Proiectul GEC'u
![]() ![]() ![]() |
Proiectul GEC'u
homestranger |
![]()
|
||
![]() Cand orice procedeu esueaza, citeste instructiunile...sau...cont Group: Members Posts: 119 Joined: 2 October 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TX
1992
- TM 05 GEC ...sau...mai bine lasa
|
|||
homestranger |
![]()
|
![]() Cand orice procedeu esueaza, citeste instructiunile...sau...cont Group: Members Posts: 119 Joined: 2 October 08 ![]() |
ma baieti spre surprinderea voastra azi am schimbat tot podul pedalier + antifonat + intarit stalpii fata.
deci sper sa nu mai aud comentarii de genul remat sau cotet.......aviz amatorilor........dar fiecare cu parerea lui ![]() 19 Oct 2008, 19:47: s-a intamplat ca s-a rupt suportul care tinea scaunul ( 3 dintre picioruse ) , numai ca a avut buna vointa sa rupa si tabla care le tinea .........dar s-a remediat pod pedalier de pe alta masina. This post has been edited by homestranger: 19 Oct 2008, 19:47 |
--------------------
Dacia
1310 TX
1992
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.291 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Cum ai sudat ? Cu autogenul ?
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
motanpaul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 601 Joined: 8 July 08 From: Timisoara ![]() |
Homestranger, pune si tu niste poze la proiectu tau. Numele proiectului nu stiu de unde lai ales, dar bine macar ca ai rezolvat problema.
|
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Ai caroseria praf. Cauta alta...
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.291 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
QUOTE dacia e doar o pasiune de a mea in care vreau sa arunc banii Macar baga banii intr-o caroserie buna ! Nici nu vreau sa imi imaginez cum ar arata masina ta dupa o proba pe macadam... |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
homestranger |
![]()
|
QUOTE(SiloS @ 21 Oct 2008, 12:34) Macar baga banii intr-o caroserie buna ! Nici nu vreau sa imi imaginez cum ar arata masina ta dupa o proba pe macadam... daca tu nu vrei , eu nici atat ![]() ![]() dar din cate tin eu minte nu are lonjeroanele afectate si nici nu stiu sa fi zis asta... si daca am zis o fi fost din cauza ca m-a luat valul.....dar totusi nu imi aduc aminte ![]() This post has been edited by homestranger: 21 Oct 2008, 12:46 |
--------------------
Dacia
1310 TX
1992
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
nu pui nici o poza?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
homestranger |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 TX
1992
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Io zic sa dai tu nitel cu ciocanul in lonjeroane si dupa aia sa te gandesti daca vrei sa o faci sau cauti alta caroserie.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
pe asta l-a deturnat
![]() ON: am pus io autogenu pe dacia acu vreo 2 ani in urma....iese rugina la suprafata la incheieturi si daca dau cu mama autovapantului..... cea mai mare greseala....asta e...... normal se sudeaza electirc in puncte cu aparat cu rola de sarma...principiu WIG...face toti banii.... oricum am o lista lunga de facut la dacie.... GEC....ce sa zic.....aia nu prea arata a masina ok....ma tot uit la cotetul meu din 99 plina de imbunatatiri si ore sau luni in sir de munca la ea si nu-mi place dapai aia....no offence...... asa ca referinta troaca mea de dacie.... This post has been edited by sobolan: 21 Oct 2008, 19:54 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
homestranger |
![]()
|
