Secretele industriei cărnii, chimicalele din salamuri
![]() ![]() ![]() |
Secretele industriei cărnii, chimicalele din salamuri
MadHawk1 |
![]() ![]()
Post
#1
|
||
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
Sp!ke |
![]()
Post
#2
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
Pai... in afara de mezelurile crud-uscate (alea de peste 50leikg) si carnea netratata (cea cu 2 zile termen de garantie) restul sunt pline de chimicale... nimic nou sub soare
|
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
MadHawk1 |
![]()
Post
#3
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Poate ca "nu e nimic nou sub soare" dar nu ma asteptam sa fie atat de grav!!!
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Merced |
![]()
Post
#4
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Sa creada cine vrea ca alea crud-uscate or fi mult mai putin nocive ca restul, eu nu cred.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Sp!ke |
![]()
Post
#5
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
Pai n-am spus mezeluri crud-uscate de 10 lei/kg, ci alea de peste 50 de lei/kg, care sunt uscate natural (care sunt invelite in membrana comestibila, au stat cel putin doua luni la uscat in beciuri special amenajate si au mucegai natural pe ele) si sunt preparate dupa retete taranesti. Daca va uitati cu atentie la UNELE dintre ele, o sa vedeti ca nu vorbesc prostii... chestia e ca sunt mult prea rare prin magazine si te cam plictisesti cautand ceva de calitate. Spre exemplu, astazi cautam ceva pentru mic-dejun... n-am gasit decat la 120lei/kg (adica 4 felii transparente la 10 lei)... am renuntat sa ma mai agit cautand ceva natural, dar nici n-am cumparat nimic.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
argon |
![]()
Post
#6
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
va astept la asa ceva, natural 100%, dar se gasesc doar aici.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Andrul |
![]()
Post
#7
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Marea problema nu este injectarea cu apa sau ca baga slanina in salamuri, ci antibioticele si hormonii cu care animalele din crescatorii sunt indopate. Rezultatul in general este o carne uneori "falsa", cu putini nutrienti.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
MadHawk1 |
![]()
Post
#8
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Uitasem de asta!
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
ct-03-tvy |
![]() ![]()
Post
#9
|
![]() ct_010 Group: Members Posts: 828 Joined: 11 May 08 ![]() |
mai bine cresti un porc la tara, ii iei mau,.si mananci mult mai sanatos
|
--------------------
aro
10.4 1.6 D
1993
|
|
MadHawk1 |
![]()
Post
#10
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Eh, daca toti am trai la tara, ne-am permite, dar asa...
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Arhimede |
![]()
Post
#11
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
De ceva vreme, cativa ani, in romania a inceput sa se discute despre mancat sanatos, mancare santoasa...etc.
Treaba e ca mai toate alimentele fac "rau", din simplul motiv ca omul nu e nemuritor. Raul ala nu-i chiar asa mare daca nu faci excese. Dar multi cad in extrema cealalata, si incep sa manance paine sanatoasa( alba inegrita cu cacao) de ex...iaurt care e in mare parte gelatina.....si incep sa aibe probleme tocmai din cauza alimentatiei "sanatoase". La fel si cu unii care descopera ca au nu stiu ce afectiuni, si se dau pe cate un regim care in timp le dauneaza mai rau. Acuma, daca bagi in tine zilnic carnati de la magazinul de la parterul blocului, salam, sunca nu stiu de care nici nu aveai nevoie de informatiile astea sa-ti dai seama ca nu e o alimentatie sanatoasa. Eu unul stiam de faptul ca un parizer contine carne foarte putina |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
AlexC |
![]()
Post
#12
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Este pueril sa ne plangem acum ca nu mai putem manca nimic de pe piata. Si noi am crescut cu mezeluri, si inainte erau la fel preparate. Nu avem cum sa intoarcem roata, si nici sa nu mai mancam decat chestii "bio", "eco" sau produse in Vest. Si atunci vine dilema mea: din brandurile de pe piata, care produse le consumati voi, care NU le consumati nici mort?
