DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Solenza si drumurile forestiere

YR-ZBG
post 10 Jun 2008, 13:21
Post #31

membru sufletist

Group: Members

In concluzie se poate merge cu SLZ si pe drumuri grele...cu atentie si indemanare...
Dar asta nu inseamna ca Slz e facuta pt asa ceva.
Personal cel mai dificil traseu abordat a fost Albac-Huedin...teoretic drum judetean...practic drum forestier degradat.
Am facut 23km pe ploaie in conditii extrem de grele in aproape 5 ore....dar am reusit sa nu dau cu scutul de jos decat odata.
Anexez niste poze pentru a se vedea ca se poate...dar NU se merita.

ps. unele sunt miscate dar in conditiile de atunci e normal.

Attached thumbnail(s)
PIC_0381.JPG ( Size: 709.55k ) Number of downloads: 761
PIC_0383.JPG ( Size: 410.79k ) Number of downloads: 795
PIC_0385.JPG ( Size: 372.6k ) Number of downloads: 739
PIC_0395.JPG ( Size: 482.98k ) Number of downloads: 736
PIC_0402.JPG ( Size: 480.11k ) Number of downloads: 719

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sharkky
post 10 Jun 2008, 13:33
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

YR-ZBG, iti plac "sporturile" extreme din cate observ smile.gif

--------------------
Dacia / Ford Solenza / Mondeo 2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci - B XX XXX
+
Nec
post 10 Jun 2008, 13:52
Post #33

Membru autentic

From: Constanta

in prima poza nu te cred ca ai trecut cu solenza pe acolo nici cu un logan nu poti sa treci pe acolo unsure.gif

--------------------
Solenza Scala 2003 - CT -- PMR
+
Brambus
post 10 Jun 2008, 13:55
Post #34

member

QUOTE(YR-ZBG @ 10 Jun 2008, 14:21)
In concluzie se poate merge cu SLZ si pe drumuri grele...cu atentie si indemanare...
Dar asta nu inseamna ca Slz e facuta pt asa ceva.
Personal cel mai dificil traseu abordat a fost Albac-Huedin...teoretic drum judetean...practic drum forestier degradat.
Am facut 23km pe ploaie in conditii extrem de grele in aproape 5 ore....dar am reusit sa nu dau cu scutul de jos decat odata.
Anexez niste poze pentru a se vedea ca se poate...dar NU se merita.

ps. unele sunt miscate dar in conditiile de atunci e normal.
*

Cred ca s-au topit bucsele de la stabilizatoare pe drumurile alea. laugh.gif

--------------------
Renault Megane 2 2007 Megane 2 R26 - B969FEF
+
YR-ZBG
post 10 Jun 2008, 14:13
Post #35

membru sufletist

Am si cateva filmari facute cu ocazia aia...
In una din poze dupa ce mai urcasem se vede cum trece drumul printr-un satuc....noroaiele alea erau la iesirea din padure...adica ce e in prima poza am coborat nu am urcat. oricum cu loganul ar fi fost mult mai usor.
Nu am facut-o de placere ci de nevoie. Imi facusem traseul si ala era trecut drum judetean...la inceput era pietruit si abia dupa vreo 10 km au inceput noroaiele.
Am avut noroc cu cauciucurile pt ca le aveam pe alea de iarna si au rizuri mari ca daca aveam matadoarele pe masina nu scapam de acolo.
Da bucsile si-au dat duhul...(una a reusit chiar performanta sa se piarda pe drum) iar scutul s-a slabit din piulite si a inceput sa zdrangane. Dar cel mai mult a suferit dupa parerea mea ambreiajul...pt ca dupa cum spuneam am mers incet si am incercat pe cat posibil sa nu pierd aderenta dar cum drumul mai si urca a fost destul de greu.
A fost si un moment unde am avut bafta cu carul pt ca masina incepuse sa alunece in lateral si o propteam cu usile de un trunchi d'ala...dar s-a oprit cu lateralul rotii in pietroi.
Am pus apoi craci si toate cele ca sa pot sa revin pe transee....ocazie cu care m-am udat pana la piele...
Dar ma rog...aventuri am suficiente...dar zic eu ca locul lor ar fi la cafenea nu aici.

