Solenza/Logan teste aerodinamice
![]() ![]() ![]() |
Solenza/Logan teste aerodinamice
Tzutzi |
![]()
|
||
![]() Solenzar impatimit Group: Members Posts: 478 Joined: 9 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
2004 Solenza Scala 1.4 8v 2004
|
|||
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sunt 2 intrebari:
1. Nu am idee. 2. Rolul eleronului este de a presa spatele masinii de sol la viteze mari. |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
GabyT |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
1. In nici un caz. Asemenea teste sunt foarte scumpe si nu s-ar justifica in cazul unor modele de acest gen (scopul lor fiind de a avea un pret de achizitie cat mai mic si de aici, concesile facute in constructia lor). In plus, daca Solenza mai e cum mai e din punct de vedere aerodinamic, Loganul este ...
![]() 2. Eleronul de la Solenza are doar rol estetic, dand un aspect mai elegant spatelui si deosebind-o de modelele inferioare (de, trebuiau sa justifice cumva diferenta de pret). La fel se intampla si la alte marci (Daewoo Tico). |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
toto |
![]()
|
![]() Destul de fost membru Group: Members Posts: 432 Joined: 26 April 04 From: Bucuresti ![]() |
2. in teorie...dar tutzi cred ca vroia sa stie daca la slz chiar face asta...
personal, nu cred...dupa forma lui...dar nu sunt expert in aerodinamica, ci stiu numai putina teorie... daca ar face asta...poate mi-as pune si eu... ![]() |
--------------------
Honda
CIVIC
5D 1.8 Sport M/T - '07 romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
2.Din cate am vazut eu la testele aerodinamice la masini de genul SLZ/Logan (ma refer la forma caroseriei) aerul are teninta sa coboare putin pe luneta. Teoretic eleronul spate de SLZ ar putea avea un efect de apasare la viteze mari. Practic cred ca alte solutii tehnice fac aceste modele sa nu fie tocmai bune pentru viteze mari..
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Un eleron in spate imbunatateste performantele dinamice numai la masini cu propulsie. Slz si lgn sunt cu tractiune.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Fii mai explicit, te rog !
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
ct06ura |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 12 March 07 ![]() |
tatabobu vrea sa spuna ca eleronul ar fi bun pentru masinile cu tractiune spate, nu cu tractiune fata
![]() This post has been edited by ct06ura: 9 May 2007, 18:33 |
--------------------
dacia
solenza 1.4 mpi
an: 2003 versiune: scala Membru solenzar din 2003 (Solenza = my first & only love)
|
|
B-53-SDP |
![]()
|
![]() 1.6 16v E5 + GPL Group: Members Posts: 489 Joined: 12 March 06 ![]() |
Sa fim seriosi acum cu aerodinamica ca nu cred ca fost teztata in tunel plus ca masinile cu aerodinamica super buna au niste forme de te doare capul.
Eleroanele care se pun pe masini de orice fel au un rol exlusiv de aspect. Parerea mea. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.6 16v E5+ GPL On the street, drive safely and reponsibly and wear the seatbelt !
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ct06ura @ 9 May 2007, 18:32) tatabobu vrea sa spuna ca eleronul ar fi bun pentru masinile cu tractiune spate, nu cu tractiune fata ![]() Oare tu stii ce vroiai sa spui ??? Oare propulsie inseamna pur si simplu ca masina are tractiune spate ? Si atunci 4x4 care au normla spate si cand vor cupleaza 4 x 4 ce inseamna ca are si propulsie si tractiune si combustie si reactie si mai ce ??? ![]() Eleronul are rol la ORICE obiect in miscare , care doreste sa-si mentina apasarea pe suprafata si stabilitatea la viteze mari . Acum eu nu cred ca cele doua modele de masini au fost supuse in acel tunel aerodinamic la vre-un test . Apoi orice eleron montat corect imbunatateste stabilitatea masinii . Este foarte adevarat ca pentru orice masina , un eleron care intr-adevar sa aiba un cuvant de spus privind stabilitatea masinii la orice viteza este unul auto-reglabil in functie de viteza si greutatea deja existenta in masina si apoi el are o marime considerabila . Elerenul de la Scala are un rol aerodinamic , dar destul de mic si nu te poti baza numai pe el ca te tine pe sosea la viteze mai mari de 140 km/h . Ce am observat cel mai usor este ca la alte masini fara eleron se depune mai multa mizerie si praf pe spatele masinii , decat la cele care au . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 9 May 2007, 21:18) Elerenul de la Scala are un rol aerodinamic , dar destul de mic si nu te poti baza numai pe el ca te tine pe sosea la viteze mai mari de 140 km/h . ![]() ![]() ![]() Altceva nu am de zis! Asa ca... ![]() Cum dracu sa aiba rahatul ala de eleron rol aerodinamic? Pai ala daca sufla vantu-n el putin mai tare isi ia zboru de pe masina! ![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Eu cred ca vroia sa spuna ca are rol aerodinamic dar nu in cazul solenzei.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 9 May 2007, 17:12) 2.Din cate am vazut eu la testele aerodinamice la masini de genul SLZ/Logan QUOTE(marius80_eugen @ 9 May 2007, 21:18) Oare tu stii ce vroiai sa spui ??? Oare propulsie inseamna pur si simplu ca masina are tractiune spate ? Sa moara cici balerina. Pe zi ce trece tot mai multi oameni demonstreaza pe acest forum ca nu au absolut nici o legatura cu masinile. Domnilor, mai aveti de gand sa ne uimiti in contiunare ? Ca sa stim la ce sa ne asteptam. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Tzutzi |
