Vine iarna....probleme noi!
![]() ![]() ![]() |
Vine iarna....probleme noi!
DomnulK |
![]()
|
||
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
1. antigel = GLACEOL RX tip D
2. S-a ars led-ul verde sau (mai probabil) s-a dezlipit piciorusul led-ului verde ![]() ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
da nu are deja antigel? daca vrei sa completezi pune de ala de-a zis Liviu (pe bidoane scrie Dacia blabla glaceol bla... e " piesa de origine" hehehe).
Eu il diluez 1:1 (-40 grade parca..pentru orice eventualitate) |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE da nu are deja antigel? daca vrei sa completezi pune de ala de-a zis Liviu (pe bidoane scrie Dacia blabla glaceol bla... e \" piesa de origine\" hehehe).
Eu il diluez 1:1 (-40 grade parca..pentru orice eventualitate) Daca citeai pe forum Topicul cu fantana arteziana sub capota,postat de mine luni, ai fi vazut ca am pierdut tot antigelul...sau ce mama masii era acolo! Asa ca ......... Oricum merci de tentativa ta de raspuns! Mult noroc in continuare! :idea: :arrow: ![]() ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
DomnulK |
![]()
|
butonul are un singur led cu doua rezistentze........cred ca s-a ar suna dintre ele!
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
ba citisem topicul..mai demult...nu am facut legatura :oops:
in cazul asta glaceol RX TIP D, 3 litri de dintr-asta + 3 litri apa distilata ...succes |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
DomnulK |
![]()
|
Multzam fain! I'm born to be wild!
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
MMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 772 Joined: 5 June 03 From: PITESTI ![]() |
si eu m-am cumparat un bidon de antigel gluceol RX tip D, destul de scump dar e bine sa il ai
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
1.6 16V 110cp Noir Nacre
|
|
DomnulK |
![]()
|
Unde gasesc de cumarat antigel din ala? Am fost la toate pecourile din zona mea shi nu am gasit!!!!! Help
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
GoGu |
![]()
|
In Iasi se gaseste la magazinele (mai rasarite) de piese auto. Intreaba de antigel "dacia" ca se prind imediat ce vrei...
PS intr-adevar prin "peco"-uri n-am vazut nicaieri... |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
DomnulK |
![]()
|
In BUCURESHTI.....?!?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
MMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 772 Joined: 5 June 03 From: PITESTI ![]() |
Incearca la orice service Dacia. Trebuie sa aiba si magazin in service... cel putin asa e la Pitesti.
Bafta! |
--------------------
Renault
Megane III
1.6 16V 110cp Noir Nacre
|
|
B-27-YFV |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 29 April 03 ![]() |
Eu am antigel pus iarna trecuta. Ar trebui sa-l schimb? Dupa cat timp/km trebuie inlocuit?
|
-------------------- |
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE In BUCURESHTI.....?!? DA....in Bucuresti gasesti in Vitan (in targ), la Magazinul Dacia de pe Mihai Bravu, la orice service Dacia (dar ti-l vand mai scump), si chiar la ceva magazine mai mici....de ex in Drumul Taberei pe Bd. Timisoara sau la un magazin dde garaj din zona Valea Ialomitei...langa capatul troleibuzului 90. |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
In mod normal lichidul de racire se schimba la 60.000km, dar tinand cont de eventualele schimbari de radiator insotite de schimbarea lichidului de racire iei ca reper ultimul astfel de eveniment.
|
-------------------- ex-dsn 2001
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Lichideul de racire se schimba ori datorita trecerii timpului (2 ani in cazul majoritatii producatorilor de autoturisme), ori datorita numarului de km. La Dacia si Renault, se pare ca vrei nu vrei, la 60 mii km., schimbi si antigelul (iti schimba capacul la pompa de apa, asa ca n-ai ce face)
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
Marty majoritatea producatorilor de aututurisme tind spre folosirea unui lichid de racire "pe viata" vezi la tot ce mascat sau nu poarta sigla vw lichidul ala rosu.Desigur nu trebuie luat ad literam atata timp cat cartea de service se opreste si ea la 280000km.La Renault scrie ca lichidul se schimba la 4 ani!sic
|
-------------------- ex-dsn 2001
|
|
bakunin9 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 15 November 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE da nu are deja antigel? daca vrei sa completezi pune de ala de-a zis Liviu (pe bidoane scrie Dacia blabla glaceol bla... e \" piesa de origine\" hehehe).
Eu il diluez 1:1 (-40 grade parca..pentru orice eventualitate) Gogu, dupa cate stiu eu, este nevoie si de apa distiliata in combinatie, pentru ca daca ai numai antigel se reduce de fapt capacitatea de transfer a caldurii .. or someting .. nu mai tin minte ![]() |
--------------------
Dacia
Supernova Confort
- B-18-XML
|
|
GoGu |
![]()
|
Pai am scris dilutie 1:1 (adica 1 parte antigel , o parte apa distilata) - dilutie ce asigura un punct de "inghet" pe la -40 grade. Pui mai multa apa..creste punctul de inghet...
