Ax Inferior Volan, topic general
![]() ![]() ![]() |
Ax Inferior Volan, topic general
tr04www |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|||
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adrian.petrov @ 5 Jun 2012, 13:21) Exista ax volan neoriginal in TARG VITAN - autovit la 120-130lei vazut de mine azi 06 iunie 2012 , dar atentie astea sunt mai mici cand se telescopeaza, DAR SE POATE REMEDIA, SE DA O GAURA UNDE ESTE AMBUTISAT - CA SA SE RUPA AMBUTISAREA( NU SE DA GAURA IN TOT AXUL ) CA SA SE TELESCOPAZE LA LUNGIMEA MAXIMA. Sa montat asa ceva ( se pune si acel burduf de bieleta de directie peste crucea cardanica de jos ) si cred ca va tine - nu stiu cat ; dar vreo 2-3 ani sigur, ramane de vazut. Oricum decat unul original de 350lei, mai bine doua deastea neoriginale ; eu il schimb singur si dureaza cca.20 minute. Cred ca asta este solutia de moment. Cu prietenie - Adrian ![]() Salut. Merge montat sigur ax neoriginal, daca ii dau gaura unde este ambutisat se lungeste suficient? Intreb pentru ca vreau sa il cumpar si sa nu dau banii degeaba pe el. Multumesc. Am pus si o poza, imi spui si mie unde trebuie data gaura, mai exact? Attached thumbnail(s) Ax_volan_Dacia_Supernova_de_origine_Dacia_5219361_1308584446.jpg ( Size: 14.78k ) Number of downloads: 735 |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
powertodacia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
au inceput sa le refabrice? frumos..ca cele originale de fabrica montate erau galbene si nu veneau in cutie renault.
|
--------------------
supernova
Clima
2003 Dacia super..super...super BOOM!
Improvizatii: GPL/AC Rezultat: Nesatisfacator=> Pisicuta 316 |
|
tr04www |
![]()
|
QUOTE(tr04www @ 16 Jul 2012, 08:38) Salut. Merge montat sigur ax neoriginal, daca ii dau gaura unde este ambutisat se lungeste suficient? Intreb pentru ca vreau sa il cumpar si sa nu dau banii degeaba pe el. Multumesc. Am pus si o poza, imi spui si mie unde trebuie data gaura, mai exact? Nu a montat nimeni ax de Asam, sa imi spuna si mie cum a rezolvat cu telescoparea lui la lungimea necesara? |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Axinte |
![]()
|
![]() Membru ghinionist Group: Members Posts: 268 Joined: 27 March 11 From: Oltenita ![]() |
E foarte simplu. Vezi ca unde se telescopeaza, are un nit care nu-i da voie sa se lungeasca pentru a ajunge la marimea celui original. Daca rupi nitul o sa poti sa-l desfaci in doua (o sa intelegi cand ai axul in fata)
|
--------------------
DACIA
Super Nova
2002 clima
- CL ?? xxx Ai nevoie de multi ani de studiu pentru a ajunge sa taci neintrebat.
Cap ai, minte ce-ti mai trebuie? |
|
tr04www |
![]()
|
Ok, am inteles. Si dupa ce rup nitul ala, il telescopez la lungimea necesara si il montez. Nu exista nici un pericol daca zici ca pot desface axul in doua?
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
b 45 bwy |
![]()
|
![]() Van driver Group: Members Posts: 1.135 Joined: 27 November 10 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2003
- Florin&bwy Nova GT 1999
|
|
powertodacia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
nu va puneti mizerii dalea pe masina.
munciti mai mult decat costa unul original... |
--------------------
supernova
Clima
|
b 45 bwy |
![]()
|
![]() Van driver Group: Members Posts: 1.135 Joined: 27 November 10 From: Bucuresti ![]() |
Asa ziceam si eu ,dar daca atat aveam buget!
Inca se tine bine si acum(are si burduf de protectie) |
--------------------
Renault
Laguna
2003
- Florin&bwy Nova GT 1999
|
|
powertodacia |
![]()
|
nu e vb de burduf e vb ca pastilele in cruce nu sunt presate si au sigurante batute, si antice..si se duc de acolo, apoi primesti joc.
|
--------------------
supernova
Clima
|
tr04www |
![]()
|
Deci, pana la urma am montat azi, un ax volan in stare buna de la o supernova dezmembrata.S-a schimbat radical comportamentul masinii, dar tot am ramas cu un scartait cand virez maxim stanga sau dreapta, si nu imi dau seama de unde vine.Scartaitul il aveam si inainte de schimbarea axului, banuiesc ca o fi ori de la mansonul ala de cauciuc din podea, ori de la axul superior. Daca invart de volan doar o tura nu scartaie, daca virez mai mult scartaie.
