Bataie spate
![]() ![]() ![]() |
Bataie spate
ramsen |
![]()
|
||
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|||
madarfacar |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 24 January 09 ![]() |
ma enerveaza la culme bataia asta...am incercat sa merg nitel cu hayonul deschis...crezand ca poate e de la cheder....tot face...astept sa ne spui rezultatul
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
am gasit bucsile punte spate solenza pe la Cluj...dar pe transport ma costa mai mult decit bucsile...asa ca astept daca cumva cei de pe la mine aduc pe comanda...si dupa aceia o sa le schimb si sa merg sa vad daca se mai aude...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
chrisfire02 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 20 January 11 From: Harghita ![]() |
La concluzia asta am ajuns si eu.Vroiam sa le comand tot de la cluj dar ma costa mult mai mult decat daca dadeam o tura pe la toate magazinele de piese ce le stiu.Am iesit mai ieftin si le-am si gasit.Dar inca nu am avut timp sa le schimb
7 Feb 2011, 12:33: Pe vineri sunt programat la un service sa schimb bucsele.Revin atunci cu informatii. This post has been edited by chrisfire02: 7 Feb 2011, 12:33 |
--------------------
Renault
Megane II
1.9 dci Grandtour
- HR 17 DCO
|
|
wheelman2011 |
![]()
|
traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul Group: Members Posts: 172 Joined: 20 January 11 From: Bucuresti ![]() |
hai ca acum am si eu o bataie pe spate, se auzea de mai mult timp dar mai infundat acum bate calumea si cred ca e si amortizorul si bucsa de la punte pe dreapta, deci o sa trebuiasca sa-i schimb amortizoarele si bucsile de la punte, dar mai stau putin ca e prea frig si imi ingheata mainile, voi ce amortizoare ziceti sa-mi iau ?
This post has been edited by wheelman2011: 7 Feb 2011, 15:09 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 CLIMA 1.4 MPI Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !
|
|
alex_DNK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
se schimba greu bucsile de la bascula spate..? mie a ajuns sa imi bata fier pe fier. stiu ca sunt si telescoapele
|
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
ramsen |
![]()
|
eu am cumparat amortizoare Bilstein pe gaz de solenza...codul il gasesti prin topicul amortizoare...parerea mea este sa pui tot de Monroe ca sint pe ulei si mult mai bune...sint mai scumpe dar se merita...eu cind le-am cumparat pe astea le-am luat pe toate 4 la 100 lei buc si de aia am luat asa ceva...
Alex...bascula spate solenza nu exista...poate ai vrut sa scrii bucsa punte spate solenza...de schimbat nu stiu cum se schimba ca nu am reusit nici bucsile sa le cumpar... |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
wheelman2011 |
![]()
|
traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul Group: Members Posts: 172 Joined: 20 January 11 From: Bucuresti ![]() |
@alex_dnk bucsile de la puntea spate nu se schimba greu, dar iti trebuie o presa sa le scoti si apoi sa le montezi, merg scoase si cu japca un cican mare si o tubulara sau ceva care sa fie de dimensiunea camasii exterioare dar te cam chinui, ele arata ca niste bucsi de bascula fata numai ca sunt mai mari si vezi ca s-ar putea sa ai probleme si cand desfaci suruburile lor ca pot fi gripate si bine ar fi sa le schimbi si pe ele..
@ramsen nu stiu ce sa mai cred ca sunt colegi care zic ca monroe ar fi proaste si ca bilstein ar fi mai bune dar ma mai interesez sa vad de care iau pana la urma. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
|
|
ramsen |
![]()
|
pai uite cum stau lucrurile...am Bilstein pe masina din septembrie 2010...cind afara este rece cum este timpul asta iarna se aude troncaneala de amortizor cu bucsa punte...acum cind venii de la servici si afara plus 14 grade in Pitesti nu se mai aude decit troncaneala bucsa punte...deci eu zic ca si de la amortizoarele astea pe gaz este ceva ...nu am un amortizor Monroe ca l-as pune si l-as incerca sa vad cum se prezinta pe masina...cele vechi care le aveam erau varza si erau Monroe...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
matesan adrian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 14 February 09 ![]() |
bataia mai poate sa apare si din cauza telescoapelor de la hayon, ca si la mine sau defectat si face un zgomot urat
|
--------------------
dacia
solenza
2004 rapsodie
- BH 73 MAM
|
|
ramsen |
![]()
|
eu le am noi si pe alea...si c-am ce sa fie la ele defect decit ca nu mai tin hayonul in sus...cind hayonul este inchis ce defect sa fie la ele???
