DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

102 Pages « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Antifonare capotă, inclusiv blană, pedalier

Codrin
post 24 Aug 2005, 09:46
Post #391

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Nu mai cita postul anterior.

Bradutii se scot prin tragere.

Pentru butoane : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=25033

Da un search inainte sa intrebi. 95% e deja discutata problema

Despre transpiratie, nimeni nu are aluband pus de mai mult de 6 luni ca sa-ti spuna. Si nu prea cred ca s-ar apuca cineva sa desfaca masina doar ca sa vada ce mai e pe sub mocheta.

--------------------
Mazda . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Grim
post 24 Aug 2005, 10:07
Post #392

Membru incepator

mai baietzi ... acum se cam intelege din discutiile anterioare concluzia referitoare la materialele cele mai bune pentru insonorizare (cele pe baza de bitum si materialele poroase netesute - pasla sau buret) problema e doar daca se vrea ceva mai ieftin se pot folosi si alte materiale cu aceasta compozitie.
de exemplu in afara de dynamat si aluband care sunt mai scumpe se poate folosi si carton bituminat din ala cu mult cauciuc si pe o parte cu folie pentru o aderenta buna - este doar 750.000 lei un sul de 1 m latim si 10 lungime care e suficient pt toata masina, lipit pe un start prospat de antifon din ala cauciucat.
Mai ramane stratul cu pasla de cel putin 1,5 cm care intradevar e necesar si se aplica peste cartonul bitumat (nu stiu cat de bun este buretul ala mai gros pentru asa ceva dar banuiesc ca pasla este mult mai densa si mai eficienta)
Cu aceste 2 straturi se imbraca masina pe interior, pentru capota este mai putin necesara insonorizarea, mai mult protejeaza vopseaua de diferentele de temperatura si urechile pietonilor.
probabil pe peretele din compartimentul motor trebuie ultimul strat sa fie dintr-un material rezistent la temparaturi inalte.
Cam asta e tot . am sa-mi fac si eu asa ceva la DSN-ul meu inainte sa plec in concediu ca sa testez "linistea" la un drum mai lung wink.gif

--------------------
dacia SNV - tr-03-kgc
+
gonty
post 25 Aug 2005, 03:45
Post #393

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(Grim @ 24 Aug 2005, 12:07)
problema e doar daca se vrea ceva mai ieftin se pot folosi si alte materiale cu aceasta compozitie.
de exemplu in afara de dynamat si aluband care sunt mai scumpe se poate folosi si carton bituminat din ala cu mult cauciuc si pe o parte cu folie pentru o aderenta buna - este doar 750.000 lei un sul de 1 m latim si 10 lungime care e suficient pt toata masina, lipit pe un start prospat de antifon din ala cauciucat.
*

Asa ceva am facut acum vreo 8 ani pe Oltcit. Singura problema care exista este legata de timpul de uscare indelungat (aproximativ 2-3 zile dupa ce am pus si cartonul bituminat peste antifon), neaparat cu usile deschise, ca altfel lesini de miros. Si asa, mi-a mirosit in masina inca vreo luna sad.gif . Eu am avut noroc ca aveam curte si caine asa ca am putut sa o las deschisa biggrin.gif

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI 2007, SX Pack - IS96DEA
+
Dsign
post 25 Aug 2005, 09:26
Post #394

Led Tuning Man

si ia zi-ne si noua: s-a intimplat ceva cu tabla, a transpirat? ca noi este foarte stresati de treaba asta... unii dintre noi... laugh.gif

--------------------
D Logan 2004 Preference 1.6MPI Egee - B 48 CUP
http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
+
gonty
post 26 Aug 2005, 04:11
Post #395

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(Dsign @ 25 Aug 2005, 11:26)
si ia zi-ne si noua: s-a intimplat ceva cu tabla, a transpirat? ca noi este foarte stresati de treaba asta... unii dintre noi... laugh.gif
*

