DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages  1 2 3 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vin localele 2

ashu
post 4 Jun 2004, 19:31
Post #1

Membru erectil

Group: Members
From: Bucuresti

MoneyTalks, io inteleg ca tu esti departe si te doare-n pix de cine iese primar in Bucuresti, dar poate pentru noi e important, ca e orasul nostru in care traim si ne preumblam zi de zi. Asa ca te rog io mult nu mai inchide topicul aiurea si lasa-ne sa dezbatem pe tema asta. Urmeaza turul doi, mai e de discutat destul.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mil
post 4 Jun 2004, 19:33
Post #2

ocupat

From: x

si eu sunt departe si tot ma intereseaza...sa stiti!

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
mil
post 4 Jun 2004, 19:34
Post #3

ocupat

From: x

poftim...a sters tema cu totul... smile.gif Asteapta omule miezul noptii macar!

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
paulp
post 4 Jun 2004, 22:08
Post #4

Bagator de seama!

From: Iasi

Ashu, nici eu nu sint din Bucuresti si ma doare-n pix cine iese primar acolo, ma doare cine iese la Iasi :twisted: . Ideea era sa renuntam, macar pina luni, la atacurile asupra candidatilor si sa ne limitam la a ne expune ideile si probleme cu care ne confruntam la alegeri.
Eu am o mare dilema. Am auzit in seara asta la stiri ca nu mai poti vota unde te prinde unda in oras, ci trebuie musai la sectia unde esti arondat :evil: (Mil tu ai pus-o ca la Paris nu se fac alegeri :mrgreen: ).
Ce nu pricep eu, ce chichirez e daca votez la o sectie din Centru si eu stau la periferie. Nu tot acelasi primar aleg.
Inteleg ca la Buc. este cite un primar pentru fiecare sector, dar chiar si asa, daca stau in sec. 5 de ce trebuie sa votez musai la sectia de linga casa, cind pot vota in cadrul aceluiasi sector, dar la oricare sectie.
Asta mie mi se pare o maaaare prostie. :vmad:

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
madalina
post 5 Jun 2004, 08:12
Post #5

Membru autentic

In general, se fac si la consulate/ambasadele ale Romaniei in strainatate!

Paul, aminteste-ti de referendumul pentru Constitutie! Din cauza asta s-a interzis! Plus ca observatorii au remarcata la celelalte alegeri ca existau grupuri de la toate partidele care mergeau si votau la toate sectiile! Nu ma intreba tehnic cum au reusitsa votezede Sau mergeau la o sectie de votare cu pasaportul, la alta cu buletinul! Asa daca ai voie savotezi intr-un singur loc, nu mai poti face astfel de magarii! Trebuie sa fii mai inventiv!

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
paulp
post 5 Jun 2004, 08:26
Post #6

Bagator de seama!

kimms, hai sa-ti spun de unde a plecat durerea mea, si de ce cred ca e totusi o prostie.
Eu m-am mutat acu 3 luni. Mi-am schimbat actele pe noua adresa si am si carte de alegator aici. Problema e ca in 3 luni minunatii si desteptii functionari n-au reusit sa schimbe si listele astfel incit sa figurez la noua adresa.
Asa ca teoretic ar trebui sa ma duc sa votez la sectia unde am fost inainte. Dar actele mele sint pe noua adresa asa ca nu pot vota nici acolo.
Bineinteles ca miine voi face un scandal monstru daca nu pot vota :twisted: , dar tot mi se pare o prostie, atita timp cit votez pe carte de alegator si mi se pune stampila pe ea sa nu pot vota oricunde in Iasi.
Nu prea poti merge cu pasaportul sa votezi. Legea e clara. Carnet de alegator sau Buletin. Pasaport doar pentru cei din-afara.

Si in situatia mea probabil ca sint multi romani :mrgreen: cu simt civic :inger:

--------------------
+
madalina
post 5 Jun 2004, 08:35
Post #7

Membru autentic

Paul, daca ai cartea de alegator pe noua adresa, acolo votezi! exista liste suplimentare, dar sunt foarte stricte! Pana acum s-a putut vota si cu pasaport! Acum poti vota numai cu Cartea de Alegator!

