alternator logan
![]() ![]() ![]() |
alternator logan
soulraven |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 984 Joined: 25 February 07 From: Campulung Muscel ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|||
badboy_marius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 1 June 08 From: Brasov ![]() |
am ineercat...eu nu am avut succes.
|
--------------------
Audi
80
1990 PM, 1.8S, 90CP Dacia 1310 TX.
|
|
soulraven |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 984 Joined: 25 February 07 From: Campulung Muscel ![]() |
la ce nu se potriveste, la prindere?
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
badboy_marius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 487 Joined: 1 June 08 From: Brasov ![]() |
fulie, e mai mare, si da, la prindere e altfel.
fulia e dinaia lata. oricum, alternatorul de logan e de 70A...gasisem la dezmembrari de WW golf care parea asemanator modul de prindere. |
--------------------
Audi
80
1990 PM, 1.8S, 90CP Dacia 1310 TX.
|
|
soulraven |
![]()
|
parca am vazut un topic cu o adaptare la fulie, pentru curea trapezoidala, dar la prindere nu am idee inca
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
gabi_gabi1989 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 30 September 08 ![]() |
merge foarte bine cureaua trapezoidala si fara modificare de fulie
eu am pe dacie curea trapezoidala pt ca nu am gasit alta de dimensiune mica cand am schimbat fulia la pompa de apa (inainte se incalzea rau motorul, fierbea prin oras ![]() deci daca nu ai amplificator pe masina sau alti consumatori mari nu cred ca se merita sa pui alt alternator (in cazul in care ai de 36 se merita din plin de 50) |
--------------------
Dacia
1310
1995
|
|
soulraven |
![]()
|
nu intentionez sa modific vre-o fulie, doar sa pun o fulie pe alternator, in caz ca este posibil sa rezolv cu prinderea
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
MECCA |
![]()
|
![]() VOLVO.FOR LIFE ! Group: Members Posts: 538 Joined: 25 November 06 From: de la mare/tkg/cta ![]() |
motorul de logan nu este acelasi ca si pe dacia super nova, solenza?? unii colegi de pe forum au reusit sa puna pe dacie alternator de super nova, de ce nu s-ar potrivi si cel de logan???
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1987
- CT-06-PTY DACIA MOTOR DUBLU V8, 5 CILINDRI, 4 PRISME SI UN TETRAEDRU SPORT.
|
|
soulraven |
![]()
|
nu se potriveste la montaj....nu ai cum sa il montez.....si eu am sapat mult, dar dupa ce am vazut poze....m-am lasat pagubas....nu merge
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
ciprianeduard |
![]()
|
![]() Membru agitat Group: Members Posts: 743 Joined: 16 June 05 From: PLOIESTI ![]() |
Alternator de dieselcare sunt de 2 tipuri , nu se potriveste de nici un fel , iar la benzina sunt tot de 2 tipuri ( in functie de dotari : ac , servodirectie cu pompa mecanica) , e posibil sa se potriveasca cele de 1.4 chele (fara dotari) dar fulia tot trebuie schimbata cu cea de la alternatorul vechi (cel de dacie clasica), si se centreaza sa fie pe aceeiasi linie cu celelalte fuli cu niste saibe distantatoare (care le gasiti tot pe axul alternatorului vechi , dar le puneti in alta ordine).
Eu am de supernova clima (80 A) |
--------------------
Dacia
MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI
2008, 2004
- ...... _____________________________________________________________________
|
|
soulraven |
![]()
|
de clima cauta si eu, de 10560 ani si nu am gasit deloc
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
doctorasul |
![]()
|
Membru imbatranit Group: Validating DaciaClub Posts: 1.603 Joined: 13 November 06 From: Pitesti ![]() |
Merge alternator de DSN si Logan Ambiance,trebuie modificata fulia.
|
--------------------
Dacia
Dacia
92
- ot
|
|
Club12TRS |
![]()
|
![]() Coupe Maniac Group: Members Posts: 300 Joined: 14 February 09 From: Bucuresti ![]() |
Pffff... Fratilor, daca ai loc sa-l bagi in compartiment fara sa atinga in caroserie, merge adaptat. Pur si simplu se confectioneaza alta coarba (suportul exterior, cel pt reglaj) dintr-o plat-banda solida, iar suportul de pe chiulasa se modifica putin.
