icoane in scoli, discriminare
![]() ![]() ![]() |
icoane in scoli, discriminare
mauru007 |
![]()
|
||
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|||
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Tipic romanesc!!
Tara arde si babei ii arde de discriminari! Suntem jalnici! Astea sunt problemele ardente ale Romaniei???? ............. Mai bine emigram in Congo ![]() |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Si cine te retine sa emigrezi in Congo?
Ca daca te retine cineva aia e clar discriminare. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Orele de religie mi se par si ele o tampenie crasa (daca mai exista). Sau cel putin in forma in care erau. Adica ce? Tre sa ascult eu bullshiturile ortodoxe si expirate de vreo 1000 ani cand eu is botezat romano-catolic si pe deasupra mai sunt si ateu? WTF? Bine ca au trecut vremurile alea. Dar mai sunt alte generatii si unii de aici mai avem si copii, si se imbecilizeaza si astia....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Orele de religie mi se par ore de indoctrinare, un fel de spalare de creiere. O prostie...
Ma deranjeaza conceptia comform careia, daca nu il preaslavesti pe D-zeu, atunci esti satanist, ca il venerezi pe "uciga-l-ar toaca" ![]() Religia cred ca a aparut ca o forma de tinere sub control a oamenilor (spunea oamenilor ca daca fac ceva rau vine doamne-doamne si da bataita). In momentul actual religia mi se pare ceva gen telenovela, foarte potrivit pentru tzatze, ceva de prost gust. Scuze pt. "tz" dar altfel poate se intelegea gresit. This post has been edited by ageana: 22 Nov 2006, 14:45 |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Romanii sunt cei mai smecheri, ei n-au nevoie de nici un fel de religie.
Chiar asa, ce sa caute icoane in scoli ? Sa fim si noi asa fraieri ca americanii aia, care si-au scris ca ei trust in God pe bani ? Ce dracu ma, ati stat 30 ani cu poza lu Ceausescu si n-ati comentat nimic, acum va deranjeaza 2 icoane. |
--------------------
-
-
-
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu era vorba de orele de religie in scoli. Ar trebui sa fie facultative cine vrea se duce cine nu sa poata alege sa studieze altceva. era vorba de icoanele care discrimineaza... dar oare persoanele de culoare nu se simt dicriminate cand vad tabla ca e neagra? De ce nu e alba si sa fie creta neagra? Si catalogul de ce e in ordine alfabetica? De ce sa fiu ultimul la catalog daca numele meu incepe cu litera Z? Si exemplele pot continua. Nu ma laud nici nu ma scuz dar eu merg la biserica de Paste si atit, nu tin posturi etc. si ma simt discriminat cand in biserci vad inscriptii in litere chilirice sau in limba latina. Ar trebui sa puna placute bilingve. Glumesc evident
This post has been edited by mauru007: 22 Nov 2006, 10:54 |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
Bucuresti/Salajan |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
tare mult imi placea mie la orele de religie.vb serios.si ma mir ca prin poli nu e nici o icoana.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Maximus Decimus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 5 May 06 ![]() |
QUOTE(mauru007 @ 22 Nov 2006, 10:54) Nu era vorba de orele de religie in scoli. Ar trebui sa fie facultative cine vrea se duce cine nu sa poata alege sa studieze altceva. era vorba de icoanele care discrimineaza... dar oare persoanele de culoare nu se simt dicriminate cand vad tabla ca e neagra? De ce nu e alba si sa fie creta neagra? Si catalogul de ce e in ordine alfabetica? De ce sa fiu ultimul la catalog daca numele meu incepe cu litera Z? Si exemplele pot continua. Nu ma laud nici nu ma scuz dar eu merg la biserica de Paste si atit, nu tin posturi etc. si ma simt discriminat cand in biserci vad inscriptii in litere chilirice sau in limba latina. Ar trebui sa puna placute bilingve. Glumesc evident daca tu crezi ca tine tipul asta de argumentatie si anume caderea in derizoriu prin devalorizare inseamna ca nu intelegi esenta acestor lucruri. o icoana este inainte de toate un simbol crestin prietene. o tabla si o creta nu sunt nici un simbol. Si cum in Romania nu sunt numai crestini nu vad de ce majoritatea ar trebui sa-si impuna propriile credinte numai prin faptul ca este majoritate. |
--------------------
Peugeot
407
- B-03-LOG GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si in plus, acea femeie care ameninta cu moartea alt OM, numai crestina nu e...