--------------------
+
paulp
post 5 Jun 2004, 08:37
Post #8

Bagator de seama!

S'traiti, daca vezi miine la stiri unu care facea scandal ca nu poate vota sa stii ca eu sint :twisted:

--------------------
+
Valentine
post 5 Jun 2004, 10:06
Post #9

Old Timer

From: California

nu stiu cum fac astia de la psd alegerile, caci de fiecare data ploua urat de tot (fie ele vara, toamna, primavara smile.gif) -> cineva acolo sus nu prea il place pe baieti tongue.gif smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Marty
post 5 Jun 2004, 10:16
Post #10

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

kimms, sa-mi zici si mie cum poti vota la Locale in strainatate. Chiar sunt curios cum se poate vota la Sydney primarul din Puchenii Mosneni. Rugamintea e valabila si in cazul in care vreau sa-l votez pe Mazare (Constanta) si ma duc la o sectie de votare de la Timisoara.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
madalina
post 5 Jun 2004, 10:22
Post #11

Membru autentic

Am citit legea alegerilor locale si hotararile BEC-ului si nu se mai organizeaza alegeri locale in strainatate, nici in campusuri, nici in unitati militare deoarece nu mai conteazaparticiparea la vot pentru validarea alegerilor, insa pana acum se organizau! Inclusiv la locale! Nu stiu tehnic cum au facut!

--------------------
+
Maska
post 6 Jun 2004, 08:38
Post #12

Membru incepator

Cartea de alegator este inutilizabila cel putin la aceste alegeri locale.
Se poate vota cu C.I. sau B.I. sau pasaport sau livret militar.
paulp, daca nu au apucat sa te treaca pe lista, conform adresei din buletin te vor adauga ei cand te prezinti la sectia de votare.

Toate acestea conform stirilor radio si tv. de azi.

--------------------
Citroen C4 Coupe 2008
+
madalina
post 6 Jun 2004, 10:26
Post #13

Membru autentic

Are idee cineva daca exista pe net lista cu impartirea strazilor din fiecare oras pe sectii de votare? Eu am cautat si nu am gasit!

--------------------
+
paulp
post 6 Jun 2004, 13:24
Post #14

Bagator de seama!

Maska, multam pentru informatie, dar deja mi-am exprimat votu.
Si impresionant. Eram pe liste, desi actele le-am facut acu 2 luni.
:mrgreen:

--------------------
+
madalina
post 6 Jun 2004, 14:52
Post #15

Membru autentic

Eu a trebuit sa merg la o sectie de votare oarecare din sector pentru a cauta sectia de votarecareia ii apartin! Doar acolo exista listele!

--------------------
+
GabiS
post 7 Jun 2004, 07:38
Post #16

Membru incepator

From: Ploiesti/Bucuresti

Frumos a fost ca la constitutie au facut sectie de votare in Maxx in regie, ca sa se aleaga consitutia.
Acum cand stiu ca studentii nu o sa voteze PSDul, votarea se face in Crangasi si pe deasupra toti studentii sunt la aceeasi sectie de votare, pe lista unei persoane, deci folosesc o singura stampila. E interesant sa vezi cum 5 sectii de votare sunt goale si studentii stau la coada ca sa voteze. In Regie parca erau decat 15000 daca tin bine minte. Tipic PSD. Norocul meu e ca nu am viza de flotant si am votat in Ploiesti, desi nu stiu daca se poate spune ca e noroc atata timp cat primarul actual(PSD) nu prea a avut contracandidati de luat in seama. Totusi cunosc prea multe din magariile lui ca sa-l fi votat.