Am montat cuiva un BOSCH de pe un Passat fara nici o problema! |
--------------------
Alfa 145T.Spark /
Citroen Saxo /
Fiat Punto2B / Ex Oltcit 12TRS
- B xx xxx
|
|
Florinel 86` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 13 April 09 From: m17 customs(galati) ![]() |
Va salut domnilor nu stiu daca mai este valabil topicul dar eu am adaptat un alternator de logan pe berlina.Iar modificarile facute de mine au fost : -confectionarea altei fulii -distantiere pt. prinderea alternatorului de suportul pe motorul de Dacie -bec in bord pt. realizarea exciatiei alternatorului.
![]() Attached thumbnail(s) Alternator_Valeo_90A_fnl_.jpg ( Size: 368.82k ) Number of downloads: 3615 |
--------------------
D 1300 L
Berlina
An 1981 powered by F7P
|
|
soulraven |
![]()
|
nu prea se vede bine.....
![]() This post has been edited by soulraven: 14 Apr 2009, 22:38 |
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
Florinel 86` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 13 April 09 From: m17 customs(galati) ![]() |
![]() |
--------------------
D 1300 L
Berlina
An 1981 powered by F7P
|
|
Florinel 86` |
![]()
|
QUOTE(soulraven @ 14 Apr 2009, 22:38) ![]() ![]() Attached thumbnail(s) Distantiere_fnl_.jpg ( Size: 354.83k ) Number of downloads: 3379 Suport_fixare_fnl_.jpg ( Size: 588.56k ) Number of downloads: 3041 Fulie_fnl_.jpg ( Size: 511.11k ) Number of downloads: 1455 |
--------------------
D 1300 L
Berlina
An 1981 powered by F7P
|
|
soulraven |
![]()
|
ahap, alternatorul vad ca este de pe ambiance, ca are o singura prindere pe partea de intinzator. fulia cum ai adaptat-o?din ce ai construit-o?se simte la mers?ingreuneaza motorul rau?
|
--------------------
Dacia Berlina
1310
1990
- ----
|
|
Florinel 86` |
![]()
|
Salut fulia am facuto la mine la serviciu dintr-o bara plina bineinteles confectionata pe strung impreuna cu distantierele de pe suportul de pe chiulasa iar cel intinzator lam indoit putin catre inafara cu ajutorul unei tevi(indoirea sa facut la rece fara sa incalzesc nimic...iar despre ingreunarea motorului...da intradevar se simte putin cand ii bag multi consumatori tin sa zic ca am becuri in faruri 90/100+relee de protectie si sistem audio cu amplificator si subwoofer destul de puternice care cer mult curent si multe alte maruntisuri cum ar fi neoane si alte minuni si bateria de 72 ah de 3 ani...numai bine.
|
--------------------
D 1300 L
Berlina
An 1981 powered by F7P
|
|
killpacient |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 3 February 07 From: Galati ![]() |
offtopic : florine scoate cablurile alea dupa fisa principala ca .... nu se stie!!
![]() |
--------------------
Dacia
1310Tx
87 Full option :D
- GL 05 ZYM
|
|
Florinel 86` |
![]()
|
Va salut domle` leam scos de azi de la pranz dupa ce miam spalat masina si am facut si cateva poze uitate la topicul cu aprinderi ca am si postat o poza...la cateva ore dupa ce am spalato a inceput sa ploua...halall noroc pe capul meu
![]() |
--------------------
D 1300 L
Berlina
An 1981 powered by F7P
|
|
marean05 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 24 August 09 ![]() |
salut Doctorasul
![]() am vazut pe forum ca ai reusit sa montezi un alternator de logan . Te rog da-mi si mie mai multe detalii P.M. ![]() Ca de 4 saptamani de cand ma duc in targ Vitan si intreb de alternator care merge pe dacia si toata lumea da umerii ![]() Si cum ai facut si legaturile electrice , ca am vazut ca are o mufa cu 2 pini si cum leg firele acolo, ce trebuie sa ii fac ?, o poza daca se poate ![]() mersi si raman dator de cinste ![]() |
--------------------
dacia 1310
berlina
1997
- b-42-ubf
|
|
arth_ur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 17 August 09 ![]() |
Cele doua fire de alternator se leaga extrem de simplu:
