Rugina in praguri si aripi spate
![]() ![]() ![]() |
Rugina in praguri si aripi spate
djasu82 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
si daca este un geam deschis tot nu se inchide? ciudat ce spui tu aici..inseamnac a masina e perfect ermetica?
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Stie el ce spune, masina face presiune pentru ca nu are aerisire pentru evacuarea aerului. Poti lasa si un geam deschis si se inchide la fel de usor hayonul. Ideea era ca aerul sa aiba pe unde sa iasa rapid, altfel dai cu el de 2-3 ori sa se inchida, cu conditia sa fie reglat bine ca daca il lasi slab din incuietoare, troncane ca dracu.
Scuze pentru devierea de la subiect. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 18 Aug 2010, 14:34) e din cauza condensului... am probat si eu de intrat nu intra apa ci de la condens. O solutie pare sa dai cu ceara dar nu stiu cat rezista la temperatur de afara atunci cand se incinge tabla de la haion. La mine dupa ce am montat chederul de slz daca nu las o use deschisa si vreau sa inchid hayonul nu pot din cauza ca se presurizeaza rau interiorul masini ![]() Ete na. La faza asta ai fost tare. Daca ii dai drumu de la 20-30 cm se inchide foarte usor ca nu e bmw sau mercedes sa fie perfect etans. Am mai avut discutii legate de etanseitatea interiorului. La cat de proaste sunt chederele care abia se ating de usi + multele gauri de prin caroserie, nu are cum sa nu se inchida usor. Daca aveai solenza mai ziceam, desi la solenza exista aerisire la portbagaj, deci problema asta nu apare. Intr-adevar se formeaza un fel de presiune cand inchizi hayonul, si asta se poate observa lasand una din usi deschisa, dar doar 1 cm, cand trantesti hayonul se misca usa din cauza aerului care "impinge". Dar partea ca nu se inchide "deloc" hayonul cu usile inchise... no way . ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Acea presurizare este reala.Am fost martor la o spargere a lunetei unei Dsn in momentul in care s-a trantit hayonul.De atunci eu personal il trantesc de la distanta mica,apasind putin pe el.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pai maskatu nu are chederele bune de aceea nu i se presurizeaza la mine poti da cu hayonul cum vrei ca al naibi nu se inchide daca toate usile sunt inchise.
Deci se etanseaza perfect cu chederul de slz pe hayon iar cuiul la mine e ridicat vreo 3mm ca altfel nu se mai inchidea de loc . Am constatat acest aspect dupa ce am pus chederul de slz cu cel de sn se inchidea fara probleme . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Si eu am cheder de solenza la hayon, iar la usi am pus cauciuc suplimentar pe usi, care se "pupa" cu chederele originale, plus tot interiorul masinii si toate gaurile din stalpi astupate cu power tape, pee, grund si vopsea cauciucata, cu alte cuvinte masina mea este nava spatiala pe langa ce aveti voi
![]() Presurizarea asta care dupa cum am spus, am "simtit-o" si eu, este reala si la dsn cel putin se intampla din cauza faptului ca nu exista aerisiri in portbagaj, precum are solenza spre exemplu. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
Eu zic ce mi se intampla
![]() Cu insonorizarea pot spune ca am racoare in masina nu se mai incinge cartonul de pe plafonul masini ... iar la zgomot s-a redus simtitor dupa ce am bagat pasla. Mai am in usi sa-i bag dar cand mai scade temperatura ca ma rupe si nu pot face nimic. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
dragoescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 10 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
In legatura cu montarea cheder solenza: cum se desface cheder-ul se trage de el pur si simplu? La montare tot asa prin presare? Am citit pe undeva ca unii ai mai dat cu silicon la cheder (pentru lipire). Recomanzi? MS, |
--------------------
Dacia SN
Clima
2002
|
|
Maskatu |
![]()
|
Eu am dat cu silicon la chederele de "strasina", adica cele de sus care pleaca de la aripa spate, si ajung la aripa fata in colt langa oglinda retrovizoare. Asta pentru ca nu mai stateau fixe pe buza metalica, asa ca pentru a etansa si nu mai intra apa pe dupa cheder, am pus silicon transparent. Are in acelasi timp rol de etansare si lipire. De asemenea am dat cu silicon la luneta, parbriz, si chederele geamurilor de la usile spate.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
dragoescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 10 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Ms Maskatu,
Apropo de"rugina in praguri" am auzit unele vorbe ca ar fi un program la service-urile dacia care are ca tinta aceasta problema. Cica s-ar ocupa ei si ar baga o solutie speciala in usi si praguri. La unele masini cica operatia ar fi gratuita (logan) la altele contra cost. Stie cineva ceva? |
--------------------
Dacia SN
Clima
2002
|
|
Frank Martin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 9 March 10 From: Targu Mures ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 19 Aug 2010, 07:59) Si eu am cheder de solenza la hayon, iar la usi am pus cauciuc suplimentar pe usi, care se "pupa" cu chederele originale, plus tot interiorul masinii si toate gaurile din stalpi astupate cu power tape, pee, grund si vopsea cauciucata, cu alte cuvinte masina mea este nava spatiala pe langa ce aveti voi ![]() Presurizarea asta care dupa cum am spus, am "simtit-o" si eu, este reala si la dsn cel putin se intampla din cauza faptului ca nu exista aerisiri in portbagaj, precum are solenza spre exemplu. 1 nu ai cumva cateva poze cu cauciucul suplimentar pe usi?ma intereseaza si pe mine... 2 si inca o interbare : gaurile din stalpi e bine sa fie astupate?nu au rolul sa lase sa curga apa din stalp? scuza-ma daca am intrebat prostii ![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001/confort
- MS 09 FHL
|
|
djasu82 |
![]()
|
nu e bine sa fie astupate cele de la baza stalpului pe interior da cel putin la usile din fata daca ai burduful la use distrus daca nu nu ai treaba . Apa intra in stal mai mult pe la burduful rupt de la fiecare use.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(dragoescu @ 8 Sep 2010, 10:15) Ms Maskatu, Apropo de"rugina in praguri" am auzit unele vorbe ca ar fi un program la service-urile dacia care are ca tinta aceasta problema. Cica s-ar ocupa ei si ar baga o solutie speciala in usi si praguri. La unele masini cica operatia ar fi gratuita (logan) la altele contra cost. Stie cineva ceva? La logan da, era un program de "rechemare in service" pentru un anumit lot care nu a fost bine antifonat din uzina. Pentru super nova nu exista asa ceva, decat contra cost. QUOTE(Frank Martin @ 8 Sep 2010, 10:22) 1 nu ai cumva cateva poze cu cauciucul suplimentar pe usi?ma intereseaza si pe mine... 2 si inca o interbare : gaurile din stalpi e bine sa fie astupate?nu au rolul sa lase sa curga apa din stalp? scuza-ma daca am intrebat prostii ![]() Gasesti multe poze la galeria mea personala de pe dacia club. Eu am astupat gaurile din stalpii fata pentru ca se prelingea apa in interior prin ele. Power tape + antifon peste. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
sosoro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 28 January 06 ![]() |
Salut,
Dupa ce am exfoliat tabla am observat ca tabla din spate nu este ruginita foarte mult, doar un strat subtire, la exterior. Am mai multe intrebari: 1. Cum este prinsa oala de masina? Daca am exfoliat, am afectat structura de prindere? 2. Pana unde pot sa mai exfoliez (in sus si in jos)? 3. Cum indepartez rugina? Pot sa iau un strat foarte subtire, cu flexul (am incercat si fierul este curat)? 4. Cum "repar gaura"? Mersi Attached thumbnail(s) DSC00526.JPG ( Size: 445.48k ) Number of downloads: 1222 |
--------------------
---
---
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
mai bine inlocuiesti oala sau oalele.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Eu Alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.052 Joined: 12 November 07 From: Com. Bucuresti Sat Rahova ![]() |
Gaura sau gaurile? ca eu vad si pe o parte si pe alta! daca mai tin bine minte ce vad in poza ta este structura oalei, tabla de o invelea nu mai e! daca asa e trebuie sa schimbi oala! capul amortizorului cum se prezinta, acolo unde vine maciuca aia de cauciuc negru? ai putea merge la tinichigiu sa-ti sudeze o foaie exact cat tine portiunea de ai decupat-o tu!
