Rugina in praguri si aripi spate
![]() ![]() ![]() |
Rugina in praguri si aripi spate
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
Andyno |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.435 Joined: 9 June 09 From: Bucuresti. ![]() |
aaa, nu am stiut. dar seamana motorul
![]() |
--------------------
Dacia 1310, an 99'.
Toyota Hilux D4D 170 CP 2007.
Dacia 1310, an 20' injectata.
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(argon @ 20 Sep 2010, 07:33) Supernova nu avea motor si cutie de Logan, ci de renault, Loganul are alt motor mai avansat, fara camasi la cilindri si destule alte diferente, si alta cutie. ne lasi cu motorul avansat asa ai aburesti pe alti am vazut eu ! Motorul era avansat daca se injecta direct benzen in camaera de ardere si era turbo asa e acelasi motor cu cateva imbunatatiri ici colo. Si nici 1310 nu a fost cine stie ce depinde cum ai intretinut masina , eu de ex nu am probleme cu rugina pe interior exterior la oala. Am avut o mica fisura dar aia aparuta din cauza unei chesti minore care nu i-am dat atentie dar am rezolvat-o. Daca masina avea protecti la oale nu avea treaba . Fierul daca nu e tratat asa cum trebuie rugineste si mai depinde si de mediu unde te afli. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
zerillos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 24 September 05 ![]() |
Am inceput si eu operatiunea de remediat oalele .... am curatat, maine dau cu deruginol, spal cu apa, apoi dau grund .... intrebarea este cu ce sa continui... parerile sunt impartite ... sa dau cu chit sa remediez ?... se vorbea pe aici de ceva ... vata de sticla ceva ... unde gasesc si cum se numeste exact ???
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Poate vrei sa spui fibra de sticla, sub forma de chit... daca nu sunt ruginite rau, faci cum ai zis tu, iar dupa ce dai cu grund lasi sa se usuce si dai cu antifon, si este suficient. Si cel mai important, sa dai cu grund si antifon pe exteriorul oalei la roata, sa nu mai intre apa in interior. Si astupi gaurile alea 2 de la amortizor cu silicon, mastic sau chiar antifon.
This post has been edited by Maskatu: 21 Sep 2010, 16:29 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
fibra de sticla si dupa aceea chit din fibra de sticla eventual se prinde un ziar pe interior si dupa aceea fibra de sticla pe care o prinzi ici colo cu scoci si dupa aceea dai chitul peste fibra. S-a intarit dai jos o mai slefuiesti si dai pe exterior cu chit s-a intarit si o montezi .
O poti prinde in suruburi sau braduti. Sau cumperi oale de 1310 de spate le tai prin doua le incalici ( asta e cuvantul potrivit) le lipesti cu A+B si le montezi sub oale. Eu fac cu cele de 1310 fiindca le am deja si nu ma mai incumet sa dau pe fibra de sticla si chit cam 40 de lei cu totul. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Furry-Rasputin |
![]()
|
![]() Membru clasic Group: Members Posts: 558 Joined: 22 January 09 From: Bucuresti,Militari-Politehnica ![]() |
QUOTE(Andyno @ 20 Sep 2010, 03:01) v-ati convins acuma ca dacia 1310 este muuuuuuuuult mai buna contruita? ca tabla e aceasi.... Ce-ai patit ma?as pune si eu poze cu oalele la dacia mea din 99' si 196 mii km....dar nu am rugina de titanic ![]() no offence: daca dacia 1310 avea cutie si motor de logan, merita ! Cine nu te lasa sa pui pozele? |
--------------------
Fan
Dacia
1300
|
|
zerillos |
![]()
|
da..... voi da cu grund si antifon... si voi da si exterior + astupat gauri, dar vroiam pe interior sa dau cu ceva sa "indrept" putin si sa dau cu vopsea de=a ei ca am putina ramasa ..... si de asta vroiam sa stiu .... chit de fibra sau chit de=asta ca la tinichigerie ..... ceva sa iasa cat mai "profi" si sa nu se vada cat de cat ca s-a desfacut tabla acolo
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Ce naiba conteaza aspectul? Oricum vine mocheta peste. Important este sa nu mai iasa rugina la suprafata, sa nu se mai extinda, si sa reziste tabla in timp.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
zerillos |
![]()
|
nu ma intereseaza aspectul.... intereseaza pe altii ... ca vreau sa o vand si multi stiu si se uita direct acolo
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
zerilos chitul de fibra de sticla il folosesti numai daca ai gauri maricele ca sa poata sa se lege intre el, pentru restul ia chit f fin eventual daca vrei profi cauta grund filler vezi instructiunile de la klar cum se face. dar.. daca ajungi sa dai cu vopsa si nu ai pistol
![]() ![]() Si inca ceva. ai grija cat feruginol pui ca daca dai mult si se prelinge ![]() This post has been edited by mvali: 22 Sep 2010, 21:21 |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
sosoro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 28 January 06 ![]() |
mvali, ce inseamna "sa nu gazezi ceva" ?
