Basescu la Consiliul Europei, ca bancu' cu Bula
![]() ![]() ![]() |
Basescu la Consiliul Europei, ca bancu' cu Bula
Stefan.A |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
alex275 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 313 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai face rusu' part! S-a constipat "din cauza de NATO!"
HA, HA! |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
- B 46 W S T [i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!! |
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
pentru cine nu stie despre ce e vorba: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=3775...Hash=c1dc4676c1
parerea mea e ca in ambele "dialoguri", gafele apartin interlocutorilor, nu lui Base. Cat priveste problema rusa, macar in asta tre sa prestam si ceva muschi, nu numai sluj la curtile boieresti. Din cate stiu eu politica noastra externa vis-a-vis de Rusia e una echilibrata actualmente, fara prea multe asperitati, avand in vedere ca nici Rusia nu-si mai permite prea multe obsesii care sa ajunga pan' la Bucuresti si nici Romania n-ar mai trebui (notta bene) sa sufere de obsesia ruseasca (e intr-o mica sau mai mare masura obsoleta chestiunea, da Doamne sa ramana asa). Base n-a facut decat sa pedepseasca un misel caruia i s-a parut ca ar mai avea ceva treburi prin zona noastra. Crezi ca s-a dus ala plangand la Putin cu "nenea, nenea, io-te ce mi-a facut marinarul?" neah...oricum se prefigureaza un nou val de probleme interne in Rusia, din nou, sunt ocupati pana peste caciula baietii. Ce-mi place cum suna cuvantul asta... "magnati". In ce priveste francezul, no comment... So, apreciez prestatia, nu stiu daca si vestimentatia (ca n-am vazut). This post has been edited by Lolek: 26 Jan 2006, 11:48 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca de obicei massmedia loco va vorbi de valurile starnite de Basescu prin discursul tinut la Consiliul Europei si raspunsurile lui la interpelarile unor parlamentari europeni in termeni ori bascaliosi, ori elogiosi (vizavi de resuscitarea fuduliei romanilor s.a.m.d.).
Dar daca esenta prestatiei lui la Strassbourg este (va fi) perceputa de Europa in linia relatarii BBC (e drept, sectia RO, n-am verificat daca apare la fel si in sectiunea internationala) atunci e de bine. Punct rosu pentru Base! |
-------------------- |
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Dupa multi-multi ani, am asistat in sfirsit la afirmarea in public (si ce public! aia la care mergem cu sarumina!) a demnitatii nationale romanesti; poate sint vorbe mari, da' io asa am simtit ...
PS: din trei cuvinte, Base a acumulat un capital de simpatie substantial, cred ca vorbele lui au mers la suflet tuturor romanilor intre 30 si 90 de ani, cei care stiu pe pielea lor ce e cu CCCP; scriptic, trupele rusesti au parasit Romania in timpul lui Gheorghiu-Dej, nu stiu exact anul, dar consilieri militari sovietici au fost in Romania pina prin anii '70, pentru a superviza trecerea pe materialul de lupta rusesc - odata cu inceperea constructiei de armament de toate genurile in tara (inca una din marotele lui ceausescu) au plecat si aia, iar livrarile de piese de schimb si munitie speciala au intrat intr-un mare impas. |
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
QUOTE(FLEX @ 26 Jan 2006, 13:10) exact asta cauta ca nu e in stare de mai mult ... astept cu nerabdare guvernarea PSD care o sa-l bage din cauza de flota la racoare acolo unde ii este locul...desi interventia politicului in justitie ar trebui sa se opreasca undeva ... poate la eroii nationali Nastase Iliescu si Geoana ... @lolek Sper ca te-ai prins ca glumeam ! This post has been edited by avathan: 26 Jan 2006, 12:20 |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Hai Base!
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
avathan |
![]()
|
|
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
wo_name |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
e ok ce a spus Base, dar in diplomatie nu prea se discuta in felul ala, exemplu raspunsul pe care l-a dat tanti de culoare din SUA la acuzatiile cu inchisorile CIA.
Nu conteaza ca esti mare si tare sau mic si slab, in chestii diplomatice sunt anumite reguli de a se purta o discutie, cu atat mai mult "face to face". repet pt. omul de rand a fost super ok ce a spus Base si pe mine m-a uns ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
2011
- TM ?? ??? Parerea mea ...