Peste axul montat am pus un burduf de bieleta, umplut cu vasilina. |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
andrei_broasca21 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 10 December 08 From: bucuresti ![]() |
salutare ! reactualizez un pic acest post .ca toti posesori de supernove la un moment dat ne lovim de aceasta prob ax volan care troncane . am si eu o intrebare se potriveste cel de nova . din ce am citit sunt identice doar ca cel de supernova e telescopic . si alta chestie eu avand si o nova gt imi amintesc ca am simbat doar acel anamblu de cruce cea care intra in caseta avand ambele capete cu surub pt strangere adica nu era sudata pe ax . tocmai ca sa poti sa o schimbi fara mari prob doar pe ea ea fiind buba. nu mai exista asa ax ? sa poti schimba doar acel ansamblu de 5 -6 cm cu acea cruce ?
chiar o sa pun si poze ca mai am si aceea nova. This post has been edited by andrei_broasca21: 16 Apr 2015, 11:47 |
--------------------
DACIA
NOVA/ SUPERNOVA CONFORT/
GT '98 / MPI 2002
- B-15-pyk, B-27-KZV
|
|
ORIJINAL21 |
![]()
|
![]() Membru Oficial Group: Members Posts: 1.865 Joined: 11 November 09 From: Romanian City Life ![]() |
Daca va ajuta cu ceva, mai am eu un ax volan complet de nova.
Daca este nevoie, maine pot pune poze.. |
--------------------
DACIA
NOVA GT / GTI
Se dezmembreaza 1998/1999 Dezmembrez Dacia Nova Gt (carburatie) 1998 - culoare alba
Dezmembrez Dacia Nova GTI (injectie) 1999 - culoare gri sobolan Piese, in stare buna! |
|
clalexxxx |
![]() ![]()
|
![]() Happy and cofee Group: Members Posts: 261 Joined: 27 September 07 From: Craiova ![]() |
Salut am pus eu ax de ASAM (120 lei) acum 2 saptamani, pur si simplu am tras de el cu mana impreuna cu mecanicul, in partea de jos unde intra in axul de la caseta de directie am "crecanat" cu surubelnita buzele crucii cardanice sa intre mai usor si in partea de sub volan am desfacut plasticele alea ca sa vad mai bine si repetat operatia de introducere a crucii cardanice pe axul cu caneluri. Am pus si un burduf (cu vaselina in el)de bieleta dacia 1300 peste crucea cardanica de la caseta de directie. Merge bine directia acum, precisa fara joc mai greoie un pic. In schimb nu am asezat bine plasticele alea la bord si scartaie de la i-a mama lui Voda cand dau de volan, trebuie sa le aranjez corect
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
oct 2007,1.4L Laureate
- DJ-AKP
|
|
JockeRr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 18 February 15 ![]() |
A avut un prieten la o supernova asam si a tinut maxim 12 luni..
Dupa acest timp a avut iarasi jocuri axul volan. |
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2002
- B 65 JKR
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Asam, ricambi = gunoaie. Le pui daca vrei sa dai masina, sa nu isi dea seama noul propietar ca troncane. Dar cum de vandut nu le mai vinde nimeni... ramane baza tot unul original.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
spik1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 14 February 13 ![]() |
Sunt la fel axele de la Nova cu cele de la Supernova.
Gaseste un alt ax uzat si schimbi cupla cardanica de jos de la tine cu cupla cardanica de sus de la acel ax. Totul se face prin taiere si sudare. Intotdeauna cedeaza cuplele de jos, sunt la fel numai ca cupla de sus are o catare. O reconditionezi cu un ax vechi de la caseta. Eu asa am facut la Nova mea, de doua ori in 8 ani. Succes! |
--------------------
Dacia
Sandero
2012
- IF 08 GTA
|
|
Nicolae_Bacanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 5 January 18 ![]() |
Salut baieti! Sunt nou pe forum si imi cer scuze daca nu scriu unde trebuie.. dati-mi si mie va rog un sfat unde mai pot gasi ax volan Supernova cel original? Am tot cautat pe diferite site-uri si nu reusesc pe nicaieri sa mai fie disponibil. Multumesc, o seara buna!
|
--------------------
Dacia
Supernova
2001 Rapsodie
- db08kll
|
|
Adrian Frigo |
![]()
|
![]() Membru cu o tigaie de dacie Group: Members Posts: 2.031 Joined: 4 February 15 From: Undeva,pe dreapta ![]() |
Foarte greu de gasit nou original!Era produs de Compa Sibiu...dar nici ei nu mai au de ceva vreme...
Poate doar sa iei la pas magazinele mai vechi si sa ai noroc sa gasesti ramas pe stoc. ![]() Bafta. |
--------------------
Dacia 1300/
1310/1410 GTL/CL/Lj/Renault
/1972/1986/1997/2000 și ceva...
- XX-00-UAP/ACR Mașina este ca femeia,dacă nu o întreții....TE LASĂ!
Daciot convins! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 06:33 |