DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

43 Pages « < 17 18 19 20 21 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rugina in praguri si aripi spate

robert1991
post 22 Jul 2010, 20:28
Post #541

robert1991

Group: Members
From: pitesti

e parerea ta... mie imi plac chiar mult! si asa dupa tine ce culoare s-ar potrivi?

--------------------
Renault Megane IV 2018 Business - B -- ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dragos_89
post 23 Jul 2010, 10:49
Post #542

Un fel de membru

From: Brasov

Nu mai bag un leu in masina :| Am luato de la reparat miercuri, si ieri m-am apucat sa fac curat in ea, am scos toate mochetele afara, si surpriza, la locurile din fata parea un pic ruginita tabla, cand am apasat pe ea... mad.gif s-a facut cata mai gaura, sa nu mai zic k in mormanu de rugina care era acolo isi facusera adapost un musuroi de furnici, cu familie, copii, oua si toate cele radmasa.gif Dupa ce am curatat un pic, am gasit o gaura nu foarte mare si in tabla exterioara, dar cea din habitaclu era ruginita de numa...si in partea inferioara buretele ala nenorocit de sub mocheta era imbibat de numa. Cu alte cuvinte din cauza la bueretele ala foarte destepe gandit de inginerii pitesteni m-am scos de inca un rand de reparatii blink.gif
Pun si poze cu ce a iesit la oale si hayon, dar mai pe seara probabil.

This post has been edited by Dragos_89: 23 Jul 2010, 10:50

--------------------
Dacia SuperNova Clima 1.4 MPI 2001 - BV 98 NDM
VW Jetta 1.9 TDI Trendline 2008

----
Esti destept daca nu crezi decat jumatate din ce auzi.
Esti intelept daca sti care jumatate.
----
+
robert1991
post 23 Jul 2010, 11:35
Post #543

robert1991

pai si daca nu mai bagi niciun ban o sa fii ca flinstone biggrin.gif

--------------------
+
Relu_GTT
post 23 Jul 2010, 11:53
Post #544

Membru autentic

From: BRASOV

QUOTE(robert1991 @ 22 Jul 2010, 20:28)
e parerea ta... mie imi plac chiar mult! si asa dupa tine ce culoare s-ar potrivi?
*

negru mat

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
robert1991
post 23 Jul 2010, 12:35
Post #545

robert1991

nu ms! biggrin.gif ii prefer rosii biggrin.gif chiar o sa i revopsesc...dar tot rosii

--------------------
+
Dragos_89
post 23 Jul 2010, 15:33
Post #546

Un fel de membru

@ victor.vajoi e putin mai greu de explicat unde exact. Stiu doar strada si am 2 nr de tel de acolo.

Poze pe care le-am promis

photo0288p.jpg

photo0289.jpg

photo0292y.jpg

photo0294ku.jpg

photo0295.jpg

Urmeaza sa mai trec saptamana viitoare pe acolo sa imi mai dea o mana, doua de vopsea ca nu am mai avut rabdare sa las masina 4-5 zile acolo numa sa se usuce antifonu ala. Nu sunt foarte multumit de finisaju la hayon, dar sper sa il aranjeze cand mai duc pentru vopsit.

--------------------

----
----
+
robert1991
post 23 Jul 2010, 18:36
Post #547

robert1991

pe unde se baga ulei sau ceara in praguri? si ce este cel mai bun sa bag? ca daca de abia am facut-o sa o intretin sa tina mai mult smile.gif

Dragos_89 normal ar fii sa nu lase asa la haion ca se vede urat! dar nu l-a dat jos cand l-a facut?

