SMURD Bucuresti, feedback
![]() ![]() ![]() |
SMURD Bucuresti, feedback
marcu28 |
![]()
|
||
Group: Members Posts: 0 Joined: 3 August 08 ![]() |
|
||
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|||
cristiV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 26 November 02 From: Bucuresti ![]() |
@marcu28 poate ne spui si noua cum e sa te duci la interventie cu un tico de ex.
|
--------------------
RENAULT
Laguna III GT
2011
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Am sters peste 20 de mesaje din acest topic. Sper sa fie ultimele. Orice mesaj cu tenta de atac la persoana va fi sters iar autorul va putea doar sa citeasca forumul pentru o perioada.
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Ca parere neavizata pot spune ca aia de la ambulanta ar trebui inlocuiti cu servicii private serioase gen smurd....iar imbecilul de sofer de ambulanta noua care nu stie sa dea prioritate in trafic ar trebui dat afara, iar brancardierii aia care bat aluzii la bacsis cu ranitul pe targa ar trebui bagati in puscarie...da ma rog ...parere neavizata
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Mai sunt destui care stiu despre ce e vorba, dar nu se deranjeaza sa-i raspunda unui neavenit care si-a facut cont doar ca sa critice un sistem ce a dat rezultate.
E dureros pentru ambulanta ca s-a dezvoltat un alt sistem paralel si mult mai eficient. Este asa de dureros incat de multe ori echipajelor SMURD li se dau coordonate gresite incat sa ajunga la locul accidentului doar cand este prea tarziu. De ce anul trecut la unul din accidentele in lant de pe A2 echipajul SMURD a primit coordonate gresite de la ambulanta de doua ori? Iar locul accidentului a fost descoperit doar cand elicopterul s-a ridicat mult mai sus si a putut vedea carambolul. A platit cineva de la ambulanta pentru oamenii care au murit cand elicopterele SUMRD au fost trimise in alta parte? Normal ca nu a platit nimeni! ![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ai cam multe pretentii de la un sistem care isi ocroteste incapabilii si impostorii dovediti. Rabdare.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Rugam instigatorii sa paraseasca incinta!
P.S.: S-aude, nea marcule? **** Adaugat de moderator (Liviu): Ai un avertisment din partea mea ... urmeaza ban ! **** This post has been edited by Liviu: 4 Aug 2008, 15:34 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
marcu28 |
![]()
|
Numarul de elicoptere SMURD cazute la noi in tara - 3 , cel mai mare din europa , reflecta , din pacate , chiar gradul de pregatire al echipajelor , care fac navigatie de tip militar , sovietic , pe traiecte predefinite si nu pe coordonate . Asta , chiar daca aparatele sunt " top quality " ..Coordonatele si zona de aterizare le pregatesc pompierii , si nu echipajele ambulantei...Daca treci dincolo de sticla televizorului , lucrurile nu mai sunt asa de roz...
|
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
Sony |
![]()
|
Nea marcule, matale vorbesti dupa ureche! Cam dupa ce criterii ai evaluat pregatirea profesionala a echipajelor SMURD? Dupa criteriile inversunarii pe care o ai impotriva acestui sistem performant? Ai citit rezultatele anchetelor desfasurate la cele trei accidente? Eu sunt convins ca nu! Intamplarea a facut sa-i cunosc destul de bine pe pilotii a doua elicoptere care au cazut, iar daca te mai legi de calitatea pregatirii lor eu te bag in origini urgent!
Cat priveste coordonatele si zona de aterizare te rog sa ne explici de ce elicopterul a fost trimis la destule zeci de km de locul accidentului intr-o zona unde nu era pregatita nici-o zona de aterizare! Io cred ca matale vorbesti despre SMURD doar privind prin sticla televizorului . **** adaugat de moderator (Liviu): Ai editat tu dar prea tarziu ... ai BAN 3 zile pentru cuvintele pe care tocmai le-ai sters (le poti regasi in citatul din panoul de warn) **** This post has been edited by Liviu: 4 Aug 2008, 15:47 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marcu28 @ 4 Aug 2008, 16:34) care fac navigatie de tip militar , sovietic , pe traiecte predefinite si nu pe coordonate Poi detalia? eu nu inteleg ce vrei sa spui.. ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
marcu28 |
![]()
|
Nu cred ca ar trebui sa deranjeze faptul ca cineva arata ca un sistem nu este chair perfect...Nu neg importanta si eficienta lui , vreau doar sa subliniez ca nu este chiar atat de perfect pe cat este prezenat de media , in detrimentul sistemelor paralele ,mai vitregite financiar si mediatic...
|
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
SMURD
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
OAP |
![]()
|
@marcu28: cum e domne' cu navigatia aia?
|
--------------------
.
