DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mandria de a fi inginer, un text tulburator

einstein1984
post 15 Mar 2006, 17:28
Post #1


fan Dacia


Group: Members
Posts: 19.920
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti




Pe siteul http://www.nasparau.com/ingineri.html am gasit acest text, :
"Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare
Mândria de a fi inginer


A trecut ceva vreme de când un tip care-și extrage inspirația și verva din plicul cu praf alb, răspunzând totodată la numele de "Gheorghe. Andrei Gheorghe", declara că inginerii nu pot fi considerați intelectuali. Suficientă vreme pentru a mă calma. Din păcate, un recent articol de presă (când am să găsesc referința am să o trec în această paranteză) separă iar intelectualii de ingineri, cu precizia unei lopeți tâind o brazdă într-o groapă de bălegar. Autorii articolului spun, nici mai mult nici mai puțin, că PSD este un partid al inginerilor, pe când bravele noastre forțe de dreapta ar fi predominant umaniste (cât pot fi de umaniști avocații). Mă rog, afirmația nu e atât de jignitoare pe cât este de falsă. Ce m-a enervat însă este că în articol au fost grupate câteva păreri ale unor persoane suficient de cunoscute, niciunul având legătură cu profesia de inginer, care încercau să explice această polarizare. Printre platitudini specific umaniste, s-a ridicat la suprafață (de fapt s-a ridicat mirosul) o caracterizare emisă de balena societății civile românești, Alina Muget Pipi-Pipi. O definiție concisă, emisă, probabil, între două cotlete de porc: inginerii sunt tehnicienii lui Ceaușescu. Sau cam așa ceva.

Deci inginerii nu sunt intelectuali, inginerii sunt PSD-iști, pentru că de fapt ei sunt tehnicienii lui Ceaușescu. În mod normal, aici ar trebui să bag o tiradă asupra utilității inginerului în societate, să-i sugerez doamnei Pipi-pipi să renunțe la computerul pe care își scrie emanațiile (nu sunt sigur că folosește așa ceva, totuși), sau să-i sugerez că ar fi cu vreo două sute de kilograme mai slabă dacă ar merge pe jos în loc să folosească mașini sau alte mijloace de transport, sau că în lipsa inginerilor ea ar trebui să stea afară în frig, neîncăpând pe gura peșterii... Dar nu vreau să spun aceste lucruri, pentru că sunt prea simțit. În schimb, voi încerca să explic hoardei umaniste ce creatură este inginerul.

Să începem cu începutul...

Școala generală și liceul

Foarte rar inginerul strălucește la învățătură, nu pentru că nu ar avea materie cenușie deasupra gâtului, ci pentru că nu suportă să învețe pe de rost texte și comentarii la limba română, sau nume și ani la istorie. Asta nu înseamnă că urăște materiile respective - poate citi cu plăcere o carte, doar că îl enervează noțiunea de memorat. Nici matematica nu-i place în mod deosebit, pentru că inginerul nu e tâmpit. Totuși, materiile interesante, precum fizica (cu circuitele electronice mai ales), chimia (știința chestiilor care fac bum), sau informatica (echivalentul modern al magiei medievale) necesită matematică, așa că nu are de ales și o va învăța. Deși nu va avea mediile cele mai mari din clasă, viitorul inginer va avea satisfacția că el este posesorul unor cunoștințe și abilități pe care colegii lui le văd inaccesibile, și în același timp poate să-și spună liniștit că nu ar fi o mare problemă pentru el să exceleze la celelalte materii, doar că nu vrea. El e cool.

Facultatea

Inginerul nu se stresează foarte mult în facultate... deși are de mers la laboratoare și are de făcut proiecte. Indiferent cât de stresant este programul și cât de duri sunt profesorii, viitorul inginer va găsi întotdeauna timp pentru distracție, socializare, sau pur și simplu pentru stat degeaba. Pe când studenții celorlalte facultăți sunt lipsiți de griji ca pasărea cerului, sau copleșiți de griji ca un animal ierbivor, viitorul inginer este echivalentul studențesc al animalului de pradă: 90% din timp doarme și se joacă, dar în restul de 10% reușește să mobilizeze o impresionantă energie în scopul finalizării unui proiect sau trecerii unui examen. Ziua sau noaptea nu contează pentru el, cu suficientă cafea sau Coca Cola la dispoziție. După ce scopul a fost atins, reactorul energetic se stinge cu cantități impresionante de etanol și programul lejer este adoptat din nou.

