SMURD Bucuresti, feedback
![]() ![]() ![]() |
SMURD Bucuresti, feedback
adip |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
|
||
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|||
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marcu28 @ 4 Aug 2008, 18:54) @OAP : au cazut 3 elicoptere sanitare in 6 ani ( 2 noi noute !!! ) . Fiecare sa judece , dupa cunostintele lui , cam care au fost cauzele...eu am spus parerea mea. ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
marcu28 |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 3 August 08 ![]() |
Atunci sa asteptam concluziile comisiilor de ancheta , care vor veni , probabil , cand elicopterele vor fi inlocuite cu teleportarea...Pana atunci , dam inainte...ca inainte era mai bine...
|
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Sunt de-a dreptul uimit? cum naiba sa elaborewzi tu cetatean de rand concluzii asupra unui accident aviatic...doamne fereste mi se pare o imbecilitate...ideea in sine
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Nu doar ideea
![]() |
--------------------
|
marcu28 |
![]()
|
Oricine poate avea o parere , cu atat mai mult cu cat are si tangenta cu fenomenul in sine .
5 Aug 2008, 11:32: Si vizavi de imbecilitate : " Imbecilii nu isi pun intrebari , ei au numai certitudini "... Eu m-am intrebat de ce au cazut...altii nu ... This post has been edited by marcu28: 5 Aug 2008, 11:32 |
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
OAP |
![]()
|
Nu-i suficient sa ai tangenta cu ceva...trebuie sa ai toate datele necesare, pentru a le analiza si a trage concluzii si chiar si atunci exista un anume grad de incertitudine...ca iti pui intrebari e foarte bine...dar daca dai raspunsuri bazate pe presupuneri atunci e foarte rau
ps: sper ca ai inteles ca atunci cand am folosit termenul 'imbecilitate' nu era o ofensa la adresa nimanui |
--------------------
.
.
|
|
marcu28 |
![]()
|
Deoarece cred ca topicul deviaza usor de la subiectul si scopul original , si ideile s-au cam diluat , o sa concluzionez , dupa postarile de pana acum , aspectele SMURD pozitive / negative reflectate...
POZITIVE : 1. SMURD-ul se infinteaza , invingand cerbicia lui Oprescu , a ambulantei , a MS , etc , etc , dar beneficiind de sprijinul MI prin pompieri ; pana acum rezultatele sunt fabuloase 2.Ambulantele SMURD sunt rosii si au sirenele mai puternice , trebuiesc ajutate in trafic de ceilalti participanti 3. Personalul SMURD poarta centurile de siguranta si nu foloseste sirenele abuziv , ca cei de la Ambulanta , au disciplina militara . 4. Nr interventii : 50 - 100 zilnic la 14 ambulante NEGATIVE : 1.Folosirea unui brand international ( Paramedic ) care genereaza confuzii cu privirea la gradul de competenta al echipajului . 2.Costurile exorbitante ( Defibrilator Corpuls 3 folosit la nivel de BLS , masina pt medic off road in mediul urban ), care duc la situatia ca ambulanta minune de 100.000 de euro sa predea victima unei unitati de urgenta care abia are oxigen in butelii...dar se socoteste ca omul a fost salvat !! ( salcvarea unui om reprezinta un lant al salvarii , nu doar girofarul si sirena... 3.Aservirea presei si spectacolul mediatic , care prezinta si cea mai mica interventie ca un miracol de profesionalism , chiar daca chiar imaginile de pe ecran arata uneori altceva ( si am dat si exemple ...) 4, Pregatirea insuficienta a echipajelor de ambulanta aeriana care a generat pierderea unui numar extrem de mare de aparate intr-un timp scurt . 5. Ineficiente in activitate : SMURD Vulcan .. Pe langa acestea , putina bascalie balcanica inevitabila si un mesaj suburban... Totusi...la partea pozitiva , nu ar fi trebuit ceva mai multe argumente concrete ?? |
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Deci ca si concluzie sa desfiintam SMURD-ul ca e mai buna Ambulanta?
