Solutia guvernului in locul autostrazilor:, Drumurile Expres
![]() ![]() ![]() |
Solutia guvernului in locul autostrazilor:, Drumurile Expres
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai si ce e timpul trecut?
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
In momentul de fata se pot face rost de bani incat sa construim 1000 de km de autostrazi pe an. Doar ca nu avem oameni competenti care sa stie sa atraga si sa cheltuiasca toti acesti bani.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Timpul trecut pentru taxe sau pentru autostrazi?
![]() Eu cred ca daca guvernul contracteaza expresso-urile astea la pret de autostrazi ca pret/km inseamna ca a facut super-afacere, fiindca spaga a crescut fata de cazul in care contractau autostrazi. In plus conteaza si imaginea: pe autostrazi iti permiti sa intervii mai rar cu cate-o decopertare de-asta damboviteaza de 'jde kilometri fata de drumurile express, ti se bate mai tare obrazul. L.E.: asta economic vorbind, cu sau fara dan v. Unde economic inseamna pentru guvernantii nostri "cat imi intra mie in buzunar per kilometru?" This post has been edited by adip: 16 Apr 2007, 23:11 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
musicall |
![]()
|
![]() musicall Group: Members Posts: 547 Joined: 6 February 05 From: Braila ![]() |
o sa aiba grija cei de la putere sa fie fruncea si sa bage ei o astfel de taxa !!!
|
--------------------
Fiat
Punto Classic |
Blogu personal
- delfinul.com Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca o sa emigrez... cateodata parca urasc Romania... cati oameni destepti avem si tot prostii domnesc.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
omman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 9 January 04 From: Bacau ![]() |
QUOTE Cred ca o sa emigrez... cateodata parca urasc Romania... cati oameni destepti avem si tot prostii domnesc. Stai om bun ca astia de ne conduc prosti nu-mi par. Ci doar lacomi si smecheri. Pentru o excursie la Londra ori Paris si niscaiva zorzoane de aur pentru doamnele lor - neveste ori amante (Petrica-Petrica Roman-ica ![]() Asa ca, cine ziceai ca sunt prostii? Ce a mai ramas in afara de destepti si guvernanti? Iti spun eu, vorba lui Sechelariu exprimarul mafiot, guvizii! ![]() |
--------------------
Nissan
Almera
2006 Drum bun!
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
drumuri expres, autostrazi, pasarele...etc. sa faca odata ceva da-r-ar dracii in neamu lor. ca m-am saturat de atatea planuri si vorbe. ei nici macar gropile din drumurile existente nu le astupa si viseaza la autostrazi suspendate si alte dracii.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Si pe drumurile astea express o sa trec tot cu 50 la ora prin localitati?
Ca daca o sa fie la fel mai bine sa le lase cum sunt, buget pentru reparatii la suspensii mi-am facut intotdeauna, trec peste gropi tzatze, canalizari cu 50-60 la ora. |
--------------------
.
.
.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Asa si care-i definitia unui drum expres ?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
drumuri expres - drumuri naționale accesibile numai prin noduri sau intersecții reglementate care pot fi interzise anumitor categorii de utilizatori și vehicule și pe care oprirea și staționarea pe partea carosabilă sunt interzise
autostrăzi - drumuri naționale de mare capacitate și viteză, rezervate exclusiv circulației autovehiculelor, care nu deservesc proprietățile riverane, prevăzute cu două căi unidirecționale separate printr-o zonă mediană având cel puțin două benzi de circulație pe sens și bandă de staționare de urgență; intersecții denivelate și accese limitate, intrarea și ieșirea autovehiculelor fiind permisă numai prin locuri special amenajate drumuri naționale europene (E) - drumuri naționale deschise traficului internațional, a căror încadrare ca drumuri E se stabilește conform prevederilor Acordului European privind marile drumuri de trafic internațional (AGR). Ele pot fi și autostrăzi sau drumuri expres Sursa: Norma tehnica 27/01/1998 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da, si cand o sa fie gata? Ca ei zic doar ca INCEP constructia in 2 ani ...