|
--------------------
Dacia Supernova
Confort
2001
- IF22ALE/ B25TUT Cand ma opreste Politia, ma simt ca Scufita Rosie: Dar de ce ai rotile asa de mari? Dar de ce ai cauciucurile asa de late? Dar de ce ai folie?
|
|
sosoro |
![]()
|
Sub cauciuc este bine, metalul fiind ca si nou (capul amortizorului... restul esta tabla vopsita.. nu stiu ce este sub ea).
Structura oalei cum este prinsa de masina? De asemenea, post sa mai exfoliez in sus si jos? Probabil se va suda o tabla intre cele doua gauri.. |
--------------------
---
---
- ---
|
|
zerillos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 24 September 05 ![]() |
la masina mea se umflase vopseaua intre portiera spate si roata. bucata aia de tabla care se vede din exterior de vreo 3 degete latime. acum am curatat putin sa vad ce e cu ea si sa iau masuri. s-a facut gaura acolo vreo 4 cm pe 10 cm.... ce sa-i fac?... neaparat taiat si inlocuita bucatica aia sau merge remediata altfel fara sa o tai? ...... sa bag chit?
am pus o poza sa se vada zona unde este gaura .. This post has been edited by zerillos: 12 Sep 2010, 17:39 Attached thumbnail(s) dacia.jpg ( Size: 79.76k ) Number of downloads: 1259 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
QUOTE(sosoro @ 11 Sep 2010, 14:13) Salut, Dupa ce am exfoliat tabla am observat ca tabla din spate nu este ruginita foarte mult, doar un strat subtire, la exterior. Am mai multe intrebari: 1. Cum este prinsa oala de masina? Daca am exfoliat, am afectat structura de prindere? 2. Pana unde pot sa mai exfoliez (in sus si in jos)? 3. Cum indepartez rugina? Pot sa iau un strat foarte subtire, cu flexul (am incercat si fierul este curat)? 4. Cum "repar gaura"? Mersi vad ca e solenza... ce an este ? |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
sosoro, cureti bine tabla care ti-a ramas, insista asupra dublurii sa fie foarte curata, o dai cu grund, si iti croiesti o tabla si o sudezi peste, dupa care ii dai cu antifon dupa ce ai dat cu grund atat pe interior cat si pe exterior
12 Sep 2010, 17:39: oala este prinsa in sudura prin puncte 12 Sep 2010, 17:45: QUOTE(zerillos @ 12 Sep 2010, 17:19) la masina mea se umflase vopseaua intre portiera spate si roata. bucata aia de tabla care se vede din exterior de vreo 3 degete latime. acum am curatat putin sa vad ce e cu ea si sa iau masuri. s-a facut gaura acolo vreo 4 cm pe 10 cm.... ce sa-i fac?... neaparat taiat si inlocuita bucatica aia sau merge remediata altfel fara sa o tai? ...... sa bag chit? am pus o poza sa se vada zona unde este gaura .. o solutie ieftina ar fi chit cu fibra de sticla si sub chit o bucta de sac de rafie, dupa care o finisezi si o vopsesti, a 2 a solutie ar fi sa mergi la un tinichigiu sa-ti reconstruiasca pasajul din nou din tabla, iar a 3 a si ultima mergi cumperi o aripa spate noua tai bucata care iti trebuie si o inlocuiesti This post has been edited by SERGIULICA04FUX: 12 Sep 2010, 17:45 |
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
miaghy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 308 Joined: 16 January 10 From: bucuresti ![]() |
salut , cine stie cum pot sa bag si eu ulei in aripile pe spate
|
--------------------
dacia
super nova
2001
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Se poate introduce ulei folosind o seringa prin portbagaj, prin cele doua doua orificii ale centurilor de siguranta spate.