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
bakunin9 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 15 November 02 From: Bucuresti ![]() |
Aha .. sorry
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova Confort
- B-18-XML
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Voi de ce masina vorbiti, de berlina sau de DSN/Solenza? Ca eu unu nu am auzit sa se combine antigelu cu apa la DSN. In carte nu scrie nimik de kestia asta, voi de unde stiti?
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- -
|
|
GoGu |
![]()
|
Glaceol-ul se vinde ca si concentrat.
Dilutiile pentru diferite puncte de inghet sunt scrise pe ambalajul antigelului. Stiind ca DSN-ul inghite 6 litri de lichid racire, iti alegi punctul de inghet si decizi cata apa si cat antigel cumperi/pui. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
DomnulK |
![]()
|
Bajetzi...am solutia! Pe piatza se gasesc mai multe tipuri de antigel, care se impart in dou mari categorii:
1 cele romanesti<no name> care contin silicati 2 shi cele de firma care in general nu contin silicati. Aceste 2 tipuri se folosesc astfel: Cele de la categoria 1 pentru orice motor<mashina> care in sistemul de racire nu are piese din aluminiu, deoarece sislicatizii aia oxideaza aluminiul shi se infunda , dupa care crapa ,se sparge, radiatorul....sau piesa in cauza. Cel de la categoria 2, adica cel fara silicati se foloseste la mashinutze cu radiator, pompa de apa, aeroterma, bloc motor din aluminiu. In atentzia posesorilor de SRN , pe piatza se gaseste vestitul Glaceol<GlaceELF> shi unul putin mai bun care se numeshte ARAL. Eu voi folosi aral de acum incolo.....nu tre sa ma milogesc de aia de la dacia ,respective cei de la service dacia sa-mi vanda 3 litri, sau cat am eu nevoie, de glaceol. Lichidul de racire cum spuneau unii oameni se schimba in mod normal la 60000 de kilometri. Iarna Ushoara....shi ....kilometrii ushori! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
patratel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 26 May 03 From: Bucuresti ![]() |
in completarea lu' nenea ashu, vreau doar sa zic si io doua chestii: e adevarat ca nu scrie pe nicaieri sa-l diluezi, si apoi,... trei litri de d-ala, trei litri de apa... unde pana mea intra sase chile de lichid in sistemu de racire ?! :shock: ca nici ulei nu bagi atata in ea...
intreb shi io, nu dedetzi in mine :? |
--------------------
Skoda
Octavia
Elegance
- B 47 KVN
|
|
bondoo7 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 9 September 02 From: Roman ![]() |
da' ce legatura are cantitatea de lichid de racire si cantitatea de ulei la un motor???????? e vreo corelatie ceva...????? :shock: :shock: :shock: :shock:
|
--------------------
dacia
supernova confort toate bune ?..?..?
|
|
patratel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 26 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE da' ce legatura are cantitatea de lichid de racire si cantitatea de ulei la un motor???????? e vreo corelatie ceva...????? :shock: :shock: :shock: :shock: nu, nu are, da' din cate stiu io, da' in afara de combustibil uleiul e cea mai mare cantitate de ceva bagat intr-o mashina... si mi se pare oarecum aiurea sa bagi 6 kile de ce-o fi, in instalatzia de racire... |
--------------------
Skoda
Octavia
Elegance
- B 47 KVN
|
|
bondoo7 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 9 September 02 From: Roman ![]() |
da? si la berlina cat ulei si cat lichid de racire bagi???? exceptand uleiul din cutia de viteze...
|
--------------------
dacia
supernova confort toate bune ?..?..?
|
|
patratel |
![]()
|
QUOTE da? si la berlina cat ulei si cat lichid de racire bagi???? exceptand uleiul din cutia de viteze... pei ulei n-am bagat niciodata mai mult de trei litri jumate iar lichid de racire sincer nu mai tziu minte da' in nici un caz 6 litri ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia
Elegance
- B 47 KVN
|
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE QUOTE da' ce legatura are cantitatea de lichid de racire si cantitatea de ulei la un motor???????? e vreo corelatie ceva...????? :shock: :shock: :shock: :shock: nu, nu are, da' din cate stiu io, da' in afara de combustibil uleiul e cea mai mare cantitate de ceva bagat intr-o mashina... si mi se pare oarecum aiurea sa bagi 6 kile de ce-o fi, in instalatzia de racire... Pai, ai libertatea sa nu bagi 6 kile de ce-o fi... Numai pe urma sa nu ajungi sa plangi! :wink: Lasa, ca la SLZ D bagi si 6 litri de ulei (parca). Asa ca noi cu 2.9 suntem mari meseriasi! |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Cum adik "de unde 6 kile" ??? .. pai gandeste-te ca numai in radiatorul principan intra vre-o 2.5 - 3 .. in ala secundar(calorifer) cca 0.5 l , mai pui 0.5 l in furtune si restul .. de numai 2 l in motor ... nu suna plauzibil ???
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:30 |