DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Discuri de frana, discutii generale, info & tips

argon
post 4 Aug 2009, 08:06
Post #91

Mesaj semiautomat

Group: Members

QUOTE(marcykone @ 3 Aug 2009, 21:49)
Pai e grav! Eu nu prea as vrea sa patesc asta!
*

de ce e grav? suruburile alea sunt doar de a tine discul pe pozitie pana pui roata, nu sunt de forta, merge fara ele linistit, ca discurile sunt fixate ferm de cele 4 prezoane, dar trebuie atentie la montarea rotii.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tixti
post 5 Aug 2009, 14:28
Post #92

Membru

O intrebare scurta:
se potrivesc placutele de frana de Dacia 1310 pe Supernova?
Ca am cumparat de la pravalie placute de frana. Am cerut de Supernova si cand am ajuns acasa am vazut ca pe cutie scrie Dacia 1310/ Daci Breack. E vina mea ca n-am verificat acolo, dar acuma, ca sa nu mai fac un drum pana la Galati, n-as putea sa le montez pe astea de Dacie? E vreo problema?
Mersi frumos.

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2003, 1,4 MPI, alb Boreal - BR 06 BOG
am masina mica neamuleeee...
+
Relu_GTT
post 5 Aug 2009, 20:55
Post #93

Membru autentic

From: BRASOV

Se potrivesc, numai ca nu au gaura aia in partea de sus unde se pune clema ca sa nu zdrangane placutele, dar aia o poti face si tu cu un burghiu de metal

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
misu78
post 5 Aug 2009, 21:51
Post #94

Membru autentic

From: voluntari

Si cand o sa te opresti in pom(varianta fericita pentru ceilalti participanti la trafic), o sa ne ceri sfaturi la ,,Daune si asigurari".
@Relu, tu ai face, sau ai facut, asa ceva? down.gif

--------------------
Ford Focus 2015 - IF-44-VOI
Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal!
+
Relu_GTT
post 5 Aug 2009, 22:10
Post #95

Membru autentic

Nu e nici o problema, am un prieten care a facut asa , placutele sunt la fel dar numai ca nu se poate pune clema in partea de sus pt ca nu au gaura asa ca se poate da o gaura cu burghiu de 6

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
tixti
post 6 Aug 2009, 06:46
Post #96

Membru

ok, multumesc frumos. Ma duc inapoi la Galati sa le schimb si pun de supernova. Comentariul ala cu pomul m-a convins smile.gif. Mai bine originale decat improvizatii. Sarumana.

--------------------
+
mihaicuc2000
post 6 Aug 2009, 10:29
Post #97

Membru autentic

From: Turda, Jud. Cluj

Hai ca ma bag si eu!!!
Ca sa va spun ce am facut eu si ce nu s-a intamplat, am schimbat placutele de frana acum 10000 km si inca mai merg vreo 1000 sigur, si nu am pus nici o clema la loc ci pur si simplu cum este pe 1310, iar din cate stiu eu este acelasi sistem si aceleasi placute.
Ca sa va convingeti, am fost si pana in Austria cu masina dupa ce am pus placutele si la viteze de 130-140km/ora, franeaza foarte bine, nu se aude nici un zgomot, cum mai spun unii ca s-ar misca.

Acum nu zic ca lumea sa faca ca mine, dar daca eu sunt inca in viata si nu am intrat in nici un pom e OK.

Nu vreau sa jignesc pe colegul misu78 ca doara mi-e Tiz, dar esti un pic paranoioc cu intratul in pom, sistemul de franare este si pe spate daca bine stiu eu, nu???? deci daca cumva prin absurd masina nu franeaza cum trebe pe fata atunci automat intra in functie ce ramane adica spatele. Apropo franele mele sunt asa reglate incat imi franeaza spatele mai bine decat fata si nu nu joaca masina pe drum daca o sa zica cineva asa ceva!

Sper ca nu am jignit ca nu asta este scopul meu.
Incerc si eu sa ajut, acuma fiecare face cum doreste, nu trebe sa faca cum fac eu sau cum face cine stie cine.

--------------------
Dacia Supernova Rapsodie 2002
Incerc sa invat cate ceva in fiecare zi!
+
argon
post 6 Aug 2009, 10:33
Post #98

Mesaj semiautomat

QUOTE(misu78 @ 5 Aug 2009, 21:51)
Si cand o sa te opresti in pom(varianta fericita pentru ceilalti participanti la trafic), o sa ne ceri sfaturi la ,,Daune si asigurari".
@Relu, tu ai face, sau ai facut, asa ceva? down.gif
*

clema aia e de zgomot, asa ca inafara de un scartait si nici ala nu e sigur, nu dauneaza cu nimic..totusi eu nu as pune din alte motive, sunt proaste, strica discurile si va mirati de ce se ovalizeaza...sunt 40 ron un set Ferodo SL de SN/1310, nu e o avere.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
mihaicuc2000
post 6 Aug 2009, 10:37
Post #99

Membru autentic

From: Turda, Jud. Cluj

argon de acord cu tine diferenta este mult prea mica ca sa nu pui unele mai bune, adica firma specializata si cu traditie!!!

