DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Aparat spalat Masina

IRONICK
post 7 Oct 2008, 09:26
Post #91

-

Group: Members
From: Romania

Avantaje si dezavantaje. Cine are siguranta ca solutia activa de la spalatorii este in concentratia recomandata de producator? Cine are siguranta ca este solutie activa de spalat masina si nu altceva? Si mai depinde de ceva spalatul cu buretele, culoarea vopselei. Ca pe nuantele inchise se vede imediat zgarieturile fine de la burete ...
Eu am luat solutie de la Mafra si prima masina spalata a fost un gip de firma (ca doar nu faceam teste pe masina personala ...). S-a curatat foarte bine, avand in vedere noroiul, insectele, puncte negre, etc ...

This post has been edited by IRONICK: 7 Oct 2008, 09:27

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
motanel pufos
post 8 Oct 2008, 08:36
Post #92

Membru autentic

Deci sampoanele si alte produse din astea care se gasesc in supermarketuri nu sunt bune de nimic?

--------------------
Logan Laureate 2006 1.5 DCI
+
IRONICK
post 9 Oct 2008, 08:54
Post #93

-

From: Romania

QUOTE(motanel pufos @ 8 Oct 2008, 09:36)
Deci sampoanele si alte produse din astea care se gasesc in supermarketuri nu sunt bune de nimic?
Daca vrei sa freci cu buretele, sunt bune.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
motanel pufos
post 12 Dec 2008, 13:18
Post #94

Membru autentic

Am spalat si in spatele blocului masina cu aparatul ala chinezesc. Am avut nevoie doar de curent. Apa am luat-o dintr-un bidon de 20l si am mai carat cateva bidoane de 5 l cu care il umpleam pe celalalt. Acum a venit frigul si ma gandesc sa spal cu apa calduta.
Intrebarea este, se strica vopseaua daca spal cu apa calda? Ma gandesc sa fie un pic mai calda decat aia rece sa nu iti inghete mainile. Cred ca 25 - 30 grade in conditiile cand afara sunt 10 sau mai putin ?

--------------------
Logan Laureate 2006 1.5 DCI
+
Ov
post 12 Dec 2008, 13:34
Post #95

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

io iarna incerc sa spal masina la spalatorie, cat mai rar ce-i drept smile.gif

totusi e prea frig s-o spal singur si in plus ma mai injura si vecinii ca fac ghetus in spatele blocului

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Andy_ACS
post 12 Dec 2008, 13:36
Post #96

Yes, I'm not!

From: Craiova

Si la spalatorie folosesc apa calda, asa ca nu e o problema. In plus daca te gandesti ca vara apa si tabla masinii sunt incalzite de soare (la mult peste 25-30 de grade cat zici tu) si nu au nimic....

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
tkx
post 17 Mar 2009, 12:14
Post #97

Armwrestler

From: Pitesti

Mi-am luat si eu un aparat de spalat masina. Tot osciland intre Bosch si Kaercher am ajuns sa iau o chinezarie din Metro. Marca e Fairline. Are garantie 2 ani. Am ales asta pt ca are pompa de metal (spre deosebire de Kaercher) si e mult mai greu ca un Bosch la aceleasi performante. Semn de sanatate zic eu.

Caracteristici/accesorii: 70-100 bar, 360 l/min, 1400 W, cablu alimentare curent 3m, furtun lance 5m, lancea e din 2 bucati (duza e din plastic) - in stare montata e pt spalare cu presiune, cu capatul demonatat e pe modul spumare.

Aici are un furtunas care se pune in vasul cu detergent si trage.

I-am facut proba fara sa spal efectiv masina. Detergent arunca destul de misto, dar cam face risipa. Presiunea e ok, insa debitul mic face ca latimea "evantaiului" sa fie la fel mica si de aici rezulta mai multa munca (trebuiesc mai multe ture pe masina).

