solenza 1.9D, cate informatii va rog
![]() ![]() ![]() |
solenza 1.9D, cate informatii va rog
valentin88 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 16 June 08 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
DACiA SoLeNzA
1.9d
2005
|
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Pai, as putea zice ca are un motor foarte invechit. Nu poti obtine nu stiu ce performante cu cei 62Cp, dar pentru o masina de familie e de ajuns. Pentru restul problemelor tehnice, imbunatatiri sau piese auto ... citeste pe forum la sectiunile aferente.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
BuNu' |
![]()
|
![]() Biker Group: Members Posts: 72 Joined: 18 September 05 From: Bucuresti ![]() |
foarte bună motorizarea aceasta am avut și eu și am dat-o pe la vreo 65000km nu pt că ar fi avut ceva mașina ci doar pt că pe acest model nu a existat aer condiționat. De viteză maximă prinde pe bord cam 178 mai mult sau mai puțin depinde și de ce motorină îi bagi. În realitate nu cred că era mai mult de 160. să nu îi pui cea mai bună și cea mai scumpă motorină pt că e o diferența minimă să nu mergi subturat pt că papa mai mult poți să îi dai câte ture vrei pt că e extrem de rezistent motorul și cutia. Apropo cip tunîng nu face nimeni la ea. Uneori mai sunt modele cu probleme la pompa de motorină dar atâta plus articulațiile care sunt consumabile. Mi-a plăcut enorm de mult mașina asta te împingea să mergi bătrânește.
This post has been edited by BuNu': 16 Jun 2008, 14:26 |
--------------------
Dacia
Golan
2007 1,5dci 85 KissFM
- B-zerozero-LEO Arguing on the internet is like running on special olympics, even if you win, you're still retarded!!!(somebody once said)
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
De fapt, era un topic pe aici cu o Solenza neagra, si tipul a zis ca cineva s-a oferit sa ii puna chip la motor pentru o suma destul de mare. Si era tot 1.9D.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
bogdann8 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 3 July 08 ![]() |
QUOTE(valentin88 @ 16 Jun 2008, 13:51) salut, este prima data cand postez pe forum, am achizitionat de 1 saptamana o solenza 1.9 la 3500 euro.(IC, mp3,gemuri electrice fata). O intrebare pt posesorii care detin o astfel de motorizare, cam cat consuma in medie urban/rural, viteza maxima(fara a pune in pericol ceilalti participanti la trafic sau masina), ceva probleme tehnice mai serioase daca au aparut. Mentionez ca sunt incepator, am facut cu ea pana acu 70km numai in oras. Indexul la bord este de ~47000. Multumesc. Felicitari!! Dar eu cred ca nu ai facut o alegere foarte inspirata ![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Confort 1.4
2004/Confort
- DB-XX-XXX Da'... prea rapid,
Da'... prea furios. Eu merg cu Dacia iar tu pe jos. Da'... prea rapid, Da'... prea furios. Tu ramai prost cand apas pa' NOS. |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Ce sa iti zic
![]() ![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
QUOTE(bogdann8 @ 7 Jul 2008, 18:12) Felicitari!! Dar eu cred ca nu ai facut o alegere foarte inspirata ![]() Sfatul meu e sa te abtii de la a da sfaturi,cum poti scrie asa tampeni,vino cu argumente ca sa susti ce tampenii scrii acolo,auzi sa nu ii dai 140 va va scartai din toate incheieturile ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
valentin88 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 16 June 08 From: Ploiesti ![]() |
pe soselele noastre ..decat pe autostrada poti sa mergi cu 140 constant sau noaptea pe altele. am facut o mini excursie 4 persoane + un pic de bagaj merge bine si in depasiri mai e cateodata nevoia sa retrogradezi. dar e ceva normal e totusi DACIA nu peugeot. poate peste 2-3-4 ani imi voi lua alta ,momentan nu imi permit altceva ,rate, facturi etc. sunt multumit si de consum cam 6% , am mers mai mult prin oras dar in afara nu cred ca depaseste 5%. intreb cunoscatorii...cam cat ii tine o serie de bucsi bara stabilizatoare, mentionez ca leam schimbat am vreo 600km cu ele dar din ce am citit pe unii iau tinut 30000 pe altii 5000. bine ca nu costa prea mult:). Drumuri bune
|
--------------------
DACiA SoLeNzA
1.9d
2005
|
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
depinde pe ce drumuri mergi,pe mine m-au tinut unele 10.000 si altele 20.000 dar mi-am facut un obicei de a le schimba la revizie preventiv adica la 10.000 ca sa numai fiu nevoit sa trec pe la mecanic pana la urmatoarea.Daca nu ai pretentii mari e o masina buna,eu am aproape 100.000 si chiar ma declar multumit,crede-ma ca la motor nu i-am facut absolut nimic in afara de consumabile si bujii.Da viteze de 140 si chiar 150 constant a luat saraca pe autostrada afara si crede-ma ca nu scartie nimic nici acum la 100.000,apropo consumul la 140 constant mi-a iesit 5.8 % eu cred ca e ok nu?