QUOTE(sobolan @ 21 Oct 2008, 19:48) pe asta l-a deturnat ![]() ON: am pus io autogenu pe dacia acu vreo 2 ani in urma....iese rugina la suprafata la incheieturi si daca dau cu mama autovapantului..... cea mai mare greseala....asta e...... normal se sudeaza electirc in puncte cu aparat cu rola de sarma...principiu WIG...face toti banii.... oricum am o lista lunga de facut la dacie.... GEC....ce sa zic.....aia nu prea arata a masina ok....ma tot uit la cotetul meu din 99 plina de imbunatatiri si ore sau luni in sir de munca la ea si nu-mi place dapai aia....no offence...... asa ca referinta troaca mea de dacie.... nu e nici o suparare......cu cat ma duc " mai adanc in ea " sunt din ce in ce mai constient ca nu se merita. DAR, inca am flacara aprinsa sa o refac ![]() 22 Oct 2008, 08:01: QUOTE(SiloS @ 21 Oct 2008, 17:59) Depinde de sofer daca vrea macadam sau nu. Eu am bagat-o pe a mea pe macadam de cateva ori si ... m-am ales cu vopseaua sarita in cateva locuri si la cateva saptamani dup-aia am schimbat 2 pivoti si o bucsa ![]() pe macadam umblam cand nu aveam inca permis ![]() ![]() This post has been edited by homestranger: 22 Oct 2008, 08:01 |
--------------------
Dacia
1310 TX
1992
|
|
homestranger |
![]()
|
apropo...........am uitat sa raspund la interbarea cu autoGEC'ul............le-am dat puncte de sudura si pop nituri din 3 in 3 cm
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX
1992
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
aviz amatorilor, aici nu e cafenea
![]() sunt cu ochii pe voi, mare grija la offtopic ! |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
EinarN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 656 Joined: 17 October 08 ![]() |
QUOTE(sobolan @ 21 Oct 2008, 18:48) pe asta l-a deturnat Pai stai sa te lamuresc:![]() ON: am pus io autogenu pe dacia acu vreo 2 ani in urma....iese rugina la suprafata la incheieturi si daca dau cu mama autovapantului..... cea mai mare greseala....asta e...... normal se sudeaza electirc in puncte cu aparat cu rola de sarma...principiu WIG...face toti banii.... oricum am o lista lunga de facut la dacie.... GEC....ce sa zic.....aia nu prea arata a masina ok....ma tot uit la cotetul meu din 99 plina de imbunatatiri si ore sau luni in sir de munca la ea si nu-mi place dapai aia....no offence...... asa ca referinta troaca mea de dacie.... Īn primul rīnd daca vrei sa reconstruiesti o masina de la zero, sai- faci un RK de la zero cu demontare completa, iei caroseria BLANCO si o tragi la JET CU ALICE DE NISIP sub presiune. Astfel zboare tot de pe ea. Nu numai vopseaua ci si rugina, absolut tot de vezi tabla la pielea goala de zici ca-i proaspat presata. acuma ca ai caroseria LA PIELEA GOALA, te pui cu brenerul pe ea si tai afara bucatile distruse de rugina acolo unde ai gauri si l-e īnlocuiesti cu tabla IDENTICA, sudīndu-le cu aparat de sudura cu AMESTEC DE ARGON (cele cu sīrma). Dupa ce ai sudat, cum s-a racit putin dai DIRECT cu SPRAY CU ZINC pe sudura ulterior vopsea SUBTIRE de GRUNDUIALA ca īn fabrica dar cu pistolul. Ai terminat cu sudareala, īi tragi UN STRAT cu vopsea protectoare anti rugina GRUND cu pistolul ulterior te apuci de chituit si slefuit unde e nenoie pregatind-o pt. vositoria finita. AUTOVAPANT e BULLSHITT. Cu asa ceva nu se da decīt pe sub masina, pe burta unde e nevoie de strat protector BITUMINOS. Ai terminat lucrarea asta, poti sa spui ca ai LEJER pt. urmatorii 20 de ani liniste si o masina pe care n-o mai mīnca rugina ca dulciurile dintii de lapte la copii mici. |
-------------------- |
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(EinarN @ 22 Oct 2008, 18:17) mda....daca nu as fi lucrat in domeniu n-as fi stiut ![]() mai e o treaba : graba...nu mi-am permis sa stau cu masina la bara o luna sau doua ca,pe atunci, alergam la greu cu ea......a fost facuta super ok dar greseala a fost autogenul..... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