O fi din specia asta noua, de cartier, mai stii? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(ageana @ 22 Nov 2006, 10:16) ... foarte potrivit pentru tzatze, ceva de prost gust. Scuze pt. "tz" dar altfel poate se intelegea gresit. Măi, ai scris tu cu tz, dar eu tot nu am înțeles: țațe sau țâțe??? Deși oare ce ar putea fi legat de țâțe și să fie de prost gust? Sau, ce ar putea fi legat de țațe si să nu nu fie de prost gust... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
mauru007 |
![]()
|
QUOTE(Maximus Decimus @ 22 Nov 2006, 12:53) Si cum in Romania nu sunt numai crestini nu vad de ce majoritatea ar trebui sa-si impuna propriile credinte numai prin faptul ca este majoritate. Si la vot cum este? Nu conteaza parerea majoritatii? De ce sa sufere majoritatea ortodoxa din cauza unor minoritati de alta religie? Nu ii obliga nimeni sa isi schimbe religia printr-o icoana atirnata de un perete. Problema e ca acest CNCD are fonduri care trebuie cheltuite. Daca nu ar exista discriminare nu si-ar mai justifica ei existenta, asa ca o cauta cu lumarea cum se spune. Exemplele cu tabla si creta le-am dat tocmai pentru a sublinia ridicolul situatiei. Poate maine o sa vina o comisie care o sa ceara inlaturarea crucilr de pe turlele bisericilor, doar mai trec pe langa ele si persoane de alta religie si le face rau la ficat. Hai ca mai am putin si ma infiiaza Teoctist. |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
Bucuresti/Salajan |
|
mariogiotta |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 22 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Din ce am inteles eu, esenta problemei este indoctrinarea copiilor (se face referire la icoanele din clasele de studiu).
Tampenia este alta: Botezul este discriminatoriu sau nu? Adica de ce sa fiu botezat ortodox la varsta la care nici nu stiu pe ce lume ma aflu? Sa ni se dea libertatea de a ne alege singuri religia pe care o dorim, daca o dorim... Sunt curios sa stiu daca in institutiile de stat ale natiilor spalate pe picioare exista tablouri sau simboluri ale statului/ bisericii etc. Daca stie cineva, il rog sa ma lumineze si pe mine... In ce priveste americanii, cu al lor "In God we trust" pe bani... inteleg ca "Credem in Dumnezeu pe ochiul Dracului"? Io's batran. Am un copil in clasa I. L-am botezat crestin-ortodox pentru ca nu m-am gandit niciodata la discriminare. Si eu am fost botezat la fel si nu m-a deranjat in nici un fel. Credinta in Dumnezeu, daca este si atata cata este, e undeva in fundul sufletului si n-are nevoie de popisme. Religiile nu sunt Dumnezeu ci oameni. Eu imi educ copilul sa creada in Dumnezeu ca intr-un tel spre care sa tinda, nu ca pe un gardian cu bata in mana. Iar la haosul generalizat in care zace natia asta, vrem sa adaugam si desfiintarea credintei. Cum zicea papagalul ala? "... prin secoli prevad a ta inaltare ..." |
--------------------
Logan / Mitsubishi
Laureate 1.6 / Pajero Sport
2004 / 2005
- B64TMM / B332TMM
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@mariogiotta, @altii:
Din pacate multe din tarile "spalate pe picioare" sunt spalate si pe creier. Nu exista o politica unitara, fiecare tara vede lucrurile astea altfel. Un capitol important este daca tara se declara (si desigur se comporta) ca avind o componenta religioasa (si daca da, de care) sau nu. Ca exemple la limita ar putea fi date aici Israelul (organizat pe criterii etnic-religioase, de ce trebuie sa controleze rabinatul alimentele in unele restaurante ??) si unele state islamice (Pakistan, Iran - de ce nu poti sa te imbraci cum vrei, atita vreme cit esti in acord cu restul lumii?? de ce trebuie ca bancile sa functioneze dupa principii islamice ??). Un contraexemplu este Turcia, care de la Atatürk incoace este stat secular. Si ca sa le intre bine in cap la cetateni cum e treaba asta, Turcia are grija cu politia/armata ca in scoli sa nu fie prezente simboluri religioase, punct. PUNCT. Prin Europa de Vest, situatia e mai toleranta: Unele state ca Suedia ori Germania accepta si alte religii (in Germania turcii beneficiaza de drepturi pe care in Turcia nu le au, in Suedia uniforma personalului de la metrou a fost imbogatita si cu batic pentru a raspunde doleantelor angajatelor de religie musulmana), Italia religia catolica este dominanta, in Grecia cea ortodoxa. SUA joaca un rol aparte, dupa informatiile mele "ei" sunt mai habotnici decit le-ar sta bine. Asa - cum e prin alte parti (stiu cum e in Germania): la scoala copiii pot fi incrisi/se inscriu la una din religiile acceptate (catolica, evanghelica, ortodoxa, iudaica...) sau la ore de etica. Odata aleasa, materia este obligatorie. Despre icoane: s-ar putea imagina o solutie ecumenica, in care in clase se afla simboluri standard ale tuturor religiilor majore din Romania (de exemplu o cruce, o semiluna si o stea a lui David) - si anume, indiferent daca se afla sa nu copii apartinatori de religia respectiva. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Eu unul cred in BINE, nu in vreun zeu anume, si nu suport bisericosenia asta "de ochii lumii".
