icoane in scoli, discriminare
![]() ![]() ![]() |
icoane in scoli, discriminare
..IcemaN.. |
![]()
|
||
![]() membru drept superior Group: Members Posts: 38 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti-Dristor ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Berlina
1997, 1.4 L
- B- -ICE CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :)) |
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
iar discutii interminabile;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
workarea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 10 October 05 From: Drumul Taberei ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 23 Nov 2006, 22:03) ... cind totul este foarte simplu: respectam Constitutia, sau nu? Constitutia care consfinteste faptul ca Romania este stat laic si care a fost votata prin referendum de 2 ori? Reluam discutia din topicul despre religia in scoala. Nu am nimic impotriva afisarii simbolurilor religioase in scolile confesionale. Acolo n-au decit sa-si puna icoane, semilune, stele, ingerasi, dumnezei, sa bata matanii, sa se dea cu devla de pereti, sa se zvircoleasca pe jos si asa mai departe. Dar nu in scolile publice, in scolile de stat. Pentru ca asa scrie in Constitutie. Prin Europa nu se glumeste cu chestiile astea. In Franta, de exemplu, acum citiva ani, musulmanii au facut mare scandal pentru ca statul, care urmarea, de fapt si la drept vorbind, interzicerea portului valului de catre fetele musulmane, a interzis afisarea oricaror insemne religioase in scoli (de fapt a intarit interdictia). Deci si cruciulite si alte alea, tocmai ca sa nu existe discriminari. In pofida scandalului, treaba asa a ramas, pentru ca e vorba de un principiu si punct. This post has been edited by workarea: 23 Nov 2006, 23:30 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI, 2007
- B-**-***
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Cei de la Consiliul national pentru combaterea discriminarii a postat pe site Hotararea
Din hotarare se vad destul de multe puncte de vedere si destul de intersante. De asemenea, Centrul de resurse juridice, care l-a sustinut pe profesor in demersurile sale, isi exprima parerea intr-o Scrisoare deschisa, plina de sofisme, cu ideea de baza ca afisarea de icoane presupune fara tagada "constrangerea copiilor sa adere la o credinta religioasa, contrar convingerilor lor. Cei de la consiliul lui peste trag niste concluzii absolut naucitoare pentru mine gen "prezenta nelimitata si necontrolata (?????) a simbolurilor religioase in institutiile publice de invatamant poate incalca principiul laicitatii statului si libertatea constiintei" (de parca nu as putea sa-mi exprim constiinta proprie daca vad niste reprezentari islamice pe pereti de ex). Ca sa nu zic, "institutie publica de invatamant" nu inseamna ca este neaparat subventionata de stat. TOATE (inclusiv cele particulare) sunt publice. Sa obligi TOATE institutiile publice de invatamant (adicalea si pe cele religioase, de ex, subventionate de culte, dar care predau si altceva in afara de religie...) sa nu afiseze insemne religioase.... Jenant. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ovidiums |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 14 August 06 ![]() |
pai mai simplu ar fi ca sa se inlocuiasca crucea din ciocul vulturului din stema tarii de la caz la caz: cu o stea in 6 colturi, (de ce nu?) cu o semiluna...sau cu un atom.
![]() asta e, unii considera si asta o problema. |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
- - cu fete de usi din vitan
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
As fi curios daca prezenta unei cruci sau icoane in sala de clasa ii face mai credinciosi sau mai buni pe elevii ce tin de confesiunea reprezentata de crucea sau icoana respectiva?