EinarN |
![]()
|
QUOTE(sobolan @ 22 Oct 2008, 17:26) mda....daca nu as fi lucrat in domeniu n-as fi stiut Īmi cer scuze !![]() N-am stiut ca lucrezi īn domeniu. M-a gīndeam ca o faci asa ca hobby. Eu lucrez īn domeniu, OK, EM nu cu tablariile sau vopsele dar vad la colegi ce se face si mi-am tras teoria la scoala. La noi se restaureaza de regula astfel. Ultima ce a fost pe banc (cum se spune) a fost un Opel GT de prin anii 60, putred rau de tot. A venit pe TOWING, l-au dat jos, cīnd m-am asezat īn el, a scapat scaunul prin podea. ![]() Daca l-ai vedea acum, zici ca-i iesit din fabrica ca nou. Toata lucrarea a durat 3 saptamīni. |
-------------------- |
|
sobolan |
![]()
|
nu as fi asa de nebun sa investesc o caruta de bani pe orice masina gen dacia
![]() ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
EinarN |
![]()
|
QUOTE(sobolan @ 22 Oct 2008, 18:47) ...bineinteles ca orice om are si mofturi,eu am avut dar acum nu prea mai am....aveam cand eram mai tanar si liber la minte Aha ! ![]() Da acuma cīti ani ai ? Tata are 46 de ani si a fost capabil sa bage 32.000 EURO numai īn tuning la o singura masina. ![]() |
-------------------- |
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
PE forum pe aici sunt cativa care s-or apucat sa restaureze dacii. Imi place sa cred ca pana la urma asta am facut si eu pentru ca rex, dacia rosie din 84 pe care am gasit-o la niste vecini in curte se dezintegra acolo. Nu stiu ce m-a atras la ea si de ce am decis sa o salvez. Chestia e ca am sarit cu mult bugetul care m-am gandit la inceput ca va fi necesar, majoritatea prietenilor mi-au zis sa renunt, prietena mi-a zis sa o duc odata la fier vechi, petreceam noptile in garaj langa masina si ziua dormeam sau eram prin magazine dupa piese. Acum e o masina aproape buna, am ras lonjeroanele vechi si am montat altele noi, bratele pivotii, bielete, cam tot ce tine de siguranta, puntea pe spate de asemenea. Am si vopsit-o sa nu polueze vizual pe drum.
Azi am reusit sa ii obtin si certificatul de inmatriculare. Dar tot nu e gata, mai am mult de lucru la ea si mi-e frica de reparat ceva si picat altceva. chestia asta e comuna la dacii. Asa ca daca e mancata tablaria mai bine recarosare, daca e praf motorul mai bine altul. Sanse sa gasesti piese la fier vechi mai bune decat noi sunt mai mari decat sa cumperi piese noi bune. Pacat ca am ajuns la chestia asta. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
EinarN |
![]()
|
@ Mr_Devil83
Ai dreptate si sa sti ca īntot deauna cīnd este vorba de restaurat o masina vechie, exista riscul sa se defecteze īn stīnga īn timp ce repari īn dreapta si schimbatul complet nu ajuta 100% cīnd este vorba de originialitate. E simplu sa-i pui un motor nou, chiesie de cīteva ore bune de surubareala dar mae e original ? Nu ! Tot asa de simplu e sa-i pui de ex. la o 1300 Vintage un motor nou de Logan, s-o faci pe EURO 4 si ai tehnica ano 2008 īntr-o cutie de 40 de ani. Ar fi o alternativa simpla si rapida. ai senzatia din anii 70 dar tehnica din ziua de azi. Originalitatea "PUR SĪNGE" īnsa, nu mai exista, acel motor de pe vremuri. Daca-i faci īnsa un RK asa cum trebuie la motorul vechi, īl īngrijesti cum trebuie, mai ai sanse la 250.000 km pīna īsi ia adio definitiv. Aici depinde si īn ce stare este īn modul original. Este nefrezat, īnca ne alezat, īi dai cota 1 sau 2 e OK. Este īnsa deja la cota 2 si īi dai alezajul la 3...............nu mai are zile multe. Faci un BRUTALO TUNING, nu mai ti cont de originalitate, adaptezi, modifici pe tehnica si Know-How-ul din ziua de azi, īti dai frīu liber la fantezie si buzunar, poti crea si un monstru fara limite. Cīnd ai un proect din asta trebuie sa te hotarasti ce vrei sa faci cu el. Asta e si problema mea, ca nu ma pot hotarī. Sa-mi aduc o 1410 Sport din RO s-o restaurez ca standard sau sa bag un brutalo tuning - Show Car īn ea ? Habar-nam. This post has been edited by EinarN: 22 Oct 2008, 23:20 |