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
so ... drum expres trece prin localtati, asa ca nu am facut nimic, tot salom printre carute, biciclisti si betivi va trebui sa facem
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.116 Joined: 11 February 04 ![]() |
drumuri expres - drumuri naționale accesibile numai prin noduri sau intersecții reglementate care pot fi interzise anumitor categorii de utilizatori și vehicule și pe care oprirea și staționarea pe partea carosabilă sunt interzise
SAME SHIT, DIFFERENT DAY!!! Adica e acelasi rahan, macar de ar fi facut cai de ocolire a satelor si comunelor |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
mai bine de s-ar apuca sa repare drumurile existente si apoi constructia uneia sau mai multor autostrazi.
ei zic ca fac nshpe autostrazi si pana la urma nu fac nimic. mult zgomot, ioc realizari. ca de obicei, de altfel. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.561 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Știe cineva, în țara asta mai există vreun drum din ăsta expres?
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
ala spre Moldova, Buc - Urziceni - Buzau - Bacau - ... mai departe nu stiu ca nu am mers.
astfel de drumuri au marele dezavantaj ca rata accidenelor mortale este foarte mare. in cele mai multe cazuri accidentele sunt frontale si la viteze mari. eu personal evit pe cat se poate sa merg pe acolo, am pretentia ca sunt un sofer destul de bun, conduc bine, am si ceva experienta dar .... de fiecare daca cand merg pe acolo ma ingrozesc, niciodata nu am mers fara sa vad un accident "proaspat". |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Mi-e scarba... multa scarba... foarte multa scarba
Nu stiu daca are rost sa mai zic ceva. Parerea mea e ca in RRomania nu o sa se schimbe nimic pana cand poporul nu o sa protesteze vehement intr-un fel sau altul fata de actiunile "alesilor". Desi noua ne merge destul de rau, si stim ca se fura din banii nostrii si iti vine sa iti bagi p**a in ea de viata cand te privesc de sus nesimtitii astia, nimeni nu face nimic (si aici ma refer si la mine). Cred ca e o caracteristica a romanilor lipsa asta de initiativa. Arata pe la TV tot felul de harti cu ce se va face, slide-show-uri, luminite, muzicute si alte chitibusuri dar de facut... deh e mai greu (si mai ales daca nu "iese" nimic). Cred ca trebuie sa vorbim cu Osama sa "aterizeze" in mijlocul alesilor nostrii (bine, ca dup`aia ar veni alti escroci la putere...) Lucrurile se intampla exact ca in filmul "Ticalosii". |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
DannyC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 182 Joined: 17 December 05 From: Baia Mare ![]() |
Drumul expres Petea (nu Tetea!)-Satu Mare-Baia Mare va demara cat de curand (1-2 ani maxim), proiectul e facut, pamanturile se vand din greu, interesele si relatiile functioneaza la capacitate maxima!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition
- MM 82 DNY Masina si nevasta nu se imprumuta!
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Sunt sigur ca nu o sa puna in practica nimic din planurile astea. Pai in doi ani se schimba de (cel putin) 3 ori ministrul transporturilor...apar alte planuri, nu se pun nici alea in aplicare si uite asa nu avem nici autostrada, nici drum expres!
Ce n-as da sa ma insel... |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|
[Gusti] |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 6 December 04 ![]() |
paoi pe tronsonul turda sebes ....am inteles ca se va face centura pt orasele aiud si teius (ziarul local) si centrura orasului alba iulia va intra in repaarteie cea e dusa rau ...ei bun dar ce ne facem cu satele astea care sunt pe treaseu??? (ca sa nu mai vb ca in fiecare zis de vineri si duminica domnii de la politie stau la panda prin sat asa sa vad daca se merge regulamentar...asa ca prin inoc decea ...etc se circula cu 50 la ora )
![]() off topic : am mers pe distanta Cluj - Alba Iulia in afara 100-110km/h si in localitate 50km/h stiiti cat am facut ? de la iesiri din cj pana in alba (fara oprire ) 1h si 40 min ....... in 92 de km???? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,5 DCI. Preference
2007
- ab 03 yab viata e complexa ...fiti optimisti!!!