Divinitatea este prezenta numai in jurul respectivei cruci, icoane? Sau discutia se poarta mai mult din perspectiva unei mindrii nationale (?!). La fel cum, teoretic, politica e interzisa in scoli (aici ma refer la cele de stat) tot asa consider si religia. Din punctul meu de vedere orele de religie s-ar putea desfasura in cadrul parohiilor (sau ce forme de organizare au confesiunile respective). Cred ca in timpul comunismului aveau un impact mai mare (cu toate ca erau in ilegalitate) decit acum. Cine vrea sa participe este bine primit, cine nu, asta e, peste tot exista un liber "albitru". This post has been edited by kaspersky: 12 Dec 2006, 00:47 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
ovidiums |
![]()
|
nu ii face neaparat mai buni dar garantat nu ii face mai rai.
divinitatea e prezenta orinde, depinde unde si cat o simtzi. ar trebui sa ne mandrim national cu cea mai veche religie crestina. presupun ca in ziua de azi nu e voie sa faci politica la ore, dar poti invata despre ea in orele de istorie, de exemplu. la fel e si cu religia; nu cred ca se practica in afara orelor dedicate de programa. |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(ovidiums @ 12 Dec 2006, 01:21) presupun ca in ziua de azi nu e voie sa faci politica la ore, dar poti invata despre ea in orele de istorie, de exemplu. la fel e si cu religia; nu cred ca se practica in afara orelor dedicate de programa. chestia asta s-ar putea face la o ora de istoria religiilor, ceea ce mi s-ar parea total diferit de o ora de religie! Nu poti obliga un elev catolic sa stea intr-o clasa pe ai carei pereti sint atirnate icoane ortodoxe (am folosit aceste doua rituri doar pt. exemplificare, ca exemplu concret va dau de ex. Sf. Stefan cel Mare vs. Sz. Istvan - primul este sfint conform calendarului ortodox, celalalt conform calendarul catolic) - acesta este doar un exemplu, daca vreti putem deschide un topic separat in care sa discutam acest aspect. Din punctul meu de vedere nu pot sa impun nimanui o anumita religie sau anumite simboluri religioase pe care sa le respecte, acestea fiind la atitudinea respectivului, dar scoala poate prejudicia (?!) acest aspect avind in vedere ca intervine asupra individului la o virsta frageda. P.S.: Momentan nu stiu exact care ar fi repercursiunile faptului de ex. daca as fi mahomedan si as insista ca in clasa in care invat sa se afiseze o semiluna sau un photo al lui Mohamed. Voi v-ati pus intrebarea??? Eu o sa ma interesez si o sa va spun! Voi v-ati intrebat vreodata? This post has been edited by kaspersky: 12 Dec 2006, 14:29 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Vad aici f. multe opinii bine ("logic") argumentate pt. care afisarea icoanelor crestin-ortodoxe in scoli si institutii publice nu ar trebui vazuta ca si discriminare. Personal, sunt 100% de acord cu ele, pt. ca si eu (incerc sa) gandesc logic.
Dar tocmai asta e problema, ca credinta nu tine de logica. Si prin urmare, o persoana religioasa va fi intr-adevar deranjata de a vedea simboluri religioase ale altor confesiuni afisate in locuri publice, acolo unde toti ar trebui sa fim egali. Scoala, tribunalul, primaria sau politia nu sunt institutii crestin-ortodoxe, ci institutii laice ale statului laic in care traim, in virtutea constitutiei. Simbolurile religioase isi au locul in biserici. Altfel, am infiinta scoli ortodoxe, catolice, mozaice si musulmane in fiecare oras, asa cum avem biserici diferite. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Orice forma de publicitate trebuie interzisa in scoli. Punct.
Ca-i reclama la snacks-uri, ca-i la tigari sau la biserica lu' peste e totuna. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Una este sa incadrezi la "reclama" icoana si alta e sa sustii ca daca icoana e pe perete constrangi copiii sa adere la o credinta religioasa, contrar convingerilor lor.
