Probleme directie, tocmai cand credeam ca e pe drumul cel bun...
![]() ![]() ![]() |
Probleme directie, tocmai cand credeam ca e pe drumul cel bun...
Executron |
![]()
|
||
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|||
Georginho |
![]()
|
![]() Inventiv Group: Members Posts: 1.002 Joined: 6 July 07 ![]() |
Vezi sa nu ai vreo roata pe fatza desumflata, aproape pe pana.
|
--------------------
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Da sincer m-am gandit la asta, dar am avut acasa la 8 jumatate si era deja intuneric si n-am mai verificat.
Am uitat sa mentionez ca nu trage in nici o directie (ma rog.. la 60 pe ora ca n-am avut unde s-o testez) daca fixez volanul drept. Daca il las intr-o directie, nu-si mai revine fara corectarea. Maine verific presiunea totu. Mersi de sfat. This post has been edited by Executron: 11 Sep 2007, 21:16 |
--------------------
VW Passat
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
vezi ca am scris intr-un post ce sa verifici
http://www.daciaclub.ro/Dacia-NOva-GTi-39-99-t85930.html |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
daca rotile nu sunt dezumflate e unghiul de fuga.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ai mers cu alta masina cu servo in aceasta perioada?
Daca da, te-ai obisnuit cu aia! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Daca nu-i revine volanul dupa viraje n'are ce se obisnui...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Executron |
![]()
|
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Ma ocup zilele astea de ea. Ce mi se pare ciudat este ca pur si simplu o zi a fost bine si urmatoarea prezenta problema de fata, d-aia ma indoiesc c-a cedat ceva de la directie. O urc pe cric si misc de roti, dar ma indoiesc ca are jocuri pe undeva.
Intrebarea mea referitoare la unghiul de fuga este din ce cauza se poate deregla? |
--------------------
VW Passat
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
QUOTE(Executron @ 12 Sep 2007, 10:06) se deregleaza din cauza gropilor.Capetele de bara isi fac joc in articulatie, dar asta in timp.Asta inseamna ca au ceva km de rulaj si e timpul sa le schimbi. Mai poti capata joc si din articulatia bieletei. Toate acestea afecteaza unghiul de fuga. Mai e o piulita la bieleta spre caseta de directie care pare a fi o contra. Nu stiu exact daca poate afecta ceva de acolo. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
argon |
![]()
|
o bucsa coapta iti poate deregla unghiul de fuga.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
nova nu are cumva un rulment in capul amortizorului, in partea de sus ?
Io stiu ca da! si stiu ca directia greoaie tot de acolo i se trage |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
apollo |
![]()
|
sa inteleg ca de asta pe ploaie imi merge directia mai usor?de la acel rulment?stie care sigur daca exista sau nu acel rulment?la DSN eu nu am vazut, sau n-am dat atentie.nu e acelasi principiu?
OV, dar nu cred ca acel rulment ar avea treaba si cu revenirea volanului.Atunci cand unghiul de fuga e inchis, volanul nu-si mai revine dupa viraj. si se mai intampla ca la dâmburi sau gropi mici, te arunca stanga-dreapta. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Are un rulment intre arc si amortizor, unde se sprijina arcul pe amortizor. De la apa si mizerie acel rulment incepe sa mearga greu. Se schimba relativ usor, dar trebuie presa de arcuri. Acum un an costau 25RON/bucata.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
apollo |
![]()
|
e in partea de jos a amortizorului?
dar sunt sanse ca acest rulment sa fie asa de distrus incat sa blocheze revenirea volanului din viraj?nu cred pentru ca e forta prea mare. asta ar insemna ca nu mai ai nicio sansa sa invarti volanul cand masina nu e in miscare. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
rulmentul e sus, intre amortizor si oala de la arc. Nu sunt sigur, dar daca se sparg bilele, pe langa mersul greu al volanului s-ar putea sa afecteze si unghiurile. Rulmentul e mare (diametrul ~10cm) cu bile mici, pe suport de plastic (carcasa rulmentului).
Asta spun din amintiri, o singura data am vazut asa ceva demontat si asta era acum vre-o 10 ani ![]() intr-adevar se schimba f usor daca ai presa de arcuri pt ca subansamblu arc/amortizor de demonteaza f usor. |
--------------------
Dacia
1300
|
|
apollo |
![]()
|
am reusit sa pun arcul pe un amortizor la DSN si fara presa.
o menghina, doi spalieri si a mers treaba ![]() mersi OV am sa ma uit acolo, eventual sa-l ung.dau jos ansamblul cu totul si ma uit |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu in partea de jos a amortizorului, in partea de jos a arcului. Chiar sub talerul pe care se aseaza arcul in partea de jos.
E preferabil sa se foloseasca o presa. E ieftina si se gaseste in Vitan. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
Executron |
![]()
|
Wow ce de explicatii
![]() Am fost acuma de am ridicat fiecare roata pe cric. Absolut nici un joc, chiar m-a surprins, sunt beton rotile. Dupa aceea m-am mai plimbat putin cu ea sa vad cum se mai comporta. Ei bine pot afirma ca si-a dat drumu ![]() Ma gandesc eu (n00b)... Are si Nova, chiar daca n-are power-steering, o caseta de directie. Poate uleiul ala de acolo cand e mai frig (sau ma rog, alte circumstante) se face mai vascos si merge mai greu directia (ca la cutia de viteze). ![]() |
--------------------
VW Passat
|
Ov |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
cristidb |
![]()
|
Degeba turnau ulei, pentru ca nu e nimic de uns acolo. Tija amortizorului de prinde de o flansa, iar flansa se prinde in 2 suruburi de oala.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
Ov |
![]()
|
oi fi inteles eu prost, tot ce-i posibil
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 00:00 |