Cea mai ieftina masina din lume, Pareri
![]() ![]() ![]() |
Cea mai ieftina masina din lume, Pareri
tonicelli |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|||
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Adica va fi o masina care va fi in stare tot ce putea Fiat 600 acu' cincizeci si ceva de ani?
Sau lastunul nostru acu' vreo 20? Ca la 2000 de dulai, ma indoiesc ca indeplineste prea multe standarde de poluare sau securitate. In banii astia e minune daca in spate primesti bancheta. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.150 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE In versiunea de baza nu are nici climatizare Adica nu are nici caldura??? ![]() |
--------------------
BMW
330e
2021
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
cum sa nu aiba caldura, doar nu are aer conditionat, nici macar optional.
|
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
mai is vreo trei topice pe tema asta, unul e numa aici. Ca parere personala nu e o idee rea. Dar nu sunt incantat ca polueaza precis de numa.
|
--------------------
------
------
------
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Nu stiu ce emisii are dar se pare ca se incadreaza la normele impuse in India
"În privința securității și siguranței oferite de acest vehicul, cel mai ieftin din lume, Tata NANO respecte normele în vigoare din India, iar eficiența motorului asigură emisii de CO2 la fel de scăzute ca și vehiculele cu două roți produse local." Sursa: http://www.informatiiauto.ro/tata-motors-n...ri-sid2061.html |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ce pocnitoare:))
mi-ar placea sa conduc una>macar asa cativa km. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
smailmiami |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 7 September 06 ![]() |
La 1800E ce-ai vrea ?
|
--------------------
Daewoo
Leganza
2004
- DJ-10-DKL
|
|
minny |
![]()
|
Ce e al mai tare e ca masina nu pare a fi neaparat rea. OK, fata de anumite standarde care le dorim acum (ne-am mai emancipat si noi de voie de nevoie) e pocnitoare dar colac peste pupaza masina nu e nici macar urata. Nici in interior nici in exterior. Unele lucruri sunt ciudate insa. Oglinda retrovizoare de la partea soferului nu apare nici pe versiunea de varf unde masina are faruri de ceata totusi. Sau solutia scumpa cu triunghiul de geam de la montantul A in timp ce masina are un singur stergator care se vede vizibil ca nu acopera bine tot parbrizul destul de mare.
|
--------------------
------
------
------
|
|
smailmiami |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 7 September 06 ![]() |
La cum arata masina ma deranjeaza doar cum arata scaunele alea, de zici ca sunt bancutele de la mine de la tara. In rest nu am nimic de comentata absolut nimic,mi se pare ok chiar si desenul masinii.
|
--------------------
Daewoo
Leganza
2004
- DJ-10-DKL
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
minny |
![]()
|
Asa e. Oglinda pasagerului. Culmea ca la ea ma gandeam si a iesit ce a iesit.
As adauga doar ca motorul la prima vedere mi s-a parut o mare porcarie la 600 cmc dar citind putin am vazut ca e facut complet din aluminiu si ca are injectie multipunct bosch. Totusi 4.3 la suta cat consuma mi se pare mult. |
--------------------
------
------
------
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE Tata Motors prezinta Nano Europa la Geneva In cadrul Salonului Auto de la Geneva, editia 2009, producatorul indian Tata Motors a prezentat oficial noul sau model Nano Europa, care va fi comercializat la pretul de 5000 de euro, incepand din 2011. Ce diferentiaza Europa de modelul standard Nano este latimea sa mai mare, o punte motoare diferita si noi echipamente de baza. Astfe, Europa vine cu jante de 14 inchi, control electronic al directiei si iluminare LED. In plus, automobilul vine cu un motor MPFI din aluminiu, cu 3 cilindri, transmisie cu 5 viteze si dotari care ii cresc siguranta, cum ar fi un sistem de control al stabilitatii, ABS, ESP si airbaguri. Nano Europa va avea emisii reduse de CO2 (100 gm/km) si un consum eficient, automobilul fiind atat stilat, cat si prietenos cu mediul inconjurator. tata_nano_europa_1.jpg ( Size: 137.36k ) Number of downloads: 1758 tata_nano_europa_2.jpg ( Size: 130.78k ) Number of downloads: 1832 tata_nano_europa_31.jpg ( Size: 133.88k ) Number of downloads: 1814 Sursa This post has been edited by Serje: 6 Mar 2009, 12:48 |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
cmcmc |
![]()
|
![]() 1100 1010 1100 1010 Group: Members Posts: 2 Joined: 3 March 09 From: Terra ![]() |
Cu ce e mai buna Tata Europa fata de un Matiz (nu Chevy Spark) care a costat 4.900 de euro cu TVA ?
