CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac
![]() ![]() ![]() |
CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac
MihaiDC |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 8 July 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|||
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Incearca, chiar sunt curios daca tu ai sa reusesti. Dar asta cu 200 de metri de unde (din ce lege) ai luat-o ca eu nu am gasit-o? Scrie in normele metrologice ca radarele fixe nu se vor amplasa in apropierea surselor de radiofregventa, sau cam asa ceva, vezi ca e in topicul asta. Dar nu zice nicaieri ce inseamna "apropierea".
In cazul meu acum astept sa-mi vina comunicarea acasa si depun recurs. Stii de ce draculafly? Pentru ca nu aveam 124 km/ora !!! This post has been edited by logan1.5dci: 11 Jul 2009, 14:11 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
MihaiDC |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 8 July 09 ![]() |
in metrologie, o sam a interesez si o sa-ti zic mai multe,faza ca orice aparat este influentat de undele electromagnetice
|
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci 2007
1.5 dci 2007
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Or fii, dar nu intelegi ca judecatorii nu le au cu fizica!
![]() Vezi in norme: " 3.8.2 Amplasarea cinemometrelor care funcționează în regim staționar trebuie făcută astfel încât să se evite poziționarea lor în apropierea surselor puternice de radiații electromagnetice (emițătoare de radio sau televiziune, linii electrice de înaltă tensiune, etc.). " This post has been edited by logan1.5dci: 11 Jul 2009, 14:24 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(Marian66 @ 11 Jul 2009, 13:35) o sa imi fac un "bumper sticker" dinala cu "Semnati PV!!!" de ce v-o placea unora sa va puneti la mana politistului nu stiu! semnai, iti luai ala acasa si contestai dupa ce vroiai sa contesti. In cercul de prieteni, la munca sau pur si simplu la o terasa, ori de cate ori se aduce discutia de radare, e imposibil sa nu fie unul/una care se umfla ca broasca si bate cu pumnul/palma in masa - "Nu semnez niciodata pentru ca x si y si z si ...". Majoritatea argumentelor se bazeaza pe "legende" auzite la o bere sau "de la un amic"...buna aia cu bumperu-ul ! ![]() QUOTE(logan1.5dci @ 11 Jul 2009, 14:20) Or fii, dar nu intelegi ca judecatorii nu le au cu fizica! ![]() Logan, nu le au cu fizica, dar le au cu dreptul ![]() Daca tu arati clar ca nu s-a respectat un articol de lege de catre agentul respectiv și ca prin aceasta încălcare a influentat semnificativ rezultatele / bazele care au dus la intocmirea PV, atunci judecatorul are la randul lui "baza" admiterii plangerii. E cumva sarcina contestatarului, adică a ta, sa arați clar ce nu s-a respectat in raport cu ce. Detaliat și cu explicații pertinente, chiar daca uneori pare o explicatie copilareasca! In special acolo unde ai banuiala ca s-ar putea ca judecatorul sa nu fie convins, pentru ca nu are pregatirea/suportul/experienta necesara in acel domeniu. Nu stiu daca am fost foarte clar, cateodata am avut senzatia ca e matematica, nu drept, dar pentru judecator, formularea este esentiala: "In fapt, s-au intamplat acestea...incalcandu-se prevederile acestea...lucru care a dus la aceste grave nereguli. Motiv pentru care, in drept (in temeiul, etc), solicit acestea. Trebuie sa-l ajuti sa inteleaga...iar daca ecuatia cu "acestea" a fost corect formulata, sansele de a fi admisa plangerea cresc exponential ![]() This post has been edited by Madriann: 11 Jul 2009, 18:41 |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Parere personala: (daca gresesc imi cer scuze, ca nu incerc sa acuz pe nimeni)
Pana la depunerea actelor de catre politie am simtit ca mi se acorda o oarecare prezumtie de nevinovatie, dupa depunere, am simtit ca orice as spune degeaba spun. Poate nu am interpretat bine dar din mimica judecatorului am inteles care era verdictul inainte sa-l dea. Mi s-a parut o rutina, un cliseu, o procedura de urmat, atat. Nu am timp si nici chef sa stau ca nebunul in judecatorie, ar fi totusi interesant de urmarit mai multe moduri de petrecere a contestatiilor in C-ta. Ar fi interesant de studiat cate au fost admise si ce motive s-au acceptat. Atunci s-ar putea sa iasa ceva la suprafata. |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
draculafly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 25 March 08 ![]() |
,,N U - M A I - P O S T A - T A M P E N I I !,,
pentru unul care a castigat un proces esti cam isteric , nu crezi ???sau ai ramas cu traume de la judecata ?? ![]() |
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Ti-am explicat "pe litere", nu e isterie si nici ridicarea tonului.
