Cat credeti ca mai valoreaza dsn-ul vostru astazi?!, criza asta a injumatatit pretul super novelor.
![]() ![]() ![]() |
Cat credeti ca mai valoreaza dsn-ul vostru astazi?!, criza asta a injumatatit pretul super novelor.
rizwann2000 |
![]() ![]()
|
||
![]() Riz Group: Members Posts: 13 Joined: 12 October 06 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
EUROPA / 04.2002
- ADE
|
|||
mdln19 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 2 May 10 ![]() |
eu am o dacia nova - urmatoarea masina va fi o dsn:X
|
--------------------
Dacia
Nova
1996
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Si apoi o Solenza?
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
mdln19 |
![]()
|
dispun de 2000euro - nu stiu daca gasesc solenza cat de cat ingrijita in banii astia - asa ca ma opresc la o dsn mai speciala
|
--------------------
Dacia
Nova
1996
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
la 2000 ti-o dau eu pe a mea
|
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
mdln19 |
![]()
|
gasisi una:).....unic proprietar - femeie(o vecina)...masina ingrijita
|
--------------------
Dacia
Nova
1996
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
QUOTE(rizwann2000 @ 30 May 2010, 17:38) Va fi un Opel ASTRA 1.4 Twinport sau 1.6 2002 in sus .de la PRIMUL PROPRIETAR ! REGULA NR I -asta pe pielea mea am invatat la anul ala rar prim propietar (mai ales in cazul masinii germane), poate primul care a luat-o de la samsarul care a adus-o in tara de la autohaus-ul arabului care a luat de la proprietar... iar legat de ceea ce ai spus in legatura cu loganul, sincer imi pare rau pentru tine... ![]() |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(rizwann2000 @ 30 May 2010, 18:38) .......... Sa nu fiu inteles gresit momentan i like a lot my car ![]() ..... Deci iti iubesti super nova dar consideri solenza si logan ca fiind "kkt-uri". Barem ai mers vreodata in viata ta cu logan sau solenza sau vorbesti din auzite? Cu toate ca solenza are la baza caroseria super novei, nu este chiar aceeasi marie cu alta palarie... tabla este mult mai buna, plasticele mult mai calitative, interiorul facut mai cu cap, si aerul conditionat care are aproape acelasi randament ca si un logan. Loganul este peste solenza la fel cum solenza este peste super nova. Cu toate ca are "bubele" lui, are si multe plusuri. Am multi prieteni cu logan si stiu multe masini de firma logan, sau chiar taxiuri cu peste 200 mii km in bord care inca merg destul de bine, in conditiile in care au fost mai mult birjarite si nu conduse. Pretul loganului cat si cel al solenzei a scazut in acelasi ritm in care a scazut si cel al super novei. O super nova clima full care de noua a costat ~5500 euro, are acum un pret de ~1700-2200 euro, asta inseamna ca pretul a scazut in 9 ani cu ~60%. Un logan din 2004 care de nou a costat ~8.000-9.000 de euro are acum un pret de 3000-3500 de euro, deci pretul lui a scazut in 6 ani (nu 9) tot cu ~35-45%. Idem si pentru solenza. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
apropo de logan am vazut vineri unu albastru la pratiker vitan 3300 negociabil motor 1.4 model 2005.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
ma eu unu pe a mea sub 2200 e nu as da-o.cine imi stie masina poate sa confirme
|
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
rizwann2000 |
![]()
|
![]() Riz Group: Members Posts: 13 Joined: 12 October 06 From: Bacau ![]() |
Apropo mascatule de ce ma critici pe mine! Citeste nuanta topicului care l-am scris nu intra cu ,coarnele inainte . eu ma refeream la banii ca ii dadeai pe un logan nou raportat cu starea consumul si performantele masini ,si ca la banii aia iti iei orice altceva nemtesc net superior fata de o dacie.