Locul de muncă

Inginerul nu este un "workaholic", dar va munci bine dacă îi place ceea ce face sau dacă este al dracului de bine plătit. Nu este neaparat obsedat de bani (dacă era s-ar fi făcut economist sau avocat), dar nu-i place nici să facă implozie intestinală. El va încerca, dar nu va reuși decât rar, să mențină ritmul de viață din facultate, 90% frecat de mentă, 10% efort intens. Al dracului patroni nu-l lasă. În general este un tip orientat, care dacă vede că meseria lui nu mai aduce suficiente fonduri la bugetul personal nu ezită să se reprofileze. "Lipsa lui de cultură", "incapacitatea lui de a comunica", sau "gândirea lui de șoarece de laborator" nu-l încurcă: el poate deveni oricând un afacerist sau un politician de succes.

Cultura

Cultura nu este o componentă vitală a unui inginer, dar nu este obligatoriu să lipsească. Un inginer va citi o carte, va asculta muzică și va viziona un film atâta timp cât acestea îi vor face plăcere, fără să se gândescă la faptul că prin asta el își face upgrade la nivelul de cultură. Dacă preferă o carte care descrie o metodă ingenioasă de a lichida pe cineva, urmată de o metodă și mai ingenioasă pentru aflarea vinovatului, în locul unei cărți care descrie lamentările și psihozele unui boșorog sau ale unei femei la menopauză, asta e pentru simplul motiv că inginerul nu are chef să vomite pe timpul lui liber doar pentru a avea privilegiul de a se lăuda altora cu cât de cult este el. Dacă preferă să vadă cum Bruce Willis sau Arnold Schwarzenegger lichidează câte 50 de dobitoci per film în loc să vadă "capodoperele" lui Mircea Danieliuc sau Cristi Puiu, asta este pentru că filmele pentru el sunt un mijloc de relaxare, nu de enervare în plus. Și un inginer nu citește niciodată poezie, decât dacă vrea să impresioneze o femeie, ceea ce până la urmă este un lucru lăudabil și îl iertăm.

Etica

Adevăratul punct slab al inginerului este etica, și probabil că acolo bate și madam Pipi-Pipi când vorbește de tehnicienii lui Ceaușescu. Inginerii în general se ocupă să construiască dispozitive, fără să-și facă prea multe griji cine este beneficiarul lor, iar motivul nu este întotdeauna de natură financiară. Inginerii fac bombe nucleare și rachete ghidate nu neaparat pentru că sunt plătiți pentru asta (dar nu strică) și nici pentru că le-ar place foarte mult să ucidă oameni (nu mai mult ca altor bărbați, cel puțin), ci pentru că sunt dispozitive complexe, de înaltă precizie, și e o plăcere să arate că pot face așa ceva. E cool!

Acasă

Inginerul nu este cu mult diferit de ceilalți oameni în viața de zi cu zi... cu excepția faptului că el este în stare să schimbe un bec ars, să monteze o priză sau un întrerupător, sau un cablu TV, și nu trebuie să ducă calculatorul la reparat dacă are un virus sau dacă vrea să-și instaleze un modem. Inginerul nu știe ce e aia Tech Support.

Rezultate

Care este totuși diferența dintre ingineri și umaniști? Exceptând pregătirea de specialitate... Diferența între ei este de scop: inginerul are ca scop crearea, perfecționarea și întreținerea unor dispozitive tehnice: mecanisme, circuite, construcții, programe software... Umanistul are ca scop educarea și perfecționarea oamenilor și a societății (asta pentru că eu, ca inginer, le definesc lor un scop, pentru că ei singuri probabil că-și închipuie că trebuie doar să existe pentru a lumina lumea cu prezența lor). Scopul inginerilor este atins: tehnologia progresează de la un an la altul, și este clar că ce se produce în ziua de azi e mai bun ca ceea ce se producea acum 50 de ani (nu neaparat mai frumos, dar aici nu e treaba noastră). Dar scopul umaniștilor? Sunt oamenii de acum mai buni, mai cinstiți, mai generoși? Sau e chiar invers? Noi ne facem treaba. Voi nu. Deci ciocul mic!"


