapa cand sateam la circa 50 de metri pe la vreo 120 pe dn3 si in fata mea un A6 care din motiv de caine care s-a bagat aiurea pe sosea a pus o frana ca unde a pus frana acolo a ramas infipt iar eu cu frana minune dacia => roti blocate cu fum din roti dearaiat spre stanga, l-am depasit pe ala cu audi cu franele blocate pe contrasens si catelu care l-a protejat el l-am luat eu.. da schipata un pic si s-a carat schelalaind.
daca aveam si eu vre-un mercedes sau o masina mai strainezia franam lejer. sau daca ala din fata avea vreo dacie cazuta franam excelent cu dacia mea ..

--------------------
+
Lexy
post 27 Feb 2006, 11:32
Post #30

Just ME

@Ache2
Asa cum a mai zis cineva jos palaria ptr tine ca ai recunoscut, si jos palaria ptr cel cu nissanul ca a fost mai mult decat ok(chiar daca era socat si n-a schitat saracu nici o silaba) altul te-ar fi facut albie de porci.

Mai aprrinde o lumanare vorba cuiva de aici si multumeste-i lui Dzeu ca ati scapat(si tu si nissanul)

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 22:31
Forum Renault