Firul mai gros (sau borna mai mare sau surubul mai gros dupa model) se leaga la borna de + a bateriei. Firul mai subtire (sau borna mai mica sau surubul mai subtire dupa model) se leaga la martorul luminos din bord. Atentie! Capatul celalalt de la martorul de bord se leaga la + dupa contact si este foarte important ajutand la amorsarea bobinei de excitare din alternator, fara el nu functioneaza sa incarca doar la turatii mari. |
--------------------
Dacia
Break
2002
|
|
Florinel 86` |
![]()
|
QUOTE(marean05 @ 24 Aug 2009, 20:03) salut Doctorasul ![]() am vazut pe forum ca ai reusit sa montezi un alternator de logan . Te rog da-mi si mie mai multe detalii P.M. ![]() Ca de 4 saptamani de cand ma duc in targ Vitan si intreb de alternator care merge pe dacia si toata lumea da umerii ![]() Si cum ai facut si legaturile electrice , ca am vazut ca are o mufa cu 2 pini si cum leg firele acolo, ce trebuie sa ii fac ?, o poza daca se poate ![]() mersi si raman dator de cinste ![]() ...maine daca am timp am sai fac poze mai in detaliu de prindere si legarea firelor care este foarte simplu...un fir gros + care duce la + baterie si unul subtire care este - pt becul din bord(bec pt excitatie)... 25 Aug 2009, 21:14: ...iata si pozele sper sa-ti fie de folos... This post has been edited by Florinel 86`: 25 Aug 2009, 21:14 Attached thumbnail(s) Alternator_Logan_fnl_.JPG ( Size: 687.1k ) Number of downloads: 1473 Alternator_Logan2_fnl_.JPG ( Size: 664.04k ) Number of downloads: 941 Conexiuni_alternator_fnl_.JPG ( Size: 628.8k ) Number of downloads: 972 Alternator_Logan3_fnl_.JPG ( Size: 688.07k ) Number of downloads: 886 |
--------------------
D 1300 L
Berlina
An 1981 powered by F7P
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Din ce vad in poza, la intinzatorul alternatorului a trebuit sa-i maresti raza. Decat sa-l indoi cu teava, ieseai muuuult mai elegant cu o placa intermediara intre bloc si intinzator, cu o anumita grosime si cu gauri filetate dezaxate.
Apoi, chiar daca nu ma pricep la electrica, sunt convins ca e suficient sa scapi o cheie peste firele alea multe prinse cu piulita ca sa faca o jerba de scantei de mai mare frumusetea. Ai fi putut refolosi mansonul de cauciuc de pe alternatorul original. Apoi, chiar ca nu ma pricep la electrica, si sa moara zuzi de inteleg unde se duc firele alea 2 subtiri de ies din mufa alternatorului... Edit: hai ca n-ajungem nicaieri in felul asta. Am recitit ce a scris si arth_ur mai sus, parca v-ati vorbit sa induceti in eroare. Pe alternator exista 3 chestii mari si late: 1) surub M8 (cred) pe care se leaga firele alea multe cu papuci rotunzi de sunt legate si pe alternatorul standard. Gresesc? 2) fir alb (conf pozelor lui Florinel) de pe mufa cu 2 fire; 3) fir verde (conf pozelor lui Florinel) de pe mufa cu 2 fire. 2) si 3) unde se leaga???? This post has been edited by Muttley: 25 Aug 2009, 21:41 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Florinel 86` |
![]()
|
...nu imi plac distantierele mie,si cu firul ala il feresc ca pe ochii din cap si nu mi s-a intamplat niciodata sal ating iar cat desprea firele alea 2 subtiri...este de fapt unul care duce un bord pt excitatie...
|
--------------------
D 1300 L
Berlina
An 1981 powered by F7P
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Vezi c-am editat mai sus.
Adica vrei sa spui ca cele 2 fire de pe mufa SE UNESC intr-unul singur si se duc la minusul de la martorul din bord?!? ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Florinel 86` |
![]()
|
|
--------------------
D 1300 L
Berlina
An 1981 powered by F7P
|
|
Muttley |
![]()
|
Offffffff...
NU e unul singur, sunt doua! Deci cum ramane, se unesc, sau unul din cele doua se anuleaza? This post has been edited by Muttley: 25 Aug 2009, 21:54 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Florinel 86` |
![]()
|
...hai sa-ti zic altfel sunt 2 pini la mufa,din care doar unul este conectat...la martor
|
--------------------
D 1300 L
Berlina
An 1981 powered by F7P
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:45 |