Incep eu cu ce mananc: - produse Angst, fie cumparate direct de la ei fie de la Carrefour - produse Meda: muschi file, cotlet haiducesc, cremwursti de pui, sunca de Praga, kaiser, pastrama taraneasca. La inceput stiu ca dl. Netoiu producea foarte curat si bun, iar intre timp n-am simtit diferente de gust. N-or fi ele din gradina raiului, dar astea le cumpar in proportie de 80% - de la producatorii din provincie si care desfac marfa in Bucuresti, prin pietele volante. Acum un an erau 2 din MM care vindeau sambata-duminica cate o furgoneta plina de produse foarte bune. Preturile cam cu 40-70% mai mari ca la Carrefour, calitate si gust jos palaria. De vreo 6 luni n-au mai venit, si nici alte locuri nu stiu. Aveti alte surse, experiente directe? This post has been edited by AlexC: 25 Oct 2009, 18:59 |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
clr |
![]()
Post
#13
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 25 Oct 2009, 17:19) ![]() Mai luam asa ceva de prin Sebes cand mai aveam delegatii la Deva, o bunatate ! |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Sp!ke |
![]()
Post
#14
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
E greu de precizat ce producatori sunt seriosi si care nu, ideea e ca eu am renuntat de vre-o 15-16-17 ani sa mai mananc (nici eu si nici familia mea) crenvusti, parizer, toba si alte ciudatenii de genul asta. Macar am renuntat la a mai manca piele, zgarci, grasime necomestibila (grasimea care se foloseste la fabricarea sapunului si care da aspectul gelatinos preparatelor) si a enorm de mult adaugatelor aditive pentru a da gust si a conserva preparatele ieftine... poate pe mai tarziu, daca o sa-mi permita buzunarul, o sa-mi fac ferma mea unde o sa-mi cresc animalele mele, dar problema va fi alta... de unde voi cumpara furaje naturale, fara a fi modificate genetic, fara adaos de pesticide, fara azotati si fosfati? Din ceva calcule, puerile, binenteles, pentru a aduce un purcel de la nivelul de grasun, la 100kg (greutatea ideala pentru sacrificare), cheltuiala "eco" s-ar ridica undeva in jurul sumei de 3000-3500 lei... Oare imi voi permite sa dau 87 de lei pe kg de carne (randamentul la porc se situeaza in jurul valorii de 40%)?
This post has been edited by alex: 27 Nov 2009, 08:58 |
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
D-FENS |
![]()
Post
#15
|
![]() ___________________ Group: Members Posts: 403 Joined: 18 February 07 ![]() |
Cu totii stim ce se afla prin supermarket-uri.Atata vreme cat nu faci exces cred ca e ok.E bine ca se mai sensibilizazeza populatia cu articole de genul asta.Pe mine ma infioara cati aditivi baga astia in produse,toate astea le consumam.Am avut o experienta neplacuta cu niste carnati preparati la un supermarket,frisoane,dureri de stomac si lucru nemaiintalnit pana atunci,imi ardeau talpile.
|
--------------------
Prestige
16v Ph
2+GPL
|
|
Executron |
![]()
Post
#16
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
E dezastru corect.... De ani de zile nu mai ma mananc parizer sau cremvursti, decunosc ca mai imi scapa 100-200 de grame de muschi file sau sunca din cand in cand...
Am luat o data nu stiu ce sunca de porc care a fost 65 ron/kg... NU se poate compara cu ce vindea Meda la 20ron/kg, era total altceva, parca mancai sunca adevarata cu pasta colorata. Voi elimina si ultimele "vestigii" are mezelurilor din dieta mea. |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
vijelie |
![]()
Post
#17
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MadHawk1 @ 25 Oct 2009, 15:20) ...Consumul anual de mezeluri în România este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi, un român mănâncă cam 28-30 de grame de produse din carne. Anul trecut, media țărilor europene mergea către aproape 100 de grame consumate zilnic. Sunt curios cum fac astia astfel de statistici in conditiile in care eu, orasean get-beget, am mancat zeci de porci si de vitei si sute de pasari de la crescatori care nu au nicio legatura cu sistemul fiscal sau statistic. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
MadHawk1 |
![]()
Post
#18
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
sinaxis |
![]()
Post
#19
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Daca va uitati in calendar mai mult de jumatate din zilele anului sunt zile de post. Detoxifierea organismului de chimicalele din carne si produsele din carne se face natural. In rest, merita investit mai mult in mancare sanatoasa. Chiar daca nu e profitabil, merita sa ai o gradina, sa o lucrezi, sa achizitionezi produse de carne de la producatori pe care ii cunosti si sti conditiile in care cresc animalele etc... din punctul de vedere crestinesc ingrijirea sanatatii e o datorie morala.
