deschidere electrica portbagaj berlina
![]() ![]() ![]() |
deschidere electrica portbagaj berlina
Ov |
![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
tot la astia cu alarme treb sa ajungi si nici nu e nemaipomenit de scump (de regula - la Cielo, sigur- la o montare de alarma se inlocuieste actuatorul cu unul mai altfel si ramane disponibil cel original)
P.S. cu ocazia asta mi-ai dat o idee si in week-end-ul asta am sa ma gandesc la o solutie. P.S.2 incuietoarea la tine la porbagaj de care e? |
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Daca nu e incuietoare dinaia fara buton la ce bun sa iti pui deschidere electrica?
:shock: |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
pai evident ca e d'aia fara buton, si vreau sa o pun pt 2 motive:
1. arunc (prin masina) cheia de la usi, ca pe fata am inchidere care e cuplata la alarma, deci nu folosesc yalele masinii 2. este enervat sa trebuiasca sa opresti motorul ca sa scoti cheia si sa desfaci portbagajul |
--------------------
Dacia
1300
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
ptr acuator cel mai ieftin (cel putin asa am gasit eu) gasesti in targ la Vitan, ai grija ca pretul difera de la magazin la magazin, cel mai bine faci intai un tur. eu am gasit la mai putin de 150K/buc
vezi ca am mai completat aici si ptr deschidere portbagaj: http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?p=70743#70743 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(\"OCEBE\") tot la astia cu alarme treb sa ajungi si nici nu e nemaipomenit de scump (de regula - la Cielo, sigur- la o montare de alarma se inlocuieste actuatorul cu unul mai altfel si ramane disponibil cel original)
P.S. cu ocazia asta mi-ai dat o idee si in week-end-ul asta am sa ma gandesc la o solutie. P.S.2 incuietoarea la tine la porbagaj de care e? la Cielo nu este nevoie de acuator ptr deschidere portbagaj. are ceva mai bun - un solenoid, iar atunci cand se monteaza alarma se va lega (bineinteles prin releu) de instalatia existenta ptr buton. adevarul este ca ptr Dacie nu prea merita sa te chinuiest tu, cei de la montat alarme nu cred ca-o sa-ti ceara mai mult de 100K montat, iar acuator am spus mai sus unde se gaseste. dar ptr amorul artei si sa fii mandru de lucrul facut cu manuta ta ...!!!???? |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY
|
|
Ov |
![]()
|
QUOTE dar ptr amorul artei si sa fii mandru de lucrul facut cu manuta ta ...!!!???? ihi, te-ai prins, eventual mai beau si o bere cu cineva in timpul asta 8) |
--------------------
Dacia
1300
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
QUOTE la Cielo nu este nevoie de acuator ptr deschidere portbagaj n-are, dar daca iti montezi alarma pe Cielo, iti ramane acuatorul de la usa soferului (din proprie experienta); la asta ma gandesc ca poate merge adaptat la portbagajul de Dacie |
--------------------
dacia
|
|
tarzy |
![]()
|
la Cielo in usa soferului nu este acuator, ci doar un "interrupator" care da comanda ptr acuatoarele din celelalte trei usi. arata ca un acuator dar nu are motoras
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
OCEBE |
![]()
|
are o tija care culiseaza la punerea sub tensiune.
|
--------------------
dacia
|
|
Ov |
![]()
|
pai aia se cheama actuator :wink:
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
OCEBE |
![]()
|
pai tarzy nu crede
oricum am sa verific ghidusia aia pe care o am sa vad ce stie sa faca |
--------------------
dacia
|
|
tarzy |
![]()
|
QUOTE(\"OCEBE\") are o tija care culiseaza la punerea sub tensiune. din fabrica la Cielo, inchiderea centralizata la usa soferului nu este actionata electric (ci doar "la cheie"). de altfel Cielo nici nu are buton interior ptr incuierea / descuerea usilor asa cum au de exemplu masinile reno. |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY
|
|
tarzy |
![]()
|
daca ar fi avut atunci de ce crezi ca mai trebuie schimbat ...????
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
OCEBE |
![]()
|
QUOTE daca ar fi avut atunci de ce crezi ca mai trebuie schimbat ...???? din cauza asta am zis ca: QUOTE oricum am sa verific ghidusia aia pe care o am sa vad ce stie sa faca |
--------------------
dacia
|
|
OCEBE |
![]()
|
n-am verificat inca dar din ce in ce inclin sa-i dau dreptate lui tarzy cum ca traznaia aia e taman opusul actuatorului in sensul ca, actionand tija mecanic, se fac niste contacte care mai apoi folosesc ptr. actionarea adevaratelor actuatoare de le celelalte usi. :oops: :oops:
|
--------------------
dacia
|
|
tarzy |
![]()
|
asa e sigur, de altfel multe masini proiectate in anii '80 au acest sistem.