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
gabi_g |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 21 November 05 From: Targoviste ![]() |
Daca a schimbat cineva bucsile punte spate il rog sa ne descrie si cum a facut.
|
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2003
- B-20-PFU
|
|
chrisfire02 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 20 January 11 From: Harghita ![]() |
o sa stau eu cu ochii pe mecanic si am sa postez operatia.Ma sacrific eu si iesiti voi mai ieftin.
![]() 8 Feb 2011, 12:24: Aproape toata lumea se plange de bataie pe partea dreapta.Ce o fi pe partea aia??? This post has been edited by chrisfire02: 8 Feb 2011, 12:24 |
--------------------
Renault
Megane II
1.9 dci Grandtour
- HR 17 DCO
|
|
ramsen |
![]()
|
azi inversai amortizoarele spate intre ele...astept sa plec acasa sa vad ce se mai aude...
chrisfire02...parerea mea este sa filmezi mai bine ce fac si cum procedeaza ei...este mult mai bine asa...si poze chiar ar merge |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
chrisfire02 |
![]()
|
Dca o sa-mi dea voie sa filmez o sa filmez.
|
--------------------
Renault
Megane II
1.9 dci Grandtour
- HR 17 DCO
|
|
ramsen |
![]()
|
QUOTE(ramsen @ 8 Feb 2011, 12:28) pe acelasi drum pe care il parcurs in fiecare zi de la servici spre casa unde pina azi pe partea dreapta imi troncanea la greu dupa ce am inversat amortizoarele spate intre ele constat ca pe dreapta nu se mai aude acel troncanit ca inainte...amortizorul dreapta cind l-am dat jos de pe masina este mai moale in presiune decit cel de pe stringa...concluzia mea este ca trebuie sa revin la amortizoare Monroe pe ulei ...sint si au fost bune si astea de pe masina la inceput, insa acum mie unul mi se par moi...asta este m-am calicit la bani in loc sa string si sa cumpar din alea Monroe... 9 Feb 2011, 16:26: revin la ce am scris in postul de mai sus si va anunt ca la mine nu se mai aude nici un troncanit pe dreapta spate...amortizorul care era pe dreapta spate este mai slab in presiune decit cel care era pe stinga spate...acum nu se mai aude nimic... aaa...am gasit si eu bucsa punte spate 5 lei/buc la un magazin 9 Feb 2011, 16:42: pentru cei care nu stiu cum arata bucsa punte spate solenza postez citeva poze cu aceasta minune de bucsa...marimea pe care o are bucsa este aceiasi care este prezentata in catalogul de piese... This post has been edited by ramsen: 9 Feb 2011, 16:42 Attached thumbnail(s) Imagine0390.jpg ( Size: 208.07k ) Number of downloads: 1342 Imagine0391.jpg ( Size: 161.38k ) Number of downloads: 1398 Imagine0392.jpg ( Size: 203.42k ) Number of downloads: 1378 Imagine0393.jpg ( Size: 216.3k ) Number of downloads: 1363 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
Ramsen eu ti am zis ca cele pe gaz nu s tocmai stralucite...si zgomotul tau era sigur din amortizor.E suficient sa scape curga un pic si au un mic joc ce se transmite in caroserie si te scoate din draci.
Referitor la bucsa aceea, de obicei tine destul de multi Km in general peste 100 000 km , pentru ca bucsa nu este extrem de solicitata ci mai degraba amortizorul care este in plan vertical . This post has been edited by ovidiu87: 9 Feb 2011, 17:38 |
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
ramsen |
![]()
|
pentru siguranta mea si impacarea mea ca am totul perfect pe spate la primavara o schimb si pe aia...si sa fac o treaba buna la vara o sa cumpar amortizoare Monroe...ai dreptate dar acum mi-am adus aminte ca am avut un amortizor un pic mai moale decit celalatul...dar la pretul pe care l-am dat pe ele nu m-am dus inapoi la magazin
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Ramsen,cum se schimba bucsele alea?dau jos telescoape,arcuri,punte,tot?Pot sa o fac in garaj sau tre sa ma duc la service?
