difuzoare solenza
![]() ![]() ![]() |
difuzoare solenza
bogdan_o |
![]()
|
||
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Tine! Are un amic puse doua Kenwood-uri de 300 de Watt-i. Stau destul de bine pe capacul de la hayon.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Horia007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 17 March 04 ![]() |
SNZ Confort are din fabrica doar boxele fata.
Am luat boxe pe spate dar nu stiu de unde iau semnal pe ele? Sunt ceva mufe pe undeva? (Din cass pleaca semnal pe 4 difuri da nu stiu pina unde) |
-------------------- |
|
laurh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 8 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca stiu doua cazuri de DSN/SLZ sparte prin taierea chederului si scoaterea lunetei pt ai fura boxele cu policioara cu tot.
|
-------------------- |
|
r-mircea |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 7 February 04 ![]() |
QUOTE SNZ Confort are din fabrica doar boxele fata. Am luat boxe pe spate dar nu stiu de unde iau semnal pe ele? Sunt ceva mufe pe undeva? (Din cass pleaca semnal pe 4 difuri da nu stiu pina unde) Pt boxele spate trebuie sa-ti tragi tu fire ! Gasesti o solutie eleganta pt asta, pe sub chederului usa ----pe langa bancheta ---- porbagaj ---BINGO ![]() |
-------------------- Everybody can improve himself !
|
|
batrinu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 26 February 04 From: Bucuresti ![]() |
PENTRU: Horia007...
salutare..am si eu SLZ Confort, din octombrie 2003. si am descoperit ca am fire trase din fabrica, pt eventualitatea in care imi atasez si eu boxe acolo.. am verificat firele trase in spate si au semnal audio pe ele.. firele erau prinse de centurile de sigurantza care au prindere acolo in portbagaj.. cauta mai atent... bafta |
--------------------
Dacia
Solenza MPI & Logan MCV
2003-Confort / 2007-Laureate
- B-76......... Solenza v1.4 MPiu`l rosu
|
|
wwilly |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 14 September 03 From: Arad ![]() |
amgasit si eu firele! Am crezut ca nu am si de aceea nici nu m-am stresat prea tare sa-mi pun difuri in spate, dar acum ca am gasit firele (Comfort din sept 2003) cred ca o sa-mi caut ceva difuzoare! Stie cineva ce se potriveste acolo in locasurile acelea? Din acelea romanesti nu vreau!
|
--------------------
SLZ
Comfort
- AR-XX-PTP
|
|
r-mircea |
![]()
|
Eu mi-am pus niste Alpine din alea ovale care se potrivesc pe spate ...Se aud foarte bine nu paraie caraie etc ......le dau destul dei tare, pt ca ma ajuta in a ignora toate paraielile, scartaielile si alte zgomote ce se pare ca se inmultesc pe zi ce trece la Solentza mea
![]() |
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
r-mircea, ce model sunt alpine-le ovale care se potrivesc? si cam cat costa?
|
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
r-mircea |
![]()
|
ALPINE SXE-4625 S
4" x 6" (10 x 15 cm) 60W putere de varf, 15W putere nominala, raspuns in frecventa 70Hz-21kHZ, sensibilitate 91 bB/W/M, magnet Ferrite, centru lung din fibra naturala, magnet din Alnico, margine din spuma polymerica. Sunt cam 1.100.000-1.200.000 . |
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Le-ai luat de la reprezentanta de pe Berzei sau din alta parte, ca m-ar interesa si pe mine, dar intai sa vad cum se aud. Plus ca nu cred sa mai coste acum doar 1200k de vreme ce niste difuzoare (tot Alpine) de 13 cm si putere de 30W au coatat acum 2 spatamani 1500k.