Atentie totusi la atacul la persoana, incet, incet, intr-acolo te indrepti. Cred ca am explicat tot ce era de explicat, referitor la "tampeniile tale", motiv pentru care ma voi abtine in viitor sa ti le mai comentez. Revin cu rugamintea de a nu mai "polua" acest topic, si eventual, catre un moderator, de a-l curata de off-topic-uri. O zi buna! This post has been edited by Madriann: 13 Jul 2009, 11:42 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
draculafly |
![]()
|
de vreme ce folosesti,,caps lock ,, inseamna ca tipi ! iar atacurile la persoana sunt in imaginatia ta ! have nice day !
|
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(MihaiDC @ 11 Jul 2009, 14:11) cnad a venit cu procesul verbalpv)am refuzat sa semnez dupa care politistu repsectiv a plecatl a masina fara sa ma intrebe daca am de facut mentiuni in pv. Am incercat din nou sa-l fac sa-mi prezinte pv ca sa fac mentiuni el refuzand pe motiv c-a completat el la rubrica mentiunimentionez fara sa ma intrebe ce obiectiuni am). In minutele careu rmeaza a facut mai multe afirmatii care nu-si aveau rostu:in primu lrand cand a adus pv a zis ,citez:a... cand i-am cerut sa se legitimeze a refuzat,spunandu-mi ca "scrie pe uniforma". A refuzat sa-mi prezinte ordinu de deplasare,documentu ca radaru e omologat,poza. Eu consider c-a vorbit urat Intrebare daca fac contestatie am sanse sa castig,ce e de facut?Mai multe detalii nu pot pana cand nu-mi vine pv. Ai refuzat sa semnezi...si ai gresit. Agentul a scris el, cu mana lui 'contravenientul refuza sa semneze', apoi a gasit un martor care a semnat ca 'asa este'. Daca nu semnezi PV, cum poti cere sa faci mentiuni in el? Daca nu semnezi, de unde sa stie lumea ca mentiunile sunt ale tale. Fara suparare, dar ai inceput cu fite de "internet": nu semnez, vreau aia, ailalta, certificat de omologare, ordin de serviciu, etc. Era si normal ca omu' sa se irite. Ce viteza aveai tu si care era limita de viteza pe tronsonul respectiv? Aveau dreptate politistii sau a fost un abuz clar? Mai ai permis sau ai dovada de circulatie? |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
victima |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 19 May 09 ![]() |
este adevarat, daca nu semnezi nu poti face mentiuni. dar iti spun altceva. vrei sa scapi? este un decret cica procesul verbal, de la completare trebuie sa ajunga la tine in max 30 zile calendaristice. politia in mod sigur tine la el pv cel putin 7-10 zile. de obicei mai repede de 2 saptamani nu ajunge pv. cand vine NU RIDICA DE LA POSTA! posta mai incerca sa-ti trimite, dar tu NU RIDICI SI NU SEMNEZI! dupa 10 zile se trimite inapoi pv la politie, iar ei incerc din nou sa trimite scrisoarea ori prin posta ori prin politia din orasul tau. tragi de timp, principalul e sa nu ajunga pv la tine mai repede de 30 zile.
vorbesti cu postasul, nu cumva sa semneze in locul tau!! s-au mai intamplat astfel de cazuri. dupa 31 zile sau mai mult ridici pv, mergi la judecatorie, depui contestetie si castigi. |
--------------------
dacia
logan
2008
|
|
draculafly |
![]()
|
poate sa ti afiseze pv si pe usa domiciliului nu neaparat trebuie sa semnezi de primire
![]() 13 Jul 2009, 14:16: iar la faza cu ,, nu semnezi nu faci mentiuni" e gresit . semnarea se face dupa ce s a completat tot pv ul , nu partial !bineanteles daca vrei sa semnezi ca nu esti obligat ![]() This post has been edited by draculafly: 13 Jul 2009, 14:16 |
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(draculafly @ 13 Jul 2009, 15:13) poate sa ti afiseze pv si pe usa domiciliului nu neaparat trebuie sa semnezi de primire ![]() <span class='edit'>13 Jul 2009, 14:16:</span> iar la faza cu ,, nu semnezi nu faci mentiuni" e gresit . semnarea se face dupa ce s a completat tot pv ul , nu partial !bineanteles daca vrei sa semnezi ca nu esti obligat ![]() Si daca esti plecat in concediu o luna in Tenerife cum dovedesc ca ai luat la cunostinta? Asa poate orice cashcheta sa-ti scrie un PV pe orice ii trece prin bibilica si esti bun de plata ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
victima |
![]()
|
@draculafly:
![]() ![]() ![]() P.S: eu am castigat procesul!!! citeste prima data tot forumul, cel putin ultimile 10 pagini. This post has been edited by klaus: 13 Jul 2009, 18:16 |
--------------------
dacia
logan
2008
|
|
draculafly |
![]()
|
nu e problema politiei daca tu nu mai stai la domiciliul trecut in buletin sau esti plecat in tenerife ei au respectat legea in ce priveste afisarea la domiciliu , bineanteles ca trec si un martor ca sa certifice acest lucru , dupa care o sa te trezesti cu amenda la fisc ! citeste og 2 te rog ca o sa te lamuresti !
