Examen pentru permis auto și în maghiara
![]() ![]() ![]() |
Examen pentru permis auto și în maghiara
Thor1983 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
|
||
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
alt rahat
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Raspund aici la intrebarea lui Thor1983.
Am informatii _certe_ ca in Germania se poate sustine proba teoretica in mai mult elimbi. Pe linga unele de larga circulatie (de exemplu engleza) mai sunt prezentepe lista si limbi cum ar fi turca, romana, greaca, croata si inca altele. Mai mult, exista manuale de pregatire in aceste limbi. Nu am informatii despre alte tari, dar presupun ca situatia Germaniei nu-i chiar singulara. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
aoleo ce v-ati inflamat
![]() QUOTE Reprezentanții Serviciului de Înmatriculări Auto din Bihor au mai declarat că de la 1 noiembrie, examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere se va putea da și în limbile engleză, franceză și germană. |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu prefer sa dea aia examen intr-o limba pe care o inteleg si sa stie legea in limba pe care o inteleg decat sa-l ia pe naspa si sa nu cunoasca legislatia.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Eu prefer sa puna mana sa invete romana. Legile se dau in romana sau in alte limbi?
|
--------------------
Mazda
6
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@Thor1983 -
...'le mama lor de imperealisti/iredentisti care ia verzisori de la agenturili straine... Nu astea-s problemele Romaniei. Trezeste-te! |
--------------------
.
.
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Directivele europene se dau in mai multe limbi ...
Si alte tari au legislatia tradusa si in alte limbi de circulatie, numai la noi doar romana si iar romana. Iar exemaneul auto este dat ca sa se constate daca examinatul stie legea, nu daca stie limba romana |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Thor1983 |
![]()
|
Ok atunci. Poate asa ma apuc si eu sa mai invat o limba straina.
|
--------------------
Mazda
6
|
|
os |
![]()
|
Am verificat informatia - in Germania se pot sustine examene dupa cum urmeaza:
[nu am tradus numele limbilor decit acolo unde cred ca eventual nu se intelege; am socotit ca oricine isi da seama ca "Tamilisch" inseamna "limba Tamila"] 1. FARA TRANSLATOR (formularele si materialele pentru pregatire sunt disponibile in aceste limbi): Englisch (Learning material for theoretical driving exam in English for Germany) Französisch Griechisch Italienisch Polnisch Portugiesisch Rumänisch Russisch Serbokroatisch Spanisch Türkisch 2. CU TRANSLATOR (platit de candidat). Aici nu exista materiale speciale "unitare" pentru pregatirea in vederea examenului, dar se pot gasi materiale in limbile: Albanisch Albanisch (LKW/Bus) Amharisch (Äthiopisch) Arabisch Arabisch (LKW) Bengalisch Bulgarisch Chinesisch Dari (Afganisch) Eriträisch (Tigrinya) Hindi (Indisch) Kurdisch (Sorani) Litauisch (Lituaniana) Paschto (Afganisch) Pakistanisch (Urdu) Persisch Persisch (LKW) Philippinisch (Tagalog) Punjabi (Indisch) Tamilisch Thailändisch Tschechisch (Ceha) Tschechisch (Ceha) (Kl. A) Ungarisch Vietnamesisch Pentru mine asadar pasul facut in Bihor este unul (mic) in directia normalitatii. |
--------------------
.
.
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
QUOTE(Thor1983 @ 14 Oct 2008, 16:19) pai nici tu, nici altii nu trebuie sa invatati nici o limba straina ![]() ideea e sa nu fie discriminati cei care nu vorberc prea bine româna asa ca le traducem legile, nu vad care este problema? |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
klaus |
![]()
|
Eu imi mentin parerea, examneul auto verifica cunostintele legale, care sunt aceleasi in orice limbba, nu verifica cunostintele de limba romana de la BAC.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Thor1983 |
![]()
|
|
--------------------
Mazda
6
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
sa se dea in toate limbile posibile dar nu in maghiara si nici in tiganesca
![]() |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
ca sa ma bag si eu in seama: in ungaria se da in romana?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
klaus |
![]()
|
in ungaria sunt 10% romani?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
os |
![]()
|
Dragi mândri Români, dragi oameni normali:
Am mai zis, dar se pare ca argumentele se zdrobesc de Pavaza Nationala (sau de teasta groasa, ceea ce-i in fond acelasi lucru), asa ca reiau ideea: Nu asta e problema Romaniei (si cu atit mai putin a romanilor). NU CONTEAZA daca in Ungaria se da, sau nu se da examen de conducere in limba chineza; CONTEAZA ca acolo la Bihor se incearca (in sfirsit) ceva pentru oameni. Cu ce se inrautateste situatia de exemplu a d-lui Thor1983 daca un ungur de la Oradea da examen auto in limba maghiara? Incetati de a va mai lasa orbiti de aiureli si cautati sa vedeti adevaratele probleme ale societatii - ca sunt mai multe decit pot fi duse. |
--------------------
.