Daca imi spune si mie cineva logic cum sunt constransi acei copii, impotriva convingerilor lor sau ale parintilor, sa adere la alta religie prezenta icoanelor, eu as fi de acord sa accept acest lucru. Sau cum le limiteaza acelor copii dreptul al libera exprimare sau la libertatea credintei. Pe aceste principii de le vad pe la consiliile fabuloase, ar trebui interzise si reclamele la produsele de porc de pe afisajul stradal (inclusiv autobuze) ca incalca credinta vegetarienilor si ii constrange la ceva impotriva acestei vointe a lor. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Citesc aceste ganduri si ma cuprinde un sentiment de mahnire... Nu e timp si nici nu vreau sa incarc paginile forumului cu pareri personale pe care oricum cei care nu cred in Dumnezeu le vor considera inutile. Eu ma consider un crestin, ortodox, recunosc ca nu am timp sa merg atat de mult la biserica pe cat mi-as dori, dar, ca fost cantaret in corul bisericesc si bun prieten cu fosti studenti la Teolofie, actuali preoti vreu sa va spun ceva:
* am citit Biblia si mi-a placut foarte mult tot ce scrie acolo. Am descoperit ca toate raspunsurile la numeroasele intrebari pe care mi le-am pus le-am descoperit in Dumnezeu si in Sfanta Treime * imi dau seama ca societatea zilelor noastre, strabatuta doar de violenta, ura si egoism isi va gasi sfarsitul exact asa cum scrie la Biblie - adica prin FOC (prima data Dumnezeu a distrus lumea cu inundatii, deci prin APA) * fiecare dintre noi, mai devreme sau mai tarziu va face cunostinta cu forta Divina; chiar daca azi avem senzatia ca nimic nu se poate intampla, ca avem confortul financiar necesar ca sa preintampinam orice necaz, tot Domnul este cel care ne controleaza viata indiferent si independent de vointa noastra! * si ultima: ma intristeaza cei care afirma ca vad in "icoane, ingerasi, etc." doar niste tablouri sau statuete oarecare; ele sunt niste ferestre catre absolut, este modul nostru, al crestin-ortodocsilor de a vorbi cu Iisus Hristos iar pe mine Dumnezeu m-a ajutat de atatea ori in viata incat nu pot decat sa-I multumesc si sa-L rog ca acum, in pragul Sfintelor Sarbatori, sa va dea Dumnezeu gandul cel bun, sa va faca mai buni, mai iubitori, mai intelepti si tot ce am gresit sa ne fie iertat! Va rog sa nu-mi luati acest post in batjocura, nu vreau catusi de purtin sa tin aici cursuri de religie, va respect tuturor convingerile si optiunile dar, lasati-ne si pe noi, pacatosii care ne ducem Crucea cu credinta si care consideram Viata ca cel mai frumos dar primit de la Dumnezeu pe Pamant, sa traim bucurandu-ne de o icoana in care il vedem pe Iisus cum ne binecuvanteaza, pe Fecioara Maria rugandu-se pentru noi, sau pe Sfintii din Ceruri facand minuni pentru cei credinciosi! DUMNEZEU SA NE AJUTE! This post has been edited by colombina29: 12 Dec 2006, 11:18 |
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
afh |
![]()
|
![]() !!!! Group: Members Posts: 142 Joined: 11 November 04 ![]() |
QUOTE(colombina29 @ 12 Dec 2006, 11:15) Va rog sa nu-mi luati acest post in batjocura, nu vreau catusi de purtin sa tin aici cursuri de religie, va respect tuturor convingerile si optiunile dar, lasati-ne si pe noi, pacatosii care ne ducem Crucea cu credinta si care consideram Viata ca cel mai frumos dar primit de la Dumnezeu pe Pamant, sa traim bucurandu-ne de o icoana in care il vedem pe Iisus cum ne binecuvanteaza, pe Fecioara Maria rugandu-se pentru noi, sau pe Sfintii din Ceruri facand minuni pentru cei credinciosi! DUMNEZEU SA NE AJUTE! păi nu poți să te bucuri acasă? oricum, bănuiesc că adevărata credință nu se socotește în icoane... |
--------------------
toyota
corolla sedan
2010 nu face niciodată ceva pentru prima oară!