la rubrica semnatura contravenientului scrie ,,am luat la cunostinta "si se refera la intreg continutul pv ului ! in momentul in care ai semnat de luare la cunostinta politistul nu mai completeaza nimic in el asta inseamna ca mentiunile au fost deja trecute in pv! victima prin limbajul tau observ ca esti un mare -----! 13 Jul 2009, 19:36: mersi ![]() This post has been edited by draculafly: 13 Jul 2009, 19:36 |
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
victima |
![]()
|
@draculafly: eu sunt ungur si tu nu intelegi romaneste???? daca nu ridici pv de la posta atunci scrisoarea este trimis inapoi la politie. cand iti trimite incaodata poate sa iti afiseze la domiciliu NU SE INCADREAZA IN CELE30 ZILE. eu am ridicat pv cu prima ocazie (m-am dus personal la postas zi de zi) si ce zici in cat a ajuns? in 25 de zile!
ps:imi sustin tot ce am scris pana acuma. ![]() |
--------------------
dacia
logan
2008
|
|
Madriann |
![]()
|
Victima: Ce nu intelege un anumit user, desi pare eronat ca stie ceva, e faptul ca procedura de instiintare prin afisarea la domiciliu, contrasemnata de un martor, se aplica in general "----" in cazul citatiilor emise de instanta, lucru reglementat cat se poate de clar in Codul de Procedura Civila:
"Art. 86 ......Instanta solicitata, cand i se cere sa indeplineasca procedura de comunicare pentru alta instanta, este obligata sa ia de indata masurile necesare, potrivit legii, si sa trimita instantei solicitante dovezile de indeplinire a procedurii. In cazul in care comunicarea potrivit alin. 1 nu este posibila, aceasta se va face prin posta, cu scrisoare recomandata cu dovada de primire sau prin alte mijloace ce asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia." Mai detaliat in Art. 92 "Inmanarea citatiei se va face personal celui citat, care va semna adeverinta de primire, agentul insarcinat cu inmanarea certificand identitatea si semnatura acestuia. Daca cel citat, aflandu-se la domiciliu, nu vrea sa primeasca citatia sau, primind-o, nu voieste ori nu poate sa semneze adeverinta de primire, agentul va lasa citatia in mana celui citat sau, in cazul refuzului de primire, o va afisa pe usa locuintei acestuia, incheind despre acestea proces-verbal. Daca cel citat nu se gaseste la domiciliu sau daca, in cazul hotelurilor sau cladirilor compuse din mai multe apartamente, el nu a indicat camera sau apartamentul in care locuieste, agentul va inmana citatia, in primul caz, unei persoane din familie, sau, in lipsa, oricarei alte persoane care locuieste cu dansul, sau care, in mod obisnuit, primeste corespondenta, iar, in celelalte cazuri, administratorului, portarului, ori celui ce in mod obisnuit il inlocuieste; persoana care primeste citatia va semna adeverinta de primire, agentul certificandu-i identitatea si semnatura si incheind proces-verbal despre cele urmate. Daca persoanele aratate in alineatul precedent nu voiesc ori nu pot sa semneze adeverinta de primire, agentul va incheia proces-verbal, lasand citatia in mana lor; daca cei aratati nu voiesc sa primeasca citatia sau sunt lipsa, agentul va afisa citatia, fie pe usa locuintei celui citat, fie daca nu are indicatia apartamentului sau camerei locuite, pe usa principala a cladirii, incheind de asemenea proces-verbal despre toate acestea. Inmanarea citatiei nu se poate face unui minor sub 14 ani impliniti sau unei persoane lipsita de judecata. Puterea de judecata este presupusa pana la dovada contrarie. Dispozitiile prezentului articol se aplica si la comunicarea sau notificarea oricarui alt act de procedura." In cazul politiei, avand in vedere numarul net superior al instiintarilor emise, cred ca nimeni nu va veni sa realizeze afisarea la domiciliu...poate din exces de zel ![]() @LE: Am corectat "in general, numai" - corect, exprimare ambigua. Cine a vrut sa inteleaga, sunt convins ca a prins ideea. Cine cauta nod in papura nu merita alte comentarii. This post has been edited by Madriann: 14 Jul 2009, 16:55 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
victima |
![]()
|
lasa madriann, nu ai cu cine. am citit postarile scrise de el, nu ai cine... ori e politist, ori un comunist invechit care iti spune ca "ca nu e problema politiei daca nu stai acasa"... CE??? traim in democratie, plec de acasa cand vreau si cat vreau..
ps:@madriann:colegul nostru aude intotdeuna zgomote ciudate la masina, din toate partile masinii. CRED II VIN DIN CAP... ![]() |
--------------------
dacia
logan
2008
|
|
mateimatei |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Si nu numai...