--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
"Popa Nan e-o stradă-nspre Hala Traian
De la Foișor până-n Piața Vitan"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SiloS
post 15 Mar 2006, 17:41
Post #2


Gangester


Group: Members
Posts: 4.245
Joined: 23 February 04
From: Buzau




Sa inteleg ca o sa ma fac inginer ??? M-am regasit bine in text :

- 90% frecat de mentă, 10% efort intens

- tot textul de la cultura biggrin.gif


--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT35
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
stuiberv
post 15 Mar 2006, 17:41
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 246
Joined: 8 April 05
From: Iasi




Asa sunt toti inginerii?
Eu ma incadrez perfect in ce ai scris tu.
Mai ales cu 90% odihna si 10% munca.
Asta cand e posibil, ca mai sunt si perioade inc are oricat de šdesteptš as lucra, tot trebuie sa muncesc mai mult de 10% din timp smile.gif.
Iar legat de poezie, chiar nu stiu inginer care sa citeasca asa ceva.
Si acum rad cand imi aduc aminte ce am gandit cand am fost intrebat de o fata: ai scris vreodata o poezie?


--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 15 Mar 2006, 17:42
Post #4


fan Dacia


Group: Members
Posts: 19.920
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti




Ai toate sansele Silos. Dar nu vreau sa indrum pe nimeni spre Politehnica din Bucuresti.
Nu stiu depsre altii dar aia pe care ii cunosc eu cam asa sunt. De aia e tulburator textul, pentru ca e atat de adevarat. Partea cu rezultatele e cea mai tare!

This post has been edited by einstein1984: 15 Mar 2006, 17:45


--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
"Popa Nan e-o stradă-nspre Hala Traian
De la Foișor până-n Piața Vitan"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
disaster
post 15 Mar 2006, 19:13
Post #5


Membru cu detector de radar


Group: Members
Posts: 367
Joined: 31 May 04
From: UE - Bucharest




In calitate de viitor absolvent al UPB o sa-mi citez profesorul de ST.M. [studiul materialelor pt. intelectuali]:"Un inginer in orice moment din viata se poate lauda ca detine 50 la suta din cunostintele de cultura ale unui "intelectual"[oricare ar fi acesta],dar un "intelectual" nici in ultima zi din viata nu detine nici macar 10 la suta din cunostintele unui inginer amarat". dry.gif


--------------------
Renault Latitude 2011
Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sony
post 15 Mar 2006, 20:07
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.862
Joined: 30 August 04
From: Ban Land




Mult adevar in articolul de mai sus. Si io am probleme cu patronii cand vreau sa ma concentrez ca in facultate. laugh.gif


--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 15 Mar 2006, 20:07
Post #7


fan Dacia


Group: Members
Posts: 19.920
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti




Sa inteleg ca nu faci cu Mortu'? Sau cu ala care rade ca o hiena ?


--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
"Popa Nan e-o stradă-nspre Hala Traian
De la Foișor până-n Piața Vitan"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sony
post 15 Mar 2006, 20:09
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.862
Joined: 30 August 04
From: Ban Land




Astia sunt de la A.R.?


--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
disaster
post 15 Mar 2006, 20:19
Post #9


Membru cu detector de radar


Group: Members
Posts: 367
Joined: 31 May 04
From: UE - Bucharest




QUOTE(einstein1984 @ 15 Mar 2006, 22:07)
Sa inteleg ca nu faci cu Mortu'? Sau cu ala care rade ca o hiena ?
*





Nu mai stiu cum il cheama ca am facut materia in anul 1,dar da,radea tot timpul

Scuze de off-topic


--------------------
Renault Latitude 2011
Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 15 Mar 2006, 20:19
Post #10


fan Dacia


Group: Members
Posts: 19.920
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti




Nu, STM se face cu profesori de la Facultatea de Metalurgie .


