DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> se mai scumpeste benzina?, solutii? vinem masinile si luam biciclete?

Garett
post 26 May 2008, 18:44
Post #91

Membru autentic

Group: Members
From: Galati

QUOTE(OAP @ 26 May 2008, 12:25)
Mult, dar ca sa iti dai seama trebuie sa privesti Petrom ca o companie petroliera nu ca lant de benzinarii.

Spune sincer, lucrezi la Petrom? wink.gif
Eu zic ca tot nu se justifica pretul de .... cu care a fost vandut, vezi MOL pe care nu l-au dat ungurii tot la OMV pe 14 mld. Da' e drept ca aia erau unguri!

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ahernar
post 26 May 2008, 18:56
Post #92

Membru incepator

From: Bucuresti

Prin urmare daca petrolul este vital omenirii atunci el nu se poate termina si in nici un caz pretul lui nu poate depasi o anumita valoare . Mai vorbim la iarna .

Totusi ceva ma intriga ... Base mormaia acum cateva luni despre "criza demografica din Ro " acum am citit pe o banda la un post cu stiri ca prin Rusia se premiaza din nou mamele eroine ... WTF ?! Liderii astia sunt chiar dezinformati sau invers , stiu mai multe decat noi ? In conditiile crizei de energie ,de haleala, de locuinte etc astora le arde de marit populatia excl.gif . Nu au vazut de la chinezi ce inseamna o populatie numeroasa ?

--------------------
DACIA Logan EASY 1.4 2007 - B-yy-HWP
+
koldun
post 26 May 2008, 19:01
Post #93

un om

From: CT

Poate ar fi mai bine sa ne mutam in Venezuela?
In Venezuela, the world's No. 5 oil exporter, drivers fill their tanks for less than the price of a cheap breakfast, and love to point out that gasoline costs less than mineral water.
wink.gif
still pays only $1.32 to fill up his car with 11 gallons of high-octane gasoline, thanks to Venezuela's subsidized fuel price.

Sursa!
Uite pret adevarat aici!!!

Succese!

This post has been edited by koldun: 26 May 2008, 19:51

--------------------
Renault Captur TCe 0.9 2016
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
+
Laurentziu83
post 26 May 2008, 19:54
Post #94

Membru autentic

Bai, nu stiu ce ziceti voi de stimularea transportului in comun, dar eu consum gaz cam de 7 ron pe zi mergand 30 de km cu masina personala. Daca as merge cu transportul in comun, as plati 10 ron pe zi, ca sa nu mai vorbesc de timpul pierdut prin statii si de cat l-as injura pe nea gigel soferul care nu mai pleaca odata.
Daca am un drum la Iasi, maxi-taxi ma costa 33 ron biletul si ajunge in mirobolantul timp de 5 ore. Gazul ma costa cam 50 ron si ajung in 2:45 ore.
Deci, cum sa fiu stimulat sa apelez la transportul in comun, care e si prost si scump?

--------------------
. . .
+
l@u
post 26 May 2008, 19:56
Post #95

Membru autentic

Da pe unde mergi tu de faci 2:45 ore???????

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
ady77
post 26 May 2008, 20:01
Post #96

راحتزیل یو

From: near Bacau

Pe autostrada Galati-Iasi radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
+
l@u
post 26 May 2008, 20:04
Post #97

Membru autentic

Si cu gaz de 98+

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
C@talin
post 26 May 2008, 20:09
Post #98

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

e autostrada fara limite ? unsure.gif nu e pe jipies sad.gif si motoru de 75 cai gpl are asa performante blink.gif ?

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
OAP
post 27 May 2008, 10:36
Post #99

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 26 May 2008, 19:44)
Spune sincer, lucrezi la Petrom?  wink.gif
Eu zic ca tot nu se justifica pretul de .... cu care a fost vandut, vezi MOL pe care nu l-au dat ungurii tot la OMV pe 14 mld. Da' e drept ca aia erau unguri!
*

Si eu platesc acelasi pret pentru litrul de motorina. Ma refeream exclusiv la ceea ce a insemnat investitia in companie si in protectia mediului. Unii vad intr-o companie de petrol doar lantul de benzinarii ceea ce e total fals. Asta e activitate auxiliara....asa zisul boicot nu are nici un rezultat

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
daciafan
post 27 May 2008, 10:57
Post #100

/

desi benzina tinde sa fie un produs de lux masinile nu se ieftinesc deloc, ba dimpotriva

--------------------
/ / /
+
SiloS
post 27 May 2008, 13:49
Post #101

Gangester

From: Buzau

Venezueala are 0.14 si urmatoarea dupa ea are 1.15 !

Iar tarile dezvoltate ( si Ro ) au peste 5$ .