Si ma rog in topicul care l-am deschis pentru intrebarea si recomandarea de a schimba ceva la categoria BURSA tu imi dai avertisment ca si cum ai fi marele smecher intr-un site? CE RECLAME ?CE VANZARI ?AM FACUT EU?MAI TEMPEREAZATE CRED CA NU ESTI ASA SI IN VIATA TA PERSONALA ,DAI AVERTISMENTE SI CARTONASE GALBENE SI ROSII LA MEMBRI FAMILIEI SAU PRIETENILOR PENTRU O SIMPLA INTREBARE INOCENTA ![]() RUSSSSSIIIIIIIIIIIIIIIIINEEEEEEEEEEEEE ! CE RAMANE SA MA DAI AFARA DIN SITE ? ![]() This post has been edited by rizwann2000: 31 May 2010, 10:05 |
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
EUROPA / 04.2002
- ADE
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
tin sa te anunt ca nu tu faci regulile aici, nici eu si nici maskatu, ci exista un regulament care trebuie in primul rand citit si in al 2-lea rand respectat!!! maskatu doar respecta regulamentul nu este cu nimic mai presus decat noi.si eu am luat warn si dupa aia m-am apucat sa citesc regulamentul ceea ce iti recomamd si tie. in schimb maskatu este moderator si are tot dreptul de a te sanctona conform regulamentului.
|
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Nu vad unde te-am criticat pe tine personal, sau ideile tale. Ti-am adus simple argumente care dovedesc contrariul. Pentru banii care ii dai acum pe un logan nou primesti mult mai multe decat ai primit de banii dati pentru o super nova noua. Cu toate ca exista o diferenta de 3-4 ani intre primul model de super nova si primul de logan, putem compara un logan cu 200.000 km in bord si 6 ani (cel mai vechi logan) si o super nova din 2001 cu sub 100.000 km, pentru a avea o comparatie mai "egala".
Diferentele sunt foarte mari, incepand cu comportamentul zonelor predispuse ruginii (aripi, usi, praguri, oale) si terminand cu interiorul. Fixatia ta cu consumul nu o vad justificata. Motorul in principiu este acelasi la super nova, solenza sau logan, deci nu vad ce diferenta de consum ar exista intre o super nova veche si un logan nou sau super nova noua si logan nou. Iti spun eu... fix aceleasi diferente dintre super nova lui "ionel" si super nove lui "gigel". Depinde de cum au fost intretinute. In legatura cu nemultimirea ce priveste warn-ul primit pe buna dreptate, pentru anuntul in care vinzi pompa de apa + distributie sh, inglobat in topicul "BAZAAAAR", daca te crezi neindreptatit poti apela la administratorii AlexV sau alex. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
robyvol33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 5 May 07 ![]() |
QUOTE(SERGIULICA04FUX @ 31 May 2010, 11:55) tin sa te anunt ca nu tu faci regulile aici, nici eu si nici maskatu, ci exista un regulament care trebuie in primul rand citit si in al 2-lea rand respectat!!! maskatu doar respecta regulamentul nu este cu nimic mai presus decat noi.si eu am luat warn si dupa aia m-am apucat sa citesc regulamentul ceea ce iti recomamd si tie. in schimb maskatu este moderator si are tot dreptul de a te sanctona conform regulamentului. corect cititi regulamentul ![]() ![]() ![]() si nu se supara nimeni si nici sa ne suparam unu pe altul de asta sau inventat forumurile sa discutem liber dar sa respectam un regulament si eu am luat warn dar m-am conformat ![]() |
--------------------
opel astra 1.7cdti
ex.dacia supernova 1.4
2001 Urasc trufia,minciuna si prostia
|
|
coco_blondu |
![]()
|
![]() Blondu' Group: Members Posts: 816 Joined: 6 September 09 ![]() |
deci eu iau pe supernova mea..100 de mil..
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova
2001/ confort
- B -X X - X X X Blondu'
|
|
robyvol33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 5 May 07 ![]() |
|
--------------------
opel astra 1.7cdti
ex.dacia supernova 1.4
2001 Urasc trufia,minciuna si prostia
|
|
paradox_utopic |
![]()
|
![]() solenza driver ! Group: Members Posts: 372 Joined: 1 January 09 ![]() |
"si nu am dat dublu pe un kkt de Solenta sau Logan care in urmatorii ani o sa ajunga mai rau la pret ca DSNul cand o sa incepe sa scape lumea de ele cand o sa vada ca o sa consume 10+ in oras la 46 de mii litru !"
eu iti recomand o bicicleta:ieftina,consuma doar calorii esti prea sarac sa-ti iei altceva. ai fost prea fraier de ti-ai luat o masina cu 4 fosti proprietari cand solenzele si loganurile or sa scartaie,rugineasca,cand o sa ploua in ele atunci ,atunci sa le spui "kkt"uri |
--------------------
dacia
1310, supernova 2001, solenza 2003,logan
2005
- B-99-SYS
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
cu 100 de milioane imi cumparam logan vineri model 2005 motor 1.4 aer conditonat inchidere centralizata alarma , dvd ,statie de 500W genti magneziu servodirectie abs geamuri eletrice plus oglinzi eletrice.