.
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(sorin1983 @ 14 Oct 2008, 18:07) Bine ai spus. Desi mai corect era "Te-ai bagat in zeama"....degeba. Ba, da' ce probleme aveti unii..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Alin Calu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 22 July 04 From: Brasov ![]() |
QUOTE(sorin1983 @ 14 Oct 2008, 18:07) si eu sunt curios... driverx, n-am nimic cu nimeni, nici cu ungurii nici cu alte natii...insa...daca te nasti in ROmania, traiesti in Romania de 30 ani..si sa nu stii tu limba romana, in asa fel incat sa poti purta o conversatie civilizata cu restul lumii? hai ca asta mi se pare totusi prea de tot...si crede-ma, sunt destule cazuri de unguri nsacuti si crescuti in Romania care NU VOR sa invete limba romana de LENE... This post has been edited by Alin Calu: 14 Oct 2008, 17:36 |
--------------------
Audi
A 4
2005
- BV-59-CAD far' car-car, ca fac car-poc
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(driverx @ 14 Oct 2008, 18:23) CARE e problema ca se diversifica lucrurile? Absolut niciuna. QUOTE(driverx @ 14 Oct 2008, 18:23) CARE e problema ca unu poate lua carnetul in Romania si mai si intelege ce se intampla la examenul ala? Absolut niciuna. QUOTE(driverx @ 14 Oct 2008, 18:23) Cu ce e mai castigata tara sau persoana voastra plina de impresii dinastea tampite ca unu nu stie perfect limba romana? Nu e vorba ca nu stie perfect (as vrea sa aud pe cineva care in mod curent vorbeste limba romana literara "la perfectie") QUOTE(driverx @ 14 Oct 2008, 18:23) CARE e problema ca unu stie mai bine o limba ... ALTA decat limba romana? Niciuna. Treaba lui. Dar atata timp cat sunt in patria mama am pretentia ca in orice colt de tara ma duc si intru intr-un butic dupa pita, sa ma pot intelege romaneste cu vanzatoarea/vanzatorul. Fac o paranteza si spun ca, daca mergi intr-o tara si stai ceva mai mult timp, sau vizitezi tara aia in mod repetat, ar fi de bun simt sa inveti macar un minimum de cuvinte in graiul local (edit: scuzabil atunci cand stii ca se mai poate conversa si intr-o limba de circulatie internationala). Sa nu mai vorbim in ipoteza ca locuiesti in permanenta in tara respectiva! This post has been edited by Illusi0n: 14 Oct 2008, 17:40 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Pai sa zicem ca minimul de cuvinte in graiul local poate il stie, problema apare intr-un examen de permis de conducere:
1. daca respectivul ungur crede ca se poate descurca mai bine in limba lui materna, de ce nu ar putea profita de chestia asta? 2. daca respectivul, din necunoasterea anumitor termeni combinata cu emotiile examenului, nu intelege anumite exprimari din chestionarele respective si greseste? Pana la urma anumite intrebari sunt de atentie. Cati candidati români nu gresesc intrebari din neatentie pentru ca citesc una si datorita stresului inteleg alta. Da pai sa fie intr-o limba straina? This post has been edited by Diac: 14 Oct 2008, 17:47 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@Diac: am zis ca am eu ceva impotriva faptului ca se da examenul in limba maghiara? (sau chineza cantoneza sau chineza mandarina sau in rromales?)
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Diac |
![]()
|
nu ai zis am inteles eu gresit paranteza ta de la final, cu care sunt de acord dealtfel
![]() |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
marksman |
![]()
|
@Diac:
![]() ![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Io is curios, da' fucking curios. Daca viata va coace viitorul si trebuie sa ajungeti in alta tara .... sa zicem o mica migratie din motive climaterice, chestie care se va intampla in urmatoarele decenii (nu neaparat in Romania), oare cum ati crede ca trebuie sa fiti integrati acolo, oare cum ati crede ca trebuie sa vi se acorde niste drepturi, oare cum ati crede ca ati avea dreptul si posibilitatea de a va pastra obiceiuri si propria voastra cultura..a romanilor, oare cum ati reactiona cand niste incuiati din tara destinatie ar trancani sus si tare ca daca vreti ceva in tara lor, sa le invatati kkt-ul lor de limba, etc, etc, etc, etc. Is tare curios. Si toti astia care trancanit(z)i aici atat degeaba cu ungurii ... is tare curios cat de capabili intelectuali sunteti sa raspundeti a naibii de serios la niste intrebari de genul celor puse de mine in acest post. Ca de aruncat cu c a c a t in stilul lui Vadim, poate mai oricine. Sa nu credeti ca nu se poate, sau ca ar iesi ceva constructiv cu asta. Una e sa fi patriot, alta e sa fi nationalist, alta e sa fi prost. Depinde de voi si de inteligenta voastra grupul care il alegeti. Si