E ceva necurat la mijloc .

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT35
+
Ahernar
post 27 May 2008, 17:43
Post #102

Membru incepator

Urmatoarele sunt Iran si KSA cu aproximativ 40centi / galon dar nu apar in tabel
Oricum astea sunt preturi subventionate , se pot face si la noi de exemplu benzina 0.5 RON/ litru si TVA 50% . Va convine ?
Intre timp rompetrol au scumpit si ei un pic combustibilii:
http://www.realitatea.net/rompetrol-scumpe...tru_288896.html

--------------------
+
neumann
post 27 May 2008, 21:10
Post #103

Membru autentic

From: Spermezeu

QUOTE(Laurentziu83 @ 26 May 2008, 21:54)
Bai, nu stiu ce ziceti voi de stimularea transportului in comun, dar eu consum gaz cam de 7 ron pe zi mergand 30 de km cu masina personala. Daca as merge cu transportul in comun, as plati 10 ron pe zi, ca sa nu mai vorbesc de timpul pierdut prin statii si de cat l-as injura pe nea gigel soferul care nu mai pleaca odata.
Daca am un drum la Iasi, maxi-taxi ma costa 33 ron biletul si ajunge in mirobolantul timp de 5 ore. Gazul ma costa cam 50 ron si ajung in 2:45 ore.
Deci, cum sa fiu stimulat sa apelez la transportul in comun, care e si prost si scump?
*

Bre nenea economistu', mai baga matale si CASCO, si RCA, si taxa de drum, si valoarea masinii ca amortizare (calculat cum vrei tu, la km sau la cati ani o tii) sau si mai bine, rata de riesling plus dobanda, un set de gume de iarna, o revizie asa din cand in cand, cu ulei (de schimbat zic, nu de completat) si alte consumabile... o revizie de 60.ooo care numa ieftina nu e. Comparand cu transportul in comun, este ca nu mai e asa rentabil? Ce-i drept, e comod. Asa si eu fac 35-40 km pe zi, cu 5 l/100 km consum (motorina).

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Amedeus
post 27 May 2008, 21:30
Post #104

Membru cu Logan

From: TM

Preturile din link-ul dat (CNN) sunt mai mici decat in realitate. Ex: Germania 5,29 $, pai in realitate un galon in Germania e aproape 6 € ! (1,5 € litrul SP bleifrei)

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
Laurentziu83
post 27 May 2008, 22:33
Post #105

Membru autentic

QUOTE(l@u @ 26 May 2008, 20:56)
Da pe unde mergi tu de faci 2:45 ore???????
*

Pe la Cuca, 230 de km in 2:45. 70-90-100 in localitati si 120-130 afara. Am scos 2:55 cu un Matiz pe gpl, dar era si duminica seara si am avut noroc ca n-am prea prins economicosi care sa mearga cu 80. Pe Galati-Barlad n-am radare, trafic lejer, mergi cu 140 minute intregi, pana la Barlad scot o medie de 80-90 km/h.
Am facut drumul asta cat am fost student la Iasi, stiu aproape fiecare groapa.

QUOTE(cristianco2002 @ 27 May 2008, 22:10)
Bre nenea economistu', mai baga matale si CASCO, si RCA, si taxa de drum, si valoarea masinii ca amortizare (calculat cum vrei tu, la km sau la cati ani o tii) sau si mai bine, rata de riesling plus dobanda, un set de gume de iarna, o revizie asa din cand in cand, cu ulei (de schimbat zic, nu de completat) si alte consumabile... o revizie de 60.ooo care numa ieftina nu e. Comparand cu transportul in comun, este ca nu mai e asa rentabil? Ce-i drept, e comod. Asa si eu fac 35-40 km pe zi, cu 5 l/100 km consum (motorina).
*

Da cin' te pune bre sa-ti iei masina noua la care sa-i platesti casco si rata de riesling? Eu am renuntat demult la ideea asta. Vesticii care merg cu masini de acum 10 ani nu cred ca sunt prea gatuiti de cat ii costa masinile.
Cand nu poti sa-ti iei concediu, dar ai nevoie sa dai o fuga in week-end undeva, crede-ma ca nu-ti convine sa depinzi de programul uneori stupid al maxi-taxi-ului. Am patit-o prin martie, cand am dat 33 ron pe biletul de maxi-taxi pana la iasi care pleca la 3 dupa-amiaza din Galati (era sambata) si, dupa ce m-am suit, am aflat ca de fapt va ajunge de-abia la 8 seara, iar maxi-taxi-ul de intors, pleca duminica dupa-amiaza la 2 din Iasi, ca sa ajunga pe la 7 seara inapoi. Am avut noroc de un prieten care a plecat si el duminica seara inapoi acasa, si n-am zis ca m-am dus degeaba.
Data urmatoare am preferat sa cheltui 30 ron in plus si sa ma duc cu masina.

