Conflict de munca, angajat - angajator
![]() ![]() ![]() |
Conflict de munca, angajat - angajator
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|||
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
e clr maine poimine,o sa platesti la intrarea de la munca ,pun patroni bariera si taxa.
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Pai in afara de demisie si procese nu cred ca ai cum sa phooti!
![]() Daca vrei sa le dai perversa, da si tu mai multe detalii despre giob! Ca intr-un fel phoote un instalator, si in alt fel phoote un programator! ![]() This post has been edited by kum: 12 Oct 2010, 12:18 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Pai in afara de greva, ii mai poti da in judecata (costisitor si de durata). Sau l-ai putea trimite pe MantaB.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Pai greva pot sa fac spontan, doar ca ma trezesc ca ma dau afara pe indisciplina.
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Te inscrii rapid intr-un sindicat si n-au ce sa-ti mai faca.
|
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
banuiesc.....ca o stii p'aia cu rahatu' bagat la cuptorul cu microunde
|
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
- momentan Treanta 2 niciodata sa nu spui niciodata
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Marty @ 12 Oct 2010, 13:15) as vrea sa stiu cam care-i calea legala pentru a-i füte-n gura foarte brusc si enorm de abrupt, fara sa ma dea afara pe motiv de indisciplina. Multumesc de ajutor! Era un topic pe-aici in care (parca) Klaus explica cum pui ITM-ul la munca. Alfel... cu pisica. Se ia una bucata pisica. Se antreneaza sa mearga de la lucru acasa. Cum prinzi o piesa insuficient de bine prinsa de avion, chemi pisica, legi piesa de ea, si o trimiti acasa. Preferabil sa-i dai piese de valoare, nu te incurca cu suruburi si alte prostii grele si ieftine. Lunar, te prezinti cu stocul la firma, si le propui sa ti-l cumpere la un discount generos fata de pretul de piata. Suma totala ar trebui sa fie in zona salariului tau + cheltuieli mentenanta si consumabile pisica. Sa iti iei si cateva pisici de rezerva, ca nu se stie cand da de-un caine, sau de-un motan viril. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(2xGI @ 12 Oct 2010, 12:25) N-avem cuptor cu microunde. N-avem frigider. De vreo 3 saptamini nu mai avem nici apa.12 Oct 2010, 12:28: bucatzel, in viata mea n-am pus mina pe nimic de la compani a la care lucram. Ba, peste asta, mi s-a propus sa-mi iau licenta de mecanic, pe banii companiei. Am refuzat politicos. This post has been edited by Marty: 12 Oct 2010, 12:28 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Si cum au explicat neplata salariilor?
This post has been edited by Diac: 12 Oct 2010, 12:30 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Marty |
![]()
|
Pai nu ni s-au dat. Cert e ca... nu-s bani.
This post has been edited by Marty: 12 Oct 2010, 12:34 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Manuel |
![]()
|
Bune principiile astea, pacat ca nu tin de foame.
![]() ![]() |
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
intai mecanic.... apoi sofer de avion
![]() |
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Marty @ 12 Oct 2010, 13:27) bucatzel, in viata mea n-am pus mina pe nimic de la compani a la care lucram. Ba, peste asta, mi s-a propus sa-mi iau licenta de mecanic, pe banii companiei. Am refuzat politicos. Pai tocmai de-aia sugeram sa vinzi piesele inapoi angajatorului ![]() Pana una alta, din nemarginita arhiva a lui lord of the links s-ar putea sa gasesti ceva hint-uri. QUOTE(george_scala_2004 @ 14 Apr 2010, 11:19) QUOTE(george_scala_2004 @ 15 Apr 2010, 12:47) mai exista si un asa numit Fond de garantare pentru plata creanţelor salariale aprobat prin Legea nr. 200/2006 si normele de aplicare nu stiu daca se aplica si in cazul de fata sau doar in caz de insolventa a angajatorului. L.E. Acu, macar o explicatie ar fi bine sa aflati. Nu de alta, sa stiti daca e o simpla problema de cashflow, sau ar fi bine sa incepeti sa va cautati alt loc de munca. Mergeti si voi cu o cafeluta la secretara. This post has been edited by bucatzel: 12 Oct 2010, 12:39 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
si totusi cu ce te ocupi?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@Marty
Ai contract individual de munca vizat de ITM? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Reduceri de personal s-au facut?