stau si ma intreb....pentru ce toate astea? Pentru ce asemena preocupari in mintea unora, a unor oameni nascuti de ceva zeci de ani, in conditiile in care de peste un secol, aceasta planeta sufera din greu de o globalizare la nivel inalt. Asta se intampla inainte de razboiele mondiale, inainte de aparitia televizorului si a internetului. De cand au aparut ultimele doua, nu mai vorbesc. Traim in diversitate, dar unii inca nu au ajuns la nivelul sa inteleaga asta si sa accepte asta. Si probabil tot astia au mai sarit niste ore de istorie si nu prea au aflat ei ca granitele nu au fost stabilite dupa cum vor ei sau cum au vrut romanii sau ungurii din acea perioada. Si uite asa s-au trezit niste romani romani in Ungaria cu granitele actuale (asa ca paranteza, o bucata din Jud Bihor este fix in Ungaria) si uite asa niste unguri s-au trezit pe aici. Romanii din Ungaria cu limba lor romana romana si cu traditiile lor romanesti si niste unguri din Romania cu limba lor maghiara si cu traditiile lor maghiare maghiare. Oare dupa mintea voastra, acesti oameni, fie ca vorbim de romanii din Ungaria sau ungurii din Romania, ar trebui sa renunte la limba si traditiile lor doar asa ca exista niste oameni (nu zic cum) ca si voi care nu vad mai mult decat o doza de patriotism in cel mai stupid, scarbos si inutil mod posibil? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Alin Calu @ 14 Oct 2008, 17:32) si eu sunt curios... driverx, n-am nimic cu nimeni, nici cu ungurii nici cu alte natii...insa...daca te nasti in ROmania, traiesti in Romania de 30 ani..si sa nu stii tu limba romana, in asa fel incat sa poti purta o conversatie civilizata cu restul lumii? hai ca asta mi se pare totusi prea de tot...si crede-ma, sunt destule cazuri de unguri nsacuti si crescuti in Romania care NU VOR sa invete limba romana de LENE... Tu acuma vorbesti strict de cunoasterea limbii romane de catre cei care locuiesc in Romania. Ia-l pe ala de la tara de la coada vacii, care poate are 3, 4 clase primare si care in mediul lui familial vorbeste exclusiv in limba materna si obliga-l sa invete limba romana. Incearca sa-ti imaginezi ca pur si simplu chestia asta depaseste capacitatea intelectuala a omului respectiv. Omul cu pricina poate in toata viata lui nu ajunge niciodata mai departe de primul oras de langa satul in care locuieste, si efectiv nu-l ajuta cu nimic sa-si omoare neuronii cu invatarea unei limbii straine (pentru el). Ca fapt divers, oare cati din romanii 100% vorbesc, macar cat de cat, o limba straina? Pe de alta parte, fii convins ca cei care au o minima instructie scolara sunt constienti ca necunoasterea limbii romane este un handicap major cata vreme traiesc in Romania... QUOTE(Illusi0n @ 14 Oct 2008, 17:37) ...Dar atata timp cat sunt in patria mama am pretentia ca in orice colt de tara ma duc si intru intr-un butic dupa pita, sa ma pot intelege romaneste cu vanzatoarea/vanzatorul... Chiar crezi ca fata care vinde paine la un magazin satesc, si care are si ea fitele ei in cap, este reprezentativa pentru o comunitate de peste un milion si jumatate de oameni? Fii convins ca pe respectiva vanzatoare, daca o prinde patronul in "flagrant" ca pierde un client pe motiv ca nu-i "intelege" comanda o concediaza pe loc, indiferent de ce orientari politice o fi avand respectivul. Nu stiu cati romani locuiesc in Ungaria, dar imi permit sa va prezitn un exemplu. O verisoara de-a mea, care locuia in Odorheiul Secuiesc a decis sa se mute intr-un sat din Ungaria la cca. 20 km de Oradea. Dupa perioada de acomodare, autoritatile locale au aflat (nu era niciun secret...) ca respectiva a lucrat mai multi ani ca si comisionar vamal, si au decis ca pentru ei este un castig sa aiba un membru al comunitatii locale intr-o "functie" si ca atare au "intervenit" si au recomandat-o pentru un post la vama. Ei au considerat ca este un castig sa aiba in comunitatea lor o persoana care cunoaste mai multe limbi si are in spate o experienta de munca relevanta. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
klaus |
![]()
|
Pe mine in cazul de fata ma intereseaza mai putin "drepturile minoritatii" si ma intereseaza mai mult ca cei de circula pe strazi sa stie exact ce prevede legea, nu "sa aiba idee", iar daca pentru asta ar insemna sa fie pusi sa dea examen si in araba unita, si in araba unita as fi de acord.
Asta nu e un exemen de "integrare", de "cunoastere a limbii", e un examen de siguranta rutiera si e bine ca omul sa inteleaga cat mai bine |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
nem tudom !
![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 21:19 |