|
--------------------
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(marcu28 @ 5 Aug 2008, 12:10) Si vizavi de imbecilitate : " Imbecilii nu isi pun intrebari , ei au numai certitudini "... Eu m-am intrebat de ce au cazut...altii nu ... Asta e intrebare sau certitudine? QUOTE(marcu28 @ 4 Aug 2008, 16:34) Numarul de elicoptere SMURD cazute la noi in tara - 3 , cel mai mare din europa , reflecta , din pacate , chiar gradul de pregatire al echipajelor , care fac navigatie de tip militar , sovietic , pe traiecte predefinite si nu pe coordonate . |
--------------------
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
QUOTE(marcu28 @ 5 Aug 2008, 13:57) Deoarece cred ca topicul deviaza usor de la subiectul si scopul original , si ideile s-au cam diluat , o sa concluzionez , dupa postarile de pana acum , aspectele SMURD pozitive / negative reflectate... POZITIVE : 1. SMURD-ul se infinteaza , invingand cerbicia lui Oprescu , a ambulantei , a MS , etc , etc , dar beneficiind de sprijinul MI prin pompieri ; pana acum rezultatele sunt fabuloase 2.Ambulantele SMURD sunt rosii si au sirenele mai puternice , trebuiesc ajutate in trafic de ceilalti participanti 3. Personalul SMURD poarta centurile de siguranta si nu foloseste sirenele abuziv , ca cei de la Ambulanta , au disciplina militara . 4. Nr interventii : 50 - 100 zilnic la 14 ambulante Elementele pozitive le intrec pe cele negative!!!! Poti sa incepi antrenamentul si , daca ai si un pic de noroc, sa te angajezi in cadrul departamantului SMURD. Stiti vorba cu strugurii? This post has been edited by autom: 5 Aug 2008, 14:39 |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
marcu28, observ ca mergi cu insistenta pe aceeasi linie binecunoscuta: daca in Romania ceva merge bine inseamna ca avem o problema, hai s-o rezolvam.
Vii cu aceleasi asertiuni neacoperite ca e.g. cele cu medicii indieni din Au, pentru care nu binevoiesti sa vii cu explicatii. Macar pe privat, mi-ar prinde bine sfaturile cuiva din sistem. Zi-ne si noua ce urmaresti de fapt, in afara de a minimaliza eforturile unor oameni si de a accentua costurile exorbitante cu care opereaza SMURD. Fiindca nu prea vad, din toate mesajele tale, vreun argument pentru ca un contribuabil sa-si directioneze cei 2% din impozit catre serv. de Ambulanta in loc de SMURD. Bati apa in piua continuu pe lipsa de pregatire, hijackingul termenului de paramedic si costurile enorme ale SMURD. Care e alternativa la SMURD in momentul asta? |
--------------------
*
*
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Un nou leitmotiv in vocabularul limbii romane:"imbecil"
![]() ![]() ![]() @adip. Din pacate nivelul de pregatire al celor implicati in medicina de urgenta ambulatorie din romanica e cam low.Ambulanta horcaie si se astupa iar SMURD e inca departe de a merge bine. Agitatia facuta de palestinian e mare( bani multi la mijloc).Ambulanta bani mai putini si management care scartaie rau. Orgolii f. multe de ambele parti. Pacientul e la mijloc ![]() ![]() In lumea medicala occidentala sunt multe ziceri de "duh". Printre ele si despre maximul incompetentei medicale: Doctor indian si asistenta filipineza ![]() PS autoom. Strugurii sunt ca medicina pentru serviciile de urgenta din romanica ![]() This post has been edited by bion: 5 Aug 2008, 15:06 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
marcu28 |
![]()
|
Pt AUTOM :
M-am antrenat destul ... acum antrenez si eu pe altii , la randul meu...Pentru struguri de acest gen nu mai salivez de mult , sunt de mult la nivelul de vin..de aceea nu cad pe spate doar cand vad o jucarie frumoasa , cu sirena puternica si centurile regulamentare , si vad problema mai profund... |
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Cred ca s-a cam otetit vinu`
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
sebybv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 8 August 05 From: Brasov ![]() |
Eu cunosc subiectul SMURD mai mult din media si, punctual, din experientele traite de cativa prieteni si rude de-a lungul vremii.
