Mai exista lapte proaspat adevarat?, Suntem in era alimentatiei "chimice"
![]() ![]() ![]() |
Mai exista lapte proaspat adevarat?, Suntem in era alimentatiei "chimice"
i96nds |
![]()
|
||
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|||
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Proaspat? Natural? You're wife.
In rest... mai greu. Eventual daca cumperi vaca, sau daca stai aproape de un sat sa vorbesti cu un taran daca ti-ar face delivery de la lapte proaspat. This post has been edited by driverx: 4 Jul 2007, 14:21 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu stiu ca pasteriurizarea este de fapt fierbere si racire.
Asta se face pentru a rezista 2-3 zile... daca are termenul mai mare, are si altceva prin el... |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.713 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Stiai ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pina la 5 ori!) in cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare? Laptele e trimis la fabrica si pasteurizat din nou...
Cind cumperi lapte la cutii, uite-te pe fundul cutiei. Daca vrei sa cumperi lapte ne-reprocesat, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5 in locul indicat in fotografia de mai jos. Attached thumbnail(s) lapte_pasteurizat.gif ( Size: 58.8k ) Number of downloads: 262 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Depinde de tipul ambalajului si modul de procesare al laptepui.Totul pleaca de la modul in care laptele "se strica".
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
La tata vacii e lapte adevarat!
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Cel mai "tolerat" lapte de catre om, este laptele de capra... deci, cel mai adevarat e de la tata caprei
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
se pare ca inca nu ati vazut termenul de valabilitate al laptelui ladorna ,acolo e ceva de oridinul lunilor parca 6 sau 12 nu mai tin minte exact
|
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Te-ai referit la tatal caprei sau la tata caprei?
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
țâța
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
cristian_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 23 April 07 ![]() |
Laptele care "tine" 6-12 luni este UHT.
|
--------------------
OPEL
Astra
2001
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
exista lapte proaspat suficient aici, aduc oamnii din imprejurimile orasului care au vaci, la 1,5 lei litrul.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu, mersi, de cand am vazut ca cei mai multi nu au cunostinta de existenta sapunului si a batistei pt suflat mucii, prefer sa ma "intoxic" cu lapte la cutie.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Eu nu mi-as face mari probleme. E vorba de pasteurizare, ambalare aseptica si lipsa aerului din ambalaj (mai mult valabil la cel UHT).
Nu v-ati intrebat de ce zacusca sau dulceata rezista asa mult, desi conditiile de ambalare nu cred ca sunt de nivelul unei fabrici specializate? |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
ce bine ca am vaca in grajd si nu tre sa imi fac probleme daca e proaspat...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Daca obisnuiti sa consumati lapte, cereale, suc natural de portocale, cititi asta. Dar va previn ca s-ar putea sa va treaca !
PS acolo mai zice ceva si despre margarina... daca mai e ceva de zis This post has been edited by dragos.avramescu: 4 Jul 2007, 15:53 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
bere tata, bere.. da-l draq de lapte... ca nu e bun.. Are E-uri.. berea n-are!
![]() si acum serios: eu cand iau lapte iau numai la punga. Ala sunt convins ca are mai putine chimicale decat cel la cutie.. asa ca: ori bere ori lapte la punga |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
beau oricand un ladorna UHT decat un lapte de vaca, gras si plin de bacterii.