|
--------------------
---
---
- ---
|
|
zerillos |
![]()
|
nu vreau sa iasa "super perfect" ... dar dupa ce am indepartat tabla din interior de la oale ... si am curatat acolo .... dau cu tot ce trebuie, dar apoi vreau sa incarc putin cu ceva pana la nivelul tablei taiate .... apoi sa slefuiesc cat de la fata si sa dau cu vopsea .... sa se vada frumos si sa nu se vada o gaura grunduita .... ai inteles?.... vreau sa finisez cat de cat .... si nu stiam cu ce sa dau .... chit de fibra de sticla?... sau de care?... faza e ca maine dimineata trec pe la policolor si deja trebuie sa stiu ce iau ... asa ca daca stiti ... vreau si eu repede un sfat ... aaaa... iar despre gauri ... am doua dar mai mici decat cele lasate neastupate de "proiectantii" din fabrica ... alea de langa amortizoare ...
This post has been edited by zerillos: 22 Sep 2010, 21:57 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
dragoescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 10 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Am si eu o intrebare. Vreau sa bag ulei+vaselina sau ceara in praguri si pe unde mai trebuie. Imi zice si mie cineva cam in ce cantitate se amesteca uleiul cu vaselina(mai vascos sau cum trebuie sa fie amestecul) ? Inainte de a aplica amestecul de mai baga ceva solutie pentru curatare / pregatire?din experienta cam cati litri de amestc trebuie pentru toata masina? Poate sa imi indice cineva pe unde anume trebuie se baga uleiul in praguri (pe la gaura astupata cu dop plastic de sub balamalele uselor fata)? Cat ulei ? la nesimtire pana da peste? Pe unde mai pot sa bag ulei pentru a proteja alta parti ale masinii? Ms pe ajutor si scuze daca raspunsurile exista deja dar eu nu am gasit exact ce am intrebat (sau poate am trecut prea repede)!!!! |
--------------------
Dacia SN
Clima
2002
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
sosoro poti sa gazezi geamul sau orice alta parte neacoperita in momentul cand dai cu vopsea cu ajutorul aerului comprimat.
zerilos piesa de o vei acoperi tu nu are gauri mari si nu ai nevoie de chit de fibra de sticla.. oricum ce ai tu acolo este f putin de acoperit si un chit fin o sa mearga (Asa si ceri la magazin chit fin). Daca gaura era maricica.. 2+ cm diametru atunci puteai da cu un chit de fibra sa nu crape, netezeai bine cu smilgher si peste acesta acopereai cu chit fin dar nu e cazul tau. tu ai acolo un maxim de ..3mm de incarcat. |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
zerillos |
![]()
|
scump chitul de fibra... am luat kit din vitan .... am curatat cu feruginol, am dat cu grund.... maine cred ca pun kitul si masticul .... apoi eventual vopsesc ... daca nu mi-o fi lene...