Diferenta intre cele doua Alpine de 30W si pocnitorile originale e notabila, in sensul in care iti dai seama ca ai si difuzoare pe fata, dar tot paraie la bass maxim si volum mare (din cauza cass-ului). Ca atare, banii dati pe Alpine sau ceva similar se merita daca se face un upgrade la RCS/RCD. Altfel nu cred ca merita 1500k. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Am gasit la Maris difuzoare spate Solenza 4"x6":
Frequency: 48-21000 Hz Nominal/musical power handling:35/70 Watt Sensivity: 90 db Costa 1.200.000 lei. Intre astea si cele Alpine de mai sus ce sa aleg? Nu stiu nimic de Magnat... Attached thumbnail(s) carfit915.jpg ( Size: 15.33k ) Number of downloads: 942 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
florinc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 16 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Diferenta intre cele doua Alpine de 30W si pocnitorile originale e notabila, in sensul in care iti dai seama ca ai si difuzoare pe fata, dar tot paraie la bass maxim si volum mare (din cauza cass-ului). Ca atare, banii dati pe Alpine sau ceva similar se merita daca se face un upgrade la RCS/RCD. Altfel nu cred ca merita 1500k Te refereai la mine bogdane??? Diferenta dintre boxele asttea magnat si alpine, daca e sa ne luam dupa datele tehnice e mare. Oricum boxele de pe spate intotdeauna se aud mai bine din cauza ca este portbagajul care are incinta muuult mai mare decat usile si da un bas si mai puternic, parerea mea. :wink: |
--------------------
Opel/Dacia
Vectra B/Solenza
- . Opel Vectra B
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Asa ma gandeam si eu, 48 Hz fata de 70Hz la Alpine poate aduc un pic de bass... desi tare ma bate gandul sa dau gauri in placa aia sa pun oale de 20 cm... Dar iar stau si ma gandesc ce vor zice Raiffeisen Leasing si Allianz daca mi le fura.... :roll:
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
r-mircea |
![]()
|
Pt bogdan_o :
Le-am luat din Carrefour sau Cora ( nu-mi mai amintesc exact :oops: ) acu vreo 2 luni era oferta ...nu stiu ce pret mai au acuma . Pe fata am niste JBL-uri si sunt multumit de ele, oricum Alpine-urile se aud mai bine ca Jbl-urile ( sau poate mi se pare mie datorita pozitiei mai inalte a boxelor din spate ) . Cat priveste basul e chiar ok . Oricum daca e cineva indecis si vrea sa le auda astept un PM si rezolvam . |
|
|
mars |
![]()
|
Difuzoare de 13 cm si-a pus cineva in usi? Se taie mult din plastic? Se mai deschide geamul OK?
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Cupitza |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 18 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu mi-am pus pe fata JVC pe 2 cai de 13 cm. Se taie putin tin plastic, dar nu depaseste limita si am pus tot capacele din fabrica. Tzais!!!
![]() Pe spate ma bate gandul sa schimb JVC pe care le am cu altceva ca nu imi place basul (poate din cauza RCAS??), desi boxele sunt capabile. Citind despre Magnat-urile care se potrivesc in spate, s-ar putea sa optez pentru ele. Dar ma mai gandesc. |
--------------------
Dacia Solenza
Clima
2003
- B34HHZ
|
|
mars |
![]()
|
Ai JVC de care pe spate? Tot ovale mici in locul celor originale?
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Cupitza |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 18 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu, mi-am luat ovale mari pe 3 cai si le-am montat pe politza. Au fidelitate f buna, si casul la fel. Am pus niste casete inregistrate brici si se aud super, ca si cele pe fata, desi nu se compara cu un CD. Dar nu prea imi place basul, portbagajul da o rezonanta cam nasoala, se aud niste medii-joase parazite, iar un bas mai puternic se aude la nivel mai mare al sunetului. Probabil ca nici casul nu scoate prea bine. Dar inchipuie-ti ca stau cu morcovul in fund sa nu mi le ciordeasca.
|
--------------------
Dacia Solenza
Clima
2003
- B34HHZ
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Dimensiunea maxima care ti-o poti pune pe fata e de 13 cm. Nu se taie prea mult din plastic insa e complicat cu suruburile si cu agrafele alea de tabla care trebuie puse pe plasticul usii. Asta pentru ca pe interior mai raman niste umflaturi de plastic de la vechile suruburi care se scot dar e un pic mai greu. In rest, plasticul ala e moale si merge lejer taiat cu un cutter mai bun fara sa dai fata usii jos. Pe urma trebuie avuta grija la conul difuzorului si mai ales la protuberanta cu mufele care se poate lovi de tabla din usa. Sxchimbatul a doua boxe dureaza cam o ora daca sunt doua persoane.