Daca faci cruci, si matanii pana la pamant, pupi mana lu` popa si te duci la biserica pt. a fi in <<randul lumii>>, iar cand iesi de acolo te-apuci sa minti si sa barfesti pe baba X, ca nu a facut cruce la timp sau nu mai stiu ce intrigi, se spune ca esti un om bun si curat la suflet si neprihanit nu ?! Mi se pare o mare prostie !!! |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
n-a zis nimeni frate de pupat cruci si facut matanii, eu n-am mai intrat intr-o biserica de la ultima nunta, de acum 1 an, dar nu ma apuc sa zic ca ora de religie e bullshit, prostie samd....
30 ani nu s-a facut nici macar o secunda de religie in scoala. Asa si ? Cu ce e mai breaz poporul roman educat de comunism ? Ia spuneti-mi si mie. In alta ordine de idei....scoala nu e obligatorie fratilor, daca nu vreti sa invete copiii vostri religie, nu-i trimiteti la scoala. Doar nu ati vrea sa se schimbe tot sistemu pentru 2-3 pareri contra. Atatea probleme sunt in randul tinerilor. Multi se drogheaza, foarte multi, altii beau zilnic....iar voi stati si gasiti nod in papura la ora de religie, nu cred ca ati inceput bine. Stiti cum faceti voi ? Ca Videanu, in loc sa asfalteze strazi cu gropi, el asflateaza Magheru. This post has been edited by andu911: 22 Nov 2006, 15:32 |
--------------------
-
-
-
|
|
Liv05 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 29 October 05 From: Arad ![]() |
Dar orele de religie ortodoxa in scoala nu sunt obligatorii. Cine nu e ortodox sau nu vrea pur si simplu sa faca religie nu face, se face un fel de cerere si copilul e practic "scutit", cel putin asa am inteles eu de la altii.
|
--------------------
Opel
Astra Sedan 1,7 cdti
2008, Enjoy
|
|
andu911 |
![]()
|
Asa era si acum 5 ani cand am terminat eu liceul. Bine, ca ma duceam la ora de religie ca ne dadea nenea ala numai 9 si 10 si maream media generala. Si nu cred ca s-a schimbat nimic. Nu stiu ce i-a apucat cu icoanele si religia, probabil mai au cate un cosmar cu Ceausescu.
![]() Stii ce e aiurea ? Sunt deja 2 topicuri despre orele de religie, iar sambata seara, jumatate din cluburi sunt pline de pusti drogati. Despre aia nu vorbeste nimeni nimic. Religia e problema. This post has been edited by andu911: 22 Nov 2006, 15:40 |
--------------------
-
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu personal am probleme reale sa inteleg motivatia deciziei Consiliului contra discriminarii .
Discriminare este, cf. OG 137/2000 "orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationatlitate [etc, etc] precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangarea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii , in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege [...]" Eu nu vad in prezenta icoanelor pe pereti care este limitarea, excluderea sau restrangerea vreunei convingeri a persoanelor (citez din petent) "atee, agnostice (nn- ????), indiferente sau de altă confesiune decât aceea căreia îi aparțin simbolurile religioase" |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Pasul urmator va fi cumva eliminarea steagului Romaniei de la intrarile in institutii ? ca deh, si asta creaza discriminare...