|
--------------------
Autoturism
fabricat in anul
MMVIII
|
|
minny |
![]()
|
Cu optiunile. Aoleu ce meseriasa e.
|
--------------------
------
------
------
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
eu unu le-as pune ca masini ce pot fi conduse de la 16 ani- macar mai scapam de scuteristii din trafic
![]() |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
vadiro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 10 June 07 From: Oxford, UK ![]() |
Imi e ciuda ca pana si asta va avea ca optional ESP... De ce nu este si la Logan optional ESP-ul?
|
--------------------
Renault
Megane III
2009 Privilege Renault Twingo GT 2008
Ex. Renault Twingo GT 2007, Ex. Suzuki SX4 Sedan GS 2009, Ex. Logan 1.4 Laureate 2005 |
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
pai depinde cat de necesar este. avand in vedere dimensiunile masinutei indiene, cred ca este mai necesar esp-ul la ea, decat la logan. ca sa intelegi mai bine, vezi primul a-classe, care pana la celebra rasturnare nu a avut, dar apoi a fost introdus standard. stiu ca si loganul s-a rasturnat, dar .....posibil ca pe viitor sa apara si pe logan.
|
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aleksanders @ 6 Mar 2009, 16:15) eu unu le-as pune ca masini ce pot fi conduse de la 16 ani- macar mai scapam de scuteristii din trafic ![]() eu nu le-as pune deloc in trafic. crashtest cu un microcar si twingo. Microcarul asta nu cred ca e prea departe de nano. Pai ... ca si idee... daca un twingo il face asa praf ce s-ar intampla daca intra un "JIPAAAAn" sau un bolid mai serios intr-o cutiuta din asta. ![]() This post has been edited by blak2oo8: 6 Mar 2009, 22:35 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Serje @ 6 Mar 2009, 12:47) QUOTE [...]noul sau model Nano Europa, care va fi comercializat la pretul de 5000 de euro, incepand din 2011. Ce diferentiaza Europa de modelul standard Nano este latimea sa mai mare, o punte motoare diferita si noi echipamente de baza. Astfe, Europa vine cu jante de 14 inchi, control electronic al directiei si iluminare LED. In plus, automobilul vine cu un motor MPFI din aluminiu, cu 3 cilindri, transmisie cu 5 viteze si dotari care ii cresc siguranta, cum ar fi un sistem de control al stabilitatii, ABS, ESP si airbaguri Aia cu controlul electronic al directiei nu prea l-am inteles. Cred ca ziaristii traduc cu greu din limbi straine si nu inteleg ce inseamna"electric power steering" Iluminarea pe led e de fapt la lampa de marsarieir. Insa as mai observa niste imbunatatiri pentru europa: semnalizatoare in oglinda, oglinzi electrice, geamuri electrice fata-spate, stergator luneta, tapiterie piele inclusiv pe usi, volan piele, stergator fata mai complex (ca angrenaj, cu 2 brate), eleron spate luneta cu stop cu leduri, alt afisr de bord, alta calitate la materialele bordului (in intregimea lui). Si asta se vede cu ochiu liber, nu mai punemdaca or fi modificate suspensii si altele ascunse, pe langa cele recunoscute (motor, airbaguri, abs, esp, directie asistata electric) La 5000 euro e destul de dotata. Nu o fi comoda, dar la dotari nu sta prost. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Klaus - iarta-ma, dar nu pot sa ma abtin: multe din cele enumerate de tine intra la capitolul "tichie de margaritar": pai piele ii trebuia, si geamuri electrice - sau o structura de rezistenta corecta?