PS: m-am mai certat si cu unul azi ca parcasem in fat casei lui si ma apucasem de remedieri ... nu zgomot, nu nimic, doar 2-3 ore treaba .... dar asa e lumea... plina de figuranti... mi-am bagat si eu picioarele, mi-am facut treaba si am plecat .. ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
djasu82 |
![]()
|
QUOTE(dragoescu @ 23 Sep 2010, 14:43) Salutare, Am si eu o intrebare. Vreau sa bag ulei+vaselina sau ceara in praguri si pe unde mai trebuie. Imi zice si mie cineva cam in ce cantitate se amesteca uleiul cu vaselina(mai vascos sau cum trebuie sa fie amestecul) ? Inainte de a aplica amestecul de mai baga ceva solutie pentru curatare / pregatire?din experienta cam cati litri de amestc trebuie pentru toata masina? Poate sa imi indice cineva pe unde anume trebuie se baga uleiul in praguri (pe la gaura astupata cu dop plastic de sub balamalele uselor fata)? Cat ulei ? la nesimtire pana da peste? Pe unde mai pot sa bag ulei pentru a proteja alta parti ale masinii? Ms pe ajutor si scuze daca raspunsurile exista deja dar eu nu am gasit exact ce am intrebat (sau poate am trecut prea repede)!!!! vascos valvolina + ulei amestecate la rece . Ulei nu se baga la nesimtire ci atat cat trebuie sa il imprasti cu o carpa anume faci un umuiog de carpe prinse de o bucata de sarma otelita . Bagi amestecul din fata sau spate bagi sumuiogul de carpe si il plimbi dute vino pe interiorul pragului pana cand se depune pe pragul din interior. La mine e dat din fabirca cu ceara si vad ca persista si acuma . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
alexSkyAngel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 3 July 08 From: Ploiesti ![]() |
dar tot nu ai spus pe unde se baga ulei in praguri prin gaurelele alea de la stapi si din fata masini de la usi?? Ms
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- PH-10-GOX
|
|
djasu82 |
![]()
|
pe interior se da jos plasticaraia si se opereaza .
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
alexSkyAngel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 3 July 08 From: Ploiesti ![]() |
ms mult o sa incerc maine
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- PH-10-GOX
|
|
djasu82 |
![]()
|
poti si pe la capacul acela mic din stalp dar nu-l poti intinde , intinderea pe interior se face cu un manunchi de carpe prinse pe o bucata de sarma otelita in asa fel cand bagi carpele se imbiba in ulei si se plimba pe interior pe toata circunferinta.
Ulei mai gros de ex valvolina se poate introduce si pe la suruburile centrurilor de siguranta din bancheta spate cele de pe lateral nu cele centrale - pe central daca vrei sa bagi o sa pice jos uleiul iar pe unde ti-am zis o sa intre pe la incheieturile de la imbinarea tablelor ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
As vrea sa repar rugina de la praguri cu chit de fibra, cat de bine pot, apoi sa dau cu grund, macar o mana si apoi evident antifon... sa tin apa la
![]() Intrebarea ar fi, cu ce sa dau pe antifon la sfarsit, pentru a putea da cu spray la culoare peste? Ma gandesc ca daca dau direct cu spray pe antifon, o sa se rascheteze in cateva zile, mai ales daca sar pietre/pietris pe prag. Sau mai bine las asa antifonul? Ma gandesc ca o sa se vada cam urat. Vreau sa dau pe partea aceea oblica cum incepe pragul sa fie "scortos" de la "antifonul" din fabrica. Alte idei inafara de grund si antifon aveti? edit: am corectat mai sus, pentru colegul argon, atent ca de obicei. This post has been edited by Maskatu: 11 Oct 2010, 12:24 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Eu zic sa nu folosesti antifon, pentru ca face reactie cu diluantul din vopseaua pe care ai s-o dai peste si se vede mai spalacit. Zic sa folosesti tot insonorizant cum a fost ala de pe prag, este calitativ mai bun si nu face reactie cu vopseaua cum am zis mai sus.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pai vopsitul ma gandeam sa il fac din spray la tub, la culoare. Unde gasest insonorizant in genul celui din fabrica? Ala este un fel de aluband subtire de tot. Sau daca stau mai bine sa ma gandesc este tot antifon, dar are alta consistenta, ceva mai "groasa". Si sunt sigur ca vopseaua nu va "sta" prea multa vreme pe antifon.