![]() |
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
wheelman2011 |
![]()
|
desfaci suruburile de jos de la amortizoare, dupa ce le desfaci arcurile ies singure ca masina e suspendata si puntea se duce in jos, apoi suruburile de la punte si dupa ce dai puntea jos scoti buscile cu o presa, sau cu japca cu ciocanul si ceva cu care sa bati in camasa ei exterioara dar o sa te chinuim fara presa.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
|
|
ramsen |
![]()
|
si cum spui tu se poate...cel mai sigur asteptam pe chrisfire02 sa ne spune cum le-au schimbat aia in service
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
madarfacar |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 24 January 09 ![]() |
la pitesti se mai gasesc amortizoare monroe? ca la bucuresti peste tot sunt numai bilstein...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
ramsen |
![]()
|
sint,dar scumpe 140 lei buc monroe parca...si eu la primavara o sa le schimb cu unele monroe pe ulei
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
ramsen |
![]()
|
revin cu ultimele informatii...dupa inversarea celor doua amortizoare spate intre el acum imi bate pe partea stinga a masini...deci amortizorul respectiv este varza...acum aducindu-mi aminte ca am inca un set de amortizoare acasa pe care le dadusem jos ca am zis ca ele sint de vina le-am verificat si am constatat ca unul din ele este tare...pe asta azi l-am pus pe spate in locul celui care troncanea...pe drum spre casa nu se mai auzea troncaneli de la amortizoare...deci la vara o sa mi le schimb cu amortizoare Monroe...scumpe dar sint mult mai bune decit Bilstein...
-amortizor Monroe spate solenza 130 lei buc -amortizor Monroe fata solenza 180 lei buc |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
ionik_e4 |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 17 February 11 From: Constanta ![]() |
Va salut baieti!Sunt proaspat posesor al unei solenza din 2004,si singura problema a acesteia este un troncanit pe spate.Am dus-o la mecanic si am constatat ca telescoapele si arcurile sunt noi cu bucsile aferente cu tot,parghia de la distribuitorul frana nu atinge de punte si nici cablurile sau conductele de acolo,toba nu atinge nici ea,iar mecanicul zice ca si bucsile puntii ar fii bune,in conditiile in care baiatul de la care am cumparat-o mi-a dat si bucsile puntii acesta mergand cu masina la reprezentanta in Constanta si cei de acolo spunandu-i ca ele ar fii de vina.Tin sa precizez ca si haionul se prezinta foarte bine,chederul este aproape nou...asa ca nu stiu ce sa mai zic...sa fie chiar o enigma asa mare zdranganitul acesta pe spate??...O intrebare..a schimbat cineva bucsile puntii spate?Se simte vreo ameliorare?Sau dam bani degeaba pe la mecanici?
|
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
- CT 11 KTC
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
ionik, desfa surubul de la piesa care tine hayonul (sarma aceea) si mai coaboar-o. Regleaza si piciorusele de cauciuc pe hayon, strange suruburile la spatarul banchetei si s-ar putea sa scapi de zgomot. Succes!
This post has been edited by andri1940: 22 Feb 2011, 01:54 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
ionik_e4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 17 February 11 From: Constanta ![]() |
Da....apropo de asta mecanicul mi-e prieten si isi da interesul...s-a mai confruntat si el cu asta,si chiar el mi-a schimbat suruburile la bancheta, mi-a pus o folie de burete cauciucat atuto adeziv pe toata suprafata de sub sezut,in haion pe laga sarme,yala si tot ce mai poate zdrangani,mi-a reglat si haionul si in afara ca s-a mai domolit un pic nici un rezultat...eu totusi cu riscul sa-mi supar mecanicul m-as duce sa-mi schimbe cei de la reprezentanta bucsile de la punte ,ca vad ca nimeni nu a incercat,dar cred ca este altceva si imi iau banii degeaba...dar totusi ma intreb nimeni nu-i da de cap,atatia mecanici,baietii pe forum...asta da mister
![]() |
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
- CT 11 KTC
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
Amortizoarele chiar daca par noi, pot avea joc ,mai ales daca sunt pe gaz
|
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
ionik_e4 |
![]()
|
Amortizoarele au fost primele de care s-a luat..le-a dat jos verificate nu au joc,sunt ecale in presiune si dimensiuni,motate corect...nu stiu ce sa mai zic...dar totusi bataia este de undeva de sub masina...s-o ia dracii ca nu-i dau de cap
|
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
- CT 11 KTC
|
|
ramsen |
![]()
|
pe ce parte se aude mai mult troncaneala???daca ai citit acest topic mai sus eu m-am confruntat cu aceasta troncaneala pe dreapta...rezolvarea a venit prin inversarea amortizoarelor intre ele pe spate...inversindule troncaneala a trecut pe stinga...deci chiar daca amortizoarele mele pe spate nu au decit vreo 4 luni sint pe gaz si proaste...unul din ele este tare si altul moale...parerea mea este sa le inversezi intre ele si daca face la fel schimbale cu altele noi MONROE,sint scumpe dar merita bani...succes
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 08:40 |