1.5dCi consuma ulei, e normal?
![]() ![]() ![]() |
1.5dCi consuma ulei, e normal?
1,5dci |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 14 February 06 ![]() |
|
||
--------------------
logan
1,5dci ambiance
- bc.....
|
|||
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.558 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
De unde știi că ți-a pus doar 4 litri? După factură sau te-ai uitat tu să vezi că au băgat doar 4 litri?
Cum au golit motorul de ulei? Gravitațional sau cu pompa? Dacă au golit cu pompa atunci e foarte probabil să mai fi rămas ulei, deci se adaugă mai puțin ulei, iar filtrul de ulei (pe care cred că l-au schimbat...) mai "trage" și el din cantitatea existentă, de aici poate și motivul pentru care nivelul a scăzut. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
1,5dci |
![]()
|
Am stat langa masina , ba chiar m-am bagat pe dedesubt si am tras si eu de ce-am putut . A adus un bidon de 4 l si un filtru iar operatia s-a desfasurat sub ochii mei , n-am plecat o secunda de langa masina . a lasat uleiul sa curga liber , nu l-au aspirat cu nimic . le-am zis si atunci ca mananca putin ulei , dar n-au zis nimic , au zis ca asa scrie si in cartea tehnica a masinii.
|
--------------------
logan
1,5dci ambiance
- bc.....
|
|
vead |
![]()
|
vechi Group: Members Posts: 184 Joined: 22 August 05 From: Timisoara ![]() |
Eu sint de alta parere....In primul rind , ai bagat doar 4 litri , in al doilea rind, una este ce verifici imediat dupa schimb si alta dupa ce ai facut citiva Km.
Eu zic sa iti alegi un loc drept pe care sa lasi masina pina motorul este rece si atunci sa faci o verificare a jojei. Dupa citeva zile sau Km , in acelasi loc...tot cu motorul rece verifici din nou si in cazul in care exista scadere a nivelului, poti spune ca ai consum sau pierderi de ulei. Eu acm asa fac ,verific uleiul cam la 2 saptamini , in acelasi loc de parcare si cu motorul rece <am 1,4 benzinar> si NO PROBLEM. Cred ca nu ar trebui sa fie nici la tine! |
--------------------
dacia
logan1.4 laureate
2005
- tm09zzz Timisoara
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
am bagat si eu 4 litri la revizie la Meridian Vest. Pe joja era la max si mi-a zis ca in timp o sa scada cca 200 ml. Mi-au mai zis si ca e normal si ca daca pun prea mult nu face bine la motor. Atata timp cat nu ajunge la min e ok.
This post has been edited by Cypher4laguna: 15 Jul 2006, 12:05 |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
gpgabi2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 1 December 05 From: Craiova ![]() |
mie mi-a halit un X dupa 4500km....dar cred ca e normal
|
--------------------
- Dacia Logan -
Laureate 1.5dCI
Dec. 2005
- DJ 07 XXX Realitatea este o iluzie creata de lipsa de alcool
|
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
Dieselurile mananca ulei , asta e stiut , mai ales daca mergi in regim de turatie mai inalt la drum lung. A mea incepe sa manance semnificativ dupa ce incepe sa se uzeze uleiul , adica dupa 5000 km de la schimbul de ulei.
|
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.558 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Totuși, un motor TDI consumă ulei destul de mult în mod natural, ăsta e sistemul lor de funcționare și ca atare nu prea sunt relevante în această discuție.
În schimb, motoarele Common Rail (cum este și 1.5dCi) nu se comportă la fel, ele consumând foarte puțin ulei, consumul mai mare de ulei reprezentând un semnal de alarmă. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
diesel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 20 May 04 From: Galati ![]() |
consumul de ulei la dci este relevant dupa 100mii de km. Pana atunci daca va consuma mult, ceva nu e bine.
|
-------------------- Clio Symbol Alizee 1,5dci -VANDUT :))
Logan 1.4 MPI Laureate / Alb Artika, mai 2005 |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
100 000 km e putin, ca nu e D 1300, un diesel ar trebuii sa tina 300 000 km, si sa mearga pana in 400 000 cu consum de ulei marit. La 100 000 km abia si-a dat drumul.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
lorand |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 22 November 05 From: Timisoara ![]() |
Al meu e 1.5dCi si dupa aprox. 8000km n-a consumat nici un pic de ulei, sau nu atat incat sa fie vizibil pe joja. In cazul asta, daca ar incepe sa consume deodata ulei m-as cam alarma. Ceva nu e in regula.
|
--------------------
Dacia
LOGAN 1.5dCi
2006 Preference
- TM-10-MPV
|
|
Maximus Decimus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 5 May 06 ![]() |
Diesel-ul consuma ulei punct. Eu am al doilea diesel, peugeot 407 2.0 HDi si mi-a consumat 1,5 l in 15.000km. Si fiesta dinainte consuma ulei. tot common-rail, tdci...
|
--------------------
Peugeot
407
- B-03-LOG GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
la motorul de 1.4 TDCI se considera normal un consum de 100 ml de ulei la 15.000 km. 1.5l e foarte mult.
|
-------------------- |
|
Mircea Visan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 3 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Am un golan din Aprilie. Am facut pana acum 7000 km si verific la 2 saptamani nivelul uleiului. Nici nu se observa daca a mancat ulei.
Totusi cred ca dieselul mananca ulei. Dar doar la 4000+5000 km sa se observe ... totusi ceva nu este in regula. Mircea |
--------------------
Dacia Duster Laureat
4x4 1.5dci
2010
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
1,5dci |
![]()
|
Ptr.Klaus : explica si tu oleaca ce vrei sa subliniezi !