. |
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
raqzvan |
![]()
|
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
QUOTE(valentin88 @ 16 Jun 2008, 14:51) salut, este prima data cand postez pe forum, am achizitionat de 1 saptamana o solenza 1.9 la 3500 euro.(IC, mp3,gemuri electrice fata). O intrebare pt posesorii care detin o astfel de motorizare, cam cat consuma in medie urban/rural, viteza maxima(fara a pune in pericol ceilalti participanti la trafic sau masina), ceva probleme tehnice mai serioase daca au aparut. Mentionez ca sunt incepator, am facut cu ea pana acu 70km numai in oras. Indexul la bord este de ~47000. Multumesc. Deci ai 20 de ani, esti incepator, ai condus masina doar 70km si te intereseaza deja viteza maxima?!? ![]() |
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|
bogdann8 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 3 July 08 ![]() |
QUOTE(darius @ 7 Jul 2008, 20:33) Unde ai mers tu mah mii de km si "sub 140" nu ai lasat-o??? Sau esti pilot si nu stim noi?/ Poate faci tururi de pista si opresti doar pentru alimentare ![]() ![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Confort 1.4
2004/Confort
- DB-XX-XXX Da'... prea rapid,
Da'... prea furios. Eu merg cu Dacia iar tu pe jos. Da'... prea rapid, Da'... prea furios. Tu ramai prost cand apas pa' NOS. |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
A zis clar ca a facut acei kilometri, pe autostrada in afara tarii. Si ce treaba au sasiurile rupte cu alimentarea masinii ... ? Mai uita-te unde pui punct prin propozitii.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
darius |
![]()
|
QUOTE(bogdann8 @ 7 Jul 2008, 22:43) Unde ai mers tu mah mii de km si "sub 140" nu ai lasat-o??? Sau esti pilot si nu stim noi?/ Poate faci tururi de pista si opresti doar pentru alimentare ![]() ![]() ce nu intelegi?fa si tu un calcul simplu,un drum de germania dus intors faceam 2800,unde am specificat ca nu am facut pauze? dar iti spun ca nu o lasam sub 140 pt ca nu am nervi sa merg cu 120,ce e asa greu de crezut?eu am impresia ca nu ai iesit in viata ta din oraselul tau de ti se pare asa greu de crezut,incerc sa iti luminez mintea si sa iti demonstrez ca 140 nu e cine stie ce performanta,si ca sunt putine masinile care nu suporta viteze de 140 in regim de croaziera. |
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(raqzvan @ 7 Jul 2008, 23:25) Deci ai 20 de ani, esti incepator, ai condus masina doar 70km si te intereseaza deja viteza maxima?!? ![]() Ce ai cu omul ?! Decat sa testeze care e viteza la care masina incepe sa topaie sau mai stiu eu ce ... a intrebat pe forum ! Viteza maxima e viteza la care te simti in singuranta si care-ti confera tie ( si celor din jurul tau ) siguranta si posibilitatea de a efectua o franare de urgenta ![]() P.S. : In prima "cursa" facuta in afara orasului , viteza MAXIMA a fost 90 km/h . De ce ? La viteza aceea m-am simtit in siguranta ![]() This post has been edited by cosmin_2300: 8 Jul 2008, 17:51 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
valentin88 |
![]()
|
raqzvan sunt incepator am carnet de aproape 1 an dar nu am condus decat o singura masina o nova. ca sa it izic asa am facut vreo 15000 km cu ea(faceam mai mult daca consuma mai putin) ,imi place sa ma plimb. e cam singura masina care am conduso exceptand cele de cativa km... si de aceea am mentionat ca sunt incepator pt ca nu stiu nimik despre masina asta ,dar cu 140km/h am mai mers.nu ai citit bine stiu ca are 155-160km/h maxim ,dar am intrebat "viteza maxima(fara a pune in pericol ceilalti participanti la trafic sau masina),asa cum cosmin a inteles ".Diesel nu am mai condus. sper sa intelegi ce am vrut sa zic.