se poate trai cu lapte de vaca "natural"?... DA. se poate si cu lapte tratat UHT (Ultra high temperature)? .... DA. se poate trai cu fumatori?... NU. ![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
o sa ajungem sa ne cultivam rosii ardei si castraveti pe balcon iar in garaj sa crestem o vaca si un porc ,tot ce este in mom de fata pe piata contine chimicale
cand spun ca tot ce este pe piata contine intr-un procent mai mic sau mai mare chimicale direct sau indirect administrate ma refer la absolut orice.termin economia mediului si agroalimentara anu asta,de fapt am terminat-o dar mai am peste o luna licenta si anu trecut aveam de facut un proiect despre exploatatiile agricole ecologice din Ro,tin sa va zic ca le puteti enumera pe degetele de la o mana.fara erbicide ,fara ingrasaminte chimice nu exista productie in tara asta.de irigat culturile agricole nu s-au mai irigat dupa 1990 ,au inceput sa se fure toate conductele,hectare intregi n-au mai vazut o picatura de apa din irigatii doar ce pica de sus. pana si taranii (nu tiganii care le cumpara din engros)care vand in piete legume si fructe ,pana si aia folosesc tot felu de chimicale,mai grav e ca habar nu au in ce proportii se administreaza totusi se poate si fara chimicale sa obtii o productie de legume sau fructe sanatoase,dar procesul incepe de la alegerea semintei parinitii mei au casa la curte si au si o gradina cu tot felu de legume,tin sa va zic ca au avut anu trecut un rezultat exceptional au obtinut niste rosii si niste ardei foarte buni si foarte mari cu 0 chimicale implicate in procesul de productie,rar mai vedeam ceva asemanator prin supermarketuri sau prin piete dar bineinteles erau din import,doar apa si soare si multa atentie este necesar o sa ziceti ca ce legatura are bobul de porumb cu laptele de vaca,pai cam are o legatura.daca bobul respectiv este modificat genetic,cultura respectiva obtinuta din boabele acelea ajunge la vaca ,vaca da lapte,omu bea lapte de foarte curand a intrat si la noi pe piata unu dintre cei mai mari producatori de seminte din domeniul agricol ,mare lucru nu fac decat ca le trateaza/modifica prin diferite procese de ce credeti ca exista atatia tarani batrani si inca in putere pe plaiurile mioritice?ma mai duc uneori pe la tara si vad mosi pe la 60-70 de ani care sparg lemn,muncesc o zi intreaga la camp,au grija de animale,de gradina si multe alte treburi,iar eu la 23 de ani dupa o zi intreaga de munca nu foarte solicitanta ma simt de parca am tras 3 zile la rand la jug.totul tine de alimentatie!conteaza foarte mult ce mananci. laptele UHT(ultra high temperature) este laptele ultra pasteurizat la temperaturi foarte inalte si ambalat in mediu aseptic in ambaj tetrapak,de aici provine diferenta asta foarte mare intre 1 l de lapte la punga si 1 l de lapte la dorna This post has been edited by B30KDT: 4 Jul 2007, 16:31 |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
QUOTE(dragos.avramescu @ 4 Jul 2007, 15:52) Ouch .. am sa mananc numai arpacaș cumparat din piata, portocale pe care le decojesc eu, dar cu vaca ce fac ca n-am loc de ea in garaj, si nici nu pot sa cosesc betonul ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(B30KDT @ 4 Jul 2007, 16:18) de ce credeti ca exista atatia tarani batrani si inca in putere pe plaiurile mioritice?ma mai duc uneori pe la tara si vad mosi pe la 60-70 de ani care sparg lemn,muncesc o zi intreaga la camp,au grija de animale,de gradina si multe alte treburi,iar eu la 23 de ani dupa o zi intreaga de munca nu foarte solicitanta ma simt de parca am tras 3 zile la rand la jug.totul tine de alimentatie!conteaza foarte mult ce mananci. Lasa-i pe "mucosii aia nespalati" ,de la laptele "gras si plin de bacterii li se trage" , lasa, ca bem UHT ladorna si ne miram de ce murim de atac sau infarct la 57 de ani curati si cu nasul suflat ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Da' daca bem "lieidi milc - lapti cu vitamini" (cum ne indeamna Nadia Comaneci) e bine?
This post has been edited by vijelie: 4 Jul 2007, 16:29 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
Laptele e doar o mica parte din hrana "moderna" plina cu E-uri, de care au parte mai mult orasenii.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
2dor |
![]()
|
Ma gandesc ce sug bietii bebelusi de la mame cu toxinele pe care le acumulam in organism, vai de noi.
As vrea si eu sa fiu un bebe... This post has been edited by 2dor: 4 Jul 2007, 16:32 Attached thumbnail(s) 15465.jpg ( Size: 38.78k ) Number of downloads: 125 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
|
|
vijelie |
![]()
|
Si daca nu sunt E-uri, avem pe langa noi ba un deseu toxic, ba un Cozlodui, ba niste bombe cu defragmentatie...
Lac sa fie, ca broaste avem! LE: 2dor, aia nu are lapte, cauta una cu mameloanele mai mari, poate ai noroc, cu asta din poza mori de foame. This post has been edited by vijelie: 4 Jul 2007, 16:34 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
B30KDT |
![]()
|
daca are silicoane ai pus-o ,e plin de chimicale ,intr-un an de zile o sa ne zici "pa pa" de la atata lapte
|
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
2dor |
![]()
|
Am vazut poza in josul paginii nu am stat sa caut.
![]() Asta e buna vijelie? This post has been edited by 2dor: 4 Jul 2007, 16:41 Attached thumbnail(s) ridiculously_large_breasts.jpg ( Size: 39.77k ) Number of downloads: 92 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 13:28 |