This post has been edited by BoR: 12 Sep 2010, 18:13 |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
zerillos |
![]()
|
nu da nimeni o solutie la ce am intrebat ??
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
sosoro |
![]()
|
|
--------------------
---
---
- ---
|
|
zerillos |
![]()
|
Am verificat si eu oalele si logic ca am descoperit rugina. Am indepartat prima tabla de pe interior si am bagat polizorul cu peria de sarma. O sa dau si cu feruginol si ce mai trebuie ca sa opresc cat de cat rugina in iarna asta .... totusi pe la roata este o crapatura de sus si pana jos .... si undeva pe sus chiar se vede afara putin.... intebarea mea era ce sa bag pe acolo sa nu mai intre apa? .... silicon ceva?... si daca da, ce fel de silicon?
Pun o poza pe care am copiat-o de pe forum ca sa exemplific crapatura. La mine nu sunt gaurile de acolo !!!! ..... faza este ca aceasta crapatura desparte tabla amortizorului cu alta parte moale ca un linoleum ![]() This post has been edited by zerillos: 19 Sep 2010, 09:28 Attached thumbnail(s) photo0126v2.jpg ( Size: 105.42k ) Number of downloads: 1192 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(zerillos @ 12 Sep 2010, 19:29) ai un raspuns al meu un pic mai sus sunt 3 variante, iar la a 2-a problema trebuie sa cureti bine suprafata, si pe dinautru si afara, dupa care dai cu feruginol, grunduiesti si mergi la un sudor sa-t refaca oalele, su croiesti tabala si o prinzi in popnituri si intre table pui mastic si dupa antifon la greu. 19 Sep 2010, 10:20: sosoro ti-am icercuit in poza unde este sudata tabla in pucte cu aparatul de sudat tip cleste This post has been edited by SERGIULICA04FUX: 19 Sep 2010, 10:20 Attached thumbnail(s) DSC00526.JPG ( Size: 229.19k ) Number of downloads: 1188 |
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Ruptura aia am avut-o si eu, care vine la pasajul rotii dreapta spate si era plecata in forma de Y, dar era mai putin dusa in jos, am depistat-o dupa ce am cumparat masina. Am curatat, am sudat, am antifonat si e ca noua. Aceeasi ruptura sub aceeasi forma, in acelasi loc a avut-o si fratimi-o care are o solenza din 2004, la fel am reparat si la el.
Nu stiu de ce, dar cred ca sunt foarte multi care au ruptura aia, care nu e produsa din cauza ruginei, ci tabla e rupta pur si simplu. Cred ca e tensionata cumva in zona aia si cedeaza. E bine sa verifice si altii daca au ruptura aia, rabatand bancheta spate, e undeva pa pasajul rotii dreapta, spre fata masinii, trebuie data mocheta intr-o parte care vine peste pasaj. Va dau tema de casa, verificati si mai vorbim. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
p_alecsu |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
confirm si eu.am intalnit fisura la oala dreapta spate vara trecuta cand am sudat un sfert din masina.
![]() |
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
Andyno |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.435 Joined: 9 June 09 From: Bucuresti. ![]() |
v-ati convins acuma ca dacia 1310 este muuuuuuuuult mai buna contruita? ca tabla e aceasi....
as pune si eu poze cu oalele la dacia mea din 99' si 196 mii km....dar nu am rugina de titanic ![]() no offence: daca dacia 1310 avea cutie si motor de logan, merita ! This post has been edited by Andyno: 20 Sep 2010, 02:01 |
--------------------
Dacia 1310, an 99'.
Toyota Hilux D4D 170 CP 2007.
Dacia 1310, an 20' injectata.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 23:12 |