Alegere monitor si placa video
![]() ![]() ![]() |
Alegere monitor si placa video
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.577 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
A fost ofertă prin METRO acum vreo lună parcă, un BELINEA de 22", pe la 7-800 RON...
Nu ştiu detalii legate de firmă, am auzit doar vorbe bune despre, şi am amici care au câteva, fără vreo problemă... ![]() This post has been edited by MAERSK: 3 May 2008, 16:29 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
TMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 947 Joined: 1 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca posesor de lcd Samsung, recomand Samsung
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
2005 Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.577 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Erau in contul de card....
TMihai, multumesc, am luat si Horizonul in calcul. This post has been edited by einstein1984: 3 May 2008, 16:37 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monitor-l...wa-22--pFP222WA
http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monitor-l...ign--pL222WS-BN http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monitor-l...e-negru--p223BW Toate de 22 inchi, 5 ms si culori inchise ![]() ![]() This post has been edited by Shush: 3 May 2008, 16:40 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
einstein1984 |
![]()
|
Horizonul are timp de raspuns 5 ms, cam standard insa IIyama are 2 ms si contrast de 1000:1 fata de 700:1 la horizon. Nu zic ca se simt diferente notabile, dar 20 inch e destul de mare ca sa nu vreau musai 22 (stau destul de aproape de el).
This post has been edited by einstein1984: 3 May 2008, 16:43 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
recomand si eu horizon-ul. un punct in plus e ca sunt garantate ca pleaca din fabrica cu 0 pixeli morti. Eu am luat pt fratelo modelul cu tuner tv integrat (cred ca e cam 900-1000 ron la end-user) si is relativ multumit. de asemenea la work avem 2 modele din alea fara tuner tv integrat si si alea merg f bine. despre celelalte modele puse de tine nu stiu ce sa spun, poate se gasesc proprietari sa-si dea cu parerea.
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
einstein1984 |
![]()
|
shush, raspunsul era pentru sony, insa s-a postat inainte sa apuc eu. Am editat.
Samsung 223BW, a intrat si el in calcul, insa nu-l iau de la emag nici mort (am un topic la legislatie daca te intrebi de ce). Nu ionteleg de ce insa rezolutia nativa e aceaiasi la 20 si la 22 de inch? As prefrea diagonala mai mica si pixel mai mic daca e asa. This post has been edited by einstein1984: 3 May 2008, 16:47 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Or arata bine LCD-urile negre (mie nu mie se pare) dar nu se recomanda pentru ca pot da dureri de ochi dupa utilizare indelungata. Motivul e diferenta de contrast intre ecran si plasticul monitorului.
Niste sugestii samsung http://www.emag.ro/monitoare_lcd/samsung/p2/last/mn |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Andrul, asa o fi, insa coltul meu de camera e destul de intunecat, asa ca nu cred sa fie probleme. Oricum, chiar si cu CRTul asta de la CTX, nu am probleme la utilizare indelungata.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
wide de 22", sunt o gramada sub 900 ron
nu lua wide de 20" ca e prea mic, are inaltimea cat un crt de 17" ! un wide de 22" e aproape cat 19" narrow la inaltime, pentru 2 inch nu te zgarci te uiti sa nu aibe timp de raspuns mai mare de 5 ms (preferabil 2ms dar sunt ceva mai scumpe) , dot pitch nu mai mare de 0.2xx This post has been edited by ArtVandelay: 3 May 2008, 17:09 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
einstein1984 |
![]()
|
Ok, o sa mai caut. Samsungul cam intra in buget. Multumesc domnu' Constanza.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(Sony @ 3 May 2008, 17:56) Uite si monitoru'! <span class='edit'>3 May 2008, 18:05:</span> iar aici ai unul pentru videochat ca esti aratos. Domnu' sony, chiar daca e la cafenea, acest topic se vrea unul serios, daca nu ai nimic serios de spus te rog sa te abtii, pentru ca omu' vrea niste informatii pertinente despre monitoare. |
--------------------
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
In orice caz trebuie sa vezi clar cum lucreaza monitorul, nu te poti decide pe hartie ce si cum. Du-te unde le au afisate si uita-te la el, umbla la contrast maxim/minim, verifica-i stabilitatea (dar nu sa-l darami de pe ce sta
![]() Dezavantajul e ca nu poti vedea 100% ce poate din cauza splitterelor care sunt folosite in general la prezentarea monitoarelor, de unde si imaginea aiurea la unele monitoare prin cora etc. Daca au unul legat singur la un PC este ideal. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