--------------------
Dacia Supernova Rapsodie 2002
Incerc sa invat cate ceva in fiecare zi!
+
Relu_GTT
post 6 Aug 2009, 10:44
Post #100

Membru autentic

da pentru ca sa nu faca zgomot placutele se pun clemele

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
cristio_79
post 6 Aug 2009, 13:58
Post #101

Membru autentic

From: CONSTANTA

Disc Ferodo, cu dedicatie: disc.JPG ( Size: 22.06k ) Number of downloads: 824

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
misu78
post 6 Aug 2009, 18:14
Post #102

Membru autentic

QUOTE(mihaicuc2000 @ 6 Aug 2009, 10:29)
Nu vreau sa jignesc pe colegul misu78 ca doara mi-e Tiz, dar esti un pic paranoioc cu intratul in pom, sistemul de franare este si pe spate daca bine stiu eu, nu???? deci daca cumva prin absurd masina nu franeaza cum trebe pe fata atunci automat intra in functie ce ramane adica spatele. Apropo franele mele sunt asa reglate incat imi franeaza spatele mai bine decat fata si nu nu joaca masina pe drum daca o sa zica cineva asa ceva!
*

Salut tizule! Indiferent cat de bine franeaza masina pe spate tot fata este baza. Chiar daca ar avea discuri si pe spate tot nu ar trebui facute improvizatii. Cu franele si cu directia nu e de joaca. Pentru cativa lei ne zgarcim si facem prostii. Facem improvizatii acolo unde nu ar trebui sa facem. Sunt lucruri care mai pot fi trecute cu vederea si lucruri care nu. Sistemul de franare este dintre cele cu NU.
Succesuri si sa nu aveti parte de evenimente neplacute.

--------------------
Membru cu armă!
+
dumi81
post 8 Aug 2009, 15:28
Post #103

Membru

Si deci in opinia unora care ar fi improvizatia? A ca nu mai au fir cele de 1310 si nu se mai aprinde martorul din bord? In rest placutele sunt identice si apropos gaurile alea cel putin la a mea model 2001 nu au nici o intrebuintare, am descoperit-o abia la Solenza in 2004. Dar ma rog nu incurajez pe nimeni sa faca nimic la inceput am mers numai cu placute de SN si la 10K se aprindea martorul din bord cu toate ca placutele ar mai fi mers, dar firul de Cu din placute era inserat aiurea.Acum "functionez" cu placute de 1310 din alea cu Azbest in ele "cancerigene" si tin cam 30K. Succes!

PS. In frane si in femei sa nu ai niciodata incredere smile.gif))

--------------------
Ford / Volvo Focus / S40 2010 / 2006 - CT 52 MAI
Membru si atat
+
andrew14_maverick
post 8 Aug 2009, 16:04
Post #104

Membru resemnat cu DSN...

From: Bucuresti

Eu sunt patit, asa ca nici de nebun nu as mai merge fara clemele de la placute. Aveam uzat discul de pe stanga foarte tare pe exterior si mi-a sarit placuta, eram in intersectie, trebuia sa fac dreapta, insa m-am dus drept. A prins ceva frana, insa destul de slab, dupa cativa metri am tras frana de mana si m-am oprit. Norocul meu a fost ca nu aveam pe nimeni in fata, altfel o puneam de un accident. Si mai mare noroc a fost ca inainte cu 15 min am franat foarte puternic de la 120 km/h pana aproape sa ma opresc, daca pierdeam atunci placuta, acum nu mai eram aici sa povestesc. wacko.gif

Dupa intamplare mi-am pus discuri de Asam si dupa vreo 3k km s-au deformat ca naiba de mi-e frica sa franez pe autostrada, folosesc frana de motor ca sa reduc viteza. Deocamdata merg mai rar cu masina si foarte putin pe autostrada, astept sa fac rost de ceva bani ca sa imi pun discuri Klaxcar.
Placutele sunt no name, fabricate de o firma Tomex din Polonia, se comporta binisor momentan. Cred ca imi iau totusi de origine data viitoare.

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Clima Rosie - VL 09 DDD
Ignorance is bliss.
+
cristio_79
post 8 Aug 2009, 16:23
Post #105

Membru autentic

Nu mai retin exact daca acea siguranta de la SRN este identica cu cea de la SLZ, dar rolul ei este de a mentine placuta fixa in portetrier. Daca nu este, merge bine-merci, dar in timp capata joc si va veti intreba ce troncane.
Pentru SLZ am scis aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1979982
Si o poza: New_Bitmap_Image.JPG ( Size: 6.74k ) Number of downloads: 900

Acel cerc punctat reprezinta un nit de aluminiu existent pe placutele Ferodo, toate placutele montandu-se cu el in jos, iar in partea dreapta-jos este acel dop despre care am spus in link-ul de mai sus.