Nu toate lucrurile se masoara in bani, nenea, daca faci asta, s-ar putea sa mori nefericit.

--------------------
. . .
+
Misu Cartus
post 28 May 2008, 07:14
Post #106

Membru incepator

Hmm, pretul barilului scade, Petrom scumpeste : http://www.antena3.ro/Rompetrol-a-scumpit-..._49767_ext.html

--------------------
D*A*C*I*A L*O*G*A*N 1.6 16v - AG-XX-XXX
+
IsNa
post 28 May 2008, 08:44
Post #107

Membru autentic

From: Timisoara

Misule, pretul pe care-l vezi azi la petrol se refera la livrari in luna August. Deci azi platim benzina din petrolul cumparat in Martie (approx). Si daca stagneaza pretul petrolului de azi, benzina tot va creste pana in August cel putin.

P.S. Daca va place asa de mult Venezuela, Iranul, etc... de ce emigrati fratilor in Europa si Canada? Cred ca va primeste Chavez...

This post has been edited by IsNa: 28 May 2008, 08:46

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
argon
post 28 May 2008, 08:46
Post #108

Mesaj semiautomat

nu te primeste numa daca ai faina pe la nas.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
AIX
post 28 May 2008, 09:19
Post #109

quite a regular

Sa scrieti pe aici cand incepe sa scada traficul pe strazi, ca eu-s cu metroul, sa stiu cand sa ies..

This post has been edited by AIX: 28 May 2008, 09:19

--------------------
. . .
+
ady77
post 28 May 2008, 10:33
Post #110

راحتزیل یو

From: near Bacau

Bre cand se termina alegerile locale scade traficul in Bucuresti, nu asa au promis toti candidatii la fotoliul de primar? radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
+
neumann
post 28 May 2008, 19:21
Post #111

Membru autentic

From: Spermezeu

QUOTE(Laurentziu83 @ 28 May 2008, 00:33)
(...)
Data urmatoare am preferat sa cheltui 30 ron in plus si sa ma duc cu masina.

Nu toate lucrurile se masoara in bani, nenea, daca faci asta, s-ar putea sa mori nefericit.
*

Pai asta zic si eu, indiferent cat de ieftin sau de scump ar fi transportul in comun, tu oricum vei da niste bani in plus sa mergi cu masina.

Aici sunt 2 chestii diferite, mersul in oras si in afara lui. Si la mersul in oras depinde pe unde si cat mergi, ca daca fac 10km in 2 ore, mai bine iau metroul (pentru ca timpul e mai important decat banii, pot merge si inghesuit daca merg 5 minute decat sa merg in masina mea 45').

Eu sigur n-o sa mor nefericit, si nici probleme cu banii nu pot sa zic ca am happy.gif , insa e problema cat de oportune sunt anumite costuri. La mine de exemplu, motorina da mult mai putin de jumate din costul total de utilizare, in conditiile in care nu am rata la masina (e platita) - masina similara cu aia din semnatura ta, exceptand motorul. Si e pacat sa nu o folosesc, cand am si sosea pe care sa circul.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
brigada_diverse
post 28 May 2008, 19:37
Post #112

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

pastram benzina pt drumuri lungi
intrebare: o benzina s poate ca masina sa o consume mai repede ca alta?
de ex...premium 95 petrom sa consume mai mult decat daca as folosi premium 95 lukoil?

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
razvan_3asy
post 28 May 2008, 19:48
Post #113

membru cu permis :D

Se fura prea mult la noi daia se scumpeste benzina si restul combustibililor, pacat ca nu e unu rasarit sa ii impuste pe toti, ai draq scumpesc tot si salarile raman pe loc, pe toti ias impusca ministri, deputati senatori , numai iei sunt devina.....

--------------------
Dacia Logan 2008 Laureate 1.4 benzina :X
B-50-HCR
+
C@talin
post 28 May 2008, 20:00
Post #114

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

Toti fura si oamni cinstitit mor de foame sad.gif ,in tara asta nu merita sa fii cinstit wink.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
Laurentziu83
post 28 May 2008, 21:26
Post #115

Membru autentic

QUOTE(cristianco2002 @ 28 May 2008, 20:21)
Pai asta zic si eu, indiferent cat de ieftin sau de scump ar fi transportul in comun, tu oricum vei da niste bani in plus sa mergi cu masina.