-------------------- |
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
ei caroseria BLANCO si o tragi la JET CU ALICE DE NISIP sub presiune
- si dupa aceea o folosesti pe post de sita in bucatarie ?!?! (vb despre caroseria de dacie berlina aici) BRUTALO TUNING - cinei asta ? |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
sobolan |
![]()
|
probabil vecinu'
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
EinarN |
![]()
|
QUOTE(AAlpine1 @ 23 Oct 2008, 11:55) ei caroseria BLANCO si o tragi la JET CU ALICE DE NISIP sub presiune - si dupa aceea o folosesti pe post de sita in bucatarie ?!?! (vb despre caroseria de dacie berlina aici) BRUTALO TUNING - cinei asta ? Zau ? La jet cu nisip (alice) poti trage si o caroserie mai vechie ca la dacie si nu e strecurator de ceai si nici sita de nisip. Asa pt cultura ta GENERALA uite aici cum trebuie facut. Uite o RUGINATURA DE MASINA mai TERMINATA ca cea mai darīmata dacie ce exista īn RO si vezi ce iese dupa ce-i trasa la nisip: http://www.rkh-classic.de/503%20Burkhard.htm Asa arata ĪNAINTE: 0114.JPG 0117.JPG DUPA CE-I TRASA LA NISIP si reparate partile distruse, grunduita si īntarita caroseria, arata ASA: 130.JPG Asa se restaureaza o masina si dupa ce faci asta cu Dacia TA o poti numi MASINA si tot atunci putem discuta si de RESTUL ![]() Īnchipuie-ti ca daca intra pe mīna mea de ex. o DACIA SPORT, īnainte de a parcurge cu ea primul km pe soselele de pe aici, exact asta-i soarta ei. Ce vezi īn POZELE ASTEA, asta se va īntīmpla cu ea. Nu sti ce īnseamna BRUTALO TUNING ? Pai scrie invers: TUNING BRUTAL This post has been edited by EinarN: 24 Oct 2008, 21:10 |
-------------------- |
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
sa nu uiti sa-i bagi ulei cu parafina in usi, lonjeroane, praguri...sa nu se mai gate niciodata
![]() |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
homestranger |
![]()
|
numa incet...s-ar putea sa o vand asa cum e.....mai pun eu diferenta.....si iau BKA.
Stie careva masina? ![]() din timisoara This post has been edited by homestranger: 25 Oct 2008, 08:54 |
--------------------
Dacia
1310 TX
1992
|
|
ROBY 06-TFA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 9 April 05 From: BRASOV ![]() |
Dar,inainte sa o vinzi, pune te rugam frumos o poza ,doua cu auto"gec"-ul tau sa il vedem si noi.Multumim!
This post has been edited by ROBY 06-TFA: 25 Oct 2008, 10:21 |
--------------------
dacia
1310tlx/Logan1.6mpi/Sport 2000
1988/2007/1986
- bv 06 tfa/bv xx ara/
|
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
Stiu masina. Imi placea cum arata si cum merea. Da nu am mai vazuto de un an cred...poate nu am fost pe faza.
|
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Intersant ce zice EinarN, dar masinile acelea sunt recunoscute pentru tabla lor groasa, adica rezistenta, cu tonaj mare, nu ca sarmana de dacie. Nu vezi ce-a patit Gec'u
![]() La dacie se practica altceva pentru a restaura caroseria, ca se face sita, in locul cu rugina, ia un ciocanel si dai usor, sa vezi cum se face ... ciur !!! |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
daca vrei un gec nou sa ma anunti
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:06 |