--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
"Popa Nan e-o stradă-nspre Hala Traian
De la Foișor până-n Piața Vitan"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sony
post 15 Mar 2006, 20:20
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.862
Joined: 30 August 04
From: Ban Land




Aha! P-ala care rade tot timpul nu mai stiu cum il cheama, dar spunea tot timpul bancuri seci la care radea numai el.
Mortu' e celalt prof de Stiinta Materialelor? Ala care era patron la Salvi?


--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dizzy
post 15 Mar 2006, 20:27
Post #12


Work smart not hard!


Group: Members
Posts: 4.781
Joined: 11 February 04




Rad ca un apucat citind textul de mai sus.
Imi recunosc peste 90% din colegi.
"Ce ma intereseaza pe mine cand s-a kk calul lui Decebal in Sarmisegetusa!!"
"Bah, daca vroiam sa invat lb romana dadeam la uman; Sa dea si aia de la uman matematica asa ca noi, #$%$%$%$%$#%# !!!"

Si un banc:
O firma din Japonia vine in Romania pentru a recruta noi angajati. Insa, conditia era ca viitorii angajati sa cunoasca limba japoneza. Se duc intai la studentii de la Medicina si ii intreaba in cat timp pot invata limba japoneza. Studentii, mai tocilari de fel, raspund ca in 3 luni. La Drept studentii, putin mai inteligenti, raspund: in 2 luni. Se duc si la Politehnica, unde primesc urmatorul raspuns: Daca e colocviu intr-o noapte, daca e examen intr-o zi si o noapte!

This post has been edited by dizzy: 15 Mar 2006, 20:43


--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SiloS
post 15 Mar 2006, 20:37
Post #13


Gangester


Group: Members
Posts: 4.245
Joined: 23 February 04
From: Buzau




Pai se intra greu la poli ? Da' la A.R. ?


--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT35
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
profa
post 15 Mar 2006, 20:48
Post #14


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 24 August 05




I-mi pare rau ca exista unii care iau in deradere inginerii dry.gif (ma rog sunt si exceptii)eu am imbinat matematica cu mecanica si a iesit o chestie foarte cool de care sunt mandra (licentiata in matematica pot schimba un bec ars, pot repara un robinet defect, pot citi un desen tehnic sau pot sa-l execut).scuze daca deranjez pe cineva , dar nu m-am putut abtine. radmasa.gif


--------------------
renault symbol fidji 2006 - b 027257
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 15 Mar 2006, 20:58
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.711
Joined: 1 May 04
From: TM




Ingineri dumneavoastra asa este cum graiti.E normal ca neuronul sa nu poata face fata decat la programul de 90% frecat menta si 10% muncit si la invatat o noapte.Avand in vedere ca aici nu a zis nimeni nimic impotriva inginerilor fac eu pe avocatul diavolului (umanistilor)-Care e asemanarea intre un inginer si un maidanez? Ambii au privirea inteligenta dar nu pot sa se exprime smile.gif
PS. Daca nu ar exista produsul creierelor si mainilor de aur ale inginerilor nu ar exista atatea probleme cu Dacia si nu ar exista acest forum de nota 10.

Sa fiti sanatosi si iubiti wub.gif
Cu stima
bion


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 15 Mar 2006, 21:20
Post #16


fan Dacia


Group: Members
Posts: 19.920
Joined: 12 November 05
From: Bucuresti




Silos, de intrat se intra usor. De iesit e mai greu, ca atunci cand depui dosarul nu-ti spune nimeni ce te ateapta. In afara de mine!


--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
"Popa Nan e-o stradă-nspre Hala Traian
De la Foișor până-n Piața Vitan"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
george_slz
post 15 Mar 2006, 21:49
Post #17


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.162
Joined: 17 July 05
From: BUCURESTI S6




incantator textul....m-am regasit in descrierea de mai sus 100%...


--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SiloS
post 15 Mar 2006, 22:14
Post #18


Gangester


Group: Members
Posts: 4.245
Joined: 23 February 04
From: Buzau




Oare se incadreaza vreun umanist in descriere radmasa.gif ?