Sincer sa fiu, nu am mai incercat sa trag de cartonul bituminat lipit cu antifon ca sa vad ce mai este sub el si oricum l-am vandut acum vreo 4 ani. Acelasi tratament aplicat la masina tatalui meu D1300 din 1979 a facut ca podeaua sa nu mai rugineasca, adica in 21 de ani pana a vandut-o nu a mai avut probleme. Insa sper ca nu aveti de gand sa va tineti tot atatia ani masinile wacko.gif

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI 2007, SX Pack - IS96DEA
+
xoft
post 6 Sep 2005, 16:45
Post #396

Membru incepator

From: Galati

Am inceput si eu sa pun alubandul:), cu ocazia unei iesiri la padure am si purces la treaba. Dar deoarece inainte, am facut capacul de la roata de rezerva, am vazut ca un coleg forumist a pus izopren pe bara aia care protejeaza sa nu vina bagajele in bancheta din spate, am luat una bucata izopren(greu am gasit) si l-am prins de bara, iar ca sa nu se vada asa urat, peste el am pus mocheta. Oricum vroiam sa pun mocheta peste tot in portbagaj(se vede destul de naspa bara aia in fundul portbagajului) si astfel am cumparat mocheta neagra(cat de cat),am taiat mocheta dupa forma si izopren-ul iar mocheta am prins-o in cei doi braduti care sunt deja prezenti, iar in partea de jos(am lasat mocheta mai lunga si ajunge sub spatarul de la bancheta din spate) am lipit cu powertape. Si pt. ca era destul de tarziu nu am pus aluband peste tot ci numai sub bancheta din spate.
Am si o intrebare, capota de la portbagaj are niste gauri(exact cum are si capota de la motor unde vin bradutii) numai ca in spate gaurile sunt mai mari si bradutii aia care se potrivesc la capota motorului nu se potrivesc si la capota portbagajului, stie cineva ce fel de badruti merg prinsi acolo?Vreau sa pun mocheta si acolo si pe polita aia din portbagaj.

This post has been edited by xoft: 6 Sep 2005, 16:46

Attached thumbnail(s)
100_8279_0001.jpg ( Size: 34.04k ) Number of downloads: 1610
100_8302.jpg ( Size: 26.53k ) Number of downloads: 1889
100_8298.jpg ( Size: 18.78k ) Number of downloads: 1766
100_8310.jpg ( Size: 23.16k ) Number of downloads: 1838
100_8300.jpg ( Size: 53.82k ) Number of downloads: 1750
100_8301.jpg ( Size: 49.66k ) Number of downloads: 1194
100_8309.jpg ( Size: 35.41k ) Number of downloads: 1401

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 - Gl-XX-XFT
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former" - A. Einstein
+
klaus
post 6 Sep 2005, 17:04
Post #397

步步

Group: Moderatori

braduti din aia cu mot (pentru prins fire cred) la care trebuie sa le tai motul (ca sunt olecutica mai grosi decat cei de prins insonorizabtul de capota). Eu am prins astfel niste mocheta pe usa portbagajului si nu e rau deloc. Doar ca trebuie pusa cu atentie, sa nu faca cute

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ursamajor
post 22 Sep 2005, 17:28
Post #398

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

Acum, că a apărut dCi-ul, poate găsim blana pe la magazine... cît o costa? blink.gif

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
modream
post 23 Sep 2005, 08:44
Post #399

Membru

Si pe mine ma intereseaza blana.... care da o raita prin Vitan ?smile.gif Sa-si ia si barca cu el..

--------------------
Logan Opel Astra H 1.9 cdti 190 CP - B-94-MMT
+
Flores
post 29 Sep 2005, 19:38
Post #400

ALIEN

From: behind enemy lines

Nu a incercat nimeni sa comande blana le dealer?

--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI- Dacia Logan Laureate 1.6
Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems !
+
ICET
post 29 Sep 2005, 22:00
Post #401

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

Si cine stie cate sute de mii o costa,daca o sa apara.E posibil ca prima aparitie sa o faca prin Vitan,dar mare schema nu prea face.E mai mult efect psihologic.