Cutia arata foarte bine avea la bord 50.000 de km iar in pret era 3500 de euro negociabil ce vreti mai mult ... Eu as cauta in locul vostru ceva pe motorina motor 1.4cdti etc . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
loganul ala n-avea abs nici batut cu parul!!
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
djasu82 |
![]()
|
QUOTE(paradox_utopic @ 31 May 2010, 21:59) "si nu am dat dublu pe un kkt de Solenta sau Logan care in urmatorii ani o sa ajunga mai rau la pret ca DSNul cand o sa incepe sa scape lumea de ele cand o sa vada ca o sa consume 10+ in oras la 46 de mii litru !" eu iti recomand o bicicleta:ieftina,consuma doar calorii esti prea sarac sa-ti iei altceva. ai fost prea fraier de ti-ai luat o masina cu 4 fosti proprietari cand solenzele si loganurile or sa scartaie,rugineasca,cand o sa ploua in ele atunci ,atunci sa le spui "kkt"uri sunt pline de rugina si loganurile si sunt mai noi decat sn-urile am vazut destule si multi pe forum se plang de logane . Azi un mecanic la un service din vitan imi zice ca nu si-ar cumpara logan nici gratis si il cred iar mecanicul era de vreo 29 de ani cam de varsta me si a schimbat destule masini . M-am dus cu opelu sa-i bag aer freon si ulei fiindca al naibi mi s-a fisurat stuul pe unde se baga freon si a trebuit sa lipesc in argon bucata de stut asta find din aluminiu si m-a golit cu totul azi 200 de lei . Ai masina ai responsabilitati pica una incepi sa plangi mai ales daca nu te pricepi .. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
slider2 |
![]()
|
djasu nu generaliza. iti arat cateva loganuri, 2 dintre ele vechi de 5 ani care n-au pic de rugina. ca sa nu mai zic ca am un prieten cu un 1.6 16v si n-a schimbat nimic la el (exceptand consumabilele) nici macar un bec...
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
djasu82 |
![]()
|
e hai altfel nu se facea un topic cu rugina din logane chiar aproape noi . E fier si asta e nu ai ce sa le faci iar pretul lor scade fiindca mereu apar altele noi .
Cum am spus masina e o investitie proasta daca o cumperi de noua eu m-am convins ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
masina totdeauna ie o pierdere nu o investitie doar samsari reusesc prin pacalirea clientului sa faca profit de pe masini.
nu cred ca putem compara dsn cu loganu, decat sa dau 2000 euro pe o dsn mai bine mai pun 1000 si iau un logan, nu cred ca are atata rugina ca dsn, are alta tinuta la drum decat o dsn alt confort in interior eu zic ca nu se compara. oricum dupa 4 ani de dsn si poate inca vreo unu va spun 99% ca dacie nu mai iau, decat 3000 pe logan secand mai bine 4000 4500 pe un golf. This post has been edited by quick: 31 May 2010, 22:07 |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 31 May 2010, 22:02) cu 100 de milioane imi cumparam logan vineri model 2005 motor 1.4 aer conditonat inchidere centralizata alarma , dvd ,statie de 500W genti magneziu servodirectie abs geamuri eletrice plus oglinzi eletrice. Cutia arata foarte bine avea la bord 50.000 de km iar in pret era 3500 de euro negociabil ce vreti mai mult ... Eu as cauta in locul vostru ceva pe motorina motor 1.4cdti etc . Cam cat crezi ca negocia vanzatorul, din moment ce el cerea 3500E iar tu zici ca o luai cu sub 2400E? Nu ti se pare ca e cam trasa de par? Mai bine ai lua un Focus 2005, cerea pe el 7000E dar cred ca mai negociai pe la 3800-4000 ![]() Am mai spus de multe ori - problema noastra e ca ne uitam la anunturi, apoi il selectam pe ala cu pretul cel mai mic, presupunem ca mai negociaza ca e strans de oo, apoi decretam - asta e pretul de piata. Fals! Dsn, avand in vedere varsta si calitatea masinii eu zic ca ar valora undeva intre 1000 si 1800E, in functie de starea masinii si dotari. Evident exista si exceptii care ies din limitele astea. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 31 May 2010, 22:02) cu 100 de milioane imi cumparam logan vineri model 2005 motor 1.4 aer conditonat inchidere centralizata alarma , dvd ,statie de 500W genti magneziu servodirectie abs geamuri eletrice plus oglinzi eletrice. Cutia arata foarte bine avea la bord 50.000 de km iar in pret era 3500 de euro negociabil ce vreti mai mult ... Eu as cauta in locul vostru ceva pe motorina motor 1.4cdti etc . Proaspat vopsit,nu? Sau proaspat decolantat ![]() Sincer,ma indoiesc ca puteai sa scazi 1000 euro .....oricat de bun negociator ai fi..... QUOTE(slider2 @ 31 May 2010, 22:04) Subscriu! On-topic:supernovele se invart pe la 1500 euro,solenzele pe la 2500 si loganurile pe la 3500.....aici vorbind de masini in stare buna si nu foste taxiuri. Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
Sincer decat sa imi vand masina cu 1500 de euro,mai bine cumpar 2 litrii de benzina si ii dau foc!Poate fac mai multi bani din filmare
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Asa zic toti, insa ramane la stadiul declarativ.