This post has been edited by robert1991: 23 Jul 2010, 18:37

--------------------
+
djasu82
post 23 Jul 2010, 19:35
Post #548

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

QUOTE(Dragos_89 @ 23 Jul 2010, 11:49)
Nu mai bag un leu in masina :| Am luato de la reparat miercuri, si ieri m-am apucat sa fac curat in ea, am scos toate mochetele afara, si surpriza, la locurile din fata parea un pic ruginita tabla, cand am apasat pe ea... mad.gif  s-a facut cata mai gaura, sa nu mai zic k in mormanu de rugina care era acolo isi facusera adapost un musuroi de furnici, cu familie, copii, oua si toate cele  radmasa.gif Dupa ce am curatat un pic, am gasit o gaura nu foarte mare si in tabla exterioara, dar cea din habitaclu era ruginita de numa...si in partea inferioara buretele ala nenorocit de sub mocheta era imbibat de numa. Cu alte cuvinte din cauza la bueretele ala foarte destepe gandit de inginerii pitesteni m-am scos de inca un rand de reparatii  blink.gif
Pun si poze cu ce a iesit la oale si hayon, dar mai pe seara probabil.
*

I-a sa fi avut cei pe logan acel burete sa vezi ce fericiti ar fi fost ... sn-ul a fost preparat asa cum trebuie la vremea lui antifonat peretele de foc de pe interior.
buretele e inifug , problema e alta ... de la apa scursa in interior s-a facut rugina.
Eu am protejat-o acuma nu cred ca voi mai avea probleme cu interiorul si nici cu exteriorul.

robert
pai dai jos plasticele si ai locasuri pe unde sa bagi ceara sunt ovale si mari locasurile.
Din fabrica a venit cu ceara cel putin a mea are in praguri si o sa-i mai dau cred ca in zilele care urmeaza.

This post has been edited by djasu82: 23 Jul 2010, 19:35

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Relu_GTT
post 23 Jul 2010, 19:45
Post #549

Membru autentic

si a mea are din fabrica putina ceara in praguri si in aripile spate

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
p_alecsu
post 23 Jul 2010, 19:46
Post #550

Alex

From: 25 km de Pitesti

robert daca tot ai facut.o baga ceara sau ulei amestecat cu vaselina si pe langa centurile din spate exact unde e surubul care fixeaza centura..daca bagi pe acolo va ajunge exact deasupra pasajului de la aripa spate care rugineste la toate dsn.urile. eu i.am.bagat din plin la a mea si in praguri la fel.urmeaza sa curat praful si noroiul care e pe sub masina si apoi sa dau o mana de ulei cu vaselina si acolo. pentru doi ani sper sa nu mai am probleme...

--------------------
Dacia Supenova 2001 Rapsodie - AG 10 WSM
+
robert1991
post 24 Jul 2010, 09:44
Post #551

robert1991

ok! ms! o sa-i bag si eu ca lumea..

--------------------
+
Maskatu
post 24 Jul 2010, 09:57
Post #552

..

Group: Moderatori
From: zuzu

@dragos: a iesit asa hayonul pentru ca au dat cu chit de fibra, ca sa acopere gaurile si nu au mai finisat, probabil de lene. Macar sa nu mai reapara rugina. Eu am reparat acum o luna aripa spate si iar a aparut rugina cu toate ca am dat cu solutie impotriva ei. A avut dreptate cine a zis ca rugina este precum o boala, daca nu o "starpesti" din radacini, reapare mereu "la suprafata".

--------------------
. . . - ---
+
Dragos_89
post 25 Jul 2010, 14:31
Post #553

Un fel de membru

Am reparat intre timp si gaurile din podea, din fata scaunului pasagerului si al soferului, dar reparatia e homemade. Tabla sanatoasa de inox, un silicon profesional cu ceva chit in el, nituri si grund, toate "procurate" de taicamiu din resturile de pe la munca rolleyes.gif Ne-a luat la amandoi o jumate de zi de munca, dar am avut si unelete bune, altfel ar fi durat mult.
Legat de rugina la aripi, un prieten cu o SN din 2002, acum 2 luni si-a curatat complet masina de rugina, a reparat unde era de tabla dusa, si a vopsito integral. Toate reparatiile facute de un var de al lui, la serviceu pe care il detine, deci lucrarea a fost facuta de calitate. L-a costata undeva la 2000 de lei ca nu a platit manopera, iar astazi i-am vazut msina si aripile spate sunt deja "coji de portocala" la loc. mellow.gif O solutie ar fi protectiile pt aripa exterioara din plastic. Am vazut pe mai multe modele de logan. Practic e vorba de o prelungire a protectiei inerioare peste aripa exterioara. Problema e ca trebuie foarte bine etasate, altfel o sa crape tabla si mai rau sub plasticu ala daca intra apa. Eu ceva de genu am de gand sa fac in urmatoarea serie de reparatii, care va cuprinde o antifonare, blana pt capota si bucsele.