--------------------
+
costi
post 7 Jun 2004, 09:18
Post #17

Membru autentic

Pina la urma Geoana e baiat simpatic. A ramas singur pe baricade sa multumeasca celor care l-au votat, a fost fair play si i-a multumit lui marinarul sasiu, etc.
Spre deosebire de el, Nastase mai avea putin si exploda in direct, a batut cimpii despre majorarea salariilor (?) si s-a felicitat pt victoria PSD (?). Nu tu echipa de campanie, nu tu purtator(oare) de cuvint...
Oricum, campania lor a fost de tot risul, cu strategia neprezentarii candidatilor PSD la talk show-uri si chiar cu alegerea lui Geoana. Bani aruncati in vint.
Clujenii povestiti-ne si noua ce-i pe acolo si care sint perspectivele in tr. II

--------------------
DSN/SLZ
+
madalina
post 7 Jun 2004, 10:13
Post #18

Membru autentic

Partea cea mai proasta este ca orice persoana aleasa doar de 40% dintre persoanele cu drept de vot are o legitimitate contestabila! Personal, pana cand vom avea o educatie civica reala, as introduce votul oblgatoriu, asa cum este si in unele tari occidentale (de exemplu Belgia)! Nu esti multumit de optiuni, introduci unn buletin nul! Asa am avea o imagine reala a optiunilor populatiei!

Bine, la aceste alegeri s-a facut tot posibilul sa se prezinte cat mai putini (fara algeri in strainatate, fara alegeri pentru soldati, bolnavi internati in alte spitale decat in localitatea de domiciliu, fara alegeri pentru studentii fara viza de flotant, medicii si cei care au lucrat pe toata perioada alegerilor nu au putut vota)!

--------------------
+
beby1300
post 7 Jun 2004, 10:33
Post #19

Membru incepator

nu stiu cat de contestabile cunt cele 40%..... daca luam in calcul sondaje facute pe esantioane de 2000 de persoane care sunt cu o eroare de max 1-2%.
40% inseamna cateva sute de mii de persoane, deci eroarea maxima este infima si nu se poate pune in discutie legitimitatea alesilor.

pe de alta parte neprezentarea la vot este o optiune. daca 60% au ales sa nu voteze, astept cu interes comentariile lor de peste 4 ani.

--------------------
***B-07-XTS***B-07-XTS***B-07-XTS***B-07-XTS***B-07-XTS***B-07-XTS***
+
Marty
post 7 Jun 2004, 10:33
Post #20

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

kimms, e greu de inteles, nu-i asa ? Bine, ai dreptate, poate te simti bine si incetezi sa mai debitezi imposibilitati pe aici!

Apropos de alegerile locale, fostul primar al sect. 1, Tov. Gherasim - Baron PSD, locuieste in zona Bucurestii Noi. Acu', in preajma alegerilor, toate strazile din cartierul de case au fost pavate cu "biscuiti" din aia. Dintr-o vorba-n alta, tot intrebindu-se lumea de ce "biscuiti" si nu beton/asfalt, se afla cum ca dom' primarele poseda in dotare tocmai o fabricuta de..... ei bine, ati ghicit: "biscuiti" de pavaj.
Alegerile apropiindu-se tot mai vertiginos si strazile nefiind terminate asa cum isi propusese, nea Vasilica se apuca si trimite scrisorele la toti locuitorii zonei, direct "afectati" de pavarea "Biscuitilor". Ce credeti ca scria in fituica aia semnata de Nea Caisa ? "Primarul Gherasim va asigura ca lucrarile de pavaj se vor incheia cel ami tirziu la 31 Iunie". Deci dupa calendarul Gregorian, avem mai nou si calendarul Gherasimian. Multa lume necajita pe lumea asta.....

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
misterb
post 7 Jun 2004, 10:36
Post #21

Membru autentic

Draga kimms la locale nu poti vota din strainatate, la generale este alta situatie pt ca nu conteaza la ce circumscriptie votezi.