|
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
Master01 |
![]()
Post
#20
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 13 January 09 From: Suceava ![]() |
Datele acestea sunt foarte relevante. Stiam ca nu sunt bune dar nu stiam procentul de carne sau lipsa carnii mai exact............de bagat la cap.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC
2005/1598 cmc 1,6 16 V
- Nr. de SV Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie. |
|
Sp!ke |
![]()
Post
#21
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
QUOTE(sinaxis @ 25 Oct 2009, 20:36) Daca va uitati in calendar mai mult de jumatate din zilele anului sunt zile de post. Detoxifierea organismului de chimicalele din carne si produsele din carne se face natural. In rest, merita investit mai mult in mancare sanatoasa. Chiar daca nu e profitabil, merita sa ai o gradina, sa o lucrezi, sa achizitionezi produse de carne de la producatori pe care ii cunosti si sti conditiile in care cresc animalele etc... din punctul de vedere crestinesc ingrijirea sanatatii e o datorie morala. Yeah... right!!... Si in timpul postului trebe sa aducem jertfe (pui, miei, vitei si purcei de lapte) pe care trebe sa le oferim preotului... nu-i asa? |
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
Dodone |
![]()
Post
#22
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
In tinerete, din '86 pana in '89 am lucrat ca macelar-mezelar-transator la COMTIM. Adica in aproape toate fazele de procesare, mai putin la preparare conserve si la afumatorie.
Si atunci se foloseau chimicale: aroma de piper pe suport solid, solutii de conservare si potentatori de gust injectati in carne, etc. Dar nu in halul de acum. In schimb se foloseau si produse naturale: enibahar, piper, sare gema de cea mai buna calitate, etc. Enibaharul si piperul erau importate din Austria. Periodic, unul din mezelari trebuia sa macine boabele. Dupa ce macinam enibahar, puteam sa fac 3 dusuri si tot miroseam si acasa inca o zi. Si miroase destul de bine. ![]() Tot din Austria se importau si membranele artificiale pt. mezeluri. Cremvurstii si polonezii se faceau cu mate naturale, de pasari si oi. Era o sectie speciala care doar asta facea: curata mate. Putini stiu ca la COMTIM exista si un abator de pasari, langa Timisoara, la Utvin. Exista si un maistru, dl. Flokovitz, care avea diploma de maestru mezelar din Elvetia si care era director executiv, cu toate ca nu avea facultate. Toti sefii de sectii ii dadeau raportul dimineata. Nu l-am vazut zambind niciodata. Era maniac cu , curatenia. Daca nu-i placea cat e de curat intr-o sectie, oprea productia si toti muncitorii, inclusiv sefii, trebuiau sa faca curatenie pana era el multumit. Nu stiu daca in ziua de azi se mai intampla asa ceva. This post has been edited by Dodone: 25 Oct 2009, 21:05 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
sinaxis |
![]()
Post
#23
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Sp!ke, noi suntem crestini... Daca nu stiai, la noi se aduce jertfa doar prescura si vin. Daca vrei sa duci jertfa din ceea ce ai enumerat mai sus, adreseaza-te pls domnului rabin.
Observ oleaca de malitiozitatea? Postul meu te-a jignit? Daca da, imi cer scuze. |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
Sp!ke |
![]()
Post
#24
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
Nu m-ai jignit, numai ca am citit in randurile scrise de tine o tenta un pic asemanatoare cu cea a medicilor, si anume... "nu fuma, nu bea, nu manca, nu ..., dar adumi-le mie"...
LE Sunt crestin, dar n-am nici in clin nici in maneca cu biserica, mi-e total indiferenta. This post has been edited by Sp!ke: 25 Oct 2009, 21:25 |
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
Merced |
![]()
Post
#25
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
QUOTE(Sp!ke @ 25 Oct 2009, 17:17) Pai n-am spus mezeluri crud-uscate de 10 lei/kg, ci alea de peste 50 de lei/kg, care sunt uscate natural (care sunt invelite in membrana comestibila, au stat cel putin doua luni la uscat in beciuri special amenajate si au mucegai natural pe ele) si sunt preparate dupa retete taranesti. Daca va uitati cu atentie la UNELE dintre ele, o sa vedeti ca nu vorbesc prostii... chestia e ca sunt mult prea rare prin magazine si te cam plictisesti cautand ceva de calitate. Spre exemplu, astazi cautam ceva pentru mic-dejun... n-am gasit decat la 120lei/kg (adica 4 felii transparente la 10 lei)... am renuntat sa ma mai agit cautand ceva natural, dar nici n-am cumparat nimic. La aproape 50 de lei kilu' sunt si alea de la Aldis "taranesti", o caserola are 80g si costa aproape 5 lei. Si sincer ma indoiesc ca-s foarte naturale. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Sp!ke |
![]()
Post
#26
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
"Foarte naturale"? Sa inteleg ca din punctul tau de vedere "foarte natural" inseamna 100% natural... cred ca n-o sa gasesti asa ceva, pentru ca toate produsele din carne comercializate au termene de valabilitate umflate cu ajutorul conservantilor, altfel n-ar rezista pe raft saptamani si luni de zile. Preparatele taranesti rezista luni de zile (de regula din iarna pana in primavara) pentru ca sunt afumate cu fum rece de lemn si pastrate in conditii naturale, unde nu sunt contaminate de chimicale imprumutate de la alte produse (mucegaiul alb, natural, fereste produsele de contaminare).