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
+
bossake
post 21 Mar 2009, 03:09
Post #98

Membru autentic

Nu aparatul este important..in general astea semi-profesioniste nu conteaza ca au 80 bar, sau 120....nu fac mare branza si tot trebuie sa mai dai si cu carpa..

toata smecheria e sa ai spuma aia activa smile.gif.face minuni biggrin.gif.. si eu avand in vedere ca stau la curte ma gandeam sa pun jumi juma cu un vecin sa luam un aparat din asta ceva mai puternic, undeva la 7-8 milioane, ca ne saturasem de presiunea de la furtun . Insa am zis sa o amanam pentru la vara.Azi am facut rost de o sticla de spuma concentrata mafra (?!parca asa a zis baiatul daca imi aduc aminte) pe sub mana de la cineva care lucreaza la o spalatorie....e nebunie, am dat pe masina cu ajutorul unui bidonas din ala cu presiune care e folosit in general la udatul florilor prin curte..si a iesit super chiar si la furtun, FARA SA MAI DAU DELOC CU CARPA smile.gif
asadar nu investiti prea mult in aparate ...spuma asta e toata smecheria tongue.gif

--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
+
ceribros
post 22 Jul 2009, 08:15
Post #99

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

Apropo de aparate cu presiune. Am vazut si eu unu la carrefour unu de 120 lei, destul de micut. Are cineva asa ceva, e bun sau mai bine dau cu furtunu de gradina. Este adevarat ca e bun si furtunul dar din pacate a venit vara si am numai muste pe botul masinii care nu se iau asa usor. Ma gandeam ca daca le dau cu un jet mai puternic poate reusesc sa le scot. Am o gramada de sampoane auto cu ceara, pentru dizolvat mustele etc dar nu pot sa le curat pe alea de pe botul masinii.
Se pare ca au si la brico e acesta http://www.bricostore.ro/images/produse/305592b.jpg

This post has been edited by ceribros: 22 Jul 2009, 08:31

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
+
gt_
post 22 Jul 2009, 10:22
Post #100

Membru incepator

salut ceribros aparat dala am eu la tara ce pot sa spun isi face treaba dar nu ca cele profesionale,este mult mai puternic decat furtunu de gradina,dar singuru inconvenient este bidonu de spuma ala nici batut nu da direct spuma,da ca un jet mai mic.....deci asta cu spuma activa este exclusa ....oricum la nevoie merge il am de anu trecut nu mia facut nici o figura deja mi-am scos banii pe el de doua ori daca mergeam la spalatorii... deci alegerea e a ta.. bafta

This post has been edited by gt_: 22 Jul 2009, 10:24

--------------------
DACIA LOGAN 1.6 8v 2008 - B83ZYU
+
vi_escu
post 22 Jul 2009, 10:53
Post #101

Membru somnambul

From: republica procurorilor

@ceribros
Cu apa calda+sampon auto ungi "insectarul" cu buretele de 2-3 ori si astepti ca gazele sa se inmoaie. Apoi cu jetul cu presiune. De preferat cand nu este asa cald afara.

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
ceribros
post 22 Jul 2009, 11:25
Post #102

Eu foloseam un dispozitiv de udat plante pentru sampon deci nu ma deranjeaza daca nu face cine stie ce spuna aparatul ala ma interesa jetul deoarece am unel unghiuri de ex la luneta unde se strange praf foarte mult inte caroserie si lunera unde nu pot sa bag nimic acolo (carpa sau alceva deoarece spatiu este foarte mic) iar puterea furtunului nu e indeajuns de mare sa ia praful ala. Gazele le-am dat cu de toate, le-am lasat sa se inmoaie dar nu am incercat cu apa calda. O sa incerc si ideea asta cu apa calda (ele se curata dar ramane sange sau ranam niste pete galbene) sad.gif . Plus de alta eu nu sunt mare fan al samponului cu spuma activa, deoarece am vazut eu ce face spuma aia in timp deoarece este destul de coroziva daca nu este in cantitatea optima.
@gt_ ma interesa daca jetu ala e destul de puternic asta e cam tot ce as vrea sa stiu
@vi_escu - mersi de sfat o sa incerc cu apa calda weekendu asta.

This post has been edited by ceribros: 22 Jul 2009, 11:27

--------------------
+
gt_
post 22 Jul 2009, 12:09
Post #103

Membru incepator

deci nu poti sa pui mana in fata jetului este destul de puternic iti da mana un pic inapoi cand tii de pistol si jetu bate cam 10m poate si mai mult deci....exemplu daca in mana stanga ai un pres si in mana dreapta ai pistolu de la jucarie atunci cand vrei sa cureti presu ti-l ia din mana:))

--------------------
DACIA LOGAN 1.6 8v 2008 - B83ZYU
+
ceribros
post 22 Jul 2009, 13:17
Post #104

ok multumesc

--------------------
+
bobo77
post 22 Jul 2009, 21:40
Post #105

...........................