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
rosu as opposed to negru. ca punct alb nu se zice (numa' turcescu are bile alb si negru).
![]() This post has been edited by kukuruz: 26 Jan 2006, 12:31 |
-------------------- |
|
avathan |
![]()
|
QUOTE(wo_name @ 26 Jan 2006, 13:26) e ok ce a spus Base, dar in diplomatie nu prea se discuta in felul ala, exemplu raspunsul pe care l-a dat tanti de culoare din SUA la acuzatiile cu inchisorile CIA. Nu conteaza ca esti mare si tare sau mic si slab, in chestii diplomatice sunt anumite reguli de a se purta o discutie, cu atat mai mult "face to face". repet pt. omul de rand a fost super ok ce a spus Base si pe mine m-a uns ![]() de accord dar el nu are nici o legatura cu diplomatia ...si nici educatia necesara... e un imbecil notoriu nu ca ceilalti ar fi mai putin imbecili ... ... asta vrea sa "unga" ![]() sau gresesc? This post has been edited by avathan: 26 Jan 2006, 13:05 |
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Base nu este diplomat este om politic si are dreptul sa spuna sau nu lucrurilor pe nume.
Nu v-ati saturat de "diplomatia" lui Iliescu sau a lui Nastase ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
a maaa
cu cine vreti ma sa fie diplomat? Cu urmasul lu Hrusciov? Si daca se descalta si batea cu pantofu in pupitru tot nu i s-ar fi parut rusului prea mult.... |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Cand e vorba de cizma ruseasca, nu de educatie si diplomatie e nevoie.
Ma bucur ca a afirmat cat se poate de transant directia in care vrem cu totii sa mearga Romania. Cat despre vestimentatie si prestanta, a fost ok, l-am vazut aseara la stiri, dar aveam sonorul anulat si n-am stiut ce zice. A dat impresia de om deschis, inteligent si dinamic. Asta vorbind strict de prestatia de ieri, ca in rest marea majoritate cunoasteti parerea mea generala despre PD si oamenii de-acolo. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Iete domne ca incet incet ne revine culoarea in obraji ......
|
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
kukuruz |
![]()
|
"diplomatia" lui iliescu nastase geoana & co. era (este) lunecoasa si duplicitara. basescu este ca smirghelul
![]() PS: Oricum, il asteapta o incercare mult mai grea la Kiev, saptamana viitoare, tinand cont ca: În ciuda înțelegerilor cu România, Ucraina a anunțat că va începe exploatarea zăcămintelor de gaz de pe Platoul Continental al Mării Negre și că va continua procesul de asimilare a Insulei șerpilor. sursa: Adevarul, 26.01.2006 This post has been edited by kukuruz: 26 Jan 2006, 13:08 |
-------------------- |
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Ce a facut Basescu presedintele a fost o gafa, diplomatica , spuneti-i cum vreti. Practic e un caine de talie mica care isi permite sa latre la un dulau lenes cum e Putin al Rusiei. Intotdeauna e loc pt diplomatie, dar cand e un om impulsiv si pus pe sotii la carma...nu ai ce sa obtii mai mult. Oricum v-a placut si voua spectacolul dat de el...v-ati simtit mai romani decat erati. Nu e asa?!
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
avathan |
![]()
|
QUOTE(kukuruz @ 26 Jan 2006, 13:50) "diplomatia" lui iliescu nastase geoana & co. era (este) lunecoasa si duplicitara. basescu este ca smirghelul ![]() PS: Oricum, il asteapta o incercare mult mai grea la Kiev, saptamana viitoare, tinand cont ca: În ciuda înțelegerilor cu România, Ucraina a anunțat că va începe exploatarea zăcămintelor de gaz de pe Platoul Continental al Mării Negre și că va continua procesul de asimilare a Insulei șerpilor. sursa: Adevarul, 26.01.2006 normal doar sunt mai puternici dpv militar ... li se rupe lor de vidanjorul de la Cotroceni sau de retardatii care conduc MAE acum |
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
sa va zic ca platim un pret mai mare decat ungurii la gaze? ungurii fiind deja in Nato de 10 ani si in de 2 UE si cu ditai salariile (duble-triple fata de noi) ba inca si cu o invazie ruseseaca inaintea noastra, cu perspectiva de a sarbatori 15 de la retragerea rusilor? Astia ar avea motive sa se dea in stamba si se injure cu rusii...dar asta e care va zica diferenta dintre diplomatie si ghiolbanie...