![]()
|
![]() Solenzar impatimit Group: Members Posts: 478 Joined: 9 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Tocmai la asta nu vroiam sa se ajunga, si anume la ironii, cum vad ca au inceput unii sa faca. Deci pana la urma nu am inteles daca la noi exista tunel aerodinamic. Cat despre scala, sa inteleg ca are o importanta aerodinamica eleronul?
|
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
|
|
IRONICK |
![]()
|
Pe bune de va inteleg. Voi preferati sa fiti aburiti frumos, decat sa suportati realitatea.
This post has been edited by IRONICK: 10 May 2007, 10:20 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
La Dacia nu exista tunel in care sa se faca teste de aerodinamica . Eu stiu ca un eleron ( chiar daca este mic ) are un rol important la aerodinamica masini la viteze mari . Eu ii dau dreptate lui marius80_eugen .
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
DannyC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 182 Joined: 17 December 05 From: Baia Mare ![]() |
Eu stiu ca termenul nu e corect folosit, ceea ce voi numiti eleron este de fapt spoiler! Iar ceea ce lumea numeste "spoilere" sunt de fapt barele protectie fata-spate! Eleronul este un element aerodinamic mobil, termenul luat din aviatie si folosit incorect! Spoilerul este un element aerodinamic fix care are rolul de a crea o forta de apasare direct proportionala cu viteza de deplasare (asta in domeniu auto ca in aviatie e altceva...).
Acuma asa mai la subiect, eleronul de SuperNova si Solenza este strict estetic, eficienta lui cam nula, datorita dimensiunilor si a vitezelor relativ mici la care este supus. Parerea mea! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition
- MM 82 DNY Masina si nevasta nu se imprumuta!
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(catalin06 @ 10 May 2007, 10:39) Da' cine te-a prostit ca SLZ/LGN au fost concepute de Dacia? ![]() Mai deschideti ochii fratilor, ca forumul asta a ajuns plin de "experti" si plin de aberatii. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.388 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 9 May 2007, 21:18) Oare tu stii ce vroiai sa spui ??? Oare propulsie inseamna pur si simplu ca masina are tractiune spate ? Si atunci 4x4 care au normla spate si cand vor cupleaza 4 x 4 ce inseamna ca are si propulsie si tractiune si combustie si reactie si mai ce ??? ![]() Eleronul are rol la ORICE obiect in miscare , care doreste sa-si mentina apasarea pe suprafata si stabilitatea la viteze mari . Acum eu nu cred ca cele doua modele de masini au fost supuse in acel tunel aerodinamic la vre-un test . Apoi orice eleron montat corect imbunatateste stabilitatea masinii . Este foarte adevarat ca pentru orice masina , un eleron care intr-adevar sa aiba un cuvant de spus privind stabilitatea masinii la orice viteza este unul auto-reglabil in functie de viteza si greutatea deja existenta in masina si apoi el are o marime considerabila . Elerenul de la Scala are un rol aerodinamic , dar destul de mic si nu te poti baza numai pe el ca te tine pe sosea la viteze mai mari de 140 km/h . Ce am observat cel mai usor este ca la alte masini fara eleron se depune mai multa mizerie si praf pe spatele masinii , decat la cele care au . Propulsie=punte motioare spate, tractiune=punte motoare fata, exprimarea e corecta. Spolierul ala (caci e spoiler, nu eleron, cum s-a mentionat corect mai sus) nu face absolut nimic pentru ca e in zona de turbulente. Fluxul de aer se desprinde de pe acoperisul masinii provocand vartejuri in zona portabagajului (de aia nu aua aceste masini stergator de luneta, pentru ca miscarea dezordonata a aerului nu permite apei sa se aseze pe geam). Daca spolerul era in partea de sus a lunetei, ar fi fost eficient, desi apasarea spatelui la o masina cu tractiune nu e chiar benefica. Daca cele 2 masini nu au fost testate in tunel aerodinamic (si exista asa ceva in tara, doar ca nu la Mioveni), in mod sigur au fost testate in simulari pe calculator (CFD pentru cine stie ce inseamna), chestie pe care a facut-o si un coleg de al meu pe PC-ul de acasa, cu un model de caroserie de Volvo Xc90. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DannyC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 182 Joined: 17 December 05 From: Baia Mare ![]() |
Da, corect, uite aspectul asta il uitasem complet. Spoilerul e complet inutil in primul rand datorita faptului ca fileurile de aer nici macar nu ajung la el (datorita formei hayonului), stratul limita (punctul din care curgerea devine turbulenta) se desprinde acolo unde ai zis si tu, in partea de sus a lunetei.
