Problema parcare
![]() ![]() ![]() |
Problema parcare
crn |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 1 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2005 Renault Clio Symbol Fidji 1.4 16v (98CP), 2005
|
|||
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
nu stiu cum este configuratia locului acela de parcare, dar nu se pot infige 2 stalpisori si fixa de acestia 3m de lant cu un lacat? asa o sa scapi de neplaceri, iar pentru curiosi, e bine sa scrii pe asfalt cu vopsea "loc de parcare concesionat de la Primarie, aut. nr x/2008"
a..., inca ceva: daca tipul ala ar fi umflat 2 anvelope odata cand venea sa isi ia masina, a doua oara sigur nu mai parca acolo... cred ca intelegi ce am vrut sa spun (desumflate, nu intepate) ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
crn |
![]()
|
Sint mai multe masini in linie parcate perpendicular pe un gard. Linga mine este o masina "abandonata" si se parcheaza in dreptul masinii respective si a mea.
Solutia data de tine, cu lantul intre doi stilpi ar fi o varianta intr-adevar. Ma gindeam si la o varianta cu o amenda, ceva care sa-l usture la buzunar, pina rezolv cu lantul. |
--------------------
Renault
Symbol
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
il blochezi cu masina ta si chemi gardienii care il amendeaza ca a parcat pe locul tau
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
pai lui ii blocheaza masina pe locul de parcare si nu mai poate sa mai iasa din cate am inteles...
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
Eggy |
![]()
|
![]() calm Group: Members Posts: 487 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
am o problema asemanatoare, loc platit in parcarea blocului, dar un dobitoc de vecin isi parcheaza camionu de vreo jumatate de an in asa fel incat eu sunt silit sa fac o groaza de manevre pentru a intra sau iesi din loc
ideea e ca nu sunt genu de persoana care sa faca ilegalitati de genu: roata,geam,etc spart si nici pe cale legala nu pot sa actionez pentru ca evident ca respectivul o sa isi verse nervii tot pe masina mea |
--------------------
Renault
Clio III 1.6 16v
2007
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
da tu nu ai copii pe langa bloc care sa vrea sa manance o ciocolata gratis?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
Eggy |
![]()
|
![]() calm Group: Members Posts: 487 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() ba da, dar nu ma am bine cu pustii dupa ce am tipat la ei ca au dat in masina cu mingea |
--------------------
Renault
Clio III 1.6 16v
2007
|
|
tzk |
![]()
|
membru cu megane Group: Members Posts: 208 Joined: 20 December 05 ![]() |
a ) daca ii faci ceva la masina si stie ca i-ai facut-o tu din cauza ca te blocheaza, poate face si el la fel cu masina ta. asta daca vrei sa ii transmiti un mesaj si vrei sa stie ca e din partea ta. pe principiu asta, el oricind poa sa se razbune (doar plecam de la principiu ca e un neam prost), mai ales ca tu parchezi mereu acolo si el nu.
b ) daca el nu stie ca i-ai facut-o tu, ce sens are? dormi tu mai bine ca stii ca are ala masina bulita chiar daca te blocheaza in continuare? deci care e logica? ca banuiesc ca solutia ar trebui sa fie una daca nu eleganta macar corecta , altfel nu prea e nici o diferenta intre "neamu prost" si proprietaru locului de parcare. din moment ce a scris aicea, banuiesc ca e o diferenta, altfel masurile erau luate deja. edit: am editat "b )" ca aparea un smilie in locu textului This post has been edited by tzk: 19 Jan 2008, 19:32 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Expression
1,5dCi 80 2005
|
|
dragos62 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Foarte simplu si civilizat..chemi politia si respectivul se alege cu o amenda pt parcare intr-un loc platit de catre tine
|
--------------------
Renault
Megan Sedan Manager
2007 1,6 16v
|
|
Hypo RS |
![]()
|
![]() Lentilescu Obezel Group: Members Posts: 215 Joined: 26 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu are voie sa ii blocheze masina in parcare. Nici crn tzaranului barat care il supara nici taranu' lu' crn. Asta una.
