Cutiile automate castiga teren
![]() ![]() ![]() |
Cutiile automate castiga teren
Vlad Georgescu |
![]()
|
||
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|||
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
naspa, ce farmec mai are condusul daca nu mestec si eu in benzina
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
Iulik_21 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 18 October 06 ![]() |
Prefer totusi o cutie manuala! Ma face sa ma simt sofer
![]() |
--------------------
Dacia;Daewoo
1300;Cielo 1.5 Sohc
1975;1997
- CT 05 ULK;CT 04 ZSG
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Dacă e vorba și de cutiile secvențiale, e de bine!
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Fan3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 1 January 05 ![]() |
DSG de la VAG e o super cutie !!!
aia chiar merita...parerea mea ![]() |
--------------------
*
*
*
- *
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
daca esti de fel puturos merge si o cutie d-aia... da daca nu e ceva special sportiv, o sa fie si cutia puturoasa...
|
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
QUOTE(Cornel001 @ 13 Feb 2007, 22:22) daca esti de fel puturos merge si o cutie d-aia... da daca nu e ceva special sportiv, o sa fie si cutia puturoasa... Ce bine ma simt cand sunt puturos ! ![]() ![]() ![]() Stau si ma-ntreb, cati din voi ati mers cu o masina echipata cu asa ceva ca sa faceti si o comparatie ? Sa vedeti atunci cat de soferi va simtiti cand treceti inapoi pe cutie manuala ... Bai, ce mai, e super o cutie automata ... si aia de pe Cielo din '94, dar si DSG-ul de pe Octavia 2 ... super, super, super !!! |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
DSG e prea tare....clar va fi pe lista de optiuni la urmatoarea mea masina din grupul VAG
![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
sourie2004 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 21 April 06 ![]() |
Am condus in state 2 luni masina cu cutie automata. La inceput carcotas ca nu simti masina, ca nu simti ca esti sofer...na ce sa zic...tipic romanesc...noi suntem destepti si voi americanii sunteti prosti. In orice caz m-am obisnuit...si am invatat ca ofera si controlul masinii si frana de motor, demaraje rapide daca folosesti treptele sport 1, 2, 3 (adaptat cu stiulul tau de condus) si ca nu e chiar atat de rea pe cat mi se parea la inceput.
Apoi am venit inapoi in Ro, la masina mea cu cutie manuala si de abia aici m-a lovit ca un fulger...ca prosti nu erau aia, ci eu... Abia aici am observat cat de inutila e o cutie manuala, mai ales in traficul de la noi unde mergi 2 m si tre sa schimbi viteze. Pur si simplu condusul nu mai era o placere ci doar un frecus de ambreaj si schimbat 1->2->3->2->1. Pt mine urmatoarea masina cutie automata 'all the way', chit ca e mai scumpa. |
--------------------
Clio Symbol
1.5 Dci
2005 80Cp
|
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
Daca prinzi o zi de asta....cu ploaie in Bucuresti.....as zice ca e super sa ai o masina echipata cu transmisie automata..si de fapt in B mai tot timpul e ideala o astfel de masina.......
|
--------------------
Reno
M 2.1/CD
2005/1.6 16 V
- B xx BOG Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
Eu am mers cu o automata si zilele astea mi-am si cumparat una. Si eu eram adeptul controlului total al turatiilor si vitezelor. Dar acum m-am indragostit de automata.
Oricumk automatele moderne sunt mai degraba niste manuale robotizate. Confortul in oras este absolut delicios. Optiunea secventiala iti permite sa schimbi totusi la 8000 ture daca e musai. Desi in kick down la acceleratie intelege singura si face ea asta... E mai lenta, poate decat ar fi un sofer experimentat dar in acelasi timp este in toate cazurile constanta si precisa, ceea ce nici unui pilot nu-i reuseste tot timpul. Trebuie un motorash ceva mai puternic. Atata tot. In cazul meu 2,4 de pe H Accord. ![]() dezavantajul este consumul un piq mai mare. |
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
sunt sigur ca multe femei soferite ar fi foarte multumite de cutiile automate.si poate ar fi si mai sigure pe ele cand conduc.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
AlinD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 18 December 06 ![]() |
E lux cutia automata...
Totul se automatizeaza si se modernizeaza in lume de cand am intrat in era digitala... in 10 ani cutii manuale cred ca o sa mai existe pe masinile de colectie (gen muscle car). La capitolul asta americanii sunt mult inaintea europenilor, au nivelul de trai mai ridicat si vor ca viata sa fie cat mai usoara indiferent de costuri (mai mari pe combustibil - care oricum e ieftin la ei). In Romania cele mai "populare motoare" sunt cele mici - consum putin - ieftine, etc. Nici nu poti pune o automata pe astea pentru ca ori ar da in gat, ori ar trebui sa tina motorul constant foarte turat (disconfort maxim). In 3 luni in state am condus 5 masini (nu am vazut nici o masina fara cutie automata) si nu am avut nici o problema cu ea. Poate si pentru ca autostrazile sunt largi - 5 benzi, iar pe drumurile normale (intre orasele) e o singura banda pe sens (si una intermediara intre DOAR pentru a te incadra sa faci stanga) si foarte rar poti depasi pe cel din fata... civilizatie.... cica |
--------------------
Megane
Bicorp 2.2
- 1.5 Dci (100cp) Confort Dinamique, 2006
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
E bine cu cutie automata daca masina are km putini, altfel iti prinzi beleaua, se repara greu, trebuiesc inlocuite si asta costa. Nu sunt contra, dar tyrebuie constientizat ce urmeaza cand masina are 150000-200000 km...