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Credinta e o chestiune de educatie. Foarte putini se nasc cu ea! Si daca educatia se face in scoli, de ce sa interzicem icoanele, doar pentru ca cei de la putere n-au nici un Dumnezeu si cauta sa-i indeparteze si pe copii de cultivarea valorilor morale care au dainuit de 2000 de ani? E scris in Cartea Sfanta ca inainte de sfarsitul lumii oamenii se vor indeparta de Dumnezeu, nu vedeti ca spre asta mergem?
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
afh |
![]()
|
![]() !!!! Group: Members Posts: 142 Joined: 11 November 04 ![]() |
|
--------------------
toyota
corolla sedan
2010 nu face niciodată ceva pentru prima oară!
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Daca prin credinta intelegi datul cu c*ru in sus la icoane, cred ca te inseli.
Stiu ca sunt lucruri care ma depasesc si ca exista o ordine superioara, dar lucrurile alea sunt de o alta natura. Pana la a creda ca Jesus & Co. stau cu condica in mana si-mi numara mie chiftelele mancate in post e cale lunga si nu-mi pare acceptabil... Daca prin indepartare de Dumnezeu intelegi indepartarea de niste ritualuri man-made si stupide, atunci aceasta indepartare e benefica, inseamna ca lumea incepe sa gandeasca. Imi place sa cred ca unii se comporta civilizat pentru ca asa e convingerea lor, nu pentru ca le e frica ca-i trasneste cel de sus... Daca prin indepartare de Dumnezeu intelegi ignorarea oricaror reguli, a respectului reciproc si atrofierea oricarei ramasite de umanitate, atunci nu e bine. Oamenii astia au nevoie de un bau-bau care sa ii tina potoliti (de fapt religia asa a aparut, o prima forma de mass/crowd control. Dupa aia a aparut alta mai eficienta, TV-ul ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
colombina29 |
![]()
|
Deci, ti-ai dat singur raspunsul! Orice lege care se da, atrage dupa sine si pedepse aplicate in cazul nerespectarii ei! Nu te obliga nimeni sa crezi in Dumnezeu sau sa dai, cum spui tu intr-un mod total nepotrivit, cu "c*ru in sus la icoane"... In opinia mea, icoana nu e un tablou mort, e o cale de comunicare empatica intre ortodox si Divinitate!
Daca vrei sau nu sa tii post, e alegerea ta! Esenta oricarei religii nu consta neaparat in viata de pe Pamant, ci in CEA DE APOI! In viata de apoi exista un set de "judecati ale sufletului" asa cum in viata de zi cu zi exista legile omenesti, cele pe care le stim cu totii. Daca "legile sufletului" au fost scrise de Dumnezeu si se cheama PORUNCI, legile omenesti se numesc CODUL PENAL, CONSTITUTIE, etc. Daca vrei, pot sa incerc o mica extrapolare: nu toti suntem de acord cu purtarea centurii de siguranta(eu sunt). Tu, stiind ca este obligatorie, din COMODITATE nu o porti. Sigur ca nu sta nimeni sa te verifice daca din 1.445.769. de drumuri pe care le faci intr-un an la volanul masinii tale porti mereu centura, dar daca esti prins o data, platesti amenda si iei puncte. Cam asa sta si treaba cu chiftelele in post! Sa nu ma intelegi gresit, sunt si eu un tanar ca si tine(cred) si nu sunt un habotnic in ceea ce priveste respectarea posturilor si a randuielilor bisericesti. Cu toate astea, am un deosebit respect pt. cei care au perseverenta de a tine toate posturile, pt. ca ma gandesc ca ei sunt cu un pas in fata mea inaintea Domnului si pe ei ii aude mai bine cand sunt la necaz! Noua oamenilor a inceput sa ne devina incomoda aceasta religie deoarece EU in relatie cu TINE am un interes propriu pe care trebuie sa-l vad concretizat iar TU in relatie cu MINE trebuie sa fii, din punctul meu de vedere un om care trebuie sa ma ajute! Adica, eu ma simt mai bine la volan fara centura, dar daca ma prinde politaiul, mi-as dori sa fie intelegator, sa ma ierte, sa ma creada ca tocmai m-am urcat si ca am uitat sa-mi pun centura(minciuna) si sa-si aduca aminte ca vine Craciunul! Toate bune! |
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
ovidiums |
![]()
|
mai bine sa fie facultativa orice materie de studiu la scoala indiferent ca e matematica sau muzica. de ce sa se revolte lumea unidirectional? in fond toata lumea e libera sa faca ce vrea, consecintele apar mai devreme sau mai tarziu.