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Consiliul ala trebuie sa-si justifice cumva banii pe care-i toaca de la stat .. ca multe alte consilii si comitete.
|
--------------------
-
-
-
|
|
andu911 |
![]()
|
|
--------------------
-
-
-
|
|
chisgicu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 6 November 06 From: Baia Mare ![]() |
[quote=Maximus Decimus,22 Nov 2006, 12:53]
... caderea in derizoriu prin devalorizare ...o icoana este inainte de toate un simbol crestin ... Repetarea perpetuă (audio ori vizuală) a aceluiași lucru duce la devalorizare, la demonetizare, dacă vrei, îl face comun, anost. Așa s-a întâmplat și cu imnul țării, indiferent care era acesta, pe ce versuri și pe ce muzică era scris. Dacă odată vibra ultima coardă din tine și-ți dădeau lacrimile de emoție când îl auzeai, acuma, auzindu-l la orice întrunire, deschidere de orice eveniment, etc., parcă abia aștepți să se termine! Așa cu "soborul de preoți" de la orice întrunire sau deschidere de te miri ce, așa și cu icoanele afișate peste tot, pe toate birourile și rafturile bibliotecilor, pe toți pereții ...pe toate gardurile... și mai puțin în suflete. Nu este asta fariseism? De ce să nu stea icoanele grupate în locurile speciale de închinăciune (biserici, chilii, schituri, mânastiri, sau pe peretele celui mai intim colțișor al căminului tău), unde când le vezi să te închini cu adevărat la ceea ce ele simbolizează? Și asta dacă te lasă mulțimea decibelilor din boxele prost reglate prin care se aude mai nou vocea nazal tânguitoare a preoților în pas cu tehnica zilei. [quote=os,22 Nov 2006, 14:43] Despre icoane: s-ar putea imagina o solutie ecumenica, in care in clase se afla simboluri standard ale tuturor religiilor majore din Romania (de exemplu o cruce, o semiluna si o stea a lui David) - si anume, indiferent daca se afla sa nu copii apartinatori de religia respectiva. Uite o posibilă soluție! Are valoare măcar ca propunere. Ar trebui trimisă celor "tari"! |
--------------------
DACIA
1310 Li
dec. 2000, BERLINA
- MM 04 ***
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
eu sunt unul din cei care nu sunt de acord cu religia in scoli. Si clasele I-IV din ce retin eu sunt obligatorii. Insa icoanele chiar ca nu ma deranjeaza. Atat timp cat nu ii pune sa le pupe, din partea mea poa sa puna si 100 de icoane. Referitor la botez. Botezul initial era acordat persoanelor mature (vezi botezul lui isus si altele), dar deoarece in aceea perioada mortalitatea infantila era destul de mare s-au gasit popii care sa spuna ca daca nu e botezat sufletul unui copil nu e curat. Si asa botezul a inceput sa se faca foarte devreme.
Alta chestie care ma distreaza. Dupa ce naste femeia este privita de biserica ca "necurata" si trebuie sa i se tina o slujba in care "sa o curete" mai ceva ca la nufarul. Pai bine ma fratilor, femeia aia a dat nastere unei vieti si tot ea e considerata necurata? Si ca sa fiu on topic. Mie indiferent de ce agata aia pe pereti. Poate sa fie si portretul lui nea ceasca in doua sau intr-o ureche. Singurul lucru care ma mai linisteste putin este aceea ca majoritatea copiilor sufera de sindromul "rebeliunii". Adica de ce le ceri sa faca un lucru intr-un fel de aceea il fac atfel. |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
eu sunt unul din cei care nu sunt de acord cu religia in scoli. Si clasele I-IV din ce retin eu sunt obligatorii. Insa icoanele chiar ca nu ma deranjeaza. Atat timp cat nu ii pune sa le pupe, din partea mea poa sa puna si 100 de icoane. Referitor la botez. Botezul initial era acordat persoanelor mature (vezi botezul lui isus si altele), dar deoarece in aceea perioada mortalitatea infantila era destul de mare s-au gasit popii care sa spuna ca daca nu e botezat sufletul unui copil nu e curat. Si asa botezul a inceput sa se faca foarte devreme.
Alta chestie care ma distreaza. Dupa ce naste femeia este privita de biserica ca "necurata" si trebuie sa i se tina o slujba in care "sa o curete" mai ceva ca la nufarul. Pai bine ma fratilor, femeia aia a dat nastere unei vieti si tot ea e considerata necurata? Si ca sa fiu on topic. Mie indiferent de ce agata aia pe pereti. Poate sa fie si portretul lui nea ceasca in doua sau intr-o ureche. Singurul lucru care ma mai linisteste putin este aceea ca majoritatea copiilor sufera de sindromul "rebeliunii". Adica de ce le ceri sa faca un lucru intr-un fel de aceea il fac atfel. |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(mauru007 @ 22 Nov 2006, 08:47) conform presedintelui CNCD, Asztalos Csaba Deci e clar da? Asa cum un copil de alta confesie religioasa este discriminat de prezenta icoanelor ortodoxe in scoli, asa si eu ca roman ma simt discriminat de prezenta placutelor bilingve cu numele scrise in ungureste. Nu este acelasi lucru? ![]() Dublul standard rulz..Am ajuns rau..daca in felul acesta se interpreteaza "discriminarea" This post has been edited by ssilviu: 23 Nov 2006, 01:43 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Pai inteleg ca sunt BI-lingve acele placuta care-ti stau tie ca un ghipe in coaste...