si eu tre' sa imi cumpar
am auzit ca din gama LG sunt bune la asta ma gandeam http://www.shopit.ro/monitoare/lcd/lg/l222ws-bn/ oricum,orice ai lua ar fi bine sa te duci in magazin "sa vezi cum se vede" |
--------------------
Ford
focus
|
einstein1984 |
![]()
|
Din ce am auzit, samsungurile si Horizon au paneluri LCD de la LG.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() A si inca un + pentru samsung ar fi ca sunt singurii care dau 5 ani garantie. Eu am prins chestia asta la 1 saptamana dupa ce anuntasera treaba asta si m-a convins. Nu as lua Horizon sau alte firme de genul in special din pricina pixelilor morti (cel mai mare risc la un LCD). Stii ca nu se schimba decat daca sunt in numar de nu stiu cati pe inch2 ? |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(Andrul @ 3 May 2008, 17:28) ![]() A si inca un + pentru samsung ar fi ca sunt singurii care dau 5 ani garantie. Eu am prins chestia asta la 1 saptamana dupa ce anuntasera treaba asta si m-a convins. Nu as lua Horizon sau alte firme de genul in special din pricina pixelilor morti (cel mai mare risc la un LCD). Stii ca nu se schimba decat daca sunt in numar de nu stiu cati pe inch2 ? hmm.. pai la horizon is garantate ca nu au nici un pixel mort cand cumperi. e drept insa ca asta se poate compensa daca mergi cu nokia tune si faci niste teste la monitor, insa cati te lasa sa faci asa ceva? |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
mai nou din cate stiu toate monitoarele au garantie pentru fiecare pixel..daca iti moare vreunul..
hm..interesanta treaba cu garantia la samsung 5 ani e ceva fata de 3 cred ca o sa caut si eu tot un samsung..desi am vazut ca sunt cu aprox 100 ron mai scumpe This post has been edited by ArtVandelay: 3 May 2008, 17:45 |
--------------------
Ford
focus
|
Andrul |
![]()
|
da, dar la Horizon nu stii ce "crapa" pe termen lung. Plus ca din cate imi aduc aminte au contrast slab. Asta nu il impiedica sa sa uite la ele.
Daca te intereseaza LG, einstein sa cauti cele pe care scrie DFC (digital fine contrast) arata binisor la contrast. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(aphophis @ 3 May 2008, 17:39) hmm.. pai la horizon is garantate ca nu au nici un pixel mort cand cumperi. e drept insa ca asta se poate compensa daca mergi cu nokia tune si faci niste teste la monitor, insa cati te lasa sa faci asa ceva? Ce treaba are Nokia Tune cu monitoarele ? |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Andrul |
![]()
|
cateva teste pentru LCD
Attached File(s) ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cu un test de genu' asta verifici rapid daca are sau n-are pixeli/subpixeli morti.
Horizonu' e laudat si para-laudat pe o grama' de forumuri de specialitate, deci eu zic ca ar trebui sa-l iei in calcul. Panel-ul LG Grad A+ care-l "motorizeaza" nu e garatat ca n-ar avea pixeli morti. Singura companie care s-a incumetat(nici nu stiu daca mai face asta acum, dar faceau odata) sa vanda monitoare garantate 0 pixeli era Philips, si modelele respective erau scumpe. Intre 22" si 20" wide nu exista diferenta de rezolutie, deci clar orice 22" are pitch mai mare decat un 20". Si offtopic, unde ati facut poza aia langa tren si cand? Fuse intalnire recent? |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(Shush @ 3 May 2008, 18:04) scuze ![]() ![]() ![]() This post has been edited by aphophis: 3 May 2008, 19:46 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pai in afara de verificat de pixeli pe culorile uniforme si eventual de vazut gradientele de gri nu prea ai ce face cu el la un LCD, mai ales la unu' cu DVI a carui geometrie oricum e mereu perfecta. Da' nici butonu' Auto n-am vazut sa faca treaba rea in cazul conectarii pe D-Sub, doar ca dureaza niste clipe in plus.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
XanRO |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 16 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Samsung 232BW, de la cel.ro
Il am de aprox o luna. Avantaj major: daca se defecteaza ceva cel garanteaza reparatia in 3 zile. Probabil din cauza ca e Made in Romania. Oricum, panelul e Samsung. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
2006
- B-XX-XXX
|
|
Merced |
![]()
|
223BW vrei sa zici. CEL n-are cum sa garanteze reparatia, poate doar inlocuirea.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Si nu e mai bine asa? Adica daca ei il inlocuiesc cu unu bun, mie-mi convine. Oricum la pixel mort nu ai ce sa repari.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Shush |
![]()
|
Faci CPR la pixelul mort
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 21:11 |