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
QUOTE(Marty @ 12 Oct 2010, 13:15) Deci (sic!) mi-a ajuns cutitu' la os! Sunt neplatit de o luna jumate, bani nu mai am decit de un pachet de tigari, am doua rate restante la masina si vitele nu par a fi interesate de problema mea (si a colegilor, ca si ei sunt in aceeasi situatie). Intrucit la mine-n cv, in dreptul rubricii "hobby-uri" nu e trecut munca si pentru ca-s profund de acord cu dictonul "decit sa muncesti degeaba, mai bine stai degeaba", as avea nevoie de ajutorul vostru pentru ca as vrea sa stiu cam care-i calea legala pentru a-i füte-n gura foarte brusc si enorm de abrupt, fara sa ma dea afara pe motiv de indisciplina. Multumesc de ajutor! Ia legatura cu dragoselu. Stie el cum se rezolva probleme cu banii. |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Ai putea sa ii dai "in gat" la ITM sau garda fiscala, dar daca vin, probabil le vor da amenzi pentru diverse nereguli, si vor trebui sa plateasca amenzile, deci iar nu este bine.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Marty |
![]()
|
Faza e ca ne si tin intr-o tensiune maxima. Intrucit activitatea a fost restrinsa la firma "sora", au fost pusi in postura de a da afara oameni de acolo. Si au dat. Intrucit au renuntat la rutele care le faceam noi, au decis ca nu mai avem ce sa facem cu atitea avioane. Doar ca avioanele noastre-s cumparate. Ideea e ca tre' sa dea afara si de la noi. Au dat de prin diverse compartimente, au desfiintat servicii si s-a ajuns si la noi, la tehnic. Intrucit directorul tehnic fusese obligat sa faca pasi cu citeva zile inainte, noul director tehnic (provenit fiind din firma "sora"), a decis sa faca lista cu oamenii care pleaca. Asa c-a zamislit o lista pe care ma regaseam si eu cu inca un tip + citiva mecanici. Moment in care ne-a pufnit risu', dat fiind faptul ca daca pe mine, pe tipu' ala si pe inca un mecanic ne uschesc, au supto-n chec, faliment scrie pe ei (eu si cu tipul ala fiind singurii abilitati sa ocupam posturile pe care suntem), mecanicul fiind singurul abilitat sa lucreze p-o aeronava aflata la noi la contract!
Ma rog, ideea e ca se asteptau sa tacem din gura, numa' ca a iesit un scandal monstru si au lasat-o mai moale. In principiu, daca ne dau afara, conform contractului colectiv de munca pe ramura, ar trebui sa ne despagubeasca cu cel putin 6 salarii brute negociate. Ma gindesc eu acum ca oamenii s-au gindit sa reduca din personal prin infometare, sa ne gasim in alta parte si sa ne dam singuri demisiile. 12 Oct 2010, 12:54: QUOTE(vijelie @ 12 Oct 2010, 12:42) Am contract individual de munca. Sunt angajat cu carte de munca. Nu se vizeaza automat?QUOTE(Diac @ 12 Oct 2010, 12:44) S-au facut.This post has been edited by Marty: 12 Oct 2010, 12:54 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
2xGI |
![]()
|
vezi ca ai gasit raspunsul singur........
ceva in genul tau am patit si eu, acolo unde am lucrat ca sofer, diferenta era ca ne platea.... dar aveam un program dat naibi rau de tot! ne chema patronul sa lucram in w/e, la el acasa, etc........ This post has been edited by 2xGI: 12 Oct 2010, 12:58 |
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Parca se mergea cu ele lunar la ITM pentru viza. Cineva din firma ar trebui sa se ocupe de asta, cred.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
2xGI |
![]()
|
nu era vb. de demisie..........
ci infometarea........ |
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am intrebat daca acel contract de munca este inregistrat la ITM.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marty |
![]()
|
M-am gindit sa-i dau in judecata, fiind cea mai la indemina treaba in situatia de fata. Faza e ca legea prevede ca in cazul conflictelor de munca, termenul sa fie dat in maxim 15 zile de la inregistrare, doar ca calculatoru' nu stie asta si-ti da termen la rind, cu toata lumea. Si cica mi-ar veni rindu' cam la anu' pe vremea asta, in cel mai fericit caz.
12 Oct 2010, 13:03: QUOTE(vijelie @ 12 Oct 2010, 13:01) Pot verifica undeva online treaba asta?This post has been edited by Marty: 12 Oct 2010, 13:03 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Fa-le sesizare scrisa, cu nr de inreg cum ca iti soliciti drepturile salariale si penalitatile de intarziere, in caz contrar te vezi obligat sa apelezi la mijloacele legale. Sa vezi ce rapid inventeaza bani. Daca nu, mergi la ITM cu CUI-ul(asta ca sa ajungi la inspectorul care se ocupa de firma) firmei si le vine control, si iarasi vor inventa bani. Daca nu exista, vor fi bagati in faliment.
Daca vrei sa ii tarasti prin tribunale, faci un credit d-ala rapid de iti dau 4000 lei sau nus'cat la tine acasa si ii pui sa plateasca(justifici ca nu aveai din ce cumpara alimente). Acum am vazut ce ai postat. Te uiti pe contract, daca are stampila cu numar, data, etc de la ITM e inregistrat. Daca nu, e albastra treaba... Tot la ITM ajungi, tot la inspectorul respectiv. This post has been edited by Altis: 12 Oct 2010, 13:05 |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
2xGI |
![]()
|
io zic sa stai linistit o perioada(cam cat crezi tu ca nu se ingroasa gluma) poate totusi o sa primesti banii, iar dupa aceea poti face cam ce vrei tu.
|
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
|
|
vijelie |
![]()
|
Bre, e o stampila cu un nr de inregistrare pe hartia numita "contract individual de munca".
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Reprofilare pe maintenance la avioane particulare?
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 14:31 |