A doua la mana: din cate stiu eu, in functie de cum te intelegi cu primaria de sector ai fie: 8 seara - 8 dim interval in care esti stapan pe parcare si daca altu parcheaza in locu tau chemi garda si gigelu' respectiv isi ia amenda. esti stapan pe parcare 24/7 (mai scumpa taxa probabil) si cum il prinzi pe inculpat cu "mana pe delict" tzac ...."il dai la Resboiu" In nici un caz nu ai voie sa-i blochezi masina, chiar daca e parcata aiurea pe locul tau. Parchezi frumos in alta parte, dial 9544...etc. sporuri, L.E. Tre' sa scrie in clar a cui e locu' - asa ca fa-ti matalutza o tabla daia cu "loc platit bla bla bla...." This post has been edited by doc172: 19 Jan 2008, 20:37 |
--------------------
Renault Sport
Clio 172
2003
- B -- XUU Hyundai Accent 2005 B xxxxxx
Biciclist urban... Univega HT 560 usor modificata |
|
Eggy |
![]()
|
sti ce poti sa faci, sa te duci la firma respectiva si sa vorbesti cu sefii tipului
This post has been edited by Eggy: 20 Jan 2008, 20:09 |
--------------------
Renault
Clio III 1.6 16v
2007
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.856 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Aceeasi situatie o avem noi, desi locul este platit si inscriptionat ca atare, se incapataneaza cate unul mai tare de cap sa bage masina pe locul respectiv si noi cand venim acasa nu avem unde parca masina.
Legea spune ca ai dreptul sa folosesti acel loc 24 de ore din 24, iar in cazul in care este alta masina pe el, anunti politia comunitara care anunta o firma de tractari care vine si ia masina respectivului. Daca individul recupereaza imediat masina are de plata 550 RON + amenda pentru parcare neregulamentara si punctele aferente. Cel putin asta e in sectorul 3. Cei 550 RON reprezinta 150 RON taxa de tractare, 150 RON taxa de pastrare auto pe zi si 250 RON taxa de eliberare auto. Singurul inconvenient este ca sistemul de tractare functioneaza de la 8 la 20 si daca vii mai tarziu acasa risti sa nu ai unde parca masina. Noi am patit chestia asta de doua ori pana acum, am chemat politia comunitara care a venit si a zis ca nu poate face altceva decat sa puna un avertisment pe geamul masinii parcate pe locul nostru, fiind dupa ora 20. Drept pentru care l-am blocat pe berbec - nu mai era nici un alt loc de parcare si nu vad de ce trebuie sa-mi las eu masina in alta parte doar ca sunt unii analfabeti si nu stiu sa citeasca - si ne-am dus acasa. Dupa vreo doua ore, tar la usa ca sa vin sa-mi iau masina daca o mai vreau intreaga si chestii din astea...I-am raspuns politicos individului ca daca vrea sa plece in urmatoarea ora de acolo are interes sa stea calm si sa taca din gura, ca altfel exista politie si plangere pentru distrugere, care este incriminata de codul penal. Si am mai stat nitel in casa ca eram la masa cand a sunat el, dupa vreo ora am coborat, calm, linistit, era ala in spume, cu maica-sa in capot, papuci si blana ecologica afara urland si tragandu-se de par ca baiatul ei trebuie sa plece la serviciu si noi, care stam in blocul de garsoniere nu il lasam si ramane copilu fara lucru, ca de unde au ei bani sa plateasca amenda etc. etc.. Toanta crezuse ca aia ii si amendasera, ca aveau hartia in geam. Am intrebat-o daca stie sa citeasca si i-am aratat panoul unde scrie ca locul e platit, numarul de contract si numarul masinii indrituite sa stea acolo. Acelasi lucri i-au zis si agentii pe care ii chemasera ei si care ii explicau ca locul e platit si ca nu are au ei ce face. Agentii fiind aceeasi in ambele momente. De atunci, sa bat in lemn, nu s-a mai parcat nimeni pe locul nostru, daca se intampla avem deja un modus-operandi care functioneaza. Cel mai distractiv ar fi sa ajungem acasa in timpul de lucru al firmei de tractare, sa vedem cum se misca... |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
Vedeti ca la faza cu blocarea masinii s-ar putea sa dati de belea tot voi...chiar daca aveti dreptate si e locul vostru.Stiu ca de curand s-a cam schimbat legea,acum pentru ca ai blocat o masina,ti se face dosar penal pentru ingradirea libertatii de miscare.Asa ca cel mai corect si legal e sa suni frumos la 9544,anunti acolo,ii presezi pana vin si sigur il linistesc aia pe cel care a parcat pe locul platit de voi.Dar...cred ca cel mai corect e ca pe locul respectiv de parcare sa existe o placuta care sa specifice ca e loc platit conf. aut.nr....