From: Mangalia

QUOTE(ceribros @ 22 Jul 2009, 12:25)

@vi_escu - mersi de sfat o sa incerc cu apa calda weekendu asta.
*

Eu nu as recomanda sa pui acest sfat in practica.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
ceribros
post 23 Jul 2009, 07:42
Post #106

QUOTE(bobo77 @ 22 Jul 2009, 21:40)
Eu nu as recomanda sa pui acest sfat in practica.
*

?care ar fi motivul? deoarece la marea majoritate din samponuri cu ceara se recomanda apa calda, iar iarna iti dai seama ca aia la spalatorie nu ti-o spala cu apa rece ca ar ingheta instant si ei si masina.

--------------------
+
Ov
post 23 Jul 2009, 08:26
Post #107

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

parerea mea e ca aparatul fara asta e degeaba rau de tot. Pe mine ma tine un bidon d'asta aproape un an intreg.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
ceribros
post 23 Jul 2009, 11:49
Post #108

Eu nu ma risc cu sampoane care dizolva murdaria, poate ma trezesc ca dizolva mai mult decat atat. Prefer sa dau cu buretele ca nu ma doare mana si o data la 6 luni sa o duc la o spalatorie sa ii dea cu sampon din acesta. intradevar un sampon de 5 L iti ajunge cam 1 an am si eu unu de la Max Car care m-a tinut cam atat si e destul de bun

--------------------
+
kog
post 23 Jul 2009, 13:10
Post #109

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

mare atentie la spumele active. Mie mai putin si imi lua vopseaua de pe ea(si spuma aia era deja inmultita bine cu apa) Si acum mai am urma pe capota, a matuit putin vopseaua

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
UXE
post 7 Aug 2009, 12:46
Post #110

Modelator

M-am tot invartit pe la Brico, Praktiker, Obi si Hornbach...

http://www.e-vasion.ro/Curatitor_cu_inalta...R_K_3.91_MD.htm

pe asta il gasesc mai ieftin cu 100 RON in Hornbach. Fata de cate au cei de la Karcher pe site nu am vazut decat vreo 5-6 modele prin supermarketuri. De scoruri nici nu mai zic.. si asa mi se pare destul de scump cel din poza dar a fost singurul care m-a convins un pic ca merita... inca nu sunt 100% hotarat ca il iau...

Vorbeam cu un nene (de la stand) in Hornbach legat de samponul auto care il ofera cei de la Karcher si imi spunea ca acel detergent nu ar ataca firul de iarba ca nu are nu-sh ce fosfati in compozitie .... Acuma nu stiou ce sa cred, omu zice orice ca sa isi vanda marfa

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
pyngi
post 15 Aug 2009, 18:37
Post #111

Membru autentic

From: Tg-Mures

Hai mai lasati chestia asta cu matuitul. Daca ati sti ce se foloseste in spalatorii n-ati mai duce masinile acolo. Majoritatea folosesc sampoane pt camioane ca alea curata de nu-i adevarat+ca au si scule profesionale. Eu am acasa un aparat Kärcher din seria 7 (vechea serie 7 nu astea cu design schimbat) + furtun gros +pistol de la Nerta+pistol din ala pt spuma. Spala de nu-i adevarat si masinile sunt spalate zilnic (2), a mea cam de 2-3 ori pe saptamana si n-are vopseaua nimic.

--------------------
Dacia Logan Kiss FM dCI 85 CP 2008
236.000 km Fara interventii la motor, cutie,ambreiaj. Da vorba unuia: "cu banii astia iti puteai lua si o Masina." (TDI bre)
+
Kiraly
post 23 Oct 2011, 15:07
Post #112

Membru autentic

nu stiti cam la ce pret se gasesc furtun pentru spalator de presiune? sunt toate la fel sau depinde de marca?

--------------------
Dacia 1310 Li 2004 - BH 90 PUP
sufli in jigler pui o sarma si gata!!!
+
argon
post 23 Oct 2011, 15:32
Post #113

Mesaj semiautomat

Iti trebuie mai lung, recunoaste! biggrin.gif Depinde de marca, nu prea sunt compatibile intre ele la iesirea din aparat, ca in partea cealalta schimbi cu tot cu lance daca e. Apropos de furtune, la Karcher e vreo 3-400 ron unul, la Stihl e 350 ron la 8 metri wacko.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Kiraly
post 23 Oct 2011, 19:56
Post #114

Membru autentic

ar fi bine si unul mai lung dar al meu e rupt...taiat mai precis:)) imi ajunge si asta de 2metri sau cat ii.am blackßdecker

--------------------
Dacia 1310 Li 2004 - BH 90 PUP
sufli in jigler pui o sarma si gata!!!
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 09:39
Forum Renault