ps:am facut aproape 800km cu ea, confirm cele spuse de darius in regim de croaziera merge 130-140km/h dar la noi nu prea ai pe unde, in afara tarii DA.. iar consumul la 140km/h de 5,8% cred ca mai mult decat bun. <span class='edit'>10 Jul 2008, 19:25:</span> pt cei cu cu slz diesel temperatura lichidului la cat sta in oras/ afara.la mine foarte rar se apropie de jumate nici la ambuteiaje..iar in afara orasului la un sfert. si inca ceva eu schimb vitezacam la 2500 ture,e prea mult? This post has been edited by valentin88: 11 Jul 2008, 11:51 |
--------------------
DACiA SoLeNzA
1.9d
2005
|
|
IcsPe0001 |
![]()
|
![]() Doar interesat... nu si pasionat:D Pasionat de informatica...:x Group: Members Posts: 144 Joined: 23 January 09 ![]() |
nu stiu ce tot va laudatzi voi cu benzina voastra:)) eu sincer is supr multzumit de dieselul meu, sg probleme e ca s-a bulit pompa de injectie.
consuma 7l/100km condus sportiv, si va asigur ca daca stii sa-i dai se duce:-> bine inteles ca nu te potzi compara cu o masina mai puternica dar pt ce e ea facuta merge super... daca sa am de ales iarasi intre benzina si diesel, ash alege tot dieselul chiar daca e galagios. treptele cand merg frumos le schimb la 2000, cand is infipt le schimb la 3000 cateodata trec de 3000:-> probleme majora la masina mea:(( mama a intrat asta iarna intr-un sant, sapat peste noapte, in mijlocul strazii. mi-am bulit rotzile, vara asta tre sa o repar ca fac urat amortizoarele si toate celelalte... BAFTA |
--------------------
Dacia Solenza
Avantage 1.9D 2004 / Renault Symbol 1.2 16v
2009
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
ce ti-o fi venit tie sa reinvii un topic vechi de aproape 1 an??
This post has been edited by slider2: 2 Feb 2009, 13:05 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
IcsPe0001 |
![]()
|
![]() Doar interesat... nu si pasionat:D Pasionat de informatica...:x Group: Members Posts: 144 Joined: 23 January 09 ![]() |
faptul ca nu m-am uitat la data:p
|
--------------------
Dacia Solenza
2009
|
|
Parsifal87 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 9 November 08 ![]() |
la faptul ca se duce are drpatate.am un prieten care ia dat 195 si se infinge cu ea si al placari de pe loc de te sperii
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Clima
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
QUOTE(Parsifal87 @ 7 Feb 2009, 11:24) la faptul ca se duce are drpatate.am un prieten care ia dat 195 si se infinge cu ea si al placari de pe loc de te sperii Sincer acuma, la 60Cp, nu atinge 195Km/h nici macar pe bord. Cat despre faptul ca are plecari bune de pe loc, din nou te contrazic. La 60Cp, fiind diesel aspirat, nu pleaca nici macar cum pleaca o berlina in stare buna! |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Parsifal87 |
![]()
|
cum s-a spus si mai sus depeinde si cine o conduce nu crezi?so oricum eu ma refeream la nivelul motorului doar.nu se compara cu alte motoare mai noi de aceeasi cilindreea.
8 Feb 2009, 19:25: apropo MOS vezi ca nu ai cum sa ai cuplu de 112 KILOWATI poate Nm.in KILOWATI se masoara puterea motorului This post has been edited by Parsifal87: 8 Feb 2009, 19:25 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Clima
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
poti sa pui tu caramizi pe acceleratie si o solenza 1.9d nu atinge 195km/h pe bord.
iar semnatura lui mos e dintr-o melodie satirica, un cover dupa act a fool a lui ludacris. |
--------------------
symboala
neagra
|
|
Parsifal87 |
![]()
|
eu nu am zis ca atinge in 2 min sau 1 min in timp daca mergi cu acceleratia apasata la maxim masina oricum se mai tureaza foarte putin dar in timp.poate mai era si vale cand a prin viteza asta
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Clima
|
|
ct-03-tvy |
![]()
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
oricum dieselu..e mult mai usor de diagnosticat, nu are einspe mi de citibusuri la aprindere, cand e buna compresia, pompa de injectie,..injectoarele si bujiile,..pai merge nu glumneste,...cand ii dai talpa de la 800 de ture in sus..are cuplu...pe cand la bezinare..,.debia cand incepe motoru sa faca zgomotul de ferari....
o fil el motoru invechit,..dar piesele nu is scumpe ,in comparatie cu 1.5 Dci..... o diuza de injector e 1 mil..de firma ![]() |
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
IcsPe0001 |
![]()
|
1.9D-ul are 70 de cai nu 60, 72 din cate tin eu minte.