iar cei care vor sa dea jos icoanele de pe perete sunt liberi sa faca acest lucru. mergeti oameni buni si impuneti-va! cine va opreste? |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
colombina29 |
![]()
|
Daca ar fi dupa judecata ta, ovidiums, am alege toti ce ne e mai comod: sportul,muzica si desenul. Exista un nr. de materii care trebuie sa fie obligatorii si altele optionale. Ia gandeste-te dac a ar fi geografia optionala ce s-ar intampla... Religia trebuie sa fie parte integranta a educatiei scolare! Parerea mea!
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
Dar optionala !
|
--------------------
X
X
X
- X
|
|
ovidiums |
![]()
|
pai io ce zic? lasa-l pe fiecare sa aleaga ce vrea. e de buna credinta sa incerci sa convingi lumea dar daca nu se poate nu are rost sa insisti. mai devreme sau mai tarziu fiecare va culege ce a semanat. sfarsitul il putem doar ignora nu evita. stii cum se zice: de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. desi nu exista loc unde sa nu fie nimic ci doar ignoranta.
iar ca o paranteza: nici o materie enumerata de tine nu e mai comoda decat altele; pot fi cel mult abordate comod. |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
colombina29 |
![]()
|
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
ovidiums |
![]()
|
si tu?
![]() scuze penrtu off topic. |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am o singura parere: copiii nu ar trebui sa se duca la scoala sa fie educati, ci sa invete. Adica se duc sa-si faca un bagaj de cunostinte, cu indoctrinarea ma ocup eu (sau nu) acasa.
Deci afara cu icoanele si alte tampenii din scoli! Istoria religiilor, DA, sunt de acord, dar sa fie predata de un profesor de istorie, si toate religiile majore sa fie prezentate in mod egal. |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
ovidiums |
![]()
|
iata un om hotarat!
pai fiindca nu e nici o lege care sa bata in cuie icoana pe perete in scoli, nu ai decat sa te duci la scoala si sa dai icoana jos (adica discuti cu cei din conducerea scolii si cu cei din comitetul de parinti).infierbantatul, indemnurile si datul cu pumnul in masa aici pe un forum oarecare nu rezolva nimic. |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(colombina29 @ 12 Dec 2006, 17:51) Te-ntreb eu: CARE religie? Ca nu e ca la matematica, doar una valabila! Imi imaginez un preot ortodox venind la ora, ies afara toti copii de late confesiuni, popa scoate icoanele din geanta, tine ora. Apoi, vine rabbi, cu hannukah in plasa, si tine ora cu alti copii. Spre seara vine si imamul cu covorasele de rugaciune, si tine si el o ora cu cei 3 copii musulmani din scoala.. Si-atunci: de ce nu era bine ca toti copii sa-si invete/practice religia la bisericile lor?? Tu pornesti din start de la premiza ca doar religia ta e demna si, prin urmare, doar ea ar trebui predata, iar asta e gandirea unui fanatic religios. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
@ovidiums, din pacate nu merge chiar asa... Inca nu am copii, dar cand o sa am si o sa-i dau la scoala in mod cert o sa supraveghez indeaproape orice idei care ii sunt bagate odraslei in cap. Sper ca pana atunci sa existe si un cadru legal care sa ma ajute.