--------------------

----
----
+
robert1991
post 25 Jul 2010, 14:35
Post #554

robert1991

pui carenaje in interior ca la daciile vechi.. ca daca ai facut alea singur te descurci! modifici unele de dacie si le pui la tine biggrin.gif

--------------------
+
djasu82
post 25 Jul 2010, 16:50
Post #555

MEMBRU DACIA CLUB

adica le tai pe cele de 1310 pe longitudinal le prinzi cu nituri si dai cu chit din fibra de sticla le montezi sub aripa si nu mai ai probleme.Oala in prelabil manjita cu preparatul din ulei si vaselina.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Dragos_89
post 25 Jul 2010, 19:54
Post #556

Un fel de membru

Momentan am ramas fara buget. Acu as vrea sa ma apuc sa bag silicon la luneta si la suruburile de la telescoapele hayonului, pt ca imi intra apa pe acolo.

Daca tot am golit toata masina sa fac curat, am montat si 2 bare de aluminiu in spatele scaunelor din spate pentru rigidizare. de cum le-am montat a inceput sa mi se inchida si mie hayonu normal...nu ai dau cu el din fundu curtii laugh.gif, sa nu mai zic k nici pe drumuri foarte proaste nu se mai aude nimic din portbagaj. Pun si poze dupa ce le fac, si daca e cineva ineresat poat sa dau toate detaliile, ca a trebuit sa fac mici modificari.

--------------------

----
----
+
robert1991
post 30 Jul 2010, 17:47
Post #557

robert1991

am revenit cu cateva poze! inca nu am reusit sa o lustruiesc dar pun asa..

cam astea deocamdata..dupa cum se vede nu prea e diferenta..mai pun cateva la poze cu copilasii nostrii... bafta!

Attached thumbnail(s)
Fotografie318.jpg ( Size: 867.14k ) Number of downloads: 1694
Fotografie319.jpg ( Size: 950.04k ) Number of downloads: 1952
Fotografie320.jpg ( Size: 1.05mb ) Number of downloads: 1920

--------------------
+
Relu_GTT
post 30 Jul 2010, 23:17
Post #558

Membru autentic

se pare ca a iesit bine

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
robert1991
post 31 Jul 2010, 09:29
Post #559

robert1991

da! la aripa spate unde am pus poza acolo a fost schimbata o bucata de tabla! mie imi place cum a iesit! se vede un pic asa gazata vopseaua deasupra dar la polish iese! acum sa vad cat dureaza pana reapare rugina smile.gif

--------------------
+
djasu82
post 31 Jul 2010, 14:37
Post #560

MEMBRU DACIA CLUB

cred ca rugina o prinde pe interior spre exterior la multe super nove pe la aripile fata-spate am vazut asa ceva la mine e asa cum e scoasa din pitesti si cu aplicarea amestecului de ulei si vaselina biggrin.gif
Nu tine nici vopseaua cauciucata sa fie data pe exterior la multi le-a pleznit din cauza vremi si a intemperiilor la care a fost supusa.

--------------------
+
Alex4u
post 11 Aug 2010, 09:45
Post #561

Ultima scursura' umana

From: Scursureștii de Campie

Deci eu nu pot sa inteleg o masina din 2002-2003 sa aibe atata rugina..ptr o greseala ..sau poate o neglijenta a constructorului...chiar..acum cateva sapt am fost sa caut si eu o super nova..si cand am verificat oalele..erau reparate ...carpacite de vanzare mai bine zis...daca masinile astea aveau si o caroserie..sa zic mai protejata sa nu rugineasca..pe langa motor..care il consider extrem de bun si rezistent..ar fii fost de nota 20..

--------------------
EX:DACIA BERLINA TX 1987
Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
robert1991
post 18 Aug 2010, 09:35
Post #562

robert1991

sal! am facut oala stanga spate acum cateva luni bune..se rupsese tabla la prinderea amortizorului acolo.. problema este ca cel care a facut-o nu a prins bine bine amortizorul si are un joc.. nu ma enerveaza ca are joc ma enerveaza ca face prea mult zgomot :| ii pot face ceva? sa pun eu stiu o garnitura ceva sa stea mai fix?