Cat priveste rezultatul votului nr celor care l-au votat a fost mai mic decat in 2004 datorita absenteismului (250000). Intr-adevar Geoana a fost slab s-a prezentat slab. Acum Basescu are si Consiliul sa vedem ce face ca a spus acum ca garanteaza ca face ca drege, sa dea dumnezeu dar eu sunt sceptic. IN opnia mea alianta sa nu s eimbete cu apa rece ca a castigat nu a castigat nimic ci a recastigat, Bucurestiul oricum era prin traditie de dreapta. Pt a prefigura generalele sa asteptam votul final pe tara de la consiliile judetene restul conteaza enorm de mult omul (vezi Tmisoara).
Ce parere aveti de Vanghelie soc nu?
Mai apare pericolul izbucnirii unor disensiuni in cadrul Alinatei pt ca in fct de voturile de la locale isi vor imparti posturilșe la generale sa vedem cum inghite PNL-ul hapul si cati nemultumiti vor fi in PNL ca urmare a acestei aliante.
Prin urmare sa dea Domnul sa fie mai bine.

--------------------
Renault Clio IV Estate 0,9 TCe 2015
Clio Estate 0.9 TCe
+
madalina
post 7 Jun 2004, 10:44
Post #22

Membru autentic

Nu ma mira alegerea lui Vanghelie tocmai datorita absenteismului. Etnia rroma este disciplinata fata de propri ei lideri informali, iar Vanghelie a trebuit doar sp ]] conving[ pe ace;tia pentru a aduce la vot aproape ]ntregga popula'ie de etnie rrom[ din sector. Plus romnii care au fost impresiona'i de faptele lui Vanghelie, a;a cum poveste cineva in alt post si asa a reusit sa iasa Vanghelie,plus faptul ca PSD a avut un pseudo-candidat la sectorul 5!

--------------------
+
Maska
post 7 Jun 2004, 10:48
Post #23

Membru incepator

Imaginea reala a optiunilor populatiei s-a vazut la acest scrutin. I s-a dat lui Basescu ce a cerut. A fost un vot precis si dupa parerea mea cat se poate de matur. Chestia cu votul obligatoriu....nu bun. Sa nu uitam ca votul este un DREPT garantat prin constitutie si asa trebuie sa ramana, nu o obligatie. Un vot nul este o optiune electorala la fel ca si neprezentarea.
Ma si vad ridicat pe sus de catre politisti, ducandu-ma legat la sectia de votare.
Mai dar ce idei aveti. Mai faceti si facultati de stiinte politice. Sau mai bine zis de inconstiinte politice.
La faza cu votatul in strainatate....hai sa fim realisti. Te apuci sa cauti romanii din Vanju Mare pe mapamond ca sa-si voteze primarul.

medicii si cei care au lucrat pe toata perioada alegerilor nu au putut vota)!

Ba au putut vota. Vecina mea si sotul ei care sunt medici si lucreaza la un spital din Bucuresti, au fost de garda si au votat.

--------------------
Citroen C4 Coupe 2008
+
misterb
post 7 Jun 2004, 10:55
Post #24

Membru autentic

IN Bucuresti s-a votat in special politic , sa nu-mi spuneti ca dl Inimaroiu era cunoscut ca bun gospodar, sau dl POteras niste cvasinecunoscuti. S-a votat clar impotriva PSD ca sa vada lumea ce face Basescu cu o echipa intreaga. Acum hai sa vedem. Sunt convins ca pana la alegerile din toamna se va munci in draci in Bucuresti laugh.gif

--------------------
Clio Estate 0.9 TCe
+
BV99
post 7 Jun 2004, 11:21
Post #25

Membru

From: BRASOV

Tot respectul pentru votul contra PSD al bucurestenilor ,este o palma la adresa "iubitului conducator" !!! macar daca la fiecare scrutin moldova si oltenia s-ar uita in curtea capitalei ,poate am scapa de bombonel si gasca lui .

--------------------
DACIA NOVA GT
+
pleosc
post 7 Jun 2004, 11:26
Post #26

Membru

From: Constanta

Hmmm,toti bucurestenii se plang,mai ales in privinta soselelor,dar l-au votat iar pe Basescu.Acu`,io n-am fost prin Bucuresti de mult,dar din auzite e groaznic orasul.Atunci de ce l-au votat iar pe Basescu?
Parerea mea e ca PSD-ul a oferit de-a lungu timpului candidati seriosi la primaria generala,ca Ilie Nastase,Oprescu si chiar Geoana,dar au avut si contracanditati tari,ca Viorel Lis de pilda...