Aici am vrut doar sa spun ca se poate ....dar nu recomand.

ps.
1. Imi place sa calatoresc ...nu neaparat sporturile extreme
2. A... si ca idee dificultatea traseului a fost dublata de una bucata nevasta crizata aflata pe locul din dreapta.

This post has been edited by YR-ZBG: 10 Jun 2008, 14:16

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
Brambus
post 10 Jun 2008, 14:18
Post #36

member

2. A... si ca idee dificultatea traseului a fost dublata de una bucata nevasta crizata aflata pe locul din dreapta.
*

[/quote]

Cateodata nici masina nu mai trage din cauza asta! radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
+
stuiberv
post 10 Jun 2008, 14:33
Post #37

Membru autentic

From: Iasi

Eu am mers cu Solenza de la Huedin pana in Padis, dar am avut noroc si nu a plouat.
Tot cam asa, 30 km in 4-5 ore.
Am atins de 3-4 ori dar nu s-a stricat nimic.

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
Ryco1
post 10 Jun 2008, 16:06
Post #38

Membru autentic

From: Pitesti

Asa ca pentru iubitorii muntelui, este cam nasol cu Solenza biggrin.gif

--------------------
Dacia Supernova Rapsodie 2002
+
ramsen
post 10 Jun 2008, 16:13
Post #39

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

YR_ZBG nu poti trece cu solenza pe unde arati tu.pe acolo trec cu nissan navara pe drumuri din alea.solenza parerea mea este masina de asfalt.va salut

Editat de Gabi:
Invata sa vorbesti frumos. Se ataca ideii si nu persoane. Atentie la limbaj.

This post has been edited by Gabi: 11 Jun 2008, 10:34

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
BlueHack
post 10 Jun 2008, 17:08
Post #40

Membru

S-a "dat" cineva pe DN 67 C de la Rânca la Sebeș? Mă cam tenta pentru la vară. Singura reținere pe care aș avea-o ar fi timpul. Mi-a zis un tip cu Loganul pe care l-am văzut la Obârșia Lotrului că a făcut 5 ore de la Rânca până acolo. Ar fi cam enervant să mergi 5 ore cu 3-4 km/h. Dar dacă mi se pune pata mă duc la vară.

A fost cineva de curând pe drumul de la Polovragi la lacul Petrimanu prin Cheile Oltețului? Am fost acum 3 ani și era drumul bun iar acum 2 ani am fost și era rupt la un moment dat. Era super mișto pe acolo.

--------------------
Kia Ceed 2008
+
YR-ZBG
post 10 Jun 2008, 21:33
Post #41

membru sufletist

Din pacate nu am un soft sa pot comprima filmarea...dar am pe caseta exact momentul in care am oprit ca sa analizez locul ala unde spui ca nu se poate cu Slz. nu am si "trecerea" dar iti spun eu ca se poate....totul tine de sofer.
Am taiat cat am putut si fisierul tot are 20Mb....daca reusesc poate o sa il pun pe 220 si aici dau un link....
Oricum retineti ca se poate....dar personal nu m-as aventura pe un asemenea drum cu buna stiinta. Eu am fost fortat sa aleg intre vreo 15 km de drum cu bolovani (adica sa ma intorc) si a merge in continuare vreo 5 km.... (care de fapt au fost vreo 8)
Pt. BlueHack...daca afli ca drumul e naspa...nu te baga...e pacat de masina nu e facuta pt asa ceva.

Eu (nu ca ma laud) dar am reusit sa trec prin noroaie si balti fara sa murdaresc prea rau masina...si tot am nenorocit bucsile...deci mai gandeste-te.

ps. o sa incerc sa micsorez calitatea si poate reusesc sa pun filmarea ...nu pt ca vreau sa demonstrez ceva...ci pt ca nu suport sa ma faca cineva mincinos.