Din pacate, nu stiu ce tehnologii foloseste Aldis, dar, ma-ndoiesc ca ar fi 100% naturale, e suficient sa ne uitam la termenul de garantie. Daca e mai mare de 30 de zile (pentru produsele afumate) sau 5 zile pentru produsele proaspete sau semi-afumate, e clar ca au in compozitie chimicale (sau E-uri). |
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
bygy007 |
![]()
Post
#27
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
care vreti fum la sac de 25 kg si membrane de toate felurile , firma care distribuie e peste drum de mine
![]() This post has been edited by bygy007: 25 Oct 2009, 22:08 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Dodone |
![]()
Post
#28
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Produse naturale facea COMTIM-ul. Carnea de vanat era fezandata , uscata si afumata, intr-o zona rurala de deal, din jud. TM sau AR. Nu mai stiu locatia. Erau produse doar pentru reteaua de magazine a PCR si pt. export.
Nu cunosc in comertul din super/hipermarket-uri produse cu adevarat naturale, din carne. Adica procesate cu tehici clasice. |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
MadHawk1 |
![]()
Post
#29
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
QUOTE(Master01 @ 25 Oct 2009, 21:42) Datele acestea sunt foarte relevante. Stiam ca nu sunt bune dar nu stiam procentul de carne sau lipsa carnii mai exact............de bagat la cap. Cand citesc astfel de postari ma bucur ca am reusit sa deschid ochii macar unui singur om care poate nu ar fi vazut altfel acest articol! ![]() Si eu stiam ca "ceva nu e in regula" dar m-am ingrozit cand am citit cat de "in neregula" sunt lucrurile! ![]() QUOTE(Dodone @ 25 Oct 2009, 22:04) In tinerete, din '86 pana in '89 am lucrat ca macelar-mezelar-transator la COMTIM. Adica in aproape toate fazele de procesare, mai putin la preparare conserve si la afumatorie. Si atunci se foloseau chimicale: aroma de piper pe suport solid, solutii de conservare si potentatori de gust injectati in carne, etc. Dar nu in halul de acum. In schimb se foloseau si produse naturale: enibahar, piper, sare gema de cea mai buna calitate, etc. Enibaharul si piperul erau importate din Austria. Periodic, unul din mezelari trebuia sa macine boabele. Dupa ce macinam enibahar, puteam sa fac 3 dusuri si tot miroseam si acasa inca o zi. Si miroase destul de bine. ![]() Tot din Austria se importau si membranele artificiale pt. mezeluri. Cremvurstii si polonezii se faceau cu mate naturale, de pasari si oi. Era o sectie speciala care doar asta facea: curata mate. Putini stiu ca la COMTIM exista si un abator de pasari, langa Timisoara, la Utvin. Exista si un maistru, dl. Flokovitz, care avea diploma de maestru mezelar din Elvetia si care era director executiv, cu toate ca nu avea facultate. Toti sefii de sectii ii dadeau raportul dimineata. Nu l-am vazut zambind niciodata. Era maniac cu , curatenia. Daca nu-i placea cat e de curat intr-o sectie, oprea productia si toti muncitorii, inclusiv sefii, trebuiau sa faca curatenie pana era el multumit. Nu stiu daca in ziua de azi se mai intampla asa ceva. Din pacate "goana dupa profit" si cinismul producatorilor au facut sa se ajunga aici! Spuneti NU produselor de carne prelucrate industrial pentru voi si pentru familiile voastre! This post has been edited by MadHawk1: 26 Oct 2009, 00:34 |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
Post
#30
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@Dodone
In ziua de azi, 95% din condimente vin din China. Numai Dumnezeu stie ce fac aia acolo. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 11:56 |