se mai scumpeste benzina?, solutii? vinem masinile si luam biciclete?
![]() ![]() ![]() |
se mai scumpeste benzina?, solutii? vinem masinile si luam biciclete?
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
da...bine..cand mai aveam si noi o sursa de consum ati trecut voi......
da, reactoare nucleare se devieste de la subiect(greseala gramaticala facuta intentionat) |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ți-am răspuns... Tehnologie scumpă, și foarte periculoasă în utilizarea civilă... Potențiali teroriști sunt la tot pasul...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Ia-ti o bicicleta electrica. E super.
This post has been edited by liviu2004: 24 May 2008, 21:29 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Segway!
segwaytourhighqs8.jpg |
--------------------
-
-
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Asta cu ce mai merge?
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Cu diferență de potențial electric.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
pot face 16 valve sa mearga pe alcool ca pana si ala e mai ieftin
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Alcool-ul mai bine il beau.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
o solutie am gasit aici!
|
--------------------
**
|
|
Ahernar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 22 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Am mai dat peste ideea asta cu boicotul - nu merge . De ce ? Pai sa zicem ca Petrom nu mai are clienti . In schimb ailalti au mai multi , au nevoie de benzina sa le vanda asa ca Petrom o sa le dea lor benzina la pretul corect (sau o s-o exporte , orice numai sa o vanda in pierdere nu ).Profiturile apar pana la petrolul brut nu dupa ce acesta este cumparat (rafinariile si benzinariile au o margine de profit minuscula).
Oricum eu cu cei 3000km/an pe care-i fac ii boicotez la greu ![]() Starea productiei autohtone . http://www.theoildrum.com/uploads/12/romania_1.png Sper ca declinul mondial va fi mai bland . |
--------------------
DACIA
Logan EASY 1.4
2007
- B-yy-HWP
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.624 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ahernar, stai linistit ca exista distribuitori care importa rafinate, si fac bani buni.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Ahernar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 22 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai aici scrie altceva :
http://www.eafacere.ro/art_item.asp?artCatID=1&artID=3723 si aici : Spre deosebire de Petrom, MOL a reusit sa obtina profit (si chiar unul in crestere usoara) din activitatea de rafinare si vanzari. Efectul negativ al cresterii pretului la materia prima a fost compensat prin cresterea semnificativa a volumului vanzarilor, atat in tara cat si pe pietele straine (de exemplu, in Romania MOL a reusit sa-si creasca cota de piata la 13%, conform raportului semestrial al companiei). Hmm? |
--------------------
DACIA
Logan EASY 1.4
2007
- B-yy-HWP
|
|
luck33ro |
![]()
|
Tineti cont ca Petrom are cea mai larga retea de benzinarii din tara...daca alea produc pierderi poa sa exporte ei pe dracu sa-i pieptene. Profit au raportat in trimestrul 1 de 10 ori mai mare fata de anul trecut...parca asa am retinut!!! Adaosul la pompe e f. mare poate ne spune si noua cineva care lucreaza in sistem care e realitatea. Eu nu mai bag de la hotii aia benzina!
![]() |
--------------------
**
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Eu am inceput sa visez la un Tico pe GPL .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
tot timpul alimenteam de la petrom punem eco premium rosu ( mai demult cand aveau inca ), dupa aia puneam de ala verde, deci tot timpul alimenteam de la petrom, pe undrum lung aproape am ramas fara benzina, alta posibilitate decat luck oil nu am avut, am alimentat de la luck, premium 95' de la pompa albastra, surpriza masina merge mult mai bine, fara glume asta s-a intamplat in harghita, ajungand la timisoara am zis hai sa incercs sa vad cum e luck oilul de aici, am pus 20 litri , a mers bine, comparativ cu petromul se simte diferenta cum trage motorul. Numai la luck oil e mai scump
![]() petrom: eco 95' verde: 3.96 lei / L luk oil : eco premium albastra ( pompa ): 4.09 lei / L |
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
luck33ro |
![]()
|
pentru 0,13 lei la litru adica vreo 6 ron la plin cred ca nu da nimeni faliment mai ales daca masina se comporta mai bine
![]() |
--------------------
**
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
asta e adevarat, dar dupa cate rahaturi am citit aici pe forum despre luk oil...