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
Turkish |
![]()
|
Daca cumperi o masina noua si o tii 4-5 ani nu ajungi la acei km. In plus cutiile automate sunt la fel de fiabile ca si cele manuale. Nu cred ca se defecteaza atat de repede.
|
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai asta am spus si eu ca daca masina e noua, adica km putini nu sunt probleme, iar in ceea ce priveste fiabilitatea, eu cred ca mai degraba se defecteaza cutia automata si de reparat nici nu prea stiu cine se baga la asa ceva...
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
daca se vor vinde mai multe cutii automate vor fi si service-uri specializate in reparatii. bani sa fie.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
traffictours |
![]()
|
E. pai tocmai asta e, ca lumea vorbeste ca ce bune sunt, dar nu prea isi cumpara, ca le e frica, deja sunt probleme cu identificarea defectelor clasice pe la multe service-uri, dovada stau nenumaratele posturi de aici, dar unii isi merita soarta atata timp cat au conceptii ca: duce motoru pana la 300.000 si mai mult, de parca numai motorul se poate defecta la o masina, dar incet incet se-nvata si atunci va fi si la noi ca in vest, masina cu f. multi km sa nu valoreze mai nimic...
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
memyselfandI |
![]()
|
![]() m Group: Members Posts: 191 Joined: 8 March 05 From: Bucuresti ![]() |
pt oras, automata e perfecta !
Desigur daca pomenim dsg, smg,cvt samd. bafta. |
--------------------
Logan
1.6
2006
- 7727 "la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(han_1.6 mpi @ 14 Feb 2007, 15:32) daca se vor vinde mai multe cutii automate vor fi si service-uri specializate in reparatii. bani sa fie. Se castiga bani buni din repararea acestor cutii. Cunosc un mecanic turc in cartierul Voluntari care face bani f multi din astfel de reparatii. Si parerea mea e ca sunt foarte utile si fiabile, dar sa le intretii cu schimburi la timp de filtre si uleiuri. |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
marquis |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 26 October 05 From: Toronto, ON ![]() |
Cand am ajuns in Canada acum 3 ani, eram hotarat sa nu-mi iau niciodata masina cu cutie automata. Intamplarea a facut ca prima masina sa fie automata, ceea ce m-a facut sa-mi schimb optica cu 180 de grade. Cand mi-am permis o masina noua, nici macar nu am luat in calcul cutia manuala!
![]() Cutiile automate moderne nu cresc consumul considerabil si fac condusul mult mai confortabil. Sunt absolut indispensabile, mai ales aici, in America de Nord, unde petreci foarte mult timp in masina. Pentru cine doreste sa conduca sportiv, exista doua (sau chiar trei) viteze suplimentare. Pe de alta parte, aici motoare sunt mult mai mari decat in Europa: motoarele in 4 cilindri sunt considerate mici ![]() |
--------------------
Pontiac
Pursuit
- Ontario plates Pontiac Pursuit 2.2 145 HP
|
|
Turkish |
![]()
|
nu cred ca configuratia e relevanta ci mai degraba cilindreea. Eu am mers cu Honda Accord de doi litri automata si mi-a placut. Nu se misca ca si cea manuala dar nici nu as putea spune ca este diferenta de la cer la pamant si automata e un melc.
|
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
My Berlina |
![]()
|
![]() Membru American Group: Members Posts: 509 Joined: 29 November 04 From: Romania/United States ![]() |
QUOTE(Cocojambo @ 13 Feb 2007, 14:50) Poti sa contorlezi, poate si mai bine daca ai Tip-Tronic. QUOTE(sourie2004 @ 14 Feb 2007, 04:43) Abia aici am observat cat de inutila e o cutie manuala, mai ales in traficul de la noi unde mergi 2 m si tre sa schimbi viteze. Pur si simplu condusul nu mai era o placere ci doar un frecus de ambreaj si schimbat 1->2->3->2->1. Eu cred ca ai total dreptate. Este foarte utila la mers in oras si mai sunt foarte util la off-roading findca nu este riscul sa se strice ambreajul. |
--------------------
-
-
-
- Sibiu/North Carolina Volkswagen Passat GLS V6 2.8L
4x4 Jeep Cherokee 4.0L 6-cylinder Dacia Berlina L A/C |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Insemna ca specializarea mea de Transmisii automate nu a fost alegere atat de proasta. Oare cate service-uri din bucuresti au SDV-uri si mecanici care sa stie sa umble in transmisiile automate?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Niciunu. Toti te trimit sa cumperi alta cutie.
Oricum, e mult mai misto cu cutie automata. |
--------------------
-
-
-
|
|
seraph |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 3 September 05 ![]() |
Cutiile automate sunt superioare din toate punctele de vedere celor manuale. In cativa ani vor depasi ca raspandire pe cele manuale.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Ce-mi plac posturile astea asa de categorice si perfect argumentate
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Cutiile automate sunt super, conservarea energie ar trebui sa ne indrepte pe toti catre ele.
![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu mai iau masina fara cutie automata. Nici nu se pune problema!
Daca Dacia ar scoate Logan cu cutie automata, as depune imediat acontul pentru un Logan nou! Dar, cum Dacia nu ofera asa ceva, ciuciu, va trebui sa ma indrept spre firma Volkswagen. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
ssilviu, din punct de vedere ingineresc, seraph are perfecta dreptate. Singurele avantaje ale cutiilor manuale raman pretul (deh, mai putin complicate) si "placerea" unor anumiti soferi. La orice alt capitol, cutiile automate , fie ca sunt cu axe fixe sau epicicloidale, sau CVT, prezinta avantaje clare .
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 23:49 |