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
ursamajor
post 30 Sep 2005, 06:43
Post #402

Membru pasager

QUOTE(ICET @ 29 Sep 2005, 22:00)
E mai mult efect psihologic.

Zău? La ce naiba or mai fi pus-o ăia? Și de ce or mai fi punînd-o pe la alte mărci? blink.gif

--------------------
+
Dsign
post 30 Sep 2005, 08:51
Post #403

Led Tuning Man

mah, face treaba cu zgomotul din exterior... dar pe noi nu ne ajuta cu nimic, ca benzinarele sunt mai linistite. Ar fi interesant de aflat daca dieselarele au si blana pe peretele dinspre habitaclu, aia ne-ar ajuta foarte mult, mai ales daca ne mai jucam si noi cu ceva aluband si pisla pe acolo...

--------------------
+
tavy_01
post 30 Sep 2005, 11:53
Post #404

Membru incepator

From: slobozia-ialomita

QUOTE(Dsign @ 30 Sep 2005, 10:51)
mah, face treaba cu zgomotul din exterior... dar pe noi nu ne ajuta cu nimic, ca benzinarele sunt mai linistite.  Ar fi interesant de aflat daca dieselarele au si blana pe peretele dinspre habitaclu, aia ne-ar ajuta foarte mult, mai ales daca ne mai jucam si noi cu ceva aluband si pisla pe acolo...
*

sigur au. am vazut eu la operatiunea porti deschise dar nu stiu cit costa. smile.gif smile.gif

--------------------
dacia logan+logan mcv 2008 - IL 02 MLU
IL-02-MLU
see you........
+
klaus
post 30 Sep 2005, 12:34
Post #405

步步

Ma repet si aici, ca e topic dedicat: insonorizant de capota si perete antifoc mai gioarsa decat ala de pe Logan diesel nu am vazut decat la masinile... fara.
E ceva foartea aproape de "design to cost". Daca ar fi posibil, "no cost".
Mie personal mi s-a parut jenant. Si la cum sunt preturile, eu cred ca un insonorizant facut din pasla data cu o substanta de impermeabilizare (care poate sa fie de la prenadez si teroson, pana la ce va trece prin cap) e mai eficient si mai ieftin. Parere mea.
Insa e bunicel materialul de insonorizare a motorului de pe spatele capacului de motor de la diesel.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ursamajor
post 30 Sep 2005, 16:57
Post #406

Membru pasager

QUOTE(klaus @ 30 Sep 2005, 12:34)
Ma repet si aici, ca e topic dedicat: insonorizant de capota si perete antifoc mai gioarsa decat ala de pe Logan diesel nu am vazut decat la masinile... fara.

N-ar fi problemă, poate merg căptușite pe dedesubt cu ceva mai bun. Ideea e că au fost croite special pentru capota / spatele compartimentului motor al Loganului. E vorba și puțin de estetică. Ce-am văzut eu pe topicul recomandat e prea inestetic (sic!). wink.gif

This post has been edited by ursamajor: 1 Oct 2005, 11:29

--------------------
+
Codrin
post 30 Sep 2005, 20:06
Post #407

Membru autentic

Imi pare rau sa te dezamagesc dar unii nu umbla toata ziua la motor sa-l vada cat de frumos e, se multumesc sa-l auda mai putin. Pentru unii ''tigania'' are efect.
As aprecia daca pe viitor ai putea sa descrii ceea ce nu iti place fara sa folosesti cuvinte pe care unii le pot considera jignitoare. Multumesc

--------------------
Mazda . .
+
klaus
post 30 Sep 2005, 21:15
Post #408

步步

Si asteptam cu interes solutiile tehnice profesioniste pe care le-ai aplict, cu detalieri de metodologie de aplicare si rezultatele eforturilor tale, ca poate ne apucam si noi de niste solutii mai profesioniste, precum cele pe care le propui.