.
|
|
marcu28 |
![]()
|
Pilotii SMURD , de formatie militara , zboara dupa plan de zbor : decolare la ora...zbor atatea minute pe directia...schimbare directie atatea grade...etc . Zborul pe coordonate date este mai dificil , necesita experuenta de orientare , si din pacate , cum s-a vazut , a dus la un numar foarte mare de prabusiri ...Una este za zbori in orasul X pe stadion sa iei un pacient pt transfer la alt spital , si alta sa ajungi intr-un camp , undeva , fara repere , doar pe coordonatele GPS - ului...De aceea spun ca experienta echipajelor lasa de dorit . Elicopterele EC 135 ar putea zbura si noaptea , daca pilotii ar fi experimentati , dar asa sunt folosite la 50 la suta capacitate , chiar daca au fost comandate full options...
|
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
marcu28 |
![]()
|
Si nu vorbesc dupa ureche...Am ceva ore de zbor cu elicopterul , altfel nu mi-as da cu parerea...
|
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
pai sai puna la exercitii ca daca stau si dorm in unitate no sa invete niciodata :|
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
marcu28 |
![]()
|
Repet ce am mai spus : NU AMBULANTA PREGATESTE ZONA DE ATERIZARE , CI POMPIERII !! Ei dau si coordonatele ...Si din cate stiu eu , sunt in aceeasi curte cu SMURD-ul...
|
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
cineva tinea gps invers inseamna
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(marcu28 @ 4 Aug 2008, 16:34) care fac navigatie de tip militar , sovietic , pe traiecte predefinite si nu pe coordonate . QUOTE(marcu28 @ 4 Aug 2008, 17:00) Zborul pe coordonate date este mai dificil , necesita experuenta de orientare , si din pacate , cum s-a vazut , a dus la un numar foarte mare de prabusiri ... Eu am inteles initial ca pilotii smurd pe traiecte definite dupa care spui ca zborul pe coordonate a generat prabusiri. Te rog frumos explica-mi LE...cred ca am inteles....ei sunt antrenati sa zboare pe directii definite dar la smurd trebuie sa zboare pe coordonate... Acuma de ce e mai dificil pe coordonate? ca apar obstacole care nu le stiu? sau ce? This post has been edited by OAP: 4 Aug 2008, 16:11 |
--------------------
.
.
|
|
marcu28 |
![]()
|
Si iata cum din discutie reiese si un lucru concret : daca s-ar pregati personalul ambulantei sa poate fi si HLO ( ofiter cu aterizarea ) - curs de 3 zile la Tuzla , s-ar evita pe viitor asemenea probleme...N-ar mai fi pe viitor probleme cu pregatirea locului de aterizare...Are cineva bani si pt ambulanta ?
4 Aug 2008, 16:14: Detaliile tehnice fac discutia greoaie...Ideea este ca zborul in misiune de salvare este altceva decat zborul de instructie militara , si va trebui mult timp pana vor fi si la noi piloti pregatiti pentru misiuni de salvare pe acest tip de elicoptere . This post has been edited by marcu28: 4 Aug 2008, 16:14 |
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Cum am zis si mai sus, continui sa te legi de capra vecinului, dar nu aduci nici un argument in favoarea ambulantei, de ce ar trebui ca ambulanta sa aiba ce are smurd si nu invers. A facut vreodata serviciul de ambulanta vreo campanie de colectare publica de fonduri? S-au cutremurat vreodata aia de prin ministere fiindca sefii de la ambulanta le-au batut cu pumnul in masa si le-au cerut banii sau viata?
Ah, s-avem pardon, pai la halul de dezorganizare cronic, tovarasii de la ambulanta culeg ce-au semanat in 19 ani post-decembristi de incapacitate organizatorica. Nu i-a impiedicat nimeni pe cei de la ambulanta ca atata amar de ani sa organizeze un serviciu serios si adevarat de urgenta. Aia de la smurd de ce au primit frate bani si ambulanta nu? Ca i-a pupat in c*r Arafat pe toti responsabilii cu care a avut de-a face? Hai sa incheiem cu noroiul aruncat aiurea inspre smurd, diferenta e de organizare. Nu neaga nimeni ca printre cei de la ambulanta sunt si profesionsti, dar e vorba de dezorganizare aici. Pana la urma conteaza rezultatele. Ai rezultate bune, felicitari, nu ai rezultate bune, ia du-te tu si mai invata. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
marcu28 |
![]()
|
Poate nu am vazut eu bine...Topicul este SMURD , nu SMURD versus AMBULANTA ...Deci discutam aici despre aspectele SMURD , bune sau mai putin bune , sau de AMBULANTA ? Adevarat , la ambulanta lucrurile stau mai rau , dar ar trebui sa iti pese , pentru ca in clipa de fata sansele tale de a primi ajutor medical de urgenta sunt : SMURD - 10 % , AMBULANTA - 90 % , chiar daca judeacand dupa spatiul ocupat pe ecranul TV , ar fi invers...Deocamdata , ai doar 10 % sanse sa vina SMURD-ul la tine...Cred ca e in beneficiul tuturor sa fie imbunatatite si celelalte 90 %...