eu i-am dat 170, cn crede crede, cine nu n-are decat sa rada ca pr***ul. 180 se duce, 190 nu stiu, dar in timp nu se stie n-am incercat, n-am indeajuns de multa exp ca merg cu 190;)) si daca e sa faci o liniutza cu 1.4mpi, va asigur ca diselul castiga:)) |
--------------------
Dacia Solenza
2009
|
|
Parsifal87 |
![]()
|
acuma depinde si de soferul din spatele volanului, dar de obicei nu prea are cum sa castige pentru ca un benzinar va fi intotdeauna mai sprinten decat un dizelar.parerea mea, dar sar putea sa o pun in practica cu un prieten care are o solenza diesel.bafta tuturor
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Clima
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
el crede ca daca are cilindree mare te face
![]() Bre motoru ala de 1.9 e super invechit ![]() ![]() ![]() 10 Feb 2009, 03:23: QUOTE(Parsifal87 @ 7 Feb 2009, 12:24) la faptul ca se duce are drpatate.am un prieten care ia dat 195 si se infinge cu ea si al placari de pe loc de te sperii si la relantiu cat indica acu ? cumva 50 km/h ? ![]() 10 Feb 2009, 03:25: QUOTE(cosmin_2300 @ 8 Jul 2008, 18:50) P.S. : In prima "cursa" facuta in afara orasului , viteza MAXIMA a fost 90 km/h . De ce ? La viteza aceea m-am simtit in siguranta ![]() Numai io fu nebunu satului ? cand ma dus instructoru pafara pana la buzau,de iam dat in gura la tico ala pana na mai putut ? ![]() This post has been edited by C@talin: 10 Feb 2009, 02:25 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
slider2 |
![]()
|
QUOTE(IcsPe0001 @ 9 Feb 2009, 22:17) 1.9D-ul are 70 de cai nu 60, 72 din cate tin eu minte. eu i-am dat 170, cn crede crede, cine nu n-are decat sa rada ca pr***ul. 180 se duce, 190 nu stiu, dar in timp nu se stie n-am incercat, n-am indeajuns de multa exp ca merg cu 190;)) si daca e sa faci o liniutza cu 1.4mpi, va asigur ca diselul castiga:)) motorul de 1.9 diesel de pe solenza avea 63cp si 120nm. sursa prin comparatie motorul de 1.4 mpi are 75cp si 112nm. intr-o liniuta intotdeauna va castiga benzinarul in acest caz. diferenta de cuplu motor nu este asa de mare in favoarea dieselului, iar greutatea solenzei de 1.9 isi va spune cuvantul. |
--------------------
symboala
neagra
|
|
forceaudio |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 19 February 09 ![]() |
auziti ma desteptilor de nu credeti ati condus macar o solenza 1.9d care inca o data desteptilor are 92cp scrie pe certificat si in parametrii mecanici tractiune forta yo am mers cu ea pe autostrada soarelui cu 186km si mai ,mergea si motorasu ala care ziceti voi ca e naspa diesel aspirat normal este un turbo care nu are turbina uitatica la autodata program de depanare motoare ca are acelasi motor de pe renault kongo 1.9 tdi numai ca pe solenza nu are turbina uitativa la motor sa vedeti intrarea pe chiuloasa care este astupata cu un capac unde se atasa conductele de la turbina pistoanele axa cu came galerie segmentii sunt toate echipate turbo lipseste turbina din cauza ca nu avea loc pentru ea in camera motor solenza si nu se rupe asa cum zic unii stiutori faceti fratilor comparatie la grosime tabla lonjeron sasiu ca la 1.9d sunt mai groase cu 0.8mm deci in loc de tabla de 1.00mm are de 1.80 mm grosime daca tot sunteti asa destepti cu se vede la unii ca ziceti ca se rupe interesativa ;conduceti ;si investigati dupaia
postati mesaje pe topic asa ca scuze de jigniri dar nu mai vorbiti daca nu stii da intradevar sunt moroare cu probleme elecronice dar cat merge te duci si cu 200 daca ii bagi aditivi in motorina ca normal din fabricatie 155km/h max si repet am mers cu ea cu 186km/h si mai mergea si repet sunt motoare turbo fara turbina si numai ptin faptul ca nu are turbina de aceea se numeste aspirat mai stiti voi cumva alte motoare aspirate ? |
--------------------
DACIA
SOLENZA 1.9D
2004
- GL-08-EKU
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 08:27 |