In esenta intrebarea rusului a fost corecta...si problema e reala: ce cauta americanu' in romania? Ca sa nu zic pe noi boboruil ne-a intrebata-ra careva? Sau am apucat sa intrebam? Raspuns de mitocan....ba p'a ma-tii dumitale tovarase deputat european. aia cu republica moldova si romania strans unite in ue...e autoerotism trist in public...si demagogie 'eftina ce se cumpara de boborul bizon... aia cu punct rosu si negru, l-am auzit si eu pe Frunda...credeam ca s-a balbait...da' uite unde duce prea multa ruleta si corectitudine politica...maine sa ma astept sa vad citizen kane afisat pe imdb ca film rosu-negru? This post has been edited by mil: 26 Jan 2006, 13:27 |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
kukuruz |
![]()
|
Ehee, prin anii '80 madame Thatcher a dat si ea cu pumnul in masa la UE (sau CEE cum se chema atunci) si a obtinut ce-a vrut pentru UK, remember?
|
-------------------- |
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
noi dam cu pumnu in masa ca nu ne durea mana...altfel ar exista probleme la intern care ar necesita acest surplus de energie...
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(mil @ 26 Jan 2006, 15:17) In esenta intrebarea rusului a fost corecta...si problema e reala: ce cauta americanu' in romania? Al dreaq rus, ce corect e el... Ce cauta NATO in Romania? Apra granitele viitoarei UE. Asta e regula jocului, NATO e armata comuna a Europei si Americii, si e normal sa stea cat mai aproape de granita, doar n-o sa stea in mijlocul teritoriului. Si ce, rusu nu stie de ce el si-a tinut armata aici 30 de ani - vorba lu Basescu - (datorita locatiei strategice)? Mentalitatea actuala paguboasa pe care o avem si de care incercam toti sa scapam ne-a fost inoculata de rusi, imediat dupa al II-lea razboi mondial. Acum ce sa facem, sa le multumim diplomatic? |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
kukuruz |
![]()
|
mda, sunt si eu de acord ca aia cu "romania nu se considera reintregita decat cu RSFR Moldova in granitele ue" a fost o gafa.
calca pe bombeu pe ue-isti, zgandare "ursul polar" iar la intern romanii sunt mai degraba ostili ideii de "reintregire" peste prut |
-------------------- |
|
CosminM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 24 January 05 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(george_slz @ 26 Jan 2006, 13:07) Ce a facut Basescu presedintele a fost o gafa, diplomatica , spuneti-i cum vreti. Practic e un caine de talie mica care isi permite sa latre la un dulau lenes cum e Putin al Rusiei. Ce spui tu este echivalent cu "Capul care se pleaca , sabia nu-l taie". O zicala care ne-a caracterizat pe noi romanii (vorbesc de natia romana) de-a lungul istoriei(cu mici exceptii). Si am luat numai p...le-n popou. QUOTE(mil @ 26 Jan 2006, 13:17) sa va zic ca platim un pret mai mare decat ungurii la gaze? ungurii fiind deja in Nato de 10 ani si in de 2 UE si cu ditai salariile (duble-triple fata de noi) ba inca si cu o invazie ruseseaca inaintea noastra, cu perspectiva de a sarbatori 15 de la retragerea rusilor? Astia ar avea motive sa se dea in stamba si se injure cu rusii...dar asta e care va zica diferenta dintre diplomatie si ghiolbanie... In esenta intrebarea rusului a fost corecta...si problema e reala: ce cauta americanu' in romania? Ca sa nu zic pe noi boboruil ne-a intrebata-ra careva? Sau am apucat sa intrebam? Raspuns de mitocan....ba p'a ma-tii dumitale tovarase deputat european. aia cu republica moldova si romania strans unite in ue...e autoerotism trist in public...si demagogie 'eftina ce se cumpara de boborul bizon... aia cu punct rosu si negru, l-am auzit si eu pe Frunda...credeam ca s-a balbait...da' uite unde duce prea multa ruleta si corectitudine politica...maine sa ma astept sa vad citizen kane afisat pe imdb ca film rosu-negru? Pretul gazelor a fost stabilit de pe vremea lui Ilici care este pro Rusia. Cu toata invazia ruseasca din Ungaria (ce sa mai zicem de Cehi), influenta occidentului a fost mai puternica (a fost, a existat), pe cand la noi nu a fost nici o influenta din partea vestului. In special datorita conducatorului "iubit". Daca ne-am lasat condusi de un nebun (si o nebuna). Noi, romanii, nu prea stim sa vorbim. Traim cu frica de a-i supara prin vorbele noastre pe altii. Nu stim sa ne spunem punctul de vedere, sa-l sustinem si sa avem o atitudine demna. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- SB....... În momentele dificile ale vieții trebuie să ridici capul, să scoți pieptul în față și să spui cu hotărâre: "Acuma chiar că am pus-o!"