--------------------
+
ursamajor
post 1 Oct 2005, 11:05
Post #409

Membru pasager

Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva cu cuvîntul țigănie . Maniera "profesionistă" pe care o voi aplica, perfect accesibilă și amatorilor, este cea deja descrisă de mine ceva mai sus. Voi cumpăra insonorizantele originale (cînd vor apărea și pe la noi), sub care voi pune pîslă decupată astfel încît să imite conturul respectiv. Astfel se vor evita lipiturile cu tot felul de scociuri, power tape-uri etc. Mărturisesc că nu am mai fost demult pe topicul respectiv, dar ceea ce am văzut în primele pagini mi-a făcut impresia declarată. Voi face o vizită acolo și voi reveni cu impresii, pe acel topic.

This post has been edited by ursamajor: 1 Oct 2005, 11:07

--------------------
+
Dsign
post 1 Oct 2005, 11:14
Post #410

Led Tuning Man

eu unul nu ma consider jignit... desi cred ca mi se adreseaza cuvintul respectiv. Dar as vrea sa stii domnule ursamajor ca am muncit mai mult decit vei munci dumneata toata viata pentru tigania aia, m-am chinuit si mi-a iesit ceva, cind unii inca se mai uitau lung dupa Logan pe strada ca nu-l vazusera niciodata... mi-am exprimat demult dorinta de a aplica solutiile de pe diesel daca vor fi. Bineinteles, voi combina respectivele materiale cu cele existente in prezent pe masina mea.

Inca ceva: mi-ai oferit dumneata o solutie mai buna decit power-tape-ul, la vremea respectiva? nu, mi-au oferit altii, dumneata te repezi ca uliul hulpav sa critici...

--------------------
+
ursamajor
post 1 Oct 2005, 11:28
Post #411

Membru pasager

QUOTE(Dsign @ 1 Oct 2005, 11:14)
eu unul nu ma consider jignit... desi cred ca mi se adreseaza cuvintul respectiv. Dar as vrea sa stii domnule ursamajor ca am muncit mai mult decit vei munci dumneata toata viata pentru tigania aia.

Te felicit pentru munca depusă. Serios. N-ai de unde să știi cît muncim fiecare, fiindcă nu ne cunoaștem. Eu mi-am exprimat doar o părere și, precum vezi nu am criticat nimic. E doar o părere. Era mai bine să fi spus cuvîntul inestetic. Retrag Țigănia și folosesc Inestetic. Dacă aș putea edita post-ul respectiv asta aș face. Sînteți prea sensibili la cuvinte. Am mai primit warn pe un topic, pe care l-am caracterizat al maniacilor. Persoana care m-a avertizat nici măcar nu cunoștea sensul cuvîntului maniac (persoană preocupată exagerat de ceva). Mi s-a șters warn-ul. E drept, folosite cu o conotație negativă cuvintele pot căpăta nuanțe diferite. Eu, însă, n-am avut această intenție. Am mai folosit cuvîntul țigănie și pe topicul cu izolarea conductelor fierbinți de lîngă pedala de accelerație (klaus știe, de-aia s-o fi supărat și el) și am demonstrat că se poate face și treabă îngrijită. Mii de scuze celor ce pun prea la suflet cuvintele. wink.gif

Later edit:
Am reușit să editez și am schimbat cuvîntul magic. wink.gif

This post has been edited by ursamajor: 1 Oct 2005, 21:17

--------------------
+
Ghost
post 2 Oct 2005, 01:33
Post #412

Membru

Oare 2 blanuri (sau blane smile.gif ) de diesel suprapuse nu fac o treaba mai buna?

--------------------
Dacia Logan Preference 1.6 - -
"Vae Victus!"
"You should take help when offered. But I found that help offered when not needed is usually no help at all..."
Kain
+
Dsign
post 2 Oct 2005, 01:57
Post #413

Led Tuning Man

prea multa incarcatura si, asa cum s-a spus, materialele nu sunt de cea mai buna calitate. asa ca pe sub blanite bagam noi aluband si pisla...