Intrebare : stie cineva cam cat inseamna in ml un X de pe joja ? |
--------------------
logan
1,5dci ambiance
- bc.....
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ma scuzati, m-am uitat in plopi... am vorbit prostii..
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
In cazul meu am mers cam 5000 de km din 10.000 pe dn1 cu viteze intre 70 si 150 km/h, drumuri de 350 km/zi. Nu a mancat ulei excesiv pe total... max 100 ml pana la revizie.
|
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
Mircea Visan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 3 March 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 18 Jul 2006, 11:31) Nu esti obligat sa ii faci in fiecare zi. Mergi si prin afara Bucurestiului. In cazul meu Braila, Macin prin Harsova, Sibiu, Cluj sau Drobeta. Sa vezi ce usor se duc km Oricum m-am indragostit de motoarele diesel Cu respect Mircea |
--------------------
Dacia Duster Laureat
4x4 1.5dci
2010
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Salutare ! Pana la revizia de 10 k nu am constatat nici o modificare pe joja dar nici nu am putut verifica corect. Am facut primul schimb cu elf 5w40 si acum dupa un periplu european am 19.500 si ma pregatesc de a doua revizie. Am fost mai atent cu verificarea uleiului si cand am plecat din Romania imediat dupa revizie (mi-au pus 4 litri 200ml), uleiul era la maxim. Dupa 1800 de km l-am verificat si era la fel, am mai facut 3000 prin Franta si arata la fel inainte de plecarea spre Romania. Cand am ajuns acasa si l-am reverificat imi arata cam o linie sub maxim. Va intreb. E motiv de ingrijorare? Consuma Loganurile DCi? Am observat ca daca sta inclinata pe partea dreapta joja arata mult lipsa. A avut cineva probleme REALE cu consumul de ulei ?
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
1,5dci |
![]()
|
Pedrovl , eu am descoperit ca inca imi mai consuma ulei !!! Aveam lipsa un X , acum s-a mai golit o jumatate din alt X !! Si culmea , acum nu am mers decat ocazional cu 120 km /ora . Cred ca o sa le spun celor de la service ....cineva mi-a spus ca e normal sa consume ulei intre schimburi cu o conditie : sa nu fii nevoit sa completezi .
|
--------------------
logan
1,5dci ambiance
- bc.....
|
|
vasile82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 482 Joined: 3 December 04 From: Ploiesti, Bucuresti ![]() |
Salut,
Si eu sunt curios cat inseamna un X in ml. Dupa un nr. de km uleiul incepe sa se uzeze asa ca este normal sa mai scada cantitatea pana la urmatorul schimb. Eu as incerca si un alt tip/marca de ulei. Mai au si motoarele "preferintele" lor. |
--------------------
Ex Logan,
Renault Fluence
1.6
|
|
Apolodor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 4 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Ce ulei au bagat la service ? Traditionalul Dacia ? Am vazut ca e facut de Texaco parca. Nu poate sa fie asa de naspa . Sau............
|
--------------------
Logan
Laureate 1,5 DCI - 1,4 MPI+GPL
2006/2008
- B 410 RIO/B 41 RIO NIMENI NU MOARE VIRGIN
VIATA NE F..E PE TOTI !!! |
|
1,5dci |
![]()
|
aral , 4 litri . Dar se poate sa ma fi inselat cu mancatul uleiului .... locul unde o parchez de obicei este drept la prima vedere, insa am schimbat locul cu o parcare perfect dreapta si acolo imi indica altceva !! cum imi dau seama cat de drept este locul ? oricum diferenta este aproape insesizabila intre cele 2 locuri si totusi nivelul indicat este diferit ! va tin la curent ...
|
--------------------
logan
1,5dci ambiance
- bc.....
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Deci sa inteleg ca nu e motiv de alarmare atata timp cat uleiul nu ajunge pe minim? Nu de alta dar cand am plecat de la revizie uleiul era cu un X sub maxim, am zis ok...au bagat 4L si probabil ca asa trebuie sa fie...dar acum dupa 2000km a mai scazut un X..sa ma duc sa le zic sa completeze uleiul sau sa stau linistit?
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
AMW daca iti consuma in ritmul asta => ca la 10.000 km o sa mearga cu miros de ulei !
1 X ....................2000 km cate X-uri ? .......10.000 km Cred ca mai poti merge 1000-2000 km si sa vezi cum se comporta , daca mai mananca sau nu ?! Eu sunt mai "panicos" si as merge in service ! |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Am fost acum sa verific uleiul si se pare ca este la fel ca dupa revizie. Explicatia ar fi ca atunci cand am verificat uleiul nu eram in bucuresti si masina nu era parcata la locul ei obisnuit de verificat ulei
![]() Am numarat acum X-urile alea si sunt 6 ![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Asa e vara...de-aia la temperaturile din Ro, ar fi trebuit sa bage 10W40. In franta si germania baga baietii 10W40, am vazut pe o gramada de carti service, chiar recent m-am uitat pe un Opel 1.7tdi, care avea 70.000 km...si ii bagasera 10W40. Nu-i problema nici cu 5W40, dar il cam haleste cand sunt temperaturile astea. Si mie mi-a halit deja 2 linii in 5000 km, iar cand era frig, de-abia imi manca o linie in 8000 km.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pedrovl) ....am observat ca daca sta inclinata pe partea dreapta joja arata mult lipsa.... nivelul uleiului trebuie verificat atunci cand masina se afla la orizontala. daca este inclinata(indiferent in ce parte) nivelul citit pe joja nu mai este relevant. QUOTE(andu911 @ 31 Jul 2006, 14:25) ce anume n-ai inteles? |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:49 |