--------------------
+
Maskatu
post 18 Aug 2010, 09:41
Post #563

..

Amortizorul deja are o garnitura in capat. Daca are joc si cu acea garnitura, ar trebui sa repozitionezi amortizorul. Poate ca nu este strans bine pe pozitie sau cel care a reparat oala nu a respectat cotele ei si acum are alta "inaltime". Poti sa pui tu o garnitura sau altceva dar cred ca exista sanse mari sa iti arunce si apa/noroi pe acolo, iar in timp garnitura pusa ulterior se uzeaza si jocul reapare la loc.

--------------------
. . . - ---
+
robert1991
post 18 Aug 2010, 09:45
Post #564

robert1991

pai asta e,cred ca nu mai am garnitura aceea in capat :|

--------------------
+
Maskatu
post 18 Aug 2010, 09:48
Post #565

..

Uita-te si la celalalt amortizor sa vezi daca este la fel. Daca nu ai garnitura ar trebui sa o cumperi pentru ca din cauza jocului, s-ar putea sa iti sara amortizorul prin gaura din oala, asta pentru ca nu este fixat bine pe pozitie.

--------------------
. . . - ---
+
robert1991
post 18 Aug 2010, 10:01
Post #566

robert1991

ok! ms! daca este incerc sa mai bag ceva,un cauciuc , o garnitura ceva smile.gif

--------------------
+
Sudsemnatu
post 18 Aug 2010, 11:47
Post #567

Membru Huligan

From: Bucuresti

nu stiu daca e super tampita intrebarea sau nu e dar:

credeti ca in praguri si hayon etc etc se poate baga spuma si dupa aia reparatia cu chit etc.? Nu am inca probleme asa mari dar ma gandeam asa eu odata smile.gif))

--------------------
Skoda Fabia 2005 Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova 2000/2007/2002
Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does
+
Maskatu
post 18 Aug 2010, 11:54
Post #568

..

Stiu ca mai sunt cativa de pe forum care au bagat spuma in hayon dar nu stiu cat de bine este pentru ca spuma aia (banuiesc ca te referi la aia de "termopane" care se umfla) retine apa si nu est eun lucru tocmai indicat... Eu cand deschid hayonul, se prelinge apa pe la scurgerile alea de langa incuietoare, deci apa intra efectic in interiorul hayonului, lucru perfect normal, si se scurge din hayon.

La fel si la usi, si la praguri, de aceea au scurgeri... asa ca , personal cred ca nu este o idee stralucita, pentru ca in timp spuma aia care este un fel de burete, retine multa apa si intr-un final nu va aduce decat rugina.

--------------------
. . . - ---
+
Sudsemnatu
post 18 Aug 2010, 12:01
Post #569

Membru Huligan

From: Bucuresti

Ahap...nu ma gandisem ca retine apa. Eu ma gandeam ca odata ce etanseaza bine ...poate si hayonul prinde un pic de rigiditate, rugina nu mai vine etc...

--------------------
Skoda Fabia 2005 Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova 2000/2007/2002
Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does
+
Maskatu
post 18 Aug 2010, 12:17
Post #570

..

Daca vrei sa rigidizezi hayonul, pune aluband pe el (interior). A pus puyu si pe langa faptul ca s-a ingreunat cu cateva kg bune, a devenit ceva mai "inchegat".

Eu as merge totusi pe o abordare mai "light" si mai ieftina, anume montarea unui cheder de hayon de solenza care este mult mai buretos, si lasarea cu cativa mm a hayonului mai in jos, astfel incat sa se preseze mai bine hayonul pe cheder si implicit pe "caroserie".

De "etansat" nu ai ce sa etansezi. Masina a fost gandita din fabrica ca apa sa intre in hayon, spre exemplu apa se prelinge IN INTERIORUL hayonului pe la incuietoare si pe la prinderile bandoului din spate si chiar pe la lampile de la numar, sa nu mai zic de cheder care nu este intotdeauna etans cu hayonul, si se prelinge si pe acolo apa...

--------------------
. . . - ---
+
43 Pages « < 17 18 19 20 21 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th December 2024 - 12:19
Forum Renault