Perceptia mea: 1. Imaginea lor e foarte buna. Toti cei care au fost ajutati de SMURD au avut doar cuvinte de multumire. In Tg. Mures stiu ca sunt supranumiti "Ingerii lui Arafat". Si oamenii ii respecta pentru ceea ce fac. 2. Am avut pieteni si rude care au beneficiat la un moment dat de interventia SMURD. Si acum ii pomenesc cu emotie si povestesc despre profesionalismul si devotamentul lor. In accidente rutiere: timpul de interventie - care a salvat viata unei prietene si a familiei ei, plus operativitatea si viteza de reactie a echipajului. Pentru mama unei colege: Probleme grave de inima - interventie rapida, asistenta rapida si transport ( cu elicopterul) la un spital specializat. Arafat s-a interesat si a facut totul ca femeia sa ajunga cu bine si sa primeasca toate ingrijirile necesare. Concluzia mea: Nu am avut si sper sa nu am nevoie de cei de la SMURD. Dar, pentru toti cei care au nenorocul sa aiba nevoie de SMURD, ma bucur ca sistemul se extinde si se perfectioneaza. Cand viata unui om depinde de 1 minut, nu ma intereseaza cine ajunge primul, SMURD-ul sau Ambulanta. Daca SMURD ajunge primul si salveaza o viata, are tot respectul meu. La fel si cu Ambulanta. In loc sa se muste, mai bine isi impart zonele a.i. fiecare sa fie cel mai bun pe zona lui si asa cetateanul iese cel mai castigat - asta daca se urmareste asa ceva... PS. Suna excentric, dar cred ca am avea mare succes daca s-ar antrena toti jurnalistii de pe teren sa ofere primul ajutor specializat, ca vad ca astia ajung mereu primii la locurile accidentelor... This post has been edited by sebybv: 5 Aug 2008, 16:10 |
--------------------
Mazda
6 2.0 CD 143CP SPORT
2006 "...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001 |
|
marcu28 |
![]()
|
In sfarsit o parere la subiect , mult peste nivelul postarilor de pana acum ( chicoteli si bascalie mioritica ) . Clar si la subiect . Ai perfecta dreptate , dar una e sa lucrezi cu contul plin , si alta sa traiesti de azi pe maine . Si , in medicina , diferentele se vad mai repede decat in alte domenii...
5 Aug 2008, 16:38: As fi apreciat o dezbatere mai tehnica , direct pe subiect si la problemele specifice , cu intrebari si raspunsuri ...Din pacate , in ciuda titlului , apar mai mult pareri de suflet , chicoteli si bascalia specifica , mioritica , intr-un subiect care este totusi destul de serios ... This post has been edited by marcu28: 5 Aug 2008, 16:38 |
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
sebybv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 8 August 05 From: Brasov ![]() |
@marcu28:
Stii cum vad eu lucrurile? Cred ca pestele de la cap se impute. Sunt absolut convins ca sistemul sanitar din Roania e pe butuci din cauza unor incompetenti care au ajuns (din vina poporului roman) sa ne conduca destinele. (am avut nesansa sa zbor in aceleasi curse cu unii dintre ei - nu e momentul sa-ti spun cata rusine imi era ca sunt roman in momentele alea) Si asta pentru ca exista oameni de mare valoare in toate domeniile din Romania. Si, de altfel in toata luema asta. Dar daca cei cu rol de manager nu isi fac treaba, degeaba sunt astia buni. Ca nu se vede. Daca Arafat a umblat la inceput din usa in usa sa faca rost de bani, astialalti de ce nu au putut sa faca rost de bani? Ca aveau si de unde mult mai usor. Simplu: din incompetenta. Din acelasi motiv pentru care managerii de la uzina unde lucreaza ai mei s-au dus sa contracteze din Franta utilaje noi pentru cresterea calitatii produselor, si au bagat banii in buzunar in timp ce au adus de te miri unde niste masini bune de casat, mai rele decat ce aveau... Si pentru ca romanul e foarte jmecher, si el in loc sa gaseasca o solutie sa fie el mai bun, mai bine face ceva sa il improaste cu noroi pe ala care a bun. Nu mai stiu unde am auzit chestia asta, dar zice ca "Orice om poate avansa pe scara ierarhica pana la limita incompetentei sale". Se aplica din plin la institutiile statului. Deci, aia cu "contul plin", daca stii cum, il umpli, daca nu ai macar bunul simt si lasa-l pe altul mai bun. ![]() |