--------------------
Dacia Logan Ambition - CT-54-XXX
Orice solutie genereaza noi probleme.
+
paulp
post 7 Jun 2004, 11:38
Post #27

Bagator de seama!

BV99, nu vreau sa polemizez, dar sa ne uitam si la Cluj (apropo de moldova si oltenia :mrgreen: ).

Acum, problema la Iasi, ca in mai toata Moldova, dupa parerea mea Alianta DA ar fi cistigat detasat daca prezenta un candicat viabil (si comun). Dar exemplul Bucurestiului nu e urmat si in teritoriu.
La Iasi, Nechita (PSD) va cistiga in turul 2 detasat :vmad: . De ce?
Pentru ca nu exista alternativa.
Candidatii DA (unul din ei va merge in turul 2) sint slabi, oportunisti, afaceristi verosi, tot ce vreti, numai NU administratori buni de oras.
Faptul ca Nechita e in PSD ma enerveaza la culme, dar il stiu toti de bun administrator si chiar daca acum inainte de alegeri a ales stilul heirupist de rezolvare a problemelor (avind avantajul de a fi primar interimar in locul lui Simirad) are citeva bile albe dinainte :wink:

URASC FAPTUL CA TREBUIE SA VOTEZ REPREZENTANTUL PSD.
As fi preferat sa faca precum Vanghelie, sa candiceze independent. L-as fi ales cu draga inima :mrgreen:

--------------------
+
madalina
post 7 Jun 2004, 11:38
Post #28

Membru autentic

Cultura noastra politica lipseste cu desavarsire la nivelul populatiei! Un vot obligatoriu nu inseamna ca vine si te ia politia de acasa sa votezi, ci inseamna ca daca nu votezi, platesti o amenda si anume cheltuielile facute de stat pentru a-ti asigura tie posibilitatea de a vota!

Daca am avea o cultura politca reala nu am avea atatia oameni cu un trecut cel putin discutabil in functii de conducere, lumea ar reactiona si in momentul in care se anunta numirea lui X, fost securist sau mare sef lin Partidul comunist in functia Y si nu numai cand se anunta, de exemplu, scumpirea electricitatii!

Nu este posibil ca un primar sau un candidat din 99% din satele Romaniei sa ia voturi numai pentru ca a facut o sarbatoare campeneasca sau a impartit nu stiu ce nimicuri cu 3 zile inainte de alegeri!

Puteti sa spuneti ca nu discutam de oamenii din rural, dar aceia sunt cei care se prezinta in cel mai mare numar la vot! Aceia sunt cei care decid la alegerile generale! acolo se fac cele mai multe magarii la a;egeri si observatorii stau in orasele mari, unde exista suficienti oameni obisnuiti educati ce stiu ce este corect si ce nu este corect in prcesul de votare!

--------------------
+
misterb
post 7 Jun 2004, 11:39
Post #29

Membru autentic

palmele parerea mea le dai la generale. A vota fie la locale sau chiar la generașle sub mott-oul il votez pe asta asa ca sa nu iasa celalalt dar far o argumentatie logica mi se prostie si e ca si cum ne-am da singuri la gioale. dar ma rog atat poate electoratu atata face.

--------------------
Clio Estate 0.9 TCe
+
madalina
post 7 Jun 2004, 11:44
Post #30

Membru autentic

Si Basescu a avut noroc cu vremea! Electoratul DA este mai educat, are o cultura politica mai mare si a mers la vot din aceasta cauza, in timp ce electoratul PSD este, mai ales, mai slab educat, si s-a ghidat dupa principiul "oricum nu conteaza votul meu" asa ca au ales sa stea in case sau sa mearga la cozile de la loto!

--------------------
+
5 Pages  1 2 3 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th July 2025 - 17:50
Forum Renault