Ma rog, trebuia inlocuit cu ceva portretul lui 'Lae de deasupra tablei, ca ramanea dreptunghi curat pe perete... Domnilor, scoala e scoala, nu e seminar de teologie, si trebuie sa reprezinte acelasi lucru pentru toti! |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(rhunder @ 23 Nov 2006, 01:01) ...Dupa ce naste femeia este privita de biserica ca "necurata" si trebuie sa i se tina o slujba in care "sa o curete" mai ceva ca la nufarul. Pai bine ma fratilor, femeia aia a dat nastere unei vieti si tot ea e considerata necurata?... Pe toata durata lauziei (cam 40 zile), organismul femeii se comporta exact ca in timpul perioadei de menstruatie, adica scurgeri masive de tot felul de fluide, stari de nervozitate si, evident, disconfort. Asa cum biserica priveste femeia ca nefiind "curata" pe durata ciclului lunar, asa e si in perioada lauziei, se intampla tot acelasi lucru. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Nu sunt de acord cu predarea religiei în școli din următoarele motive:
1. școala ar trebui să te învețe chestii tehnice, care să-ți ajute să te descurci în viață. Pt clasele 1-8 ar trebuie să-i învețe pe copii „lucruri” minimale despre lume, pe care ei ulterior să le folosească fiecare cum îl duce materia cenușie; 2. religia, care ține de sacru și nu prea are de a face deloc cu știința, cu profanul (vezi „crede și nu cerceta” - ceea ce mi se pare cea mai mare tâmpenie. Este cel mai eficace mod de a îndobitoci - ”Opiumul poporului” ), ar trebui să fie „învățată” în familie, în comunitate. NU în școală, unde copilul trebuie să aibă, să dobândească minimul necesar de informații pentru a-și forma propria personalitate, propriul sistem de valori în funcție de care să-și găsească locul în societate. Deci copiii nu trebuie îndoctrinați pt că această vârstă 7-15 ani este o vârstă la care ei asimilează multe chestii fără a filtra informația prin „filtrul” cunoștințelor sale despre lume. 3. profesorii abuzează de poziția lor de dascăli pt a-și impune de multe ori propriile idei care nu au legătură cu „transmiterea cunoștințelor despre lume și mediu”, în cele mai multe cazuri devenind idoli pt copiii nevinovați pe care îi învață. Ar trebui să fie cât mai neutri în ceea ce privește transmiterea subiectelor cu o accentuată tentă subiectivă. 4. eu personal cred în DUMNEZEU dar nu cred în falșii preoți pt care religia, credința a devenit o PROFESIE. Nu mai există chemare, există doar gândire pragmatică acolo unde ar trebui să faci totul în urma crezului în ceva anume. Există doar PRAGMATISM în domeniul SACRULUI. Eu cred că există DUMNEZEU dar nu împart în dreapta și în stânga faptul că cred în EL să-i fac pe toți să creadă același lucru. DUMNEZEUL în care cred eu este cel care îmi spune că trebuie să fac bine, nu cel care îmi zice cum să mănânc, care îmi zice că sunt 17 milioane de sărbători ca să facă popii burtă șamd.... Scuze pt topicul lung dar cred că suntem prea atrași de biserică decât de muncă, căutare de răspunsuri, inovații. Ne justificăm LENEA prin religie. Religia pt noi este ceva la care românii sunt foarte bun: PROSTEALĂ, LENE ȘI VORBĂRIE ÎN GOL. ![]() ![]() ![]() ![]() Numai bine! |
--------------------
.
.
.
|
|
maxiK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 10 May 05 ![]() |
1. in Romania discriminarea ( in sensul de pseudodiscriminare), de orice natura, e la moda.
2. orele de religie sunt facultative 3. in institutii nu este interzisa afisarea unui altfel de simbol religios (stea in sase/sapte colturi, semiluna, samd) asa ca sa ma lase in durerea mea ... daca asta e discriminare. s-au infiintat tot soiul de organizatii care lupta impotriva discriminarii care nu fac altceva decat sa pape bani. as da un exemplu dar mai bine ma abtin. |
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 01:57 |