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tarzy @ 17 Apr 2007, 11:12) ala spre Moldova, Buc - Urziceni - Buzau - Bacau - ... mai departe nu stiu ca nu am mers. astfel de drumuri au marele dezavantaj ca rata accidenelor mortale este foarte mare. in cele mai multe cazuri accidentele sunt frontale si la viteze mari. eu personal evit pe cat se poate sa merg pe acolo, am pretentia ca sunt un sofer destul de bun, conduc bine, am si ceva experienta dar .... de fiecare daca cand merg pe acolo ma ingrozesc, niciodata nu am mers fara sa vad un accident "proaspat". Ca mare dreptate ai... ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Drumul la care se refera Tarzy continua prin Roman spre Iasi (varianta) sau spre Suceava si nu e expressway, e drum european si atat.
Stiu ca era in proiect drum expres Iasi - Cluj, dar se pare ca au renuntat si vor face autostrada pana la Targu Mures, unde se va face jonctiunea cu A3 Transilvania. This post has been edited by BlaueCorsa: 17 Apr 2007, 11:50 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
blazzaj |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 7 March 07 From: Bucuresti ![]() |
De ce aveti voi toti impresia ca trebuie sa traiti bine in tara asta. cred ca aveti cu totii o mare problema. De ce sa mergi sa te plimbi cu masina. Stai acasa si priveste la TV la toti miliardarii de carton cum defileaza prin fata ochilor vostri si va povestesc de locatiile exotice pe care le-au vizitat si inchipuiti-va ca ati fost. mai mancati niste floricele si o sticla cu suc si ati terminat.
Acum sincer, eu am fost in week-end pe la Pitesti, Rm.Valcea,Tg.Jiu, Petrosani, Hateg, Hunedoara, Sebes, Sibiu, Rm.Valcea, Pitesti, Bucuresti. In nici unul dinstre aceste orase nu am vazut centura, decat pentru camioane si daca vrei sa distrugi masina repede te poate ajuta astfel de drum. Carute pe drumuri europene nu am mai vazut de ceva timp, nici biciclisti fara veste reflectorizante. Problema cea mai mare a drumurilor este faptul ca sunt cu o singura banda de deplasare pe sens si pentru a depasi esti obligat sa treci pe contrasens de unde si accidente. Pe Bucuresti -Iasi apar accidente numai in localitati la intesectii pentru ca se circula totusi cu o viteza mult prea mare, macar 70km/h daca ar avea si tot s-ar putea frana la timp. Ce nu inteleg eu insa deloc este de exemplu drumul Brasov-Sibiu pe care s-au apucat sa il largeasca la 2 benzi dar pe tot, absolut pe toata lungimea luni se lucreaza. e impanzit de semafoare care mai de care mai aiurea pus si mai anapoda. Pur si simplu te scoate din minti astfel de drum. NU se putea oare lucra la 20km sa ii tremine pe aceeai si apoi sa treaca la alt tronson. Inclin sa cred ca atunci cand se iau astfel de hotarari se fac dintr-un birou obscur si ca persoanele respective nu stiu, nu au vazut drumul respectiv si putin ii intereseza daca drumul respectiv va provoca cateva infarcturi. In Ghimbav si Codlea de exemplu au tras santuri in asfalt inaintea unor gatuiri in sosea. Ce conteaza ca nu ai vazut un indicator noaptea. Rupe-ti fraiere masina ca de aia platesti taxe directe si indirecte la drumuri. De exemplu Pitesti-ul conoscut de toata lumea de ce nu poate avea de urgenta o varianta ocolitoare, orasul ala e in drumul meu si nu ma intereseza, totusi pierd de fiecare data 1 ora sa il traverser, e plin de canale denivelate, treceri nenumarate de pietoni si drumul de camioane e absolut zob. Concluzia mea: rabdare, stati linistiti ca baietii destepti se ocupa de banii nostri si ca politia o sa aiba grija de noi cu hotarari ale primariilor locale care mai de care mai dubiase si manate de interese. A fost , este si va fi bine. |
--------------------
Renault
Clio 3
2007 1.2 Dinamique Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață! |
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tarzy @ 17 Apr 2007, 10:12) ala spre Moldova, Buc - Urziceni - Buzau - Bacau - ... mai departe nu stiu ca nu am mers. astfel de drumuri au marele dezavantaj ca rata accidenelor mortale este foarte mare. in cele mai multe cazuri accidentele sunt frontale si la viteze mari. eu personal evit pe cat se poate sa merg pe acolo, am pretentia ca sunt un sofer destul de bun, conduc bine, am si ceva experienta dar .... de fiecare daca cand merg pe acolo ma ingrozesc, niciodata nu am mers fara sa vad un accident "proaspat". subscriu.. multi nu inteleg cum trebuie sa circule pe un astfel de drum: multi se baga in depasiri si ajung sa se intalneasca cate 4 masini in paralel, cate doua pe fiecare sens si trec la mustata unii pe langa altii, riscul de acrosare fiind f mare. Altii ajung o masina care sta pe banda de langa axul drumului si vrand sa o depaseasca incep sa dea flash-uri ca sa se dea la o parte chiar daca in stanga lor nu e dunga continua si nu vine nimeni din sens opus |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
@blazzaj: Peste ceva timp va fi gata noua centura suspendata a Pitestiului.