Si Geely are piele, nu? |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Cat costa sa faci o masina obisnuita (e.g. Logan) compatibila cu 5 stele in materie de siguranta? Cate resurse se consuma pentru asta? Cata mana de lucru se canalizeaza inutil sa lucreze la proiecte de genul celor 5 stele, care e clar marketing orice ar spune oricine, in loc sa lucreze la dezvoltarea unor solutii mai eficiente de producere a energiei sau, un alt exemplu bun, la dezvoltarea transportului public?
Eu nu am nici o problema in a accepta faptul ca sunt persoane pentru care telul nambar oan in viata e masina de 5 stele si femeia cu mustata, dar poate ca vom incepe, incet-incet, sa ne dam seama ca viitorul in materie de transport nu sta in numarul de stele de la conserva personala, ci in rapiditatea si siguranta pe care ni le ofera transportul public. Revenind la masini: cea mai buna masina e aia care pe care ti-o poti permite fara sa atentezi la bugetul familiei intr-un stil barbar. Asta inseamna o cheltuiala lunara de max 10% cu tot ce inseamna masina, incluzand: combustibil, intretinere, credit, etc. Din punctul asta de vedere masina indiana e un bun compromis, fiindca ofera un produs utilizabil ieftin. This post has been edited by adip: 7 Mar 2009, 15:51 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
asta pana da unul in tin la 60 la ora , intr-o masina gen chevrolet aveo si-ti omoara pe cei dragi ... siguranta asta pasiva nu e numai marketing, are si ceva chestii utile la baza. Si citeam un studiu acu un an , ca sunt tari unde numarul de morti/accident a inceput sa scada, in ultimii 9 ani, datorat in mare parte si masinilor noi, ce se comporta mai bine la impact
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Pe dracu' bre aphophis, numarul de accidente scade acolo unde infrastructura de transport e imbunatatita, fiindca astfel scade procentul de accidente.
Sa vezi ce de petarde circula pe aici pe sosele, te crucesti, prin comparatie Romania e un fel de emirat. Si, cu toate astea, numarul de accidente grave care se lasa cu mortaciuni e in fiecare an in scadere, desi sunt mai multe masini ca in Ro, iar la multe din ele stai sa te gandesti daca ar trece un ITP pe bune. L.E. Rectificare: siguranta inseamna in primul rand infrastructura de transport buna PLUS civilizatie rutiera. Nu are nici un fel de sens sa te gandesti la siguranta pe care ti-o ofera o masina de n stele cata vreme traficul e un haos, soferii sunt necivilizati si agresivi, iar drumurile sunt proaste. Trebuie cumva un soi de schimbare de paradigma, in care siguranta sa vina ca rezultat al infrastructurii si civilizatiei la volan, iar nu ca rezultat al marketing-ului cu stele si stelute. Nu ca m-as fi facut cat de putin inteles ![]() This post has been edited by adip: 7 Mar 2009, 16:52 |
--------------------
*
*
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
@adip, aphophis spunea de faptul ca nr de mori/accident a scazut inultimii ani, nu era vorba de numarul total de morti sau numarul total de accidente.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
adip |
![]()
|
De acord, dar cu ce ma incalzeste pe mine, ca participant la trafic, ca numarul de morti / accident scade, daca numarul de accidente e in crestere?
|
--------------------
*
*
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Cu nimic. Dar e ca vorba aia, dintre 2 relele il alegi pe ala mai putin rau.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(os @ 7 Mar 2009, 00:17) Klaus - iarta-ma, dar nu pot sa ma abtin: multe din cele enumerate de tine intra la capitolul "tichie de margaritar": pai piele ii trebuia, si geamuri electrice - sau o structura de rezistenta corecta? Si Geely are piele, nu? Vroiam sa spun ca diferenta aia de pret pt masinile de europa are o justificare reala. Numai din ABS, ESP, Airbaguri, directie asistata electric, motor s-ar justifica vreo 2000 de euro. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Asta e clar (mai putin la ce-i trebuie servodirectie*, daca e asa mica). Aia cu pielea ma uimeste pe mine...
* am condus citeva (putine) mii de km un smart. N-are servodirectie (de altfel pina la modelul actual nici nu se oferea ca ne-am interesat cind am facut comanda, nu stiu cum o mai fi la astea noi). Si nici nu-i trebuie, sa-ti spun drept. Sigur, simti ca lipseste - dar atit. Nici o problema: nici la parcari, si nici daca merge o doamna micuta. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 19:46 |