Altii poate zic ca decat sa dea 1500E pe o DSN mai bine ii beau. Fiecare vanzator vrea sa obtina mult pe masina, fiecare cumparator vrea sa dea putin. Echilibrul il stabileste piata, cererea si oferta. P.S. Daca totusi ii dai foc sa pui filmuletul aici ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
doar nu toate supernovele se dau cu acelasi pret,
pretul e diferit la fiecare in parte unele au km mai multi, unele arata mai bine, unele nu, unele mai au si imbunatatiri |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Maskatu |
![]()
|
Cu toate ca pare deranjant, mai ales pentru posesorii de super nove, pretul lor a scazut "dramatic" in ultimii 2-3 ani. Asta pentru ca vine din urma loganul. Este normal ca o super nova sa nu valoreze mai mult de 1500 de euro in conditiile in care pentru inca 3.000-4.000 de ron iti cumperi o solenza si daca mai plusezi inca atat, deja vorbim de logan care este incomparabil cu super nova.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca o masina isi pierde 10-15% din valorea in momentul in care iese de pe poarta dealer-ului. Pe langa asta mai adaugi 2-3 ani de folosire si cateva zeci de mii de km la bord, si deja vorbim de o scadere de 30-40% din valoarea de noua a masinii. Daca plusam si mai multi ani, valoarea scade mult mai mult, pentru ca deja intervine uzura "morala" chiar daca masina are aer conditionat, jante de aluminiu, geamuri electrice, si km putini la bord. Am vorbit cu multi posesori de dsn, care le au de 2-3-4 ani... au dat pe ele intre 3000-4000 de euro. Acum valoarea a scazut pe la jumatate. Singurele lucruri ce mai pot tine la pretul super novelor ar fi lipsa ruginei, un model cat mai dotat (clima) si eventual din ultimul lot (2003), nelovita si km putini la bord. Sa zicem ca un astfel de model ar valoara maxim 9.000-10.000 ron. Daca vorbim de masini lovite, ruginite, care papa ulei, cu km multi in bord, zgariate, etc,etc, pretul scade pe masura, mai ales tinand cont ca reparatia pentru un reper (aripa, usa, capota,etc) sau inlocuirea lui, costa 150-200 de euro. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
as avea ceva de adaugat la ce a spus Andy_ACS: "Fiecare vanzator vrea sa obtina mult pe masina, fiecare cumparator vrea sa dea putin. Echilibrul il stabileste piata, cererea si oferta."
Eu cred ca la pretul masinilor in general se va simti si efectele crizei (ma rog sa zicem asta de un an jumate) deoarece cred ca va fi oferta mai mare decat cererea, odata din cauza lipsei banului si apoi vor fi cei care vor sa renunte la masini ca nu le mai pot tine - intretine... ... in plus mai e programul rabla impreuna cu ofertele de criza pentru masini noi Personal cred intr-un final se va ajunge la asa surplus pe piata de masini second (mai raman si samsarii care vor reduce profitul doar sa vanda) incat valoarea unei Dacii de 10 ani sa fie egala cu valoarea unui tichet rabla sa zicem in jur de 1000 euro (treaba asta cred ca va fi o previziune desi n-am premonitii) Pot sa dau si alte exemple, dar o sa-l dau cel a masini din dotare Dacia Nova din 2000 (in acest an implineste 10 ani) pe injectie, model identic cu SN inafara de motor+cutie |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:23 |