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
Ahernar |
![]()
|
Daca tot am ajuns la vise .. eu visez la un tico electric .
O baterie de tractiune BTL 12 V–200Ah costa 300-370E (depinde de unde o iei) si are 65kg .Contine 2.4KWh 1KWh=3.6MJ 1L benzina are 34.8 MJ , dar motorul scoate doar 30% din el ->10.44 MJ , echivalentul a 2.9 kwh Deci o baterie de 65kg este echivalentul a 0.8l benzina ![]() 6 animale de-alea = 390 kg (360kg e masa maxima autorizata pt masina) = 4.8 l "benzina electrica" . Nu am luat in calcul soferul pentru ca se mai usureaza masina de motor , cutie etc . Partea buna e ca aceasta benzina electrica se consuma in regim de hibrid : stai la stop , sta si consumul , iei piciorul de pe acceleratie = stop consum din nou . Regenerarea prin frana , controller de motor le scadem de pe lista - ele fac masinile electrice sa fie scumpe. In schimb vom folosi de exemplu 2 motoare de golfcart de 16.5 CP 400$ bucata si unul de 7.6 CP 350$ , puse in paralel . Asa se pot obtine 4 trepte de putere : 0 -7.6 - 16.5 si 24.1 CP . Eu as fi multumit de aranjament , pentru ca un controller este cam vre-o 600$ si se poate strica +induce pierderi. PS.. Dupa toata socoteala cred ca un logan ar fi mai bun , are 550kg disponibile pt baterii , as putea pune lejer 8 si as avea 6.4 litri virtuali ![]() This post has been edited by Ahernar: 25 May 2008, 21:23 |
--------------------
DACIA
Logan EASY 1.4
2007
- B-yy-HWP
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
...sau asa ceva?
![]() Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
pt ceic are au salariu nu ii deranjeaza..dar pt cei cu alocatie da
![]() ma deranjeaza mai ales pt durmurile mai lungi..care mi-e urat sa le fac cu trenul....preturi mari/satisfactie negativa |
--------------------
Dacia
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
in titlu si nu numai nu stiu de ce vorbesti la plural. Masina o ai daca iti permiti sa o folosesti, daca nu nu, nu stiu de ce te plangi atat.
QUOTE(SiloS @ 25 May 2008, 18:25) si te ce retine? In targ e plin de Tico-uri incepand de la 30 de milioane, cu 50 iei unul parfum, si instalatia nu e mai mult de 7 milioane. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
...atat cat ai tu nevoie.
Inteleg ca tu nu apuci sa o folosesti cat ai nevoie din cauze financiare...asa ca..get a job..sau trage-o pe dreapta ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
e pe sens unic, e trasa pe stanga
![]() o sa iau un job.....poate de sofer ![]() 25 May 2008, 20:59: p.s. sa mi se acreasca de condus ![]() This post has been edited by cristitranca: 25 May 2008, 20:59 |
--------------------
Dacia
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
gasesti greu job de sofer,da in constanta eu zic sa te bagi taximetrist
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Pretul benzinei la sfarsit de 2008: 8lei/L, parerea mea...
Multumim din inima partidului comunist iliescian si lui tov. nastase a. care a vandut ei pa persoana fizica, Petromul, unor neica nimeni din Austria care acum isi fac de cap cum vor ei mai bine. Si da, nu imi convine sa dau mult pe benzina, nu ca nu mi-as permite, doar pentru ca nu vreau sa devin sclav, pentru a putea merge cu masina. Iar una din posibilitati este oprirea cresterii excesive a pretului carburantilor. De fapt valoarea taxelor din carburanti este cea care a adus pretul in halul asta. Si eu a s vrea o dacie 1310 electrica ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ionescu @ 26 May 2008, 08:01) Multumim din inima partidului comunist iliescian si lui tov. nastase a. care a vandut ei pa persoana fizica, Petromul, unor neica nimeni din Austria care acum isi fac de cap cum vor ei mai bine. "Neica nimeni astia" activeaza cu succes in multe locuri pe planeta asta ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 22:56 |