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
colombina29 |
![]()
|
QUOTE(IsNa @ 12 Dec 2006, 18:07) Tu pornesti din start de la premiza ca doar religia ta e demna si, prin urmare, doar ea ar trebui predata, iar asta e gandirea unui fanatic religios. Am pornit de la premisa ca poporul roman este in proportie de 98% CRESTIN ORTODOX. Si cred ca acolo unde exista elevi care practica alta religie(evrei, musulmani, budhisti), ar putea foarte bine sa existe si simboluri ale religiei fiecaruia. Doar asta a fost visul Papei Ioan Paul al II-lea - unificarea religiilor! Da, sunt un fanatic religios! Daca asa se numeste apararea cu indarjire a religiei mele (crestin ortodoxa), atunci sunt un fanatic religios - dar respect si sunt intru totul de acord cu celelalte forme de manifestare religioasa! Eu nu vad nimic rau in asta. Adica, vorba lui Klaus: daca mai sunt si vegetarieni pe lumea asta, atunci hai sa nu mai facem reclama sau sa scoatem din galantare salamul sasesc si ceafa de porc , ca vegetarienii se vor simti ofensati sau, mai rau, DISCRIMINATI! Din spusele voastre,concluzionez ca, decat sa ne educam copiii in spiritul lui Hristos, mai bine sa-si vada fiecare de treaba lui, ca sa nu se simta discriminati cei care cred in Alah! Nu credeti ca asta e inceputul sfarsitului fiintei umane? Un mare filozof spunea ca omul se va (auto)distruge atunci cand isi va pierde credinta! Ganditi-va daca asta ne dorim pentru copiii nostri! |
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Tot un mare filozof a spus ca Dumnezeu nu exista. Ne batem in filozofi? Ideea topicului nu se referea la religie in primul rand ci la ideea ca o icoana pe un perete de scoala discrimineaza
|
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Sincer este un subiect interesant pana ajungi sa nu mai gandesti si sa ii dai sus si tare cu autodistrugerea...Prefer argumente temeinice si nu doar ca asa se zice.98% din romani sunt ortodocsi , insa din cei 98% , 90% inteleg prin religie sa se inchine cand trec pe langa biserica , sa tina post si alte ritualuri executate in mod mecanic , fara sa fie constienti de ceea ce fac.Din punctul meu de vedere o astfel de credinta este egala cu zero.In alta ordine de idei , sunt de formatiune clasica si prefer un raspuns temeinic , bazat pe logica si stiinta.De ce sa cred uniiversala regula ca suntem si noi si tot ce misca pe acest pamant facuti din lut cand prin intermediul stiintei pe care o posed si a tehnologiei vad dincolo de secolul XIII-? Da , nu ma intereseaza daca este sau nu o icoana in clasa, nu cred ca prin simpla prezenta elevii sunt mai buni , lucru confirmat si de comportamentul "decent" din clase.
Asa cum unii sunt fanatici in religie , exista si o comunitate "fanatica" pe stiinta care pana acuma a reusit sa te bage si pe tine in confortul si in siguranta unei lumi mai bune. Da acum poti sa te tai la barbierit fara sa mori , poti sa racesti fara sa mori , acum poti sa iti schimbi inima daca nu iti mai merge bine si exista o infinitate de astfel de exemple. Nu ma intereseaza ce pun ei pe pereti , pot sa puna ce vor , atata timp cat noua generatie invata bazele unei lumi care poate fi descoperita.Sunt de parere ca tot ceea ce se preda in scoli este de domeniul trecutului , si poate as fi mult mai interesat de renuntarea acestui sistem bolsevic si o implementare moderna a invatamantului. |
--------------------
None
None
N/A
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 02:27 |