Si eu am avut Supernova si mi-a placut cum arata cu spoilerul ala, asa inutil cum e. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition
- MM 82 DNY Masina si nevasta nu se imprumuta!
|
|
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
driverx : eu pur si simplu am raspuns la o intrebare pusa de Tzutzi. Iti place sa comentezi degeaba ... Ceea ce ai spus tu stie foarte multa lume , nu esti singurul ! Ca te consideri tu expert ... Eu nu sunt un expert si nici nu ma consider asa ceva .
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
catalin06 |
![]()
|
driverx : Si daca tot esti expert spune-ne si noua daca la Dacia nu se concep masini de ce se fac teste de coliziune ???
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
catalin06
Ma, crezi ce vrei, nu fac eu pe expertul. Altii mai cred ca Nova e prima masina 100% romaneasca. Oare a fost testata si aia pe tunel in romania? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
catalin06 |
![]()
|
driverx : nimeni nu a sustinut ca Dacia a fost testata intr-un tunel in Romania !!!! Eu unul sigur nu am sustinut asa ceva . Sincer iti spun ca nu stiu unde s-a facut astfel de teste la Nova .
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
Tzutzi |
![]()
|
Nu este nevoie de cearta. Deci la Mioveni nu este tunel. Ok. Eleronul ala nu prea este relevant decat peste anumite viteze sa inteleg pe care SLZ nu le poate atinge? Dar intre o slz confort de exemplu care nu are montat asa ceva standard si o scala, este vreo diferenta? adica ala cand este pus acolo este pus conform unor calcule sau este lipit pur si simplu asa? Adica ca sa ma intelegeti mai bine daca cumpar un eleron de la dacia si il pun pe un confort/rapsodie etc masina are acelasi comportament ca o scala? asta in ideea in care amandoua masinile sunt noi, deci egale din punct de vedere tehnic.
ps: teoretic scala datorita eleronului si a jantelor nu ar trebui sa aiba performante mai mari decat restul versiunilor? This post has been edited by Tzutzi: 10 May 2007, 11:42 |
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
QUOTE(Tzutzi @ 10 May 2007, 12:32) ps: teoretic scala datorita eleronului si a jantelor nu ar trebui sa aiba performante mai mari decat restul versiunilor? Teoretic , datorita jantelor(care sunt mai usoare decat cele de tabla) ar trebui... Dar eleronul ala n-are nici o treaba cu performantele masinii! Punct! ![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
Cei cu Logan au putea sa incerce eleronul de luneta de la Dacia. Desi nici ala nu are nici un efect, ca in teste a iesit neutru ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
driverx |
![]()
|
Oricum, unii o sa se jure ca altfel se comporta masina. Desi, ceva dreptate au, o masina mai grea se comporta altfel decat una mai usoara. Bine, e mica diferenta de greutate din cauza eleronului, dar totusi este diferenta, nu?
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Tzutzi |
![]()
|
Greutate a eleronului? Pai ala din ce material este? Mie mi se pare ca este gol pe dinauntru deci nu stiu cam ce greutate in plus are el acolo. Cam 1 kilogram maxim 2 sa zic ca are...
|
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 14:23 |