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
ramsen
post 10 Jun 2008, 21:44
Post #42

My Solenza

daca tu zici ca ai trecut esti meserias bravo tie inseamna ca esty tare,eu nu aveam curaj cu ea

--------------------
+
sharkky
post 10 Jun 2008, 22:34
Post #43

Membru autentic

Pune-l pe youtube ... Ti-l micsoreaza el automat ...

--------------------
Dacia / Ford Solenza / Mondeo 2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci - B XX XXX
+
BlueHack
post 10 Jun 2008, 23:08
Post #44

Membru

QUOTE(YR-ZBG @ 10 Jun 2008, 21:33)
Din pacate nu am un soft sa pot comprima filmarea...dar am pe caseta exact momentul in care am oprit ca sa analizez locul ala unde spui ca nu se poate cu Slz. nu am si "trecerea" dar iti spun eu ca se poate....totul tine de sofer.
Am taiat cat am putut si fisierul tot are 20Mb....daca reusesc poate o sa il pun pe 220 si aici dau un link....
Oricum retineti ca se poate....dar personal nu m-as aventura pe un asemenea drum cu buna stiinta. Eu am fost fortat sa aleg intre vreo 15 km de drum cu bolovani (adica sa ma intorc) si a merge in continuare vreo 5 km.... (care de fapt au fost vreo 8)
Pt. BlueHack...daca afli ca drumul e naspa...nu te baga...e pacat de masina nu e facuta pt asa ceva.

Eu (nu ca ma laud) dar am reusit sa trec prin noroaie si balti fara sa murdaresc prea rau masina...si tot am nenorocit bucsile...deci mai gandeste-te.

ps. o sa incerc sa micsorez calitatea si poate reusesc sa pun filmarea ...nu pt ca vreau sa demonstrez ceva...ci pt ca nu suport sa ma faca cineva mincinos.
*

Dacă te referi la drumul spre lacul Petrimanu prin cheile Oltețului, nu era vorba de trecut. Acum doi ani când am fost plouase ca lumea și se rupsese exact cu două, trei zile înainte. Când ajunsesem la ruptură tocmai trecuse o Toyota Landcruiser care venea din sus și nu putuse s-o ia chiar prin ruptură. O luase prin pădure, pe lângă și își rupsese toba. O s-o fi astupat cât de cât or ori fi reparat puțin drumul, ori o fi altă ruptură.

Că tot vorbim de drumuri forestirere, drum mai tâmpit decât cel Moroieni - Scropoasa, n-am întâlnit. Numai bolovani de râu pe aproape tot drumul. Pe acolo am văzut un Tico cu baia de ulei spartă și un dobitoc care vroia să urce cu BMW-ul și el stătea la volan și nevastă-sa dadea bolovanii din fața mașinii. radmasa.gif În vreo patru ani de atunci, or fi reușit să ajungă. radmasa.gif

A mai fost cineva de la Rânca în sus la Obârșia Lotrului sau are de gând? Să schimbăm ceva impresii între noi. Am înțeles că sunt niște priveliști bestiale. Orice om normal ar lăsa mașina la Rânca și ar lua-o pe jos. Dar cum sunt pasionat de condus hardcore, am de gând să mă bag. Dacă au trecut pe acolo și Dacii 1300 și Tico, am și eu o șansă. Să vedeți ce mișto e: la un moment dat urci pe gresie la o pantă de 30 de grade și pe ea curge apă. Și drumul are vreo 1,5 m lățime. Super! biggrin.gif

--------------------
Kia Ceed 2008
+
YR-ZBG
post 11 Jun 2008, 07:30
Post #45

membru sufletist

Un coleg mi-a facut ceva si am postat filmuletul aici
Pe la sec.15 e locul respectiv dar este exact momentul in care am oprit. Iar ceva mai incolo se vede si cat de curata era masina avand in vedere conditiile de drum.
Cum spuneam incet si cu multa atentie se poate.
Cel mai prost drum vazut e cel spre pestera Ialomicioara (Moroieni - Scropoasa) drum pe care am fost cu o Nova (nu conduceam eu)...rezultat scutul indoit bine si un amortizor fisurat.
Iar cel mai greu traseu pe care am condus eu a fost drumul spre Sarmisegetusa Regia unde am reusit sa ajung pana la intrarea in cetate cu Skodita S100 pe care o aveam atunci... tot pe ploaie (ca se pare ca asa am eu bafta).