--------------------
Mazda
6 2.0 CD 143CP SPORT
2006 "...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001 |
|
adip |
![]()
|
QUOTE(sebybv @ 6 Aug 2008, 00:45) Daca Arafat a umblat la inceput din usa in usa sa faca rost de bani, astialalti de ce nu au putut sa faca rost de bani? Ca aveau si de unde mult mai usor. Simplu: din incompetenta. Si fiindca au job caldut unde nu-i intreaba nimeni de sanatate. Adica li se falfaie. |
--------------------
*
*
|
bion |
![]()
|
Daca vroiai discutii la un high level profesional cred ca trebuia sa postezi in alt forum. Pe-aici e vorba mai mult de Dacii si alte automobile. ,bujii motoare ,saibe...
Chiar si la "vitregita" ambulanta nu prea mai sunt Dacii. Ca ai fost luat la index tine de parerea generala despre Ambulanta din romanica. Aia de la SMURD desi nu sunt minunea medicinii si-au creat o imagine mult mai pozitiva decat batrana SALVARE.Pana si in lumea medicala(tangente prin membri de familie) scoru` e favorabil SMURD. Din pacate Salvarea plateste pentru suficienta datorata anilor multi ,multi in care "va place nu va place asta este"si pentru un personal de un anumit nivel uman si profesional (nu vreau sa spun mai mult ca sa nu jignesc pe cei care sunt profesionisti la Ambulanta).Pana la urma Salvarea trebuie sa dovedeasca pe teren ca sunt cei mai buni(valabil si ptr. SMURD). Au aparut si servicii private de urgenta care incet dar sigur se ridica.O sa va legati in curand si de ele ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(bion @ 5 Aug 2008, 18:00) Au aparut si servicii private de urgenta care incet dar sigur se ridica. De exemplu 'Puls' in Bucuresti... |
--------------------
.
.
|
|
disaster |
![]()
|
![]() Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest ![]() |
Era o vorba spusa mai mult la misto: "Bucuresti. Orasul in care pizza ajunge acasa mai repede decat ambulanta." Am ras pana am testat-o de nevoie.
Un prieten si-a dislocat umarul. Bun. Luat telefonul, format 112 si chemat salvarea. Dupa 1 ora de asteptare am ajuns eu la el acasa, l-am luat cu masina personala, l-am dus la spital, i s-a pus umarul inapoi, facut fise de intrari/iesiri, semnat cu 2 maini si 1 picior, intors acasa, baut juma de bere si surpriza. Batai in usa. Venise ambulanta. :| Apelul se facuse la ora 7:30 dimineata. Acum era 10:30. Ambulanta venea de la Spitalul universitar si trebuia sa ajunga in Regie. Nu mai zic de raspunsul dat de medicul de pe ambulanta cand l-am luat la bani marunti: Aaaaaa, apelul s-a facut la 8 (7 jumate de fapt) si acuma e aaaaaaaa 10 jumate, am venit bine dom'le". Cand ambulanta se misca asa de bine parca imi vine sa ii multumesc lui Dumnezeu ca exista SMURD, chiar daca dupa parera unora e o investitie inutila. Daca ajunge inaintea ambulantei si nu vine cu scuze patetice... jos palaria. |
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|
marcu28 |
![]()
|
Corect !! Pe de alta parte , daca venind la tine , accidenteaza un copil pe trecerea de pietoni , crezi ca este mai etic ? ( caz concret , in Bucuresti ) Este o problema specifica metropolelor aglomerate...