|
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
Eggy |
![]()
|
vedeti sa nu va treziti tot voi cu masinile zgariate sau rotile sparte ca de doar traim in Romania....
|
--------------------
Renault
Clio III 1.6 16v
2007
|
|
crn |
![]()
|
Problema este ca masina mea era blocata pe locul de parcare si nu puteam iesi de acolo, deci libertatea mea de miscare era ingradita. Chestia asta e de dosar penal? Interesant... cred ca nu-i mai trebuie niciodata.
Mi-am pus mai demult o hirtie scrisa la imprimanta si am bagat-o intr-un plastic pe care am scris ca e parcare platita si asa mai departe insa tot mi-am gasit locul ocupat (probabil erau analfabeti si nu stiau sa citeasca). Acum nu mai pot sa imi ocupe locul pentru ca am pus un T, insa cu toate acestea parcheaza in fata locului de parcare si daca sint plecat nu mai pot sa intru. 9544 este telefonul Politiei Comunitare? Cu firma de tractari e valabil doar in sectorul 3 pentru ca eu nu stau acolo? Am uitat sa spun ca respectivul este chiar directorul acelei firme de 2 bani asa ca nu am cui sa ma pling la firma aceea. Probabil este de "rang mult prea inalt" ca sa mearga pe jos mai mult de 20 de metri. This post has been edited by crn: 21 Jan 2008, 22:31 |
--------------------
Renault
Symbol
|
|
ionutzp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 27 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai ce tari sunteti voi astia cu locurile de parcare platite... ceilalti, cu locuri neplatite sunt un fel de indivizi la mana a doua, nu?
La noi la bloc sunt vreo 8 locuri alocate cu plata si vreo 40 de masini. Evident, in zona blocului nu au loc toate. Mai mult, daca vii acasa seara si nu ai loc de parcare, nu mai ai loc nicaieri. Nici langa bloc, nici langa blocul de visavis, nici in fata parcarii (la noi se parcheaza acolo la mica intelegere, scoasa din viteza) nici pe strada, nici pe trotuar, nici in statia de troleibuz, nici pe bulevard, nicaieri. Probabil voi astia cu locuri platite nu cunoasteti aceasta problema, sa vii seara acasa si sa constati ca nu iti poti lasa masina nicaieri. Absolut NICAIERI. Cei care au loc platesc cat platesc (chiar, cam cat in Bucuresti?) iar ceilalti sa-si demonteze masina si sa si-o bage in casa, nu? Sau sa o arunce, sa o vanda, ce le trebuie lor masina? As vrea si eu sa stiu, cum se face impartirea locurilor astea de parcare de la ADP, primarie sau ce-o mai fi? Pentru ca aici (sectorul 6) cei care le au din epoca fierului au drept de intaietate asupra lor, au grija sa-si plateasca acea cota anual si nu se mai apropie nimeni in veci de ele. De ce nu se scot locurile astea platite de parcare la licitatie, de exemplu? O data pe an, sa zicem. Iar licitatia sa se reia in fiecare an de la zero, sa nu mai aiba intaietate cei care le-au avut. Voi care aveti loc de parcare platit, ati fi de acord cu o astfel de propunere? |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
Hypo RS |
![]()
|
![]() Lentilescu Obezel Group: Members Posts: 215 Joined: 26 November 07 From: Bucuresti ![]() |
@ionutzp.