ps. chiar daca vor mai fi persoane care vor spune ca nu se poate....nu voi insista mai mult pentru ca nu trebuie sa ma justific si pentru ca deja suntem un pic off-topic

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
pskint25
post 11 Jun 2008, 08:35
Post #46

Membru de ieri pe maine

From: Aproape

da nenorocire mare cu ialomicioara... dupa ce ca toata lumea zice aca ajungi imediat, in 145 minute, dai coltu , maxim 1 ora... si am facut 9 ore.... tot asa o nova a unui prieten de abia isi facuse bucsaraia... si la intoarcere am scurtat ..ehe cica ne-am scos...cu 10 km, dar era drumul spre babele pe care doar cu un G class l-as mai face....

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS - B81PSK
Always ahead!
+
andri1940
post 11 Jun 2008, 21:48
Post #47

Membru autentic

YR-ZBG, cand ai dat de asfalt cereai tortul si lumanarile radmasa.gif
incredibil cum ala poate fi catalogat drum judetean. Ai facut juma de tonou pe la gropile alea icon_mrgreen.gif
Felicitari pentru "traseu", dar nu cred ca ar mai incerca cineva si alta data!

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
YR-ZBG
post 12 Jun 2008, 07:51
Post #48

membru sufletist

Cum spuneam se poate si cu Slz...dar trebuie sa iti lipseasca doua doage sa faci asta de buna voie. (o doaga mi-a lipsit mie...si am facut-o fortat de imprejurari)

off-topic:
- 2 lucruri nu o sa le uit pe drumul ala.....un indicator cu limitare la 30km/h (abia reuseam sa dau uneori a 2-a) ...si loganul de politie aflat in patrulare cu vreo 500m inainte de asfalt.

This post has been edited by YR-ZBG: 12 Jun 2008, 07:56

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
Brambus
post 12 Jun 2008, 08:08
Post #49

member

Probabil erau montate si radare fixe dar nu le-ai vazut. tongue.gif

--------------------
+
YR-ZBG
post 12 Jun 2008, 10:38
Post #50

membru sufletist

Ei da......pe politai i-am filmat dar aia cu 30 la ora nu...

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
marius80_eugen
post 12 Jun 2008, 14:03
Post #51

Membru autentic

Off-topic : pe drumul Ploiesti - Bucuresti , prin Buftea , este un sat care are limitare la 30 km/h . Fie ziua , fie noapte , pe acolo patruleaza LGN rosii si albe , nemarcate , cu radare pe ele ! Dar stiti cate urme de franare sunt pe acea portiune de limitare ? radmasa.gif
Nu este curba , nu sunt lucrari , nu sunt probleme , dar NENOROCITII au pus acea limitare la 30 km/h , desi pe acolo s-ar circula in mod normal cu 50 km/h fara nici o problema . Poti circula la 2 noaptea si cu 120 pe acolo , la fel , fara probleme . icon_mrgreen.gif
Poate mai puneti poze cu astfel de drumuri pe unde ati fost cu masina ... fie si iarna ... Este interesant de vazut totusi cam in ce situatii ati ajuns .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
costi
post 12 Jun 2008, 14:05
Post #52

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 12 Jun 2008, 13:03)
prin Buftea , este un sat care are limitare la 30 km/h .

am avut noroc tongue.gif habar n-aveam !

--------------------
DSN/SLZ
+
YR-ZBG
post 12 Jun 2008, 14:11
Post #53

membru sufletist

Tot off-topic.

Detectorul ...isi face treaba in astfel de cazuri. Fac Ploiesti-Bucuresti aproape saptamanal si mai nou o iau prin Strejnic -Buftea-Bucuresti ca sa scap de semafoarele de pe centura Ploiestiului....si am vazut ca mai nou in afara de Lgn rosii sau galbene nemarcate exista si Lgn Taxi cu radar pe ele.

