frana de motor?, o intrebare
![]() ![]() ![]() |
frana de motor?, o intrebare
ZTV |
![]()
|
||
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Marty nu fi rautacios, si eu, de multe ori m-am intrebat, daca imi luam logan diesel, oare nu rezista mai bine vopseaua la zgarieturi?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ZTV @ 3 Jul 2009, 10:23) Eu ma gandesc ca , de exemplu pe benzina, in treata a 5-a am 3000 de ture la 110 km/h, daca bag in a 3-a, scade turatia mai brusc Esti sigur ca stii ce e frana de motor? Eu zic sa bagi a2a direct, sa nu te mai complici cu a3a. This post has been edited by Zippy: 3 Jul 2009, 08:38 |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Frana de motor apare atunci cand, pe timpul de admisie, clapeta de acceleratie este inchisa, iar pistonul, in deplasarea sa de la PMI la PME ... "suge". Cum acea clapeta e inchisa, se creeaza un vid puternic in cilindru care se opune deplasarii pistonului. Practic se infraneaza pistoanele, care-s legate prin mecanismul biela-manivela de arborele cotit, care e legat de ambreiaj, de cutia de viteze, de planetare, de roti.
Revenim la ce conteaza - cand CLAPETA DE ACCELERATIE e inchisa, apare frana de motor. Diesel-ul NU are clapeta de acceleratie, de aici lipsa vacuumului samd. This post has been edited by Muttley: 3 Jul 2009, 08:36 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mai bine ia-ti passat cu 250.000 km ca ala face singur frana de motor. Deh calitate nemteasca
![]() |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
mai! a fost o simpla intrebare, in general folosesc mult frana de motor, retrogradez din a 5-a in a 4-a, din a 4-a in a 3-a etc, aseara veneam din Budapesta cu SDI ( skoda fabia fara abs ), un idiot a depasit un TIR, daca nu franam tare inclusiv nu bagam din a 5-a in a 3-a, intram in el ( f_t_i gura m_sii de idiot ) , am mai facut un experiemnt de genul asta din a 5-a in a 3-a la un Loganel, si am testat pe DSN-ul meu. Mie mi s-a parut cu benzinariile sunt mai eficiente.
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Tu de fapt vroiai sa te lauzi ca ai fost in Ungaria si nu stiai cum.
|
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.010 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Probabil dupa mintea mea, eficienta franei de motor depinde de masa volantei.
Care nu are legatura cu tipul motorizarii. Stii tu volanta era chestia aia care o aveau si jucariile, daca ati demontat vreodata un motor de masinuta, cam ala e principiul...daca bat campii rog sa fiu corectat E clar bat campii...scuze ![]() This post has been edited by axabrt: 3 Jul 2009, 08:47 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
ZTV |
![]()
|
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Îi cam bați...pentru că volanta aia la jucăriile de care spui MENȚINEA viteza, nu frâna...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Daca volanta-i mai usoara, frana de motor e mai puternica.
Topicul oricum e naspa, din cauza initiatorului ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
ZTV |
![]()
|
lasa tu acuma initiatorul...
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Așa, și cu cât e mai grea la un diesel?
|
--------------------
-
-
|
|
ZTV |
![]()
|
cum am observat ca benzinar a redus repede mult din viteza, la diesel era un pic mai lent franarea, posibil oare sa fie ca e SDI ? O sa-l incerc si pe Octavia mai incolo, sunt curios daca o sa am acelasi rezultate.
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
Muttley |
![]()
|
Eu vorbeam de un principiu si atat. Nu stiu cu cat e mai grea volanta de diesel, dar stiu sigur ca nu e factorul determinant.
Dieselul n-are frana de motor pentru ca nu are obturator pe admisie. Dar am scris asta deja. ZTV, da' daca-ti faci tu experimentele de dexter singurel, si fara sa ne spui noua... ce are?!? This post has been edited by Muttley: 3 Jul 2009, 08:56 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
yonutz84 |
![]()
|
![]() never stop thinking... Group: Members Posts: 160 Joined: 6 May 04 From: Iasi ![]() |
In frana de motor consumul instant e 0 la peste 1800 rpm.
|
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Tocmai...
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
cu 345.4 grame
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
ZTV |
![]()
|
QUOTE(Muttley @ 3 Jul 2009, 08:55) Eu vorbeam de un principiu si atat. Nu stiu cu cat e mai grea volanta de diesel, dar stiu sigur ca nu e factorul determinant. Dieselul n-are frana de motor[COLOR=blue] pentru ca nu are obturator pe admisie. Dar am scris asta deja. - te contrazic 3 Jul 2009, 08:58: QUOTE(Muttley @ 3 Jul 2009, 08:55) Eu vorbeam de un principiu si atat. Nu stiu cu cat e mai grea volanta de diesel, dar stiu sigur ca nu e factorul determinant. Dieselul n-are frana de motor pentru ca nu are obturator pe admisie. Dar am scris asta deja. ZTV, da' daca-ti faci tu experimentele de dexter singurel, si fara sa ne spui noua... ce are?!? pot sa ignorez linistit topicul asta... This post has been edited by ZTV: 3 Jul 2009, 08:58 |
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Alydor |
![]()
|
Si dieseul ARE frana de motor.. Orice masina are... unele au si maneta speciala pentru frana de motor.. mi-a zis mie un nene ca el tragea frana de motor cand parca...
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Muttley |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
yonutz84 |
![]()
|
![]() never stop thinking... Group: Members Posts: 160 Joined: 6 May 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Muttley @ 3 Jul 2009, 09:01) La peste 1800 rpm in frana de motor pistoanele merg din inertie. Sub 1800 rpm consumul instant este ca cel de la relanti ca sa nu se opreasca motorul. Nu mai contrazice oamenii daca nu stii ce vb.. ![]() This post has been edited by yonutz84: 3 Jul 2009, 09:04 |
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
Alydor |
![]()
|
asa e bre... arata zero... iti fac poza si-ti trimit
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
C a t a l i n |
![]()
|
Din inerție zici că merg?
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Muttley |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
yonutz84 |
![]()
|
|
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Schimb frana de motor diesel cu frana de motor benzina. Ofer diferenta
![]() |
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 13:15 |