Si ar arata urat cu negrul ala la prag... oricum pragul in partea de jos are "ridurile" acelea specifice antifonului dat din fabrica, aceleasi riduri ce le are si podeaua pe dedesubt. This post has been edited by Maskatu: 11 Oct 2010, 16:36 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Am inteles ca dai cu vopsea la spray, dar ala de fabrica nu e antifon, e insonorizant, e alceva decat antifonul, si e mult mai scump, e la flacon de 1l parca, intrebi la piese auto, dar trebuie dat cu pistol special ca sa iti iasa cu "broboroante" din alea, pistolul il sufla asa.
Treaba e ca nu e neaparat necesar sa iti iasa cu stropii aia ca e jos si nu se vede diferenta. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
miaghy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 308 Joined: 16 January 10 From: bucuresti ![]() |
dai cu teroson da cu pistolu sau daca gasesti la spray
|
--------------------
dacia
super nova
2001
|
|
Ax3008 |
![]()
|
![]() N-am , pleaca ! Group: Members Posts: 8 Joined: 13 October 10 From: Biucarest ![]() |
Am in pragul stanga , intre roata si usa , o gaura cam cat un pumn (de la rugina ). Pot sa dau cu chit , spirt chit , si apoi ceva autocolant ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Confort
- B 18 YZM
|
|
p_alecsu |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
pune o poza ca sa isi dea lumea seama mai exact. daca e o gaura cat pumnul in nici un caz nu merge doar chit.
|
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
Ax3008 |
![]()
|
![]() N-am , pleaca ! Group: Members Posts: 8 Joined: 13 October 10 From: Biucarest ![]() |
Uite poza :
picture004et.jpg ( Size: 538.57k ) Number of downloads: 1147 Si ce imi recomandati ( ieftin ) ? [moderator edit] poza editata (era foarte mare si se se incarca greu) This post has been edited by Maskatu: 14 Oct 2010, 15:58 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Confort
- B 18 YZM
|
|
Maskatu |
![]()
|
Si eu am rugina in exact acelasi loc insa nu intr-un stadiu atat de avansat. Solutii:
1. Cumperi o cutie de chit fibra, o cutie de chit normal, smilgher granulatie mai mare si mai mica -umpli gaura cu chit de fibra si o aduci cat de cat la linie. -la suprafata dai cu chit normal si aduci la nivel cu restul conturului -smilgheruiesti pana suprafata devine fina -o mana de grund -vopsea Costuri aproximative: 50 lei In maxim 2-3 luni marginile ruginite vor iesi la suprafata si o iei de la capat 2. Te duci frumos la un nene tinichigiu, ii explici problema si il rogi sa iti decupeze bucata ruginita si sa iti modele dintr-o bucata de tabla mai sanatoasa, conturul in cauza. - apoi repeti pasii de mai sus... -la suprafata dai cu chit normal si aduci la nivel cu restul conturului -smilgheruiesti pana suprafata devine fina -o mana de grund -vopsea Costuri aproximative: 30-40 de lei materialele, 50 de lei la tinichigiu sau o sticla de polar daca e betiv (de preferat sa ii dai sticla dupa ce termina de sudat bucata de tabla) 3. Cumperi toata aripa de noua -te duci la un tinichigiu mai "bun" -iti da jos aripa veche -iti pune aripa noua -te duci cu masina sa iti vopsesti aripa noua. Costuri aproximative: 200-250 aripa (daca gasesti), 150-200 manopera la tinichigiu (de data asta nu mai merge cu polar ![]() Total: 550-750 roni Spor! ![]() This post has been edited by Maskatu: 14 Oct 2010, 16:17 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:35 |