--------------------
+
simon
post 2 Oct 2005, 03:13
Post #414

Membru autentic

insonorizant de capota si perete antifoc mai gioarsa decat ala de pe Logan diesel nu am vazut decat la masinile... fara.
*

Seamana cumva cu materialul tip carton de oua? Mie asa mi s-a parut. biggrin.gif

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
leinad
post 2 Oct 2005, 08:18
Post #415

Membru dacionist

From: Constanța

insonorizant de capota si perete antifoc mai gioarsa decat ala de pe Logan diesel nu am vazut decat la masinile... fara.
*

O fi gioarsa, nu zic nu, desi nu l-am vazut
Dar poate totusi are proprietatile unui material fonoabsorbant, ca doar nu l-au pus degeaba acolo

--------------------
Logan Preferance 75 ponei
+
Dsign
post 2 Oct 2005, 08:23
Post #416

Led Tuning Man

e vorba cumva de Dacia? Design to cost iti spune ceva?

--------------------
+
Ghost
post 2 Oct 2005, 10:51
Post #417

Membru

QUOTE(Dsign @ 2 Oct 2005, 01:57)
prea multa incarcatura si, asa cum s-a spus, materialele nu sunt de cea mai buna calitate. asa ca pe sub blanite bagam noi aluband si pisla...
*

Si probabil rezultatul final va fi mai bun si mai ieftin.

--------------------
Dacia Logan Preference 1.6 - -
"Vae Victus!"
"You should take help when offered. But I found that help offered when not needed is usually no help at all..."
Kain
+
ursamajor
post 2 Oct 2005, 13:23
Post #418

Membru pasager

QUOTE(Ghost @ 2 Oct 2005, 11:51)
Si probabil rezultatul final va fi mai bun si mai ieftin.
*

Profesioniștilor wink.gif mi-ați furat ideea ... rolleyes.gif

This post has been edited by ursamajor: 2 Oct 2005, 13:25

--------------------
+
ygor
post 3 Oct 2005, 20:16
Post #419

Membru

QUOTE(ursamajor @ 2 Oct 2005, 13:23)
Profesioniștilor  wink.gif  mi-ați furat  ideea    ...      rolleyes.gif
*

Daca tot se vorbeste de antifonare ,insonorizare in special ,vreau sa va arat ce fel de insonorizare am facut masinii mele folosind 4 tuburi de inson. Body, un pistol pt. antifon si un compresor, peste care am asezat in strat se polie PEE de 4 cm.
Sincer diferenta e infima , pot spune doar ca pe loc nu se aude deloc motorul si atat. Acelasi lucru l-am facut si in portbagaj, si pe interiorul aripilor fata.
O intrebare : credeti ca ALUBANDUL poate face mai mult decat insonorizantul (care totusi este special pt. masini ) ???

Attached thumbnail(s)
14.08_022.jpg ( Size: 160.26k ) Number of downloads: 1427
14.08_024.jpg ( Size: 58.63k ) Number of downloads: 1164
14.08_025.jpg ( Size: 159.27k ) Number of downloads: 1196

--------------------
VW Jetta ,2008 Dacia 1410, 1990 Confortline, TLX - GR-12-LCC
+
klaus
post 3 Oct 2005, 20:47
Post #420

步步

Ca sa raspund ca evreul, cu o intrebare: daca "insonorizantul" aplicat cu pistolul ar fi la fel de eficient ca foliile bituminoase, oare nu l-ar da toti producatorii la greuceanu pe masinile lor, si nu s-ar mai chinui sa aplice folii bituminoase care se lipesc la cald?
Nu de alta dar insonorizantul la pistol costa si mai putin, se aplica si cu manopera mai ieftina si se preteaza si la automatizarea procesului...
Deci, in pofida acestor avantaje, de ce producatorii continua sa aplice folii bituminoase?

--------------------
+
102 Pages « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th June 2025 - 18:44
Forum Renault