Aici sunt 2 chestii diferite, mersul in oras si in afara lui. Si la mersul in oras depinde pe unde si cat mergi, ca daca fac 10km in 2 ore, mai bine iau metroul (pentru ca timpul e mai important decat banii, pot merge si inghesuit daca merg 5 minute decat sa merg in masina mea 45').
*

Eu nu am CB pe bord, dar daca as avea, in mod sigur mi-ar indica o viteza medie de peste 60 km/h. Asa ca, pentru traficul pe care il am eu, e mult mai rentabila masina.
Cand se va aglomera intr-atat de mult incat sa fac 10 km in 2 ore, fii sigur ca voi fi lasat demult masina in parcare.

--------------------
. . .
+
Ahernar
post 29 May 2008, 11:27
Post #116

Membru incepator

Am mai socotit putin cum stau lucrurile cu masinile electrice ... si deocamdata nu sunt mai economice decat pe benzina (desi la prima vedere ar fi altfel)
Asadar pentru a face 55000km pe benzina (4RON/l) cu un consum de 5.12/100 se platesc 112.6mil.
Pentru a face aceiasi km pe curent trebuiesc incarcati acumulatorii cu 6448kwh care costa (la pretul modic de noapte) 11.4 mil .
Pana aici e bine, grozav DAR acumulatorii au o durata de viata de 550 cicluri asa ca tocmai la 55000km trebuiesc inlocuiti .Ei costa 115mil asa ca totalul ajunge la 126.4, mai mult decat daca am merge cu o benzinara .

Cred ca va trebui sa se dubleze pretul benzinei pentru ca acumulatorii sa o concureze (masina electrica are o raza de actiune mica iar iarna e si mai rau) , iar daca se tripleaza atunci conversiile vor fi folosite pe scara larga .
Eu zic sa puneti GPL , la dracu cu motorul ca la 100000km facuti in oras se dau pe benzina mai multi bani ca pe masina excl.gif (logan).
Bafta!

This post has been edited by Ahernar: 29 May 2008, 11:28

--------------------
+
IsNa
post 29 May 2008, 13:23
Post #117

Membru autentic

QUOTE(Ahernar @ 29 May 2008, 13:27)

Pentru a face aceiasi km pe curent trebuiesc incarcati acumulatorii cu 6448kwh care costa (la pretul modic de noapte) 11.4 mil .
*

Cum ai calculat asta?

QUOTE(Ahernar @ 29 May 2008, 13:27)
Pana aici e bine, grozav DAR acumulatorii au o durata de viata de 550 cicluri

*

Acumulatori se fabrica intr-o diversitate de tipuri, si multi sunt folositi azi la masini electrice in depozite, deci sufera multe reincarcari.
Problema aplicatiei la autoturisme e ca pt. a avea autonomie rezonabila trebuie multi si grei (Pb-acid) sau f. scumpi (Ni-MH sau Li-ion), la tehnologia de azi.

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
Ahernar
post 29 May 2008, 13:35
Post #118

Membru incepator

QUOTE(Ahernar @ 25 May 2008, 19:55)
Daca tot am ajuns la vise .. eu visez la un tico electric .

O baterie de tractiune BTL 12 V–200Ah  costa  300-370E (depinde de unde o iei) si are 65kg .Contine 2.4KWh
1KWh=3.6MJ
1L benzina are 34.8 MJ , dar motorul scoate doar 30% din el ->10.44 MJ , echivalentul a
2.9 kwh

Deci o baterie de 65kg este echivalentul a 0.8l benzina    sad.gif 
6 animale de-alea = 390 kg (360kg e masa maxima autorizata pt masina) = 4.8 l "benzina electrica" . Nu am luat in calcul soferul pentru ca se mai usureaza masina de motor , cutie  etc .
Dupa toata socoteala cred ca un logan ar fi mai bun , are 550kg disponibile pt baterii , as putea pune lejer 8 si as avea  6.4 litri virtuali  biggrin.gif  - o groaza de "combustibil".
*

Aici. Am folosit 80%rata de descarcare la un banc de 8 baterii (pentru a fi in concordanta cu specificatiile producatorului altfel obtin mai putin de 550 cicluri ).

--------------------
+
IsNa
post 30 May 2008, 10:19
Post #119

Membru autentic

OK, e corecta metoda!
Scuze, se pare ca am sarit postul tau initial!

Dupa cum reiese si din estimarile tale, bateria e problema. Unele satisfactoare (Li-ion, de exemplu) ar fi extrem de scumpe.

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
luck33ro
post 30 May 2008, 11:16
Post #120

Membru autentic

solutia BOICOT PETROM ...mafiotii sefi care au pus stapanire pe resursele interne (petrol si gaze) ale tarii si-si bat joc de noi!

--------------------
+
17 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 15:35
Forum Renault