This post has been edited by cristio_79: 8 Aug 2009, 16:25

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
misu78
post 8 Aug 2009, 21:23
Post #106

Membru autentic

QUOTE(dumi81 @ 8 Aug 2009, 15:28)
Si deci in opinia unora care ar fi improvizatia? Acum "functionez" cu placute de 1310 din alea cu Azbest in ele "cancerigene" si tin cam 30K. Succes!
PS. In frane si in femei sa nu ai niciodata incredere smile.gif))
*

Improvizatia este ca nu folosesti placute de frana ,, de care trebuie". Daca placutele tin 30k, discurile cat crezi ca vor tine in cazul asta? La anumite repere se poate folosi si altceva decat de origine. Mai bune sau repere care nu pun in pericol siguranta ta sau a celorlalti. Ia asculta la @Andrew14 si vezi ce se poate intampla! Daca si la nista amarate de placute de frana va zgarciti atunci inseamna ca bagati si gazolina in rezervor,nu? Uleiul la cat il schimbati? La 25k? Merge nu? La ce altceva mai faceti voi rabat? Sa stim si noi, ca peste un an vreti sa va vindeti DSN-urile pe aici si vreti 3000 de euro pe ele! ,, Super intretinute si cu consumabile schimbate la timp". down.gif

--------------------
Membru cu armă!
+
Relu_GTT
post 8 Aug 2009, 21:48
Post #107

Membru autentic

La SRN e o cleama de tabla iar la solenza un fel de arculet de sarma

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
dumi81
post 8 Aug 2009, 23:58
Post #108

Membru

misu78 nu inteleg ce te agiti atat? vrei sa sti am 95K km si discurile originale ale masini asa ca...... Daca placutele se uzeaza mai greu este din cauza materialului compozit din care sunt alcatuite, nu inteleg ce treaba are asta cu intretinerea masinii?. In primul rand nu este vorba de banii economisiti pe placute, cu placutele "originale" scartaia in draci la franare si nu ca ar fi fost uzate am avut un set care au scartait din primii 10 km si la nici 1000 nu am mai rezistat si le-am dat jos. In al doilea rand franarea pe fata este mai eficienta cu placutele cu un continut ridicat de azbest deoarece materialul este mai moale si deci"prinderea" este mai eficienta si aici cade si povestea ta cu uzatul discurilor asta este verificat de mine pe stand de frane. Si in ultimul rand sa sti ca utilizez si acele arcuri lamelare pentru SN si se potrivesc de minune cu placutele. Deci placutele pentru SN repet sunt identice cu 1310 nu este valabil pentru Solenza.
Iar povestile cu uleiul motor si gazolina nu au nici o treaba cu subiectul si prefer sa ma prefac ca nu am citit.

Posteaza tu te rog paragraful din manualul de SN in care precizeaza ce compozitie trebuie sa aiba placutele de SN radmasa.gif.

PS Mari mecanici se mai cred unii!

--------------------
Ford / Volvo Focus / S40 2010 / 2006 - CT 52 MAI
Membru si atat
+
misu78
post 9 Aug 2009, 11:19
Post #109

Membru autentic

Chiar nu stiu nici eu de ce ma agit. Poate pt. ca tin la viata mea si nu vreau sa intre nimeni in mine si sa spuna ca nu a avut frane. Poate pt. ca la frane si la directie nu se fac improvizatii. Poate pt. ca am vrut sa le mai deschid ochii si altora dar se pare ca e greu. Poate pentru ca sunt patit ramanand fara directie la vechea Dacie. Poate pt. ca asa e normal? Cine stie? Sper sa nu ne intalnim prin trafic! Succesuri si frane bune.

--------------------
Membru cu armă!
+
tixti
post 10 Aug 2009, 06:18
Post #110

Membru

dragilor, nu va mai ciondaniti. Pur si simplu nu a fost zgarcenie, diferenta de pret e nesemnificativa, ci doar faptul ca vanzatoarea a incurcat borcanele (cutiile) si magazinul era in alt oras, si nu mai am chef sa ma duc pana acolo. Dar pentru ca nu sunt la fel placutele, preferabil e sa le schimb. Sunt adeptul pieselor originale si dusmanul improvizatiilor. M-am saturat de improvizatii la Dacia din semnatura.
UPS, acu imi dau seama ca trebe sa-mi schimb semnatura si sa va prezint noua achizitie.
Deci originale ca e mai bune, chiar daca merge si asa.