--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT35
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
disaster
post 15 Mar 2006, 22:46
Post #19


Membru cu detector de radar


Group: Members
Posts: 367
Joined: 31 May 04
From: UE - Bucharest




QUOTE(bion @ 15 Mar 2006, 22:58)

PS. Daca nu ar exista produsul creierelor si mainilor de aur ale inginerilor nu ar exista atatea probleme cu Dacia si nu ar exista acest forum de nota 10.

                                                  Sa fiti sanatosi si iubiti wub.gif
                                                                                    Cu stima
                                                                                                  bion
*






Daca nu ar exista "produsul creierelor si mainilor de aur ale inginerilor" dumneata inca te-ai folosi folosi de tractinea animala pentru a te deplasa in locul Daciei care are " atatea probleme ". wink.gif .Nu te supara dar nu pot sa stau cu mainile in san cand inginerii sunt considerati scursuri ale societatii,o rasa aparte ca si manelistii,etc..
Da ,stiam bancul,e bun,dar in locul inginerului poate fi la fel de bine si un "intelectual" care din intamplare are in fata schita unui arbore cotit [acea componenta a motorului,chiar si de dacie,care transfera puterea de la piston la cutia de viteze si apoi la roata].


Mai ganditi-va


--------------------
Renault Latitude 2011
Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 15 Mar 2006, 23:32
Post #20


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.711
Joined: 1 May 04
From: TM




QUOTE(disaster @ 16 Mar 2006, 00:46)
"intelectual" care din intamplare are in fata schita unui arbore cotit [acea componenta a motorului,chiar si de dacie,care transfera puterea de la piston la cutia de viteze si apoi la roata].
Mai ganditi-va
*


Mai dar chiar aveti o problema fata de "telectuali" daca reactionati asa biggrin.gif
Interesant arborele ala care trebuie sa fie foarte cotit si excesiv de lung ca sa ajunga dela piston(biela icon_mrgreen.gif ) pina in cutia de viteze(ambreiaj huh.gif ) si apoi la roata masinii-o fi o meandra a concretului vorba lui tov. ing. Iliescu radmasa.gif
Din nick name eu care nu sunt inginer(rusinica blush.gif )sa pricep ca inginer= disaster?? unsure.gif
A fost o butada(nu e piesa auto)
Cum am mai spus sa fiti sanatosi wub.gif wub.gif
Cu stima
bion


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 15 Mar 2006, 23:38
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.711
Joined: 1 May 04
From: TM




QUOTE(disaster @ 16 Mar 2006, 00:46)

Mai ganditi-va
*


Cu SCUZE si penitente ptr. postul dublu.Daca gandesc nu sunt un nenorocit de intelectual atehnic ?
Take it easy...
Cu stima
bion


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 16 Mar 2006, 00:29
Post #22


Morderator


Group: Moderatori
Posts: 1.040
Joined: 6 July 04
From: Bucuresti




Articolul ala are atatea carente de logica incat ma indoiesc ca e scris de un inginer care ar trebui teoretic sa fi facut macar minime exercitii de mate de-a noua.

QUOTE
"Gheorghe. Andrei Gheorghe", declara că inginerii nu pot fi considerați intelectuali.

Aici dexonline-ul nostru cel de toate zilele are doua opinii
primo: cerebral, mintal, rațional, spiritual. -
secondo: Persoană care se ocupă cu munca intelectuală; om cu pregătire specială care lucrează în domeniul științei, artei, învățământului etc
Inclin sa cred ca cea de-a doua e o definitie complet cretina, dar ma rog...tot nu se justifica in totalitate faptul ca o diploma de invatamant superior iti confera automat statutul de intelectual. In mod firesc intelectual devii printr-o educatie mai ampla nu prin formare profesionala
QUOTE
Școala generală și liceul

Foarte rar inginerul strălucește la învățătură, nu pentru că nu ar avea materie cenușie deasupra gâtului, ci pentru că nu suportă să învețe pe de rost texte și comentarii la limba română...........și în același timp poate să-și spună liniștit că nu ar fi o mare problemă pentru el să exceleze la celelalte materii, doar că nu vrea. El e cool.