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
Magua
post 13 Jun 2008, 15:02
Post #54

Membru

From: Cluj-Napoca

In 2006 in august, am traversat Paduchiosu, dinspre Sinaia spre Padina, iar pe traseu intalneam numai motociclisti, atvisti si Patrolisti! exista si poze pt cine nu crede!

--------------------
Toyota Rav4 2011 2.0 VVT - CJ XX XXX
"Concentrati in metropole,condusi de GPS
Vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des"
Parazitii
+
crocky
post 13 Jun 2008, 15:39
Post #55

daciot/renaultist

Nu stiu de ce nu il credeti pe YR-ZBG. SLZ e masina de asfalt, dar daca vrei, poti. Eu personal, am urcat (pentru cine cunoaste) anul trecut in vara (nu plouase) de la Rieni la "La Grajduri", in Apuseni wub.gif . Intre noi fie vorba, nu recomand. Pentru mine, a meritat. Totul e sa mergi incet si sa iei damburile cu rotile, nu cu burta. Si chiar daca dai cu burta, scutul ala e destul de rezistent. Nu vreau sa va spun alte masini "straine" ce fel de scut au, daca au.
Presupun ca nici ZKR nu e masina de off-road, dar are rotile un pic mai mari si probabil garda la sol mai mare.
Asa ca unde este problema tehnica ?

--------------------
Dacia/Renault Sandero Stepway II/Laguna II 0.9TCe/1.9dCi
+
ramsen
post 15 Jun 2008, 08:38
Post #56

My Solenza

salut.am mers si eu ieri cu slz mea pe un drum din asta nu foarte rau dar avea unele dimburi care puteam sa le ating,dar totul depinde de somerul de la volan.deci totusi ptr mine slz este masina de asfalt dar la greu o bagi si pe acolo unde mere

--------------------
+
Ryco1
post 15 Jun 2008, 17:26
Post #57

Membru autentic

Am vazut ca Loganu se descurca binisor pe drumuri nasoale.Ediferenta mare intre garda la sol intre ele? huh.gif

--------------------
Dacia Supernova Rapsodie 2002
+
YR-ZBG
post 15 Jun 2008, 20:38
Post #58

membru sufletist

Parca vreo 3 cm conform datelor tehnice.
Dar Lgn are amortizoarele mai tari si nu faci asa usor balans ca la Slz. La noi daca nu o iei usor la un sentulet face balans si poc cu burta.

This post has been edited by YR-ZBG: 15 Jun 2008, 20:40

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
dafman
post 8 Aug 2008, 15:39
Post #59

Membru incepator

Salut la toata lumea. Sunt user nou si asta e primul meu post aici.
Acu' un an am preluat o solnitza (solenta tongue.gif ) fosta taxi. Am luat-o cu 143000 Km. si acuma tocmai facui 165000 Km. Jumatate din kilometrii facuti de mine au fost facuti pe centura Bucurestiului. Am constatat ca nu mai pot sa "fentez" asfaltul centurii cu drumul alaturat pt carute asa cum faceam cu un Logan si cu un ARO 10. Solenza are totusi garda prea mica.
De cate ori am intrat prin trasee greu accesibile si am dat cu burta masinii de denivelari, am avut probleme numai cu toba. De scutul baii de ulei sunt foarte multumit. Cred ca n-o sa am probleme 100 de ani cu el. Va doresc si voua la fel! smile.gif

--------------------
DACIA Solenza 2003 / Confort - B 76 SBI
+
miki_slz
post 8 Aug 2008, 22:03
Post #60

Solnitzar

From: Cluj-Napoca

Cand mergi pe offroad incearca sa te urci cu o parte pe cel mai inalt punct sa nu iei nimic innalt intre roti iar santurile sa incerci sa le iei pe diagonala si atunci nu vei da jos. Am si eu ocazia sa merg pe offroad de cate ori doresc sa merg la cabana si nu am probleme cu ea .

--------------------
Dacia Solenza/ NOVA GTI 2004 Scala /98 - CJ 31 MKI/CJ 03 MKI
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 20:50
Forum Renault