Florine, da, ma refeream la tine. Pai nu am mai auzit nici o SLZ cu Alpine in afara de a ta. |
--------------------
Dacia
|
|
mars |
![]()
|
La MARIS. Intai am trecut pe la Adras sa-i intreb daca pierd garantia si au zis ca daca numai inlocuiesc difuzoarele si nu se trag alte fire e OK. Puteam sa le pun si la ei dar era mai scump si nu aveau timp.
Operatiunea a decurs bune, mi-era mila cand au bagat flex-ul in plastic, suna mult mai bine decat alea originale (care btw erau puse aiurea, + cu - inversat la dreapta spate, una din fata era cu marginea aia de cauciuc mult intrata sub rama de plastic, ce mai...jale). Acum am pe spate 6"x4" si pe fata 13", toate Magnat Bull Power si se aud bine, mai ales alea din usi scot si bass bunicel. Operatiunea a costat 2.400.000 + TVA. Parca un subwoofer ar ajuta... Nu am vazut sa-mi puna agrafe metalice, au insurubat direct in plastic... :roll: Si zgomotul ala din usa de la sofer s-a amplificat acum, un zdranganit urat, care dispare daca apas usor pe centrul fetei de usa. Una peste alta sunt multumit. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
octavian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 12 March 04 From: Bucuresti ![]() |
si la mine zdrangane fetele de usi, din cauza dif.( 13cm, panasonic) vreau sa imi pun si pe spate ceva mai puternice ca sa le fortez pe alea si sa dau mai incet pe fatza sa scap de zgomote!
|
-------------------- |
|
mars |
![]()
|
Pe voi v-a amenintat cineva ca pierdeti garantia daca puneti difuzoare de 13 in usi, adica daca se decupeaza? Numai asa...
Referitor la zgomotele din usa ele apar si fara muzica si chiar daca lovesc usor usa cu mana, fara sa rulez. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
octavian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 12 March 04 From: Bucuresti ![]() |
doar nu o sa te controleze in usi! pana la urma ce are usa cu motorul sau cutia de viteze!
|
-------------------- |
|
florinc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 16 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Pe voi v-a amenintat cineva ca pierdeti garantia daca puneti difuzoare de 13 in usi, adica daca se decupeaza? Numai asa... nu au de ce sa controleze in usi, pt ca la difuzoare de 13 se potrivesc capacele originale si nu are nimeni nici un motiv sa se holbeze in usile tale. :shock: |
--------------------
Opel/Dacia
Vectra B/Solenza
- . Opel Vectra B
|
|
mars |
![]()
|
Ma refer la partea electrica. Am de gand sa ma duc sa ma plang de zgomote in usi. Daca vad aia ca am taiat plasticul ala o sa se strambe...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
florinc |
![]()
|
nu stiu ce sa zic aici. dar care e problema daca sunt puse frumos si bine???
le dai si tu un ban acolo ca sa taca. |
--------------------
Opel/Dacia
Vectra B/Solenza
- . Opel Vectra B
|
|
mars |
![]()
|
Oricum, ma duc la Adras. Masina e luata de la ei, tot electricianul lor (de la magazin) a zic ca e OK cu garantia, sper sa nu am probleme.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
florinc |
![]()
|
Eu am avut o mica problema la incuietoarea fata dreapta si m-am dus la Meridian si nu au zis nici pe draq. Si masina nu e luata de la ei.
|
--------------------
Opel/Dacia
Vectra B/Solenza
- . Opel Vectra B
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Pentru partea electrica (de fapt mufele alea) e chiar mai simplu. Trebuie sa tai plasticul ala negru al mufei si sa scoti de acolo firele cu tot cu papucii originali pe care ii conectezi la bornele difuzorului nou. Stangi putin papucii cu patentul (ca sunt un pic cam mari) si ai rezolvat problema. Vezi sa izolezi bine papucii aia sa nu faca masa cu tabla usii ca s-ar putea sa o atinga.
|
--------------------
Dacia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 07:08 |