Asta e un lucru bun (bine, pe langa asta s-au facut si "combinatii" colosale cu beton). This post has been edited by ageana: 17 Apr 2007, 12:19 |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
DannyC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 182 Joined: 17 December 05 From: Baia Mare ![]() |
La iesirea din Cluj spre Oradea (langa Metro) se contruiesc niste structuri mari de beton ce par a fi pilonii de sustinere a unei cai de rulare. Stie cineva ce fac acolo? Acolo va fi iesirea de pe autostrada?
|
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition
- MM 82 DNY Masina si nevasta nu se imprumuta!
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
blazzaj |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 7 March 07 From: Bucuresti ![]() |
@SUPERCAR: Bine ai spus , nici eu nu asi fi nimerito mai bine. Copii copiilor nostri or sa vada si ei ceva sosele mai bune, pana atunci le mai cresc niste burti hotilor de ne asfalteaza soselele. Eu unul cred ca ar trebui sa se vada absolut transparent oportunitatile de asfaltare, contractele de asfaltare, reparatii si toate, absolut toate actele aditionale aparute in urma unor contracte de constructie, reparatie cai de rulare. Trebuie sa vedem unde merge banul public. Nu se justifica nicaieri de ce sa ales o firma numai in baza unui pret specificat conform caietelor de sarcini, si apoi apar zeci de acte aditionale cu sume care de care mai suspecte si ridicole. Cel mai important lucru trebuie sa fie calitatea si rapiditatea lucrarilor cu penalitati drastice in cazul depasirii termenelor. Si sa se faca astfel incat se nu se mai inchida nici macar partial sectoare de drum in timpul perioadelor de trafic maxim. Se poate lucra si noaptea foarte bine, dar hei de ce sa platesti suplimentar oameni cand poti lungi lucrarea la nesfarsit ca oricum nu se supara nimeni nu?
Ei si, asta nu o sa se intample absolut niciodata, dar niciodata. |
--------------------
Renault
Clio 3
2007 1.2 Dinamique Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață! |
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
In legatura cu Pitestiul , sunt curios pe care centura ai mers si e praf? Nu de alta dar e foarte buna si nu are nicio groapa.Daca vrei sa treci rapid prin oras iti zic eu ruta:
1.Intrii in Pitesti dupa autostrada , mergi inainte pana la prima intersectie mare.Aici faci stanga si treci peste calea ferata. 2.Continui sa mergi pana la urmatoarea intersectie , unde este un pod de cale ferata.Aici faci usor dreapta si mergi pe langa Strand , sau pe langa Bazinul Olimpic , este acelsi drum. 3,Ajungi la o intersectie mare , se numeste Podul Viilor.Aici , mergi tot in fata .Ai grija ca e foarte aglomerata , sa ai rabdare. 4.Mergi tot inainte pana cand ajungi la urmatoarea intersectie , faci dreapta. 5.Ajungi la o intersectie semaforizata unde faci dreapta. 6.Ai iesit pe drumul spre Bascov , drum cu 4 benzi si cu aparat radar ![]() Toata treaba asta imi ia pana in 20 de minute. |
--------------------
None
None
N/A
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 01:33 |