|
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
C@talin |
![]()
|
marcu unde ai facut orele alea de zbor cu beliscopteru
![]() ![]() ![]() This post has been edited by C@talin: 4 Aug 2008, 16:41 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(marcu28 @ 4 Aug 2008, 17:11) Detaliile tehnice fac discutia greoaie...Ideea este ca zborul in misiune de salvare este altceva decat zborul de instructie militara , si va trebui mult timp pana vor fi si la noi piloti pregatiti pentru misiuni de salvare pe acest tip de elicoptere . Nu, pe mine nu ma multumeste raspunsul. Aparent e o discutie la standarde tehnice inalte. Dar nu-i asa. In ambele cazuri descrise de tine dificultatile nu tin de metodologia de zbor. Mie imi suna as: - directionat: ti se spune CAT si IN CE DIRECTIE zbori, bineinteles cu parametrii, viteza, timp, distanta cunoscuti; - pe coordonate: primesti un set de coordonate si te duci acolo, cum decizi tu ca pilot; Deci, in ce constau dificultatile....eu vreau sa inteleg exact...nu abureli |
--------------------
.
.
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(marcu28 @ 5 Aug 2008, 00:36) Deci discutam aici despre aspectele SMURD , bune sau mai putin bune , sau de AMBULANTA ? Pai daca ma uit la posturile tale, tu te-ai inscris pe forum ca sa iei apararea ambulantei intr-un subiect despre smurd, cu ambulanta in rol secundar, de cenusareasa. Adica se cam discuta despre amandoua, vrand-nevrand. Retorica ta cam scartaie.QUOTE(marcu28 @ 5 Aug 2008, 00:36) Adevarat , la ambulanta lucrurile stau mai rau , dar ar trebui sa iti pese , pentru ca in clipa de fata sansele tale de a primi ajutor medical de urgenta sunt : SMURD - 10 % , AMBULANTA - 90 % , chiar daca judeacand dupa spatiul ocupat pe ecranul TV , ar fi invers...Deocamdata , ai doar 10 % sanse sa vina SMURD-ul la tine... Din fericire pentru mine si familie, sansele mele de a ma lovi de smurd sau de ambulanta sunt nule in momentul asta si in viitorul apropiat si mediu.Cat despre sansele celor de la ambulanta de a primi finantare decenta: sunt condusi si administrati de niste incapabili -> dezorganizare. Cum sa le dai bani astora? Sa isi rezolve ei problemele interne mai intai si apoi sa ridice nasul. Intre timp, asa cum corect spui, toata lumea are de suferit de pe urma incapacitatii lor. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
La mataluta in zona misuna MAS si Victoria Ambulance. Astia nu au din cate stiu decat paramedici in dotare(unii sunt ceva mai scoliti). Cei mai haiosi tre` sa fie aia "de proximitate" pe biciclete.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marcu28 |
![]()
|
@OAP : au cazut 3 elicoptere sanitare in 6 ani ( 2 noi noute !!! ) . Fiecare sa judece , dupa cunostintele lui , cam care au fost cauzele...eu am spus parerea mea.
@c@talin : felicitari pentru performantele la joc , dar nu jucam in aceasi liga , din pacate...am trecut de mult timp de asta... Paramedicii australieni nu sunt chiar stralucit cotati la nivel mondial...nu te bucura prea repede de faptul ca esti acolo...si cei mai multi doctori in spitale sunt indieni !! S-ar putea sa-ti schimbi parerea in viitor... |
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
MiticaLGN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 29 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Ca au picat 3 in 6 ani sau 6 in 3 ani... conteaza mai putin dupa parerea mea.
In Romania sistemul sanitar e un sac fara fund pentru unii... banii care ar trebui sa mearga la medicamente sau aparatura se scurg incet incet in buzunarele altora de pe margine si se transforma in Tuareguri sau Lexus-uri. Asa ca orice initiativa menita sa imbunatateasca serviciile medicale din Romania e binevenita. |
--------------------
Logan Prestige
KIA CEED SW BEST
2007
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 21:25 |