Tare, abordarea asta. De altfel si foarte fireasca. Dar, nu in Romania. Nici eu nu am loc de parcare platit ce-i drept gasesc usor pe strada dar ma multumesc cu ce am. E adevarat, mia greu sa te multumesti cu nimic. Singura solutie pe care o vad eu, si nu e utopica, este ca, in momentul in care "se termina anul de parcare" sa te duci sa iti rezervi tu un loc. Eu as lasa visatul pe alta data....sunt obisnuit cu tara mea. This post has been edited by doc172: 22 Jan 2008, 05:55 |
--------------------
Renault Sport
Clio 172
2003
- B -- XUU Hyundai Accent 2005 B xxxxxx
Biciclist urban... Univega HT 560 usor modificata |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
@ionutzp, sunt perfect de acord cu tine!
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Hatod |
![]()
|
![]() Membru simplu Group: Members Posts: 92 Joined: 17 May 04 From: Cluj-N. ![]() |
Vorbind din Cluj, situatia abonamentelor pt. parcari e cam ciudata la blocul nostru.
Ne-am mutat acolo in 2005. Nu era tabla cu "parcare cu abonament", m-am informat de la vecini, am aflat ca in fata blocului nu-i nici o restrictie, daca gasesti loc parchezi si gata. Cam de o luna a aparut o tabla, cica 4 locuri de parcare cu abonament. Patru, desi cam 10 masini parcheaza acolo zilnic. Ei-ei, am scapat sansa asta, zic eu. Dupa cateva zile aflu (sursa neoficiala), ca s-a gresit tabla, corect ar fi cu 14 locuri. La vestea asta m-am si dus la Primarie, sa platesc si eu un loc. Intrebarea mea a fost daca mai sunt locuri libere acolo? Am sperat sa le arat pe harta unde exact, dar nu prea au vrut sa-mi arate harta, da, stiu ei, locurile noi, da, da. Completez a cerere "de verificare loc liber", las hartiile necesare (viva xerox!). Cand sa predau la Registratura, imi zice femeia, ca o sa primesc raspuns DUPA 30 MARTIE, ca atunci se impart locurile din nou. WTF??? Adica abonamentele din 2007 expira atunci? Intr-adevar era scris in mare, ca ultima data pt. a plati parcarile este 30 martie, dar mar rog, pt. o parcare noua, ce abonamente ar fi?? In fine, am lasat totul acolo, si fericit parcam oriunde, gandind, ca totul e liber pana 30 martie. Ieri seara am gasit bilet, cum ca daca nui doresc amenda sa nu mai parchez la locul respectiv, nu vad ca e tabla pusa? (Adica tabla ptimariei cu 4 locuri de parcare. Marcaj nu-i nicaieri.) Iarasi m-am informat la vecin, si zice ca da, e unul la parter, cara i-a zis si lui ca are abonament pe locul 2. Si cica mai e cineva cu abonament, dar de unde dracului sa stim pe care loc? Si cum puii mei au abonament asa din senin? Simt ca o sa ma duc iarasi la primarie. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- CV-nn-NNN /* There's no one like you */
|
|
LNG |
![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
Traim in Romania, si locurile de parcare se platesc de 2 ori, odata la primarie si odata spaga. Chiar sunt curios daca e cineva pe aici care a luat loc de parcare fara sa dea spaga ...
|
--------------------
-
-
-
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
@ionutzp: tu esti suparat pe astia cu locurile platite? stai sa-i vezi p'aia care nu platesc, dar e locul lui ca... acolo parcheaza el de obicei... si uneori nici macar nu e loc de parcare ci trotuarul... Am probleme cu unul ca parchez pe trotuar langa gardul lui (el isi parcheaza masina in curte)... am vorbit frumos cu el de doua ori pana acum si a fost extrem de nesimtit (cica's lenes, d'aia nu mi-am gasit un loc de parcare)... cu prima ocazie cand il vad si mai zice ceva o s-o ia fara avertizari... vedem noi dupa aia al cui e trotuarul ala...