--------------------
+
aluibasarabeanu
post 21 Aug 2009, 02:35
Post #111

Membru autentic

La inceputul saptamanii am icercat de trei ori sa faca o comanda de discuri pe www.pieseautoalfa.ro si nici nu m-au bagat in seama,atunci am zis sa incerc pe strada mea (str. Poporului,Constanta ) poate am si eu noroc sa gasesc discuri Klaxcar si ,surpriza am gasit si cu acelas pret ca pe site.Am facut si poze ca vroia cineva de pe aici.

Attached thumbnail(s)
Imagine0063.jpg ( Size: 522.68k ) Number of downloads: 810
Imagine0064.jpg ( Size: 612.55k ) Number of downloads: 758
Imagine0065.jpg ( Size: 505.01k ) Number of downloads: 751
Imagine0066.jpg ( Size: 409.48k ) Number of downloads: 335
Imagine0067.jpg ( Size: 397.83k ) Number of downloads: 365

--------------------
Renault Megane 2.2 1,6 16v anul 2006 - Necunoscut momentan
+
tixti
post 21 Aug 2009, 10:10
Post #112

Membru

revin la problema placutelor de frana. Pana la urma am schimbat la magazin placutele, mi-a dat de DSN, cu cablu de senzor la ele, etc. Numai ca nu aveau gaura decat in partea superioara. Am prins clema cu pricina, dar jos nu aveau gaura, asa ca jos nu am mai prins nicio clema. Vad ca franeaza super tare.
Si despre discuri: s-a tocit un pic (cam 1 mm) discul din interior, pentru ca am gasit placutele bune pe exterior dar tocite pe interior. Ma refer ca placuta de la exteriorul rotii era buna, dar cea de pe interior era pe fier. Ce risc mergand cu discul tocit cam 1 mm? Numai discul de interior.

--------------------
+
cristio_79
post 21 Aug 2009, 20:21
Post #113

Membru autentic

QUOTE(aluibasarabeanu @ 21 Aug 2009, 03:35)
am gasit si cu acelas pret ca pe site
*

Pai care ar fi pretul ?

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
Relu_GTT
post 22 Aug 2009, 22:37
Post #114

Membru autentic

tixti
Numai sus se pune clema din cauza asta nu au gaura jos

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
aluibasarabeanu
post 24 Aug 2009, 00:43
Post #115

Membru autentic

75 de ron bucata.

--------------------
Renault Megane 2.2 1,6 16v anul 2006 - Necunoscut momentan
+
tixti
post 24 Aug 2009, 08:26
Post #116

Membru

QUOTE(Relu_GT @ 22 Aug 2009, 22:37)
tixti
Numai sus se pune clema din cauza asta nu au gaura jos
*

Si inca ceva: nu aveau gaura decat placutele cu cablu pe ele, adica alea pe care le-am pus pe exterior. Alea de pe interior nu au gaura. Mai exact, din 4 placute, numai doua au o singura gaura, in partea superioara. Doua nu au nicio gaura. Dupa ce le-am montat, avand in vedere ca la una dintre ele nu le-am pus clema, imi troncane la fiecare hop. O s-o demontez si o sa pun clema. Dar ce fac cu alea din interior. Oare alea nu troncane?
Placutele sunt fabricate la Ramnicu Valcea parca, FERMIT parca se numeau. E ceva de capul lor?

--------------------
+
sonnic53
post 24 Aug 2009, 08:42
Post #117

Membru autentic

From: Vrancea

din cate stiu eu ... nu de mult leam schimbat si eu... la mine au gaura doar sus . dar si cele din interior si celedin exterior ... ca daca nu au cele din interior .. logic mi se pare ca nu se din te nik ci leai pus acolo " ca intr-un pahar" se misca cum vor.... vezisi u

--------------------
Vw Golf 3 Logan 1.4 2007
+
tixti
post 24 Aug 2009, 11:02
Post #118

Membru

QUOTE(sonnic53 @ 24 Aug 2009, 08:42)
... nu de mult leam schimbat si eu... ........ca nu se din te nik ci leai pus acolo " ca intr-un pahar" se misca cum vor.... vezisi u
*

Multumesc pentru intentie si sfaturi bune, sonnic, dar, fara suparare, incerca data viitoare sa scrii in romaneste.

This post has been edited by tixti: 24 Aug 2009, 11:03

--------------------
+
sonnic53
post 24 Aug 2009, 11:03
Post #119

Membru autentic

From: Vrancea

woooooooooowwww scuze acum am vazut si eu ce am scris acolo smile.gif))) in fine sper ca ai inteles ... scuzele mele

--------------------
Vw Golf 3 Logan 1.4 2007
+
Relu_GTT
post 24 Aug 2009, 11:52
Post #120

Membru autentic

La toate placutele trebuie sa pui clema

--------------------
BMW e46 FL 2.0i
+
8 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 22:48
Forum Renault