E cool pe dracu. Si asta e descrierea elevului puturos, nicidecum a viitorului inginer. Nu-ti garanteaza nimeni ca daca iei note proaste la istorie devii automat inginer.

QUOTE(einstein1984 @ 15 Mar 2006, 17:28)
Facultatea

Inginerul nu se stresează foarte mult în facultate... .... 90% din timp doarme și se joacă, dar în restul de 10% reușește să mobilizeze o impresionantă energie în scopul finalizării unui proiect sau trecerii unui examen.


Ete canci!. Asta e descrierea a 99,9% din studentimea romana postdecembrista. Ca-s la arte plastice sau la chineza, toti sunt cam la fel
QUOTE
Locul de muncă

Inginerul nu este un "workaholic", ........ el poate deveni oricând un afacerist sau un politician de succes.


La fel. Descrierea e general valabila. Daca inlocuim mai sus "inginer" cu "taximetrist"
sau "popa" se potriveste perfect
QUOTE
Cultura

Cultura nu este o componentă vitală a unui inginer, dar nu este obligatoriu să lipsească. .........Și un inginer nu citește niciodată poezie, decât dacă vrea să impresioneze o femeie, ceea ce până la urmă este un lucru lăudabil și îl iertăm.

E pe dracu!. Astea sunt texte de frustrat incapabil.
Apetenta pentru cultura se sadeste in primii sapte ani de-acasa. Daca tac'tu molfaie seminte in timp ce urla m**e rapidu' si ma-ta suspina dupa Consuela ma-ndoiesc ca te repezi sa-ti faci abonament la Ateneu.
QUOTE
Etica

Inginerii fac bombe nucleare și rachete ghidate nu neaparat pentru că sunt plătiți pentru asta (dar nu strică) și nici pentru că le-ar place foarte mult să ucidă oameni , ci pentru că sunt dispozitive complexe, de înaltă precizie, și e o plăcere să arate că pot face așa ceva. E cool!

Barbatii reguleaza babe nu neaparat pentru că sunt plătiți pentru asta (dar nu strică) și nici pentru că le-ar place foarte mult să violeze babe , ci pentru că sunt activitati complexe, de înaltă precizie, și e o plăcere să arate că pot face așa ceva. E cool!
Mi-a scapat ceva?
QUOTE
Acasă

........Inginerul nu știe ce e aia Tech Support.

Eee pe naiba!. Dom' inginer, veniti si la mine sa resuscitati pixelu ala mort din televizor?
Hai ma fugi de-aicea, e ca si cum ai spune ca profa mea de franceza de fapt stie toate limbile din lume da nu vrea sa mai spuna la nimeni, le vorbeste ea singura acasa...
Plus ca la cati ingineri sunt aici pe forum, ar insemna ca la Probleme Tehnice sa fie maxim 10 topicuri... restul stiu toti sa-si schimbe singuri roata....

QUOTE(einstein1984 @ 15 Mar 2006, 17:28)
Rezultate

Dar scopul umaniștilor? Sunt oamenii de acum mai buni, mai cinstiți, mai generoși? Sau e chiar invers? Noi ne facem treaba. Voi nu. Deci ciocul mic!"

Aici trebuie sa recunosc ca nenea asta care a scris nepretuitul eseu are perfecta dreptate.
Bai intelectualule, daca umanistii si-ar fi facut treaba ca lumea, n-ar mai fi trebuit sa-ti suportam tie si altora asemenea elucubratiile si scrintelile logice generate de cortexul tau amortit si imbacsit de ulei de motor! Mama lor de intelectuali. Niste imputiti dom'le!


--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Smudo
post 16 Mar 2006, 00:33
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 617
Joined: 7 August 05




Mda, bravo Ake! Trebuia sa vii tu repede si sa le strici jucaria si visele copiilor. Rau om esti! smile.gif


--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
thegodsglory
post 16 Mar 2006, 00:43
Post #24


Membru incepator


Group: Members
Posts: 87
Joined: 31 December 04
From: B




QUOTE(bion @ 15 Mar 2006, 23:32)
A fost o butada(nu e piesa auto)

smile.gif)))))))))))))))))))))))))))))))))))
radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Domnu' Ake! asa argumentatie mai rar vedem. Jos palaria!