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(BoomPunk @ 21 Jan 2008, 11:16) Stiu ca de curand s-a cam schimbat legea,acum pentru ca ai blocat o masina,ti se face dosar penal pentru ingradirea libertatii de miscare. ![]() Pai ce, il tin de mana si nu-l las sa plece? Ii ingradesc dreptul de a pleca cu taxiul? Poate il impiedic sa foloseasca bunul lui, asa cum si el ma impiedica sa folosesc bunul meu (locul de parcare - chiar daca inchiriat de la altcineva, am drept de folosinta pe el). Daca e dosar penal, atunci e pentru amandoi... ionutzp , Parerea mea este ca respectul tau fata de proprietate sau bunul altuia este fix ZERO. Nu stiu daca ai mai fi la fel de inversunat daca, de exemplu, ai sta cu chirie si cand ai veni acasa ai descoperi niste aurolaci la tine in casa si tu ar trebui sa dormi afara pe scari ca de, in casa la care platesti chirie nu ai loc ca sunt niste aurolaci in ea... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
FILter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 27 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu n-o inteleg p-aia cu blocatul locului de parcare cu lant, T-uri sau chestii dastea, ziua cand esti plecat tu la serviciu. Pai daca toate locurile de parcare sunt blocate si ziua si noaptea, unde sa mai parchezi omule cand vii in centru cu treburi si trebuie sa lasi masina pe undeva. Am mai blocat si eu locuri platite pe stradutele de langa Piata Victoriei, ca daca vin la 11 ziua si gasesc locul liber pentru ce sa tin asfaltul gol? De fiecare data cand se face ora 6 vin si plec de nebun cu masina ca sa eliberez locul omului. Cred ca mai mult s-ar rezolva daca ai lasa un numar de telefon celui care ti-a ocupat locul si cand vrea sa-si scoata masina, te suna si-i explici ca l-ai platit si vrei si tu sa-ti parchezi masina cand vii de la serviciu. 99% te vor intelege si probabil in scurt timp iti vei gasi musteriu care lucreaza in zona, parcheaza ziua si seara iti lasa locul. Cred ca asa s-ar rezolva mai multe decat cu zgaraieturi, dezumflari de cauciucuri, etc pentru ca cel pe care il agresezi parceaza rar sau foarte rar pe locul tau, insa tu parchezi in fiecare seara. Ia chici care are masina mai expusa la vandalism ?
|
--------------------
Dacia
-X-
2000 toamna
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Legat pe parcatul pe trotuar , legal trebiue lasat un spatiu de 1 metru pentru pietoni .
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
Eggy |
![]()
|
atunci cand au facut locuri de parcare la bloc la mine am fost si am platit autorizatie pentru un loc (o suma decenta zic eu 70 ron) si pentru asta ma astept sa il gasesc liber, nu eu sa dau zapada de pe loc si alti smecheri ca domnul ionutzp doar sa il ocupe abuziv ca vezi doamne "nu poate sa o ia in casa"
This post has been edited by Eggy: 22 Jan 2008, 20:32 |
--------------------
Renault
Clio III 1.6 16v
2007
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Oricum, tare asta cu indivizi second-hand!
E foarte bine ca omul isi plateste locul! Eu nu ma apropii de asemenea locuri ca sa nu creez probleme! @Domnul ionutz: Ati incercat sa parcati mai departe de intarea in casa? E o realitate faptul ca nu toti putem parca in fata imobilului dar nici mersul pe jos pana la masina nu a omorat pe nimeni! This post has been edited by Solon: 22 Jan 2008, 20:51 |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th May 2025 - 01:07 |