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
stie cineva EXACT care a fost intrebarea francezului? EXACT, nu ce a scris presa romana.
mie nu imi vine sa cred ca ala l-a interpelat ca nu vb franceza. pur si simplu nu cred. daca intr-adevar asa a intrebat, e numa' bun de portar la primaria din marseille. da' parca nu concorda. francezii sunt printre cei mai inversunati sustinatori ai multilingualismului, din 1 ianuarie 2007 malteza si gaelic au statut de limba oficiale UE (au mari probleme sa gaseasca traducatori destui) samd. deci, eu cred ca intrebarea a fost alta / pusa intr-un anumit context care nu ne-a fost prezentat exact. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
Stefan.A |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
Pai, pa rand:
-cizmele murdare erau imaginare - sigur ca s-a imbracat cum trebe - mi-e ca punctu ala rosu' sa nu fie ala din filme cand te ia unu' cu cagula pe fata in catare. - zici tu (asarban) ca n-avea nimic daca facea si mai urat?! Poate, da de ce radea doar el la gluma?? Ati vazut fata rusului dupa ce i-a dat raspunsul? Era literalmente VERDI tot. Si rasp la intrebare deja il daduse, asta era asa un soi de "gurrrra, ma, ca nu mai e ilici". -asta cu reunirea cu Moldova in ue nu e rea, spusa asa la un trabuc, la o ocazie. Dar Base a avut 5 ocazii in ultima saptamana (pe numarate) si n-a ratat nici una. edit: kukuruz, da soro da' pe Base oricat l-om cosmetiza noi nu aduce cu Thatcher iar intre romanica si uk parca parca vad ceva mici diferente. Sau it's just me? This post has been edited by Stefan.A: 26 Jan 2006, 13:52 |
-------------------- |
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
sa inteleg ca unii din voi ar fi vrun un raspuns gen "bunicuta" iliescu? i.e. sinergia faptelor+pupat de dos sovietic? bravo lui base ca a avut cojones sa-i spuna rusului verde in fata. de aia l-au si aplaudat ceilalti.
QUOTE(adso @ 26 Jan 2006, 13:44) haoleu! de cand tata, asta? daca nici francezii nu-s campioni la mandrie nationala si lingvistica (implicit dat cu tesla in limba engleza care deja a cam castigat batalia in discutiile internationale), atunci nu stiu cine sunt. poate doar americanii, care nu concep sa invete vreo limba straina, ca.. deh, s-ar injosi. si ma refer la francezii din franta, nu la quebequois-i cu al lor "office de la langue francaise". This post has been edited by bertro: 26 Jan 2006, 13:54 |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
kukuruz |
![]()
|
QUOTE(CosminM @ 26 Jan 2006, 14:42) [...] Cu toata invazia ruseasca din Ungaria (ce sa mai zicem de Cehi), influenta occidentului a fost mai puternica (a fost, a existat), pe cand la noi nu a fost nici o influenta din partea vestului. In special datorita conducatorului "iubit". la punctu' asta, sa dam cezarului ce-i al cezarului: episodul cehoslovacia '68 ring any bell? |
-------------------- |
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
@Adso
Ieri, Radio Romania Actualitati a transmis, in direct, cele relatate mai sus. Iar francezul chiar l-a intrebat de ce nu vorbeste si franceza. Eu am auzit traducerea intrebarii. Despre intrebarea rusului nu stiu, ca nu mai eram in birou, cand s-a pus. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 13:18 |