--------------------
dacia 1310 alb-ruginiu :) - b14
it's a feature, not a bug.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Daedalus
post 16 Mar 2006, 00:53
Post #25


sound addicted


Group: Members
Posts: 947
Joined: 1 March 05
From: Bucuresti




Ake, esti cam dur in exprimari culminand cu "E pe dracu!. Astea sunt texte de frustrat incapabil." Parca se atacau idei, nu persoane.
Eu personal ca om ma incadrez in o parte din caracteristicile expuse in primul post si mai mult de atat am ramas uimit sa observ ca ma regasesc in cele spuse acolo. Si daca stau sa ma gandesc eu am reusit sa iau Mecanica (examen, bineinteles) invatand in seara dinaintea examenului de pe la ora 9 asa. Daca aveam 2 zile la dispozitie nici nu ma gandeam sa iau sub 7. Recunosc ca l-am luat cu 5, dar... rolleyes.gif Nu vreau sa ma supraestimez eu acum sau sa ridic la un rang ceresc inginerii fata de ceilalti studenti, dar am tot felul de exemple in jurul meu printre care cel mai sugestiv ar fi urmatorul: un fost coleg de liceu a dat tot la Constructii, unde sunt si eu acum (CCIA), dar el a dat la CFDP (Cai ferate, drumuri si poduri). Ei bine dupa primul an el luase mai putin de jumatate din examene. Omul s-a hotarat sa plece ca a considerat ca e prea greu si acum e la Hyperion, la ceva cu economie sau marketing si e integralist. Concluziile le trageti singuri. wink.gif


--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI 2004 - B xx FTU
mda
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 16 Mar 2006, 01:04
Post #26


Morderator


Group: Moderatori
Posts: 1.040
Joined: 6 July 04
From: Bucuresti




Pai eu n-am atacat nimic. Nu vezi ce scrie sus pe primul rand? pamflet . Nu e o piesa de masina.
Cu stima,
bidon


--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
brunner
post 16 Mar 2006, 01:11
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 220
Joined: 25 January 04
From: ...




Ma, voi il luati pe ala (si pe textul lui) MULT mai in serios decat se ia chiar el tongue.gif


--------------------
M M 1
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 16 Mar 2006, 01:26
Post #28


Morderator


Group: Moderatori
Posts: 1.040
Joined: 6 July 04
From: Bucuresti




Io nu, da-n titlul topicului scrie "un text tulburator", si-am vrut sa arat cat de tare mi s-a tulburat. laugh.gif
Cu stima,
beton


--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Daedalus
post 16 Mar 2006, 01:38
Post #29


sound addicted


Group: Members
Posts: 947
Joined: 1 March 05
From: Bucuresti




Ake, tu ce facultate ai facut ?
Sa fim seriosi, constructii spre exemplu nu se rezuma la mortare si mistrii. Atat constructiile cat si alte specializari stiintifice au un suport in viata reala de o motivatie mult mai concreta decat alte stiinte, parerea mea e ca n-ar trebui subestimata. Acel "pamflet" are la baza vorba aia "mai in gluma, mai in serios, asa se spune adevarul", deci cel care a scris textul nu vorbea chiar din halucinatii, pe de o parte crede ce a scris acolo, cel putin o parte din lucruri.

This post has been edited by Daedalus: 16 Mar 2006, 01:39


--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI 2004 - B xx FTU
mda
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 16 Mar 2006, 02:08
Post #30


Morderator


Group: Moderatori
Posts: 1.040
Joined: 6 July 04
From: Bucuresti




Eu imi bat gura (vorba vine) pe-aici sa sugerez ca "intelectual" "inginer" "studii" au doar tangente cazuale, si tu tot imi povestesti din facultate. Dar asa de curiozitate, sa stii ca la mine la scoala se dadeau si constructii bonus, la pachet, ca era mai ieftin tongue.gif


--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
9 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2024 - 00:02
Forum Renault