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
livicu' |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 10 February 04 From: Turnu Magurele,mai nou Bucuresti ![]() |
chestia aia de pe cielo merge folosita la berlina in mod sigur
am vazut la un tip da' nu mai stiu cum era prinsa |
-------------------- Drinking and driving can be Letal so don't drink or don't drive !!
|
|
ag63kry |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 3 March 04 ![]() |
am pus si eu, in principiu seamana cu cea descrisa mai sus, dar acum nu mai functioneaza, nu stiu de ce...cred ca am lasat tija prea scurta si bratul fortei e cam mic...o sa refac sistemul...
|
-------------------- |
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
QUOTE(ag63kry @ 5 Apr 2004, 09:31) am pus si eu, in principiu seamana cu cea descrisa mai sus, dar acum nu mai functioneaza, nu stiu de ce...cred ca am lasat tija prea scurta si bratul fortei e cam mic...o sa refac sistemul... se monteaza foarte simplu dar ce imi place cel mai mult este faptul ca sare capota potrbagazului in sus Ai grija sa montezi doua sigurante fuzifile pe (+) si pe (-) sa nu ai surprize cum am avut eu sa ard actuatorul ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
disaster |
![]()
|
![]() Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest ![]() |
Ai grija sa montezi doua sigurante fuzifile pe (+) si pe (-) sa nu ai surprize cum am avut eu sa ard actuatorul actuatorul ti s-a ars ca nu e bun pentru portbagj.de cate ori il deschizi el ramane pe pozitia deschis,iar cand inchizi portbagajul actuatorul este tras fortat in pozitia inchisa.am vrut sa-mi pun si eu dar am un prieten la o firma de sisteme de alarma si mi-a explicat el.singura modalitate fiabila(home made)e cu un rotor sau bendix c(cum i-o zice ,ala de la electomor).testat si montat pe cateva masini. deci ori dai un ban sanatos o data ori dai cate putin da des. voi alegeti. |
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
QUOTE(disaster @ 19 Jan 2005, 00:48) Ai grija sa montezi doua sigurante fuzifile pe (+) si pe (-) sa nu ai surprize cum am avut eu sa ard actuatorul actuatorul ti s-a ars ca nu e bun pentru portbagj.de cate ori il deschizi el ramane pe pozitia deschis,iar cand inchizi portbagajul actuatorul este tras fortat in pozitia inchisa.am vrut sa-mi pun si eu dar am un prieten la o firma de sisteme de alarma si mi-a explicat el.singura modalitate fiabila(home made)e cu un rotor sau bendix c(cum i-o zice ,ala de la electomor).testat si montat pe cateva masini. deci ori dai un ban sanatos o data ori dai cate putin da des. voi alegeti. nu a fost actuatorul bun,una la mana sau l-am montat eu in graba ,a doua la mana Acum asta de ce functioneaza ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca am deschiderea mai batrana, cu buton, pot sa-mi pun prostioara dinasta ca sa deschid electric portb. ?
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
cristi_21us |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 5 March 04 From: Brasov ![]() |
salut.am si eu o rugaminte.rog frumos si eu pe cine ar putea sa imi trimita si mie o schema cu cablajul care trebe facut.nu trebe si modul ca cel pt inchiderea centralizata pt a lega acest actuator?
This post has been edited by cristi_21us: 20 Jan 2005, 00:51 |
--------------------
Fiat
Albea
2006
|
|
adumitrachy |
![]()
|
![]() Membru autohton Group: Members Posts: 915 Joined: 27 January 04 From: Iasi ![]() |
Sa puna cineva o poza sa vedem si noi cum e montat motorasul in portbagaj
|
--------------------
Dacia 1310 L
Audi B4 quatro
1998 / 1991
- IS 04/84 DLA
|
|
Ov |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
adumitrachy |
![]()
|
![]() Membru autohton Group: Members Posts: 915 Joined: 27 January 04 From: Iasi ![]() |
Aha.Iti raman dator pe viata.
![]() |
--------------------
Dacia 1310 L
Audi B4 quatro
1998 / 1991
- IS 04/84 DLA
|
|
gattoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
Sal.Sorry daca sunt cam off topic dar.........nu se poate pune un sistem de deschidere a portbagajului ca cel de deschidere al capotei?Tragi de parghie si se deschide.Cred ca ar fi mai simplu si mai ieftin.
![]() |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
Devils |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 394 Joined: 20 April 04 From: Targu-Mures ![]() |
Nu cred ca e o idee rea. Atat numai ca trebuie sa-i gasesti loc pe unde sa il ascunzi si inainte sa il montezi sa torni bine ulei prin el sa nu ai surprize iarna sa nu mai poti trage de el sau sa tragi de el si sa ramana blocat
|
--------------------
Audi
- B4
- 1994 1.9 TDI Z1 90CP
- MS 03 CNP Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta.
|
|
adumitrachy |
![]()
|
Am avut eu asa ceva la prima dacie (facuta pt rdg). Era foarte faina faza, iar in acelasi timp functiona si ca antifurt, pt ca daca era pe inchis, "baietii" puteau trage 2 zile de porbagaj ca tot nu il puteau deschide.
Devils Sa stii ca niciodata nu au fost probleme cu sufa.Nu a inghetat niciodata. |
--------------------
Dacia 1310 L
Audi B4 quatro
1998 / 1991
- IS 04/84 DLA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:52 |