ORDONANTA nr. 2 din 12 iulie 2001 zice: ART. 27 Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata se face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor. Deci nu numai in cazul citatiilor emise de instanta. |
--------------------
Renault
Megane
Estate dCi-1.5-80 CP/2005
|
|
draculafly |
![]()
|
mersi mateimatei azi chiar cautam og2/2001 sa vada si,, juristii,, de pe forum !
victima ,daca tu ai castigat un proces ![]() ![]() |
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
victima |
![]()
|
ultimul raspuns: de ce nu intelegeti ca in romania NU se procedeaza dupa lege de foarte multe ori. de acea se foloseste instant on, de acea se fac abuzuri, etc. degeaba se afiseaza la domiciliu pv, nu au dovada clara ca tu ai primit!
si afisarea se face de catre politie, DUPA CE PV (CE NU AI RIDICAT) ESTE TRIMIS INAPOI LA POLITIE. tema inchisa |
--------------------
dacia
logan
2008
|
|
draculafly |
![]()
|
noi am vorbit aici expres pe lege nu pe practica ! omul cand contesta la judecatorie trebuie sa aiba o sustinere in baza unui text de lege nu in ceea ce se practica !
|
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
Madriann |
![]()
|
QUOTE(mateimatei @ 14 Jul 2009, 09:46) Da Matei, stiam ca e prevazuta si in OG2, dar daca vei citi mai atent, vei observa ca am pus accent pe latura practica: QUOTE(Madriann @ 14 Jul 2009, 06:29) ...procedura de instiintare prin afisarea la domiciliu, contrasemnata de un martor, se aplica in general, (-----) in cazul citatiilor emise de instanta ...In cazul politiei, avand in vedere numarul net superior al instiintarilor emise, cred ca nimeni nu va veni sa realizeze afisarea la domiciliu...poate din exces de zel ![]() Ceea ce vreau sa spun este faptul ca, in general, politia urmeaza cu "sfintenie" RA OUG 195 si OUG 195, asa numitele "legi ale politistilor", in timp ce noi ne bazam in aparare pe OG2, asa numita "lege a soferilor". Primele ne sanctioneaza, OG2 ne apara impotriva abuzurilor. Din acest motiv, practica uzuala a Politiei o reprezinta comunicarea prin scrisoare recomandata in procent de poate 95% - 99%, in timp ce afisarea la domiciliu, ce presupune un efort suplimentar (gandeste-te ca zilnic se intocmesc sute, poate mii de contraventii), restul de 1-5%. In instanta, datorita consecintelor si complexitatii marite a actului de judecata, practica afisarii la domiciliu are un procentaj mult mai mare. To make long story short: 1. PV Contraventie - Recomandata prin posta 99,9%; 2. Citatie - Recomandata/Afisare la domiciliu in caz de refuz/lipsa/etc. This post has been edited by Madriann: 14 Jul 2009, 16:58 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Dar la afisare la domiciliu facuta la birou v-ati gandit?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Madriann |
![]()
|
Dap...in cazul persoanelor juridice
![]() This post has been edited by Madriann: 14 Jul 2009, 12:33 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
draculafly |
![]()
|
[quote=Madriann,14 Jul 2009, 06:29]
Victima: Ce nu intelege un anumit user, desi pare eronat ca stie ceva, e faptul ca procedura de instiintare prin afisarea la domiciliu, contrasemnata de un martor, se aplica in general, numai in cazul citatiilor emise de instanta, lucru reglementat cat se poate de clar in Codul de Procedura Civila: imi place ca o intorci ca la Ploiesti! hotaraste te : ,,in general " sau ,,numai",dadeai lectii de romana pe un topic alaturat ![]() |
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
Madriann |
![]()
|
Te inseli. Pune-ti ochelari.
Jet! |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Ma refeream la afisare facuta de politist din birou.
Adica face un PV semnat de un martor ca a fost la domiciliul tau si ti-a afisat PV de contraventie. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si daca te prezinti cu 3 martori din bloc care spun ca ei nu au vazut niciodata afisat respectivul PV la domiciliu?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Ai pe cineva care pazeste 24/24 usa?
E greu de demonstrat ca nu a fost politaiul sa afiseze PV., mai ales cand are plicul returnat de la Posta pe motiv ca refuzi primirea. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 09:37 |