5 Aug 2008, 19:49: Pt autom si invitatia la antrenament : Primul " antrenament " l-am facut chiar la Tg Mures , la SMURD , la baraca , inainte de 2000 , cand probabil putini de aici stiau ce este SMURD ...apoi , multe alte " antrenamente " ...cam atunci au fost "strugurii"...si am gustat apoi si din alte podgorii.. This post has been edited by marcu28: 5 Aug 2008, 19:49 |
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
QUOTE(marcu28 @ 5 Aug 2008, 15:42) OBSERV... ![]() ![]() ![]() ![]() QUOTE(marcu28 @ 5 Aug 2008, 19:44) Corect !! Pe de alta parte , daca venind la tine , accidenteaza un copil pe trecerea de pietoni , crezi ca este mai etic ? Ce denota asta? Ca , colegii de pe ambulantele de stat nu sunt buni profesionalisti? Cred ca ai adus inca un contrargument in favoarea ,,batranei,, ambulante. Vreau sa aduc inca un aspect in discutie: SPAGA!!!! De cate ori ati introdus o bancnota in buzunarul celor de pe salvare? VA garantez ca in nici un caz nu va fii nevoie si nici nu ar exista asemena gest la interventiile SMURD. Acum doua zile, ambulanta noastra Smurd a fost chemata la un batran cazut in casa. Au ajuns si , datorita ,,dimensiunilor,, aprecialbile ale batranului nu au reusit sa il transporte cu targa pe scari. Personalul Smurd a cerut sprijin la dispecerat si in cel mai scurt timp a fost trimisa inca un echipaj de la ISU (pompieri) ca sa ajute la transportul nefericitului pacient. Daca nu se reusea trasportul pe scara interioara a blocului, se folosea autospeciala Bronto, autospeciala care dispune de nacela pentru salvari la inaltime. Pun pariu ca cei de la Ambulanta incercau sa il transporte pe pacient cu ajutorul altor persoane , mai mult sau mai putin binevoitoare. Grav este ca batranul este singur si nu avea cine sa dea mita binecunoscuta la Ambulanta si nici sa cheme vecinii in ajutor. Inca un aspect, tehnic: Personalul Smurd dispune de echipament de protectie corespunzator. MA indoiesc ca la o interventie la un incendiu personalul Ambulantei ar intra in foc sa salveze...Totusi este nevoie sa fie manuita targa tip ,,lingura,, de cineva calificat, nu? 800px-Scoop_stretcher_spain.jpg ..Nu uitati ca inainte de toate cei de la Smurd Bucuresti au fost si sunt pompieri de aici rezultand curajul de a actiona in situatii limita. Daca nu exista curaj exista reguli militare care obliga pompierul sa salveze chiar cu riscul vietii lui. Trebuie avut in vedere si logistica , pe langa cea medicala, pe care o are Smurd in spate. Iarna, pe ninsori care blocheaza caile de comunicatii, ambulantele Smurd sunt insotite de forte pentru desfasurarea in bune conditii a interventiei. Anul trecut , cand la Tv se dezbatea cazul unei statii de ambulanta care a avut curtea troienita de zapada (si nu au putut sa plece masinile in misiune la bolnavi) in curtea unitatii noastre se vedea asfaltul curat. Concluziile le trage fiecare. This post has been edited by autom: 5 Aug 2008, 21:05 |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
marcu28 |
![]()
|
Probabil echipajul de la ambulanta mai avea doua interventii planificate in urmatorul interval , deja in intarziere , presati de dispecerat , si perspectiva de a intalni apartinatorii sau chiar victimele furioase si vindicative de intarziere ...In timp ce SMURD spune simplu , daca este ocupat...PAS !!
|
--------------------
Peugeot
307 hdi
2006
|
|
autom |
![]()
|
QUOTE(marcu28 @ 5 Aug 2008, 20:32) Probabil echipajul de la ambulanta mai avea doua interventii planificate in urmatorul interval ....... Ca sa fiu rautacios un pic......a inceput cumva perioada conservelor de iarna ? Este memorabila faza cu sacul de varza din Constanta ![]() ![]() ![]